FRÅGESTUND - DEL 3.

1. Tycker du att mode är att skapa sin egna look utan att bara formas utifrån andras val av kläder eller tycker du att mode likaväl är att använda ett set med märkeskläder? Vad tycker du allmänt om "märkeskläder"?
- För mig är mode att ha sin egna stil och klä sig i kläder man trivs i, för mig spelar det ingen roll vart plaggen kommer ifrån sålänge du själv trivs. Jag tycker inget särskilt om just märkeskläder, det är upp till var och en vad man tycker om.
 
2. Hur lång är du?
- Jag är 195cm lång.
 
3. Skulle du kunna ha en bestämd träff med dina läsare?
- Jag har länge tänkt att det skulle vara kul att ha en läsarträff eller läsarfika, men vet inte ifall det finns intresse för det? I sådana fall skulle den nog anordnas här i Stockholm och vet inte exakt hur många av mina läsare som bor här, men jag tycker det är otroligt kul att träffa er det är en sak som är säker.
 
4. Har du funderat på att tatuera dig igen? :)
- Mååånga gånger! Och jag vet att jag kommer att göra det i framtiden.
 
 
5. Vad är det bästa med dina fans? Hur ser du på dina bloggläsare?
- Att de är så otroligt fina, kärleksfulla och omtänksamma! Jag är så otroligt tacksam och glad över varenda en som följer mig, jag läser alla kommentarer och mail jag får och försöker att svara så gott jag hinner och kan! Jag vill bara påminna er om att jag tycker om er så oerhört mycket och jag älskar att träffa er! Så om ni ser mig, kom fram och hälsa! :) Nedan är bilder med några av alla fina läsare jag träffar de senaste månaderna.
 
 
6. Skulle du kunna ha en bestämd träff med dina läsare?
- Absolut! Har länge funderat på att anordna någon form av "läsarfika" där vi kan träffas över en fika, prata och ta bilder tillsammans om så önskas. Detta skulle lämpligtvis ske här i Stockholm eftersom jag bor här, men jag är osäker på ifall intresse för en läsarfika finns och ifall jag har några läsare här som vill det? Skriv en kommentar här så kanske vi kan ordna en kvällsfika eller ses en helg.
 
7. Om jag säger lillasyster, vem är den första du kommer att tänka på? Vad är skillnaden mellan din relation till Emma och hennes familj och mellan dig och familjen Berntsson?
- De första jag kommer att tänka på när du säger ordet "lillasyster" är Emma och Ida. För de som inte vet så är det min bästa vän Karins biologiska lillasystrar som varit en del av mitt liv i över 9 år (!). Vi har en så pass nära och speciell relation att jag ser dem båda som mina syskon, deras mamma är som min extra-mamma. Vi bråkar, skrattar och gråter tillsammans. Jösses vad mycket fina minnen vi har! Mina småsystrar. Skillnaden mellan dessa relationer, är som alla relationer - Olika. Emma och Ida har som sagt varit en del av mitt liv i 9 år och vet (hoppas jag?) att de har en unik och speciell plats hos mig och att jag ser dom som mina syskon - Detta är en relation jag hoppas att ingen av oss tvivlar på. Det är i sådana fall väldigt tråkigt men upp till var och en av oss. Men de vet att jag älskar dom oerhört mycket! Mina fina.
 
Ordet "lillasyster" dök upp relativt snabbt då jag lärde känna Nellie och familjen Berntsson då vi snabbt kände att vi blev lite av en "bloggfamilj" och vi startade då uttrycket "Lilla bloggfamiljen" - Vi klickade direkt när vi träffades första gången för ett möte, vi insåg att vi delar många åsiker lika och befinner oss i "samma sociala media värld" och jag tycker att hela familjen Berntsson är helt fantastiskt fina människor som jag verkligen värdesätter högt! Så kort och gott - Att Nellie automatiskt blir "lillasystern" i "bloggfamiljen" känns väll väldigt naturligt i och med att jag är äldre. Jag blev helt enkelt lite som en "storebror" och valde att ta Nellies sida och försöka hjälpa henne att ta den dagligen kampen med näthat som hon utsätts för genom att försvara henne och lyfta henne. Jag blev helt enkelt som en "storebror" som skyddar - Det föll sig så naturlugt. Hoppas att du fick svar på din fråga! :)
 
8. Kommer du ihåg mig (det var jag som tog kort med dig på liseberg)? Hur var det första gången ett fan gick fram till dig? Du vet att du är bäst! <3
- Hej fina du! Klart jag kommer ihåg dig? Du är med på bild i förra delen av svaren från frågestunden (om du missat det?). Första gången en läsare kom fram till mig kändes oerhört märkligt, det var nästan att man tänkte "oj, nu har du nog blandat ihop mig med någon annan person.", men jag blev, och blir otroligt glad av att träffa er! Ni ger mig en enorm "självförtroende boost" och peppar, pushar och stöttar mig dag ut och dag in. Overkligt men så himla fint.
 
9. Skulle du kunna tänka dig att fika och prata med en läsare? Typ kanske inte hela tiden.. hade nog blivit väldigt många. Men typ om någon känner att dem verkligen behöver prata med dig och ditt stöd, skulle du ställa upp då ? Elelr känner du att om du ställer upp för en blir det att du måste fika med alla dina läsare som behöver prata med dig? Hehe blev lite krånglig fråga men hoppas du förstår vad jag menar iallafall.
- Se svaret i fråga nummer 6 i detta inlägget. Om intresse finns fär en läsarfika, lämna en kommentar här i kommentarsfältet. Skriv gärna vart du/ni bor någonstans också. Skulle vara superkul att ha en läsarfika här i Stockholm framöver. :)
IDA Q KARLSSON

Jag skulle verkligen vilja att du anordnar en läsarfika eller liknande. Jag bor dock i Eskilstuna, men det är ju inte så långt ifrån Stockholm. :)

2013-11-16 | 11:05:23
Hemsida: http://idaqkarlsson.blogg.se
Juristen

Hej!

Du har kommit långt Jakob men egentligen ingenstans...

Det jag menar är att du fortfarande är så pass beroende och påverkad av folks åsikter och vad de tycker och tänker om dig som när du var 14 år.

De flesta inlägg i din blogg handlar om vad andra människor skriver till dig och om dig och du baserar nu din lycka på det.

När du var yngre baserade du istället din olycka på vad andra människor sa till dig och detta har du heller inte släppt efter nästan 10 år.

För dig verkar allt handla om vad andra tycker om dig och så länge det är positivt så är det närande för dig, dvs du blir "överlycklig".

Men så fort det är något negativt så bryts du ner.

Det är inte sunt och ger inte heller någon genuin självkänsla att bygga upp sin person på vad andra tycker och tänker om en själv, som du gör.

Jag är jätteglad för din skull att du har fått ordning på livet och jag menar inget illa med detta inlägg.

Det råd jag vill ge är att bygg upp ditt självförtroende och din självkänsla utifrån DIG SJÄLV, inte utifrån andra människors åsikter om dig.

Svar: Hej där! Vem du nu än är?

Kul att höra att du pratar som om du känner mig, vilket jag inte tror att du gör utan baserar dina funderingar helt utifrån min blogg.

Det handlar om att jag uppskattar all den kärlek och omtanke jag får av mina bloggläsare och har ingenting att göra med att jag har dålig självkänsla eller självförtroende - Jag postar detta i ren uppskattning till allt det fina som kommer i och med mitt bloggande. :-)

Att jag pratar om min uppväxt och det jag gick igenom då ha ingenting att göra med att "jag inte släppt det efter 10 år" utan ett sätt att tala om ett ämne som alldeles för ofta hamnar i skymundan och ingen pratar någonsin om detta i sociala medier utan bara om "en rosa fluffig vardag" - Det finns en anledning till att jag får all denna enorma respons via kommentarer och framför allt mail från unga som går (eller har gått) igenom samma sak som jag gjort och det i sin tur leder till motivation, styrka och ett sätt att orka.

Men ha en superfin kväll! Tror helt enkelt att du läser inläggen med fel inställning eller helt enkelt har fått helt fel bild kring varför jag delar en del av de fina ord och mail jag får skickat till mig.
Jakob

2013-11-16 | 18:42:44
Madeleine

Skulle vara jätte kul om du kunde ordna en läsarfika. Bor i Västerås dock, men det tar ju bara 1h och åka med tåg. :)

2013-11-16 | 22:08:54
Hemsida: http://madleiine.wordpress.com/
Juristen

Nej, jag känner inte dig men har följt din blogg ett tag.

Du bygger upp din självkänsla på vad andra tycker om dig, även om du förnekar det.

Det är i alla fall det du förmedlar i bloggen:
Kommentera gärna mer (om hur bra jag är), uppmanar du dina läsare ;)

Du har några antimobbingsinlägg i månaden och därefter är det mycket bilder på dig och dina "fans" där du är såå lycklig!

Skulle några inte tycka om dig så blir du olycklig, det har du redan bevisat.

Men allt detta för att visa Västerviksborna att du har lyckats bli omtyckt av andra och att du fått din stora revansch!

Det är jättebra att du tar upp ämnet mobbing i din blogg men jag ogillar det du förmedlar:

Flytta och se till att bli så populär/ omtyckt som det bara går av andra så får du din stora revansch i livet!

Nä, det håller inte i längden...

Ett tips till dig Jakob och andra som är utsatta för mobbing:

- Bygg upp din lycka och självkänsla utifrån dig själv, inte andras åsikter eller uppfattning om dig!

Du är duktig på att fotografera Jakob, vad hände med det?

Svar: Hej där,

Det är absolut inte vad det handlar om - Jag uppmanar mina läsare att kommentera mer överlag, inte skriva "hur fantastisk jag är" utan för att skapa mer liv här, där har du fått något om bakfoten.

Jag är lycklig, tro mig, är dessutom otroligt glad och tacksam för mina bloggläsare och de som kommer fram och berömmer mig för min blogg och de ämnen jag tar upp och tar bilder tillsammans - därför vill jag också visa detta i min blogg. Därav inläggen. Absolut ingenting jag kommer att sluta med. :-)

Att mitt budskap skulle vara "att bli så populär som möjligt" känns allt annat än jag och så ytlig är jag inte. Detta har ingenting med "revansch" att göra, har ingenting att bevisa för någon eller något intresse för att ge revansch på så sätt.

Jag lovar dig, jag bygger min lycka och självkänsla utifrån mig själv. Att du ser det på annat sätt kan jag inte rå på, men jag är säker på att jag känner mig själv väldigt bra. Tack för omtanken. :-) Tack!

Ha en fin söndag!
Jakob

2013-11-17 | 11:31:30
Jenny Glimster

GUUUUUUD vad kul och mysigt det skulle vara ifall du, jag och några av mina andra vänner åkte in på en julfika inne i stan någon dag! Ta massa bilder och pratat om allt! Guuuuud vilken dröm!!❤❤:D

Svar: Skulle vara superkul att kunna träffa er läsare över en fika och bara ta bilder och prata. Jag blir så himla glad av att träffa er och under helgen har jag fått så mycket inspiration när jag sprungit på läsare på stan. Kram! :)
Jakob

2013-11-17 | 18:01:03
Sandra

Så trökigt att man bor så långt bort.. Men blir det en läsar träff så åker jag lätt ner om tiden finns till! Hade vart så himla kul att träffa dig, ser verkligen upp till dig dom person. Du är så himla rolig och glad hela tiden och det är så himla härligt! Sveriges goaste person lär ju vara du! :)

Svar: Men fina du vad glad jag blir! Kram!
Jakob

2013-11-18 | 20:02:49
Hemsida: http://equusdressage.blogg.se
Anonym

Ja men ha en läsartäff/fika! skulle vara jättekul!

2013-11-21 | 18:05:16Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:Trackback
RSS 2.0