Hejdå Sverige, Hej Norge!

Nu lämnar jag Sverige en veckas tid för att bege mig till Norge och Trysil som jag skrivit om tidigare. Det är en veckas skidåkning som väntar, och jag har inte någon aning om hur mycket bloggen kommer att uppdateras. Var min kusin seriös förut så kommer vi inte ha tillgång till internet i stugan vilket gjorde mig riktigt irriterad då jag mer eller mindre förväntat mig de och för att jag ville kunna visa er bilder och skriva medans jag är där. Har ju mobilt bredband i datorn men att surfa med det kommer att leda till en väldigt dyr räkning.. Så nu är det bara att acceptera läget, och vi fårse ifall jag kommer över någon dator i Norge. För jag har ingen aning för tillfället.

Men håll er uppdaterade här på bloggen ifall att..
 
Annars vill jag bara önska alla en trevlig helg, och en riktigt bra kommande vecka! Så om vi inte hörs i veckan så hörs vi när jag kommer hem igen.. Ska försöka ta en massa bilder! :)
I ett sådant här hus ska jag bo i en vecka nu.. ;)


Ta hand om er, I'm gonna miss you all!

Svar på frågestunden, blandade

Har du något favoritband/artist?
Absolut det har jag, Lars Winnerbäck bland annat.
Sen är jag en "allätare" av musik mer eller mindre.


Hur fan kan man vara så grym på att fota porträtt? ;D

Man får tacka så jättemycket, man får helt enkelt träna, exprimentera och återigen öva! Gör alltid din egna grej av det du gör och kopiera aldrig någon annan, utan låt dig enbart inspireras av andras bilder..

Fotar du i RAW format?
Faktiskt har jag inte påriktigt tagit tag i de, så det händer ytterst sällan.
Så ska ta tag i det snart känner jag, måste införskaffa mig mer minneskort då en RAW-bild tar mycket plats. Är så bekväm att jag fortfarande håller mig kvar med JPEG.

Kan du förklara vad som är så bra med batterigrepp? Hur kommer det sig att det blir stadigare och bättre grepp, borde det inte vara tvärtom?

Jag personligen tycker att det blir mycket stadigare därför att jag har ganska så stora händer, och vill därför ha en stor kamera. Jag trivs bäst så, och kameran upplevs inte lika ostadig enligt mig. Plus att det underlättar att det finns en avtryckare på de, vilket leder till att det är lättare och bekvämare att ta vertikala (stående) bilder. Så detta är en smaksak!

Drömresa? =)

Helt klart New York, det har alltid varit en dröm.

Kan du avslöja ditt bästa foto-tips?
Tänk efter innan du tar din bild. Och klicka inte bara för klickandets skull.
Bra svar? Eller? Svårt att förstå hur du riktigt menar med frågan. :)


Favoritbild?
Menar du bland mina egna bilder? Annars så inspireras jag, och beundrar nästintill samtliga bilder som följande personer tagit. (varje namn går att klicka på) Sebastian, Elin, Emmy, Matilda, Christian

Favoritmotiv?
Natur och porträtt.

Favoritfotoplats? :)
Oj, jag vet faktiskt inte.. Det beror helt på vad för typ av fotografering jag ska göra. Men jag hoppas få några bra bilder nu när jag åker till Norge.


Vad vill du att folk ska se i dina bilder?

Det beror ju helt på vad det är som är mitt motiv.

Vad är det du vill förmedla ? =)
Samma svar här, beror helt på vad det är jag fotar. Men i samtiliga bilder vill jag visa att detta är någonting jag verkligen älskar att göra, och jag hoppas kunna inspirera och förmedla något som ni kan känna. Lyckas jag? Om jag lyckas är enbart ni som kan svara på..

Vilken är den vanligaste missuppfattningen eller fördomen om dig?
Att jag ska vara "bitchig", faktiskt. Att jag ska "tro mig". Kan upplevas som att jag kollar snett på andra människor som jag möter, men faktum är att jag tror detta beror på att jag är 193cm lång och att när jag tittar på människor att det kan upplevas som jag "ser ner/kollar snett" på människor fast att det absolut inte är min avsikt.

Om du fick förändra en sak med dig själv, vad skulle det vara? (utseendemässigt eller personlighet)
Så galet svårt, jag tänker sällan så.. För vad ska jag göra åt de? This is me.. Men det skulle kanske vara att mitt hår skulle vara rakt och inte "fluffigt" eller smått lockigt. Hur man nu ska beskriva de..

Vilken är den allra bästa känslan du vet?
Att känna sig älskad, behövd. Och känslan av att man har lyckats med någonting.

Om du fick göra precis vad du ville en dag, vad skulle du göra då? handla vad du ville, resa vart du ville, inte ha några begränsningar alls alltså!
Jag skulle delvis skänka stora summor pengar till bland annat cancerforskningen. Sedan även passa på att unna mig och mina nära och kära saker.


Hur fotar man macro bilder?

Hur menar du med HUR? Först och främst kan det vara bra att ha ett macroobjektiv om man nu har en digital systemkamera. Testa att ha ditt nuvarande objektiv (tar förgivet att du har systemkamera) och gå så nära ett motiv du kan med de sålänge det fortfarande kan hitta fokus. Funkar de? ;)

Vilket program använder du när du regigerar dina bilder?
Jag använder mig utav Photoshop CS3.


Har du haft flickvän?
Jag tycker att sådant här med kärlek - och relationer kan ses på så många olika sätt, plus att det är galet svårt och oftast gör man det allt för svårt för sig själv än vad det faktiskt är, i alla fall tror jag de. Men har inte varit i ett fast förhållande så att man säger "detta är vårat datum"  hit och dit. Känslor är svåra, och jag har inte hittat den rätta tjejen ännu. Men har varit påväg in i relationer men sedan "backat ur" då det på något håll inte kännts rätt. Det kommer nog när man som minst anar det.. Jag har heller aldrig varit, och kommer heller aldrig bli en sådan person som bara ska ha någon för att ha.


Åh, vilken tur jag har! Jag måste bara få veta; Vad är en exponering?
Här kan du läsa om vad en exponering är, svårt att förklara. Men kortfattat kan man säga att ju mer/högre du exponerar desto ljusare blir motivet då du tar bilden.
Var det bra svar tycker ni?
Upplev mig inte som sur i svaren, märkte nu i efterhand att det kan låta som att jag är de.. Men verkligen inte! ;) 
Tack för alla bra frågor!

Let's Dance, final!Vem vinner ikväll?
Vad tror du?

Laila & Tobias.. eller.. Magnus & Annika?

Kvälls"underhållning" - Imorron Trysil!

Just nu tänkte jag bara skriva ett snabbt inlägg varför jag varit så dålig på att blogga denna veckan, men det har verkligen varit fullt upp med saker mest hela tiden och jag får ursäkta mig. Denna veckan har jag bland annat spenderat mycket tid med vännerna och även fokuserat endel på skolan - därav har tiden inte riktigt räckt till och jag har varit helt färdig!

Just nu är jag precis hemkommen från en promenad med min hund, och fick en liten lugn stund framför datorn med lite musik. Därefter är det dags att packa väskan för imorronbitti bär det av till Trysil i 1 vecka! Ska bli oerhört skönt, och nu hoppas jag bara på att det är bra väglag ute imorron - isåfall är det jag som är chafför! Wihuuu! Tredje gången jag kör, (visserligen automat, men för det lite stolt över migsjälv) och jag ska ut på "stora vägarna" och köra i andra städer, är det inte ganska så duktigt? Nu håller vi bara tummarna för väglaget imorronbitti!

Vet fortfarande inte hur det ser ut med internet, har inte hört mig för men jag hoppas, annars så kommer jag att sakna ihjäl mig efter datorn och bloggen. Vill ju kunna visa en bilder, texter och kanske till och med videoklipp från resan! ;) Vore väll något?

Men nu måste jag rusa igen.. Bloggar mer senare, eller blir ett inlägg nu direkt. Hoppas ni läser detta och kommenterar? Gör ni de?.. Just de, en bild i inlägget såklart, springer och hämtar kameran!

Nyklippt och allt, har inte visat er bild på de! ;)
Här har ni de, bra mycket kortare! Vad tycks? :)

FRÅGESTUNDEN FÖRLÄNGD!

Förlänger frågestunden tills imorron, så passa på att skriva en massa frågor!
Drar igång en frågestund nu!

Har du en fråga? Kanske handlar den om..
Bloggen, kamera - foto - bilder, om mig.. Fråga på bara.


Går även bra att maila till mig på: detvarmindag.blogg@gmail.com

Fanny, Fanny, och ännu mer Fanny!Modell: Fanny
Smink & Hår: Sophie
Fotograf: Jakob Andersson ©

Skärpning Jakob!

Jag känner själv att dagarna bara springer förbi, och vår skidresa kommer allt närmare. Ännu vet jag inte ifall jag kommer att kunna blogga när jag är iväg eftersom jag lämnar Sverige och att ha det mobila bredbandet kommer nog bli allt för dyrt. Hoppas verkligen att trådlöst internet finns i huset vi ska bo i!

Det är redan Onsdag, och imorron måste jag ta tag i min packningslista. Måste se till att få med allt!

Usch, jag har verkligen varit urdålig på att uppdatera bloggen med har helt enkelt försökt ta vara på en massa andra saker nu som jag värderar högt. Mina vänner. Och man behöver faktiskt en bloggpaus ibland för att återfå den där toppmotivationen, eller hur?

Hur är det med er? Bra hoppas jag?

Kommer upp ett inlägg nu när som med nya bilder från fotograferingen med Fanny.. Ta hand om er!

Första gången vid datorn, nu!

Som ni har märkt, eller i alla fall som jag hoppas att ni lagt märke till så har jag inte bloggat idag. Faktum är att enda gången jag har suttit vid datorn var imorse i skolan då jag satt och skrev på ett Engelska B arbete på lektionstid. Annars har inte datorn varit gång alls även att den varit med.. Tänka sig, det är ett "framsteg" enligt många kanske, men jag vet inte, är det verkligen de? Haha.

Jag har i alla fall varit fullt sysselsatt hela dagen, och det har varit en riktigt bra dag idag. Har bland annat klippt mig, och det blev mycket skillnad vill jag lova, medtanke på hur långt mitt hår faktiskt hade blivit. Jag är supernöjd, precis som alla andra gånger jag lämnar salongen efter att blivit friserad av min otroligt duktiga frisör(ska).


Men jag skriver mer imorron.. Nu måste jag faktiskt sova, måste börja skärpa mig med mina sömntimmar känner jag. Skärpning nu Jakob! Yes.

Vad gör du nu när du i samma stund sitter och läser detta? Är du kanske i skolan, på ett fik, hemma eller på jobbet? Intressant att veta! Hoppas att allt är bra med er, och att ni sover gott! Ta hand om er. Bye sålänge!

Skidresa.. Det börjar dra ihop sig!

Nu är det inte långt kvar, mindre än en vecka faktiskt sedan befinner jag mig inte längre här, utan då befinner jag mig i grannlandet Norge, närmare bestämt Trysil. Vi åker nästa helg. Där kommer jag att vara i en veckas tid, och jag vet inte hur det kommer att gå med bloggandet. Måste kolla upp ifall det kommer att finnas trådlöst internet i huset, för då är det inga som helst problem, min lilla bloggdator åker ju med mig såklart! Kameran lika så.. Men det förstog ni säkert? Haha.

Jag hoppas det finns i alla fall så att jag kan blogga och visa er hur det ser ut där uppe och hur jag har det. Vore väll roligt? Eller? Någon som har varit där och kan säga något om de? Jag har endast åkt skidor en gång tidigare, och ska åka två gånger detta året. Denna gången med släkten, och nästa gång är det en fyra dagars resa med klassen.. om några veckor. Då bär det av till Sälen, mer om det när det närmar sig! ;)

Är det kanske någon annan som kommer att befinna sig i Trysil v.14?

Vad tycker ni, tänker ni, vill ni...?

Vad vill man läsa mer om här i min blogg?
Ny frågestund?.. Kom med lite idéer. Vet att ni sitter på en massa.. Inte sant? Det är ju somsagt alltid bra att ha lite tips som man eventuellt kan utgå ifrån.


Maila gärna till mig på: detvarmindag.blogg@gmail.com (jag tycker om att få mail!) Det kan vara allt från.. frågor, tips, tankar till bilder, teckningar, illustrationer.. Var inte blyga att fråga, skicka, och prata med mig. Jag svarar! :)

Trött efter gårdagen..

Igår fick jag ett meddelande om att det var dags för fest, och det var bråttom att göra sig iordning. Under hela dagen hade det varit planen men vart vi (jag) skulle ta vägen var ett problem då människor ändrade planer, och i vissa fall fanns det inga planer. Lyckades som tur va att få kontakt med min vän Jennie och hennes kille, så vi drog oss vidare till festen. Värdinnan för festen var min baldejt och vän som anordnade, och den vart riktigt lyckad!

Sedan betalade Jennies kille taxi ner till en pizzeria, och därefter blev det utgång - krogen. Det var riktigt roligt, och denna gången fanns det en massa vänner och folk som man känner lite mindre bra ute på krogen. Så det var riktigt riktigt roligt! Så sammanfattar det som en riktigt lyckad kväll, tack! Tilläggas ska även göras att Jennies kille betalade taxin hem.. Tack!


Nu sitter jag här och väntar på min äldsta bror och hans tjej som ska komma hem på middag, och sedan väntar jag även på min bästa vän Karin, vi ska titta på film och umgås idag. Vad som mer händer det vet vi inte ännu, båda är ganska trötta så det blir nog bara att ta det lugnt skulle jag tro..

Vad gör ni?


Vårtecknen är här, nu väntar vi på värmen..

Fotosession - Fanny

Vilken version gillar du bäst?Modell: Fanny
Smink & Hår: Sophie
Fotograf: Jakob Andersson ©

Känns så länge sen..

Igår blev det inget bloggande alls, och det har sina förklaringar. Bland annat så överraskade vi min bästa vän Karin eftersom hon fyllde 19 härromdagen, 7 personer plus jag som gömde oss hemma hos henne när hon kom hem efter att vi lurat iväg henne ett tag. Då hade vi fixat tårta, blåst ballonger över hela deras köksbord och dukat. Sedan "släckt ner" i lägenheten och gömt oss i diverse rum. Därefter hoppade vi alla ut och sjäng - Ja må hon leva.. Hon vart otroligt glad, och hon är den finaste personen jag vet. Därefter spenderades kvällen där tillsammans med massa bra folk, vi käkade bland annat pizza senare på kvällen.

Och innan detta så var jag hemma hos Johan och drack kaffe en sväng (duktig jag är som börjat lära mig nu), sedan drog vi oss ner till stan för att möta Karins syster och kompis för att smida våra planer inför överraskningen. Det bästa av allt var att hon inte hade en aning, inte ens att vi "lurat" iväg henne tillsammans med en släkting. Lyckat med andra ord! :)

Därefter hem, helt färdig och sova. Har inte sovit så tidigt på månader tror jag, somnade innan klockan 01:00 inatt. Framsteg!


Bara för att jag inte har en aning om vad som hände någonstans  under gårdagen, så vill jag veta hur det är med er? Mår ni bra? Jag hoppas de, nu ska jag mata in lite bilder i datorn och fixa med, sedan kommer Karin och vi ska umgås.


Jag vet att jag har varit jättedålig på att svara på era kommentarer, och jag skämms faktiskt lite över det. Att jag inte har gjort det alltså, men ska ta tag i det i helgen tro mig. Mer bilder på Fanny kommer då att dyka upp också! Är ni nyfikna på mer bilder?

För er, för er, för er!

Fick en kommentar i bloggen som löd:
"alltså.. vi läser din blogg för att vi gillar den och att du uppdaterar är nog liksom. du behöver inte göra ngt så speciellt för oss?"


Självklart vet jag att ni läser bloggen för att jag gör/skapar någonting som intreserar er, så är det ju med allt? Jag är så enormt tacksam för detta att skriva ord här i bloggen inte räcker till. Tyvärr många gånger, för om ni bara visste..

Varför jag ville anordna denna tävling var för att jag vill ge er någonting tillbaka på allt det fina som ni ger mig, dagligen sitter jag här framför datorn och storler till alla de fina kommentarer som ni lämnar, jag tror inte att ni förstår.. Jag gör det knappt själv, att ni skriver detta till och om mig? Jag? Jakob?..

Jag vill verkligen göra detta för er! Som ett litet, men förhoppningsvis fint sätt att få chansen att säga tack även att det är långt ifrån tillräckligt för att beskriva den verkliga tacksamheten. Men är det ingenting som intresserar er så får jag väll lägga ner den tanken. Men för mig vore det roligt att få göra någonting sådant här..


Jag kände i alla fall att jag ville ge ett svar på denna kommentaren, så att ni alla kan ta del utav svaret..
Är detta ingenting som intresserar dig, er? Det är min fråga..Ni värmer mig, precis som solen. Tack!
Jag tycker faktiskt att det är jättetråkigt.. För några dagar sen skrev jag ett inlägg om att ett av de företagen jag kontaktat angående att sponsra en tävling här i bloggen tyvärr tackat nej då de dagligen får sådana förfrågningar och nu bestämmt att de skall tacka nej till alla. I alla fall var det vad dom sa till mig..

Då fick jag ett tips här i bloggen om en nystartad gratissida där man samlar poäng för att kunna klicka hem presentkort från en rad olika företag och internetsidor. Då fick jag genast idéen att jag skulle göra mig medlem och medhjälp av er kunna samla ihop poäng och klicka hem presentkort för eran skull. Tyvärr verkar inte intresset speciellt högt, och det gjorde mig riktigt besviken. Detta var något jag ville göra för er, för att kunna visa lite tacksamhet från min sida och anordna detta. Men uppenbarligen var det inte lika uppskattat som jag först trodde.. Ledsamt men sant.

Gör ett försök till..
Klicka på denna länken, http://www.freestreet.se/?r=2633 och gör er medlemar. Och sprid gärna denna länken vidare så att fler tar chansen att göra sig medlemar och samla poäng. På detta vis får både jag och den nyvärvade medlemen poäng. Mina poäng kommer att gå direkt till er i form av presentkort. Jag ger detta ett försök till.. :/

Fotosession med Fanny, del 2.

Hoppas ni gillar bilderna, kommentera mer än gärna!
Svarar på alla kommentarer jag ligger efter med senare ikväll.
Ta hand om er, och ha en bra kväll. Bye sålänge!


Bra dag, minst sagt!

Idag har det varit en så galet bra dag. Började med världens skönaste skoldag då vi enbart såg film sedan slutade vi för dagen, måndagar och tisdagar tillhör nog favoritskoldagarna. Om man bortser från fredagarna då man längtat till helgen. Men ni förstår med all säkerhet vad jag menar!

Annars har det blivit att umgås med vänner idag, bland annat en sväng på stan dock mindre roligt att jag ännu inte fått mina pengar. Förseningar är bland det värsta som finns, i alla fall när man just nu är så pank att det ramlar grus ur plånboken.. Därefter hem till Victoria och chillat, handlat choklad och en läsk och då fick vi verkligen skrapa i alla hörn. Haha. Men trevligt precis som vanligt!

Under tiden jag var där så fick jag ett samtal ifrån min bästa vän, Karin som säger i luren "Jakob, vet du?.. Jag har tagit körkort!!!" Jag skriker något i stil med "Är du dum i huvuvdet?! Varför har du inte sagt något!!!" Kanske lite udda svar på det hon just berättat, men självklart utbrast jag det hela i en överlycklig ton, och skrek av glädje! Och jag som umgicks med henne igår och hon lyckades hålla masken om det till mig? Gullet alltså! :) Så ett oerhört grattis! Jag gillar läget.. För nu finns det många att åka bil tillsammans med, jag gillart! Big time.

Min övningskörning nu "ikväll" gick strålande, riktigt nöjd. Körde lite stadskörning, rondellkörning, olika form av backningar och så vidare. Jihuuu! Måste ta tag i detta påriktigt nu, men det blir lite bortprioriterat nu när jag verkligen vill lyckas med skolan sista terminen.. Får göra det bästa av situationen och göra så gott jag kan helt enkelt!

Min dag, din dag, denna dag..

Jag har somsagt nästan de bästa måndagar man kan tänka sig. Medtanke på att jag fortfarande går i skolan (några månader till, sen studenten!) så vet vi ju alla hur irriterande ett dåligt schema kan vara och är? Eller hur? Min klass har haft oturen att i några terminer alltid fått dåliga scheman och man började undra ifall detta gjordes med flit. Men uppenbarligen inte då vi denna termin, sista terminen i skolan fått en jättebra schema innehållande endel dagar då vi slutar tidigt, riktigt tidigt och även endel sovmornar! Perfekt? Ja, i alla fall enligt mig.

Idag är en sådan dag då jag slutar tidigt, har två lektioner sen är min dag över i skolan. Och man får en massa tid till annat, som att umgås med vännerna och göra andra viktiga saker. Så idag är det precis vad jag har gjort, umgåtts med vänner. Bland annat fototeamet Fanny och Sophie. Även Josefine umgicks jag lite med tidigare på dagen, trevligt har det varit idag. Och nu sitter jag och väntar på min bästa vän Karin som för tillfället är ute och övningskör (jag vill också! men pappa har inte tid idag) ska komma hit så blir det att äta kladdkaka, prata och kanske se någon film. Säger bara.. Tack för att hon finns.Såhär kan en dag i skolan se ut.. Då Fanny får för sig att kasta sig i sofforna i vårt uppehållsrum.. Och skriker, "Jakob! Ta kort på mig nuuuuu!" Haha. Som vi skrattade! Där har ni en tjej med humor. Gosh, henne tycker vi om.
Kladdkakedags och sedan Beckfilm!

Bara för att det gick så bra idag med körningen så ska jag fira det med att göra en kladdkaka till både mig och familjen. Snällt av mig va? Sedan blir det att sätta sig och titta på Beck-filmen på tv4. Ska du se den?

Vad tycker ni om Beck?
Hiss eller diss?

Vet endel som föredrar Wallander före Beck.. Själv vet jag inte riktigt. Jag gillar skådespelarna i Beck mer.. Så slutligen säger jag nog Beck endå.

Övningskörde för första gången!

Nu i eftermiddag var jag och Pappa ute och övningskörde för första gången.. Var lite smått nervös över hur det skulle gå medtanke på att det är endel att hålla koll på, men faktum är att det gick helt otroligt bra! Är så nöjd, körde en sväng utanför stan, lite smått "motorväg" och även i bland andra trafikanter i stan. Körde hela vägen hem, och gjorde parkeringar av olika slag, bland annat backa runt hörn osv. 

Visserligen har vi automatbil men jag menar.. De säger att lära sig växla inte är den svåraste biten det sitter ganska snabbt, utan man ska känna trafiken och ha en oerhörd uppsikt. Galet hur glad jag är just nu, ville inte sluta köra! Räkna med att jag ska köra såfort vi ska någonstans i fortsättningen!

Kommer säkert bli en kopia av mina älsta bror när han övningskörde, han satt ute i bilen såfort han hörde att mamma och pappa skulle ta bilen någonstans, då satt han där på sin plats bakom ratten, om det så bara var till mataffären dom skulle. Allt för att få köra bil! Haha. Känns som att det kan komma att bli jag? Haha. Men det är så det ska vara! Eller hur?

Kanske att det blir jag som kör när vi ska till Trysil v.14? (inte långt kvar nu, längtar!) Eller i alla fall en bit kanske.. Vi får hoppas på det i alla fall.
Första bilderna med Fanny

Först vill jag bara poängtera att Fanny inte röker. Alltså är hon inte beroende utav rökning, utan ciggaretten som är med i bild är endast för bilden så att säga. Så slipper vi en massa sådana frågor eller eventuella "påhopp".

Hoppas ni gillar bilden..Modell: Fanny
Smink och hår: Sophie
Fotograf: Jakob Andersson ©

Ska jag vara lite jävlig?..

Nu ska jag busa lite med er, och låta er få vänta enda tills imorron för att se de nya bilderna på Fanny.. Schysst va? Har inte hunnit göra klart alla, eller ah, ganska långt därifrån faktiskt, men jag tänker heller inte stressa ihop något för jag vill ju ha ett slutresultat jag är nöjd med som jag sedan kan visa upp för er. Men somsagt så kunde inte hålla mig från att pilla med några bilder förut.. Wops! Haha.

Är ni nyfikna?

Årets melodifestival..

Vad tycker ni?
Hiss eller diss?

Hemma igen - helt slut.

Fotograferingen med Fanny gick otroligt bra idag, och det var kul att Sophie ville ställa upp och både sminka och vara chafför (även en duktig sådan). Tack till er båda, alltid lika roligt!

Annars har vi gjort en massa andra saker fram tills nu, och jag skulle egentligen varit påväg till en modevisning här i stan.. men brudarna sa att "vi" skulle skippa det i sista sekund för det blev för stressigt då de ska vidare på fest senare ikväll. Tråkigt, och nu är det försent för att leta upp något nytt sällskap då det börjar om 4 minuter. Hade jättegärna velat se modevisningen då de alltid brukar vara riktigt bra. Men får bli en annan gång, eller ja, vi får helt enkelt hoppas att det blir någon mer framöver.

Nu ska jag slänga på mig en mjukisdress och bara ta det lugnt, orkar inte göra någonting. Förhoppningsvis kommer det upp minst 1 bild senare från dagens fotosession! Nu hoppas vi på att resultatet blir riktigt fint.. Dock tror jag att min kamera börjar tacka för sig, men jag vet inte säkert. Den krånglade en massa idag. Och det har den inte gjort tidigare. Hmm.. Undra vad felet kan vara? Fortsätter de såhär så måste jag ju lämna in den, och det vill jag ju helst slippa!


Ska skrapa fram lite "Behind the scenes"-bilder ifall det finns några kvar på kameran.. ;)

Önska oss lycka till idag!

Nu ska jag börja fixa till mig även att det är jag som ska stå för arbetet bakom kameran. Haha. Idag blir fotosessionen av med Fanny och Sophie. Fanny modellar - och Sophie står för sminket! Ser ni fram emot detta som jag gör? Det är galet, som jag har längtat.

Dessa människor är några jag umgås med varje dag eftersom vi alla går i samma klass. Lite smått roligt att det kunde bli ett så bra team på ett och samma ställe, tycker ni inte de? Haha. Ne, nu hinner jag nog inte blogga mer, måste göra mig iordning så att man kan visa sig ute bland folk. Haha.
Toppenhumör idag! ;) Vi hörs senare. Ta hand om er!
En bild från vår senaste fotosession..
Gillar ni den?Modell: Fanny
Fotograf: Jakob Andersson ©

Jag vill samla för ER skull!

Ni minns att jag så gärna ville anordna någon form av tävling till er va? Inte sant? Fick ett tips om en ny gratissida som jag gjorde mig medlem på. Första jag någonsin gjort mig medlem på faktiskt!

Så bli medlem du också genom att klicka på denna länk http://www.freestreet.se/?r=2633 och gör dig medlem, därefter så kommer jag att kunna klicka hem presentkort på ställen som bland annat Nelly.com och andra bra sidor. Och som just du sedan kan vinna!
Så detta är för er bästa läsare! :)


Kopiera gärna sedan länken och skriv i din blogg för att vi snabbare ska kunna samla poäng och kunna lotta ut fina presentkort här i bloggen! För just du kan bli den lycklige vinnaren. Gör du detta skriv gärna här i bloggen eller skicka ett mail till detvarmindag.blogg@gmail.com

Länken: http://www.freestreet.se/?r=2633

Bild från fotosession med Fanny!

Bara för det måste jag lägga upp en bild på snygga Fanny från den senaste fotosessionen i höstas.. Är hon inte bara så galet vacker? Och otroligt duktig framför kameran? .. Hon är också en sån fin vän med en härlig personlighet, om ni bara visste!Modell: Fanny
Fotograf: Jakob Andersson ©

12 Mars - Min dag

Min dag har faktiskt varit skön, fick bra mycket fler sovtimmar än jag fått på bra länge. Skönt! Sovmorron fram tills klockan 10 idag, därefter blev de skola. Annars har det inte hänt så mycket, skoltimmarna rullade på och det enda "speciella" var att vi hade bowling på vår Idrottslektion. Gick inget bra idag, så inte speciellt glada miner från min sida. Det gick inte alls som jag ville och sådant gillar jag inte. Haha! Men egentligen, vem gör de?

Bilden är från första serien då jag vann..
Andra serien ska vi inte prata om vart klotet mestadels låg?
Ni kan säkert gissa..? Precis.. i rännorna! Haha.
Jaakke är då jag, och kommer ifrån mitt namn på bilddagboken.
Klicka här ifall du vill titta in den! (du måste själv vara inloggad dock!)


Efterskolan så drog jag och Fanny och gjorde en liten intervju till ett skolarbete, gick bra. Och därefter blev jag upphämtad av min kära vän Sophie som idag tagit körtkort! Grattis! Så förhoppningsvis blir det en fotosession med Fanny till helgen, beroende på vädret också såklart. Sophie ska ju vara stylist/sminkös som jag skrev i ett tidigare inlägg. Vi hoppas på att kunna uppnå ett ännu bättre och häftigare resultat tillsammans än tidigare! (Och jag som varit otroligt nöjd med de bilderna.. Åh! Tänk er då vad resultatet av detta då kan bli?)


Biiiiiilder!

Tänkte bara säga att jag kontaktade ju ett företag förra veckan angående en tävling. Ni vet? Tydligen fick de in allt för mycket frågor kring sådant (sponsring) dagligen, så de var tvugna att tacka nej. Riktigt tråkigt! Har även kontaktat endel andra företag och hört mig för, men hittills står jag utan svar. Och vi får helt enkelt vänta ochn se ifall de svarar på min förfrågning, hoppas kan man ju alltid göra? Vill så gärna göra detta för er!


Därför tänkte jag fråga er, om man kanske skulle göra sig medlem på en av alla dessa gratissidor och så får ni hjälpa mig att samla ihop poäng till att kunna klicka hem eventuella presentkort och därefter kunna tävla ut till er! Vill ni hjälpa mig med detta? Skriv isåfall!

11 Mars, hos Victoria

Sitter här hos Victoria i hennes dubbelsäng, tittar på tv och snackar. Dagen har varit helt perfekt och vi har haft så grymt roligt. Det är få som är som henne, och det är jag oerhört tacksam för! Vi har snackat om allt mellan himmel och jord, jag litar verkligen på henne och hon är en riktig vän.

Idag har vi varit och handlat och käkat en härlig middag och sett film, powernapat och nu sitter vi här och mosar i oss chips och coca cola! Det sitter nästan aldrig fel? Förövrigt så har Victoria skrivit en fin text "om" mig i sin blogg idag, in och läs! Haha. Som jag skrattade.

Nu ska vi återgå till att snacka och tvtittande, senare ikväll kanske det kommer en till uppdatering och då kanske med bilder, de ni! Men fårse hur sent jag kommer hem, tänkte ta vara på min sovmorron imorron och få lite mer sömn än inatt då jag satt uppe till efter klockan tre och skrev klart min APU-rapport! Nu håller vi tummarna för att jag når mitt mål, MVG! Hoppas på ert stöd? Eller?Victoria säger även att jag ska hälsa till mina kära och fina bloggläsare! :)
Ta hand om er. Bye sålänge!

Filmtips: Bio - Män som hatar kvinnor.

Detta kan helt klart vara en av de absolut värsta filmer jag har sett men samtidigt en av mina favoritfilmer, låter konstigt att säga så om en sådan här typ av film men antar att ni förstår hur jag menar? Det finns liksom så mycket i filmen som är gripande, och rent ut sagt hjärtskärande. Jag är egentligen inte den personen som "klarar av" att se denna typ av film, inte av den anledningen att jag bryter ihop och gråter utan för att inom mig sprids en sån otrolig ilska även att jag vet att "det är bara på film". Är du kanske likadan du också?

Jag är liksom inte mycket för filmer som oftast går till extrem "överdrift" där det helt enkelt bara blir för mycket. Och denna filmen tillhörde inte en av alla dom filmerna, denna film är en klass för sig. Detta var en film som från första sekunden skapade ett intresse, ett intresse som gjorde att man helt glömde tiden. Filmen är 2 timmar och 30 minuter kan tyckas långt och jag var till en början väldigt skeptisk.. men det känns det inte som. Inte alls. För alla har vi väll någon gång sett en film som man bara känner att, tar den aldrig slut? Är den inte slut nu? För allt man tänker på är att man "ska" ha sett den. Denna filmen var raka motsatsen, till och med i en biosalong där du själv inte kan pausa och gå ifrån på samma sätt som du annars kan göra hemma när du tittar på film.. Och det vill ju säga endel?

Som jag sa så skapade filmen ett intresse redan från första stund och fortsatte genom hela filmen, aldrig var man "uttråkad" och det är inte ofta man kan skapa en film med så mycket spänning och oväntade saker genom hela filmen. Vid flertalet tillfällen så flög jag och mitt biosällskap högt ur stolarna i biosalongen och "på grund av" eller tack vare (vad man nu ska säga?) surroundljudet så kändes det som att hjärtat skulle stanna i bröstet på en. Man tänkte detta var ens sista sekund.. Hjärtat placerade sig liksom i halsgropen.

Jag uppmanar alla er som tänkt att "Jo, jag ska kanske gå och se den?" jag säger bara precis som jag sa med - I taket lyser stjärnorna.. Se den! Det är nästan ett måste enligt mig. Jag vet inte vad jag mer ska säga om den faktiskt, vill inte berätta handling eller något ifall jag råkar "försäga mig" och avslöja för mycket ni vet? Lätt hänt när det kommer till sådana här saker. Finns så mycket man vill säga.. Men jag antar att ni förstått mycket väl nu vad jag tycker om och kring filmen? Återigen.. Se den! Men nästan ett måste att ha någon med sig. I alla fall rekommenderar jag det!


På bilden kan du läsa mer om filmens handling..


Bilden är lånad från http://www.sf.se/

Vill du läsa mer om filmen, skådespelarna,
när och vart filmen visas och se trailern för filmen?

Klicka då in här.. http://www.sf.se/filmer/film?filmid=77088683

Bio, hem & nu plugg!

Jag hinner bara att skriva ett snabbt inlägg nu, jag lovade ju att jag skulle skriva om filmen jag såg ikväll.. Män som hatar kvinnor, men hinner inte med att skriva en recension redan ikväll så det får bli imorron istället. Vet inte om det är speciellt många bloggläsare vakna vid den här tiden? Eller har jag kanske fel?

Har lite att finslipa på min APU-rapport och även endel kvar att skriva dit i den. Som ni förstår så tar det mycket tid att skriva en sådan här, och ja.. som jag även sagt tidigare så är mitt mål ett Mycket Väl Godkänt och därmed krävs det ganska mycket utav mig. Jag sitter här och kan knappt hålla ögonen öppna längre, så trött men kan skriva en liten "förhands kommentar" kring filmen.. Kan säga att jag har yttligare en ny favoritfilm, och det är inte ofta jag hittar dom. Bara att jag haft sådan "tur" att nu på mina två senaste biobesök funnit två nya självklara favoriter. Så galet hemsk, och skådespelarna var.. otroliga!


Nehe.. Nu måste jag återgå till mitt skrivande och försöka hålla mig vaken.. Inte helt lätt, oh.. somnar typ nu sittandes..
Ta hand om er. Bye sålänge!

9 Mars, pluggpluggplugg & bio!

Älskar nog måndagar hädanefter eller ah, i alla fall lite förutom att man måste gå upp tidigt. Det som är bra är att jag slutar redan strax efter 11. Säger bara tack äntligen har vi fått en bra schema, det är ingenting vi varit bortskämda med..

Sitter just nu hemma hos Victoria, vi har umgåtts hela dagen. Sitter här i hennes säng med min laptop i knät och skriver lite. Det är ju sista dagen innan APU-rapporten ska vara inne! Senast klockan 00:00 inatt! Hjälper även Victoria (som varit flitig med att uppdatera sin blogg efter uppehåll) med att komma igång med hennes projektarbete.

Senare ikväll blir det ett avbrott med att  gå på bio med lite folk, ska bli riktigt roligt! Nu ska jag äntligen få se filmen som alla pratar om.. nämnligen Män som hatar kvinnor! Är det någon som sett den? Den ska vara riktigt bra, så tänkte att jag skriver lite om den senare i bloggen, vad tror ni om de? Var min "bio/film-recension" tillräckligt bra och intressant? Skriv vad du tycker..?


Nu måste jag återgå till att jobba..
Ta hand om er, så hörs säkert senare. Bye sålänge!

8 Mars.Här kommer lite bilder som jag tog igår..
Hoppas ni gillar dom!


Tänkte först inte skriva någonting idag, för det har faktiskt inte hänt någonting speciellt alls. Vaknade ganska sent gjorde mig iordning och åkte till min bror en sväng. Pappa har köpt hans moped, så det är väll det enda speciella som hänt under dagen. Någonting mer har jag inte att skriva, känns skönt att det varit en dag utan några som helsta krav eller måsten, värre blir det imorron. Då ska jag hjälpa Victoria igång med sitt projektarbete som hon ska ha klart om ca. 1 månad. Och sedan ska jag även få tiden att skriva klart min APU-rapport som ska vara inne imorron senast 00:00.

Har faktiskt saknat att blogga, för speciellt överaktiv har jag ju inte varit denna helg men man måste få ta det lugnt och hitta tillbaka till motivationen och även att ha något att skriva om. Men daglig uppdatering blir det såklart endå, minst ett inlägg även de dagar jag inte gör något speciellt. Så helt utan bloggen blir jag aldrig och det känns oerhört skönt!

Vad gör ni där ute?

Och just de.. det hade mer eller mindre på flera ställen blivit barmark de senaste dagarna och man känner att våren mer och mer kommit även fast inte solen tittat fram speciellt mycket än. Men vad tror ni hände i eftermiddags? Jo snön började falla.. igen! Och håller fortfarande på, nu är den dessutom nästan som värst. Och jag var precis ute och gick med hunden.. Tror ni att vi var blöta när vi kom hem? Svar ja! Åh, ge mig vår och värme nu!

Om vädret bättrar på sig till helgen så blir preliminärt den nya fotosessionen med Fanny av.. Vore otroligt roligt!
Och visst hoppas vi då alla på vårväder och barmark till helgen?

Happy birthday to you, happy birthday..

Upp i skaplig tid idag i alla fall, brukar bli bra mycket senare på helgerna annars. Men idag var det upp och äta frukost tillsammans med Mor och Far sedan gjorde vi oss iordning och begav oss till Farmor och Farfar, det är nämnligen så att Farfar fyller år imorron, grattis till världens bästa Farfar! Att vara här är underbart, dom är ordagrant bäst och de är sådana personer man verkligen ser upp till..

Vill även passa på att skicka en hälsning till min fina Faster som idag fyller år, grattis! :)


Så nu har vi fikat och nu sitter vi i vardagsrummet och pratar lite, så tänkte att jag passar på att blogga lite.  Kameran är med, ska kanske ge mig ut en sväng snart och fota lite. Låter härligt va? Sedan blir det nog middag, säger bara Farmors mat.. Mmmmmmums!


Vad gör ni en lördag som denna, och vad är dagens planer?


Ta hand om er, så hörs vi säkert senare. Bye sålänge!

Bild från en tidigare fotosession med Fanny


Modell: Fanny
Fotograf: Jakob Andersson ©Fanny är så obeskrivligt duktig, och det går går framåt för vårvädret så inom kort kommer en ny fotosession att dyka upp. Idéerna blir allt fler för varje dag, och ett par teman har dykt upp. Nu hoppas vi på att våran kära vän Sophie som ska stå för all sminkning ska ta körkort och därefter kommer det bli allt lättare för oss att transportera oss själva och alla saker till de olika fotomiljöerna. Innan har vi cyklat från ena platsen till den andra. Med andra ord från ena sidan av staden till den andra. Och man blir varm och begränsad och inte lika mycket saker kan följa med. Men nu hoppas vi! Inom kort alltså, ny fotosession med otroligt duktiga Fanny. Och vårt nya tillskott i teamet - Sophie. Jag lääängtar..

En bra dag, en riktigt bra vän

Dagen började somvanligt med skola och för varje dag som går så inser jag hur lite tid det är kvar innan allt, ja verkligen allt ska vara klart i skolan och man tar på sig studentmössan och skriker sig hes. Jag längtar, men samtidigt finns de mycket ångest som ligger och gror, framför allt handlar de om alla vänner som sedan kommer att flytta åt alla håll och kanter och endel kommer man helt att tappa kontakten med. På något vis så har ju skolan alltid också varit en trygghet, man har ju gått där mer eller mindre hela sitt liv? och nu är det dags att släppa taget och "ge sig ut i världen" men nu tänker jag inte deppa ihop för ännu är det mycket kul saker att se fram emot tillsammans, och jag ska ta vara på tiden!


Idag har jag umgåtts med min vän Victoria hela dagen, hon är en sån där vän som man kan vara precis som man är med. Man kan prata om allt och bara va utan några som helst krav och måsten. Idag har vi druckit hemmagjorde smoothies, och tittat på film. Sedan blev de att laga middag och sitta i mitt kök och prata om allt möjligt. Hur skönt är det inte? Riktig kvalitétstid som man så fint kan kalla de.


I helgen ska jag även försöka ta nya bilder..
Hoppas på bra väder redan imorron, jag ber.. snälla..

Hemma efter en dag i Linköping..

Dagen idag började somsagt med skola, men därefter tog vi bilen upp med Rally-Jossan som chafför och Sophie fick ta framsätet trots att mina långa ben knappt rymms i ett baksäte. (hmm..) efter ett par varv in på små gator, in i parkeringshus, byta till ett annat parkeringshus och även växla pengar för att kunna betala då kortgrejen på maskinen inne ville fungera som vi ville så kom vi i alla fall på plats.

Tog fart med långa kliv emot Bröllopshuset - en bal och bröllopsaffär där Rally-Jossan skulle hämta ut sin balklänning inför studentbalen och Sophie skulle titta på en. Även hon la en beställning, brudarna kommer att vara så galet snygga vill jag lova! Gosh, ge mig. Haha!

Därefter satte vi fart mot Espresso House som vi inte hade en aning om fanns i Linköping? Där köpte varsin take away-chailatte som varit mycket efterlängtad. Bilen styrdes ut mot IKANO-huset då vi inte orkade trampa runt i kylan i centrala Linköping och förfrysa. Sedan började brudarna låta sin kort gå varma i butikerna, eller i alla fall Sophie. Men jag som påriktigt aldrig har handlat på HM tidigare gjorde min debut där idag. En vårjacka och en bloggdator och kameraväska kombinerat. Precis perfekt så att allt kan hänga med på samma gång, eller hur?Här kommer i alla fall bilder på mina grejer..
Men jag gillar den välkända "shoppingarmen" jag helt omedvetet fick till. Haha. Men det var enbart för att kunna få med väskan i bild. Spegeln behöver tvättas.. jag vet!

Vad tycks? Hiss eller diss? Haha.
Vågar jag ens få reda på svaret.. aja!

Skoldag - sedan är det Linköping!

Sitter i skolan och har Svenska B lektion just nu, sitter och snackar massa om hur alla språk hänger ihop. Sedan är det dags för Projekt arbete.

Därefter sätter sig Josefine även kallad Rally-Jossan och Sophie i bilen till Linköping! Blir att göra dagen på stan, Rally-J ska hämta ut sin balklänning och Sophie ska titta ut en klänning till studentbalen i Maj. Ska bli riktigt kul. Har jag kanske någon läsare från Linköping? Isåfall kanske vi ses på stan, vi lär hålla till där alla andra är. Haha! Så håll koll efter en brunhårig kille som är 1,93. Men det blir inte IKANO-huset vad jag vet.

Så mitt i city, där kommer vi hålla till!

Nu får vi invänta svar & hoppas!

Jag skrev ju i mitt förra inlägg och frågade vad ni tyckte om att jag skulle höra mig för hos något företag för ett eventuellt sammarbete tillsammans i en tävling här i bloggen! Jag har precis skickat ett mail till ett företag och nu inväntar jag svar från dom. Låter det inte spännande? Jag är spänd, och hoppas på svar inom kort! Vilket företag jag har kontaktat kommer jag att hålla hemligt fram tills dess att jag vet mer. Blir det inte av så skrivs de ingenting, medtanke på att de då inte var intresserade av ett sammarbete och jag vill göra detta för er bästa läsare.. och även för att jag tycker sådana här saker är otroligt roliga!

För visst vore det väll grymt roligt med en tävling?


Så nu väntar vi och ser.. spännande.. ;)


Skola, skola, skola!

Sitter nu i skolan och skriver på min APU-rapport , sitter här med min egna skoldator även kallad bloggdator som jag köpte för några månader sedan. Så har mitt egna internet (mobiltbredband från Telia). Och något som är härligt är att jag har Spotify på denna datorn också istället för att sitta och söka på låtar på youtube, så musik hela lektionen, yes! och mitt mål nu med APU-rapporten är att sätta MVG på den. Igår fick jag reda på att jag fick MVG på en inlämningsuppgift i samma ämne som vi har APU:n i. Riktigt roligt och motiverande, så sa min lärare att om jag håller i det här och fortsätter som jag gör så kommer det vara tre mycket trevliga bokstäver i slutbetyget. Och jag ska ha de!

Inatt satt jag och funderade ett tag över ifall jag ska höra mig för hos några företag ifall dom är intersserade av att kanske sammarbeta i en tävling här i bloggen.. Vad tror ni om de, vore det en trevlig grej? Skriv vad ni tycker!

Nehe, då var det dags att göra lite nytta igen, ta hand om er! Så hörs vi igen senare. Är sugen på att gå på bio ikväll igen, isåfall blir det Män som hatar kvinnor. Alla säger att den ska vara otroligt bra! Har ni sett den?

Bio: I taket lyser stjärnorna! Fantastisk.

Allt jag kan säga är.. fantastisk! Precis hemkommen från bion och detta kan vara den bästa filmen jag sett. Många tänker säkert "oj, han kan inte sett många filmer i sina dagar?" - men jo, det har jag men sådana här filmer berör och framkallar en rejäl tankeställare under hela filmens gång. Jag har innan läst boken och jag föll direkt, dock så satt jag inte och jämförde filmen med boken för det finns alltid små detaljer som försvinner i filmerna, utan jag gav filmen en ärlig chans. Och jag blev allt annat än besviken! Fick en fråga ifall denna filmen var värd att se och vad jag tyckte, jag säger bara se den! Och jag som inte är vad man kan kalla en bokläsare säger även, läs boken! Men jämför dom inte (även om de är svårt att inte göra de..) ge dom en ärlig chans, var för sig!

Dock är det inte fullt så roligt att gå på denna typen av film när några sitter och fnittrar när filmen är som mest sorglig, sen om det var åt filmen de fnittrade eller om de satt och triggade varandra med något det vet jag inte. Men man kommer ur koncentration och ja.. Det blir lite smått irriterande.

Men återigen till filmen.. vilken succé och vilket skådespeleri av samtliga, allt var så verkligt! Betyg: Av mig får filmen solklart 5 av 5. Är nog faktiskt den bästa filmen jag sett av den anledningen att allt som händer i den är så verkligt och framför allt så tillhör mångas vardag och varje dag drabbar det någon. Tänk på de! För den som är känslig garanteras tårar vid flera tillfällen..

Se filmen..Bilden kommer och är lånad från http://www.sf.se/
och mer info om biljetter, priser, tider och vart filmen visas hittar du på http://www.sf.se/filmer/film?filmid=15004018

Dags att rusa! - Nästa bion!

Jaha, då var det dags att dra ut. Har umgåtts med min vän Jennie idag och vi har käkat lite gott och sedan har vi suttit och skrattat åt vår favoritserie Mia & Klara som går i SVT. Har kollat igenom en massa avsnitt och kan man annat än att bara skratta? Jisses!

Nu ska vi snabbt förbi henne sen drar vi ner till bion. Äntligen blir det dags att få se filmen - I taket lyser stjärnorna som är baserad på boken som har samma namn. Jag är inte mycket för att läsa böcker och detta är en av de få jag riktigt fastnat för så nu ska de bli intressant ifall detta blir en hiss eller diss. Vad tyckte ni som sett den? Hiss eller diss, oftast är ju boken bättre eftersom de kan vara med utförliga i beskrivningarna och man har då målat upp en bild av hur allt ska se ut. Men det ska bli intressant och se, och framför allt har jag sett fram emot att se just denna filmen då den har ett fint budskap. Ifall du inte vet vad det är för film så klicka in och titta på trailern på www.sf.se. Ha en fortsatt trevlig kväll, ta hand om er. Bye sålänge!Såhär ser man ut idag då! ;)
Här har vi självaste bloggnörden i full gång med att skriva detta inlägget! Haha.

Bloggutdrag - från en ny läsare!

Jag har suttit och svarat på alla kommentarer, hoppas och tror att jag svarade på alla. Sedan igår har det ramlat in så mycket kommetarer att jag för varje gång jag tittat in här suttit med hakan ner till golvet. Jag är förvånad och så tacksam på samma gång.

Nu när jag satt och svarade tillbaka till alla fina kommentarer så stötte jag på en tjej som hade skrivit om mig i sin blogg - att någon tar sig tid och skriver ett inlägg om mig och min blogg? Det gör mig fantastiskt glad för detta är ingenting jag är bortskämd med. I alla fall så är det inte många som har berättat för mig att dom gjort de.. Kanske "i smyg" vad vet jag?

Väljer ni att göra det får ni jättegärna skriva och berätta så att jag får ta del utav eran blogg också. :)


Tack så jättemycket för de fina orden!

Konsten att beröra..

Såhär löd en kommentarer jag fått, och det är inte utan att denna personen verkligen gjorde mig varm inombords. Jag menar, en sådan kommentar kan vara bland det mest uppmuntrande man kan få som fotointresserad. Att kunna se konsten i att fotografera och samtidigt kunna genom bilden få andra människor berörda? Det är ju vad det går ut på, att kunna förmedla.. En känsla eller vad det nu är man vill förmedla till den som tittar. Jag vill tacka dig så mycket, personen hade inte uppgett någon bloggadress eller någon annan adress så jag kan inte tacka på något annat sätt än såhär. Tack! :)

Kommentaren löd följande.. "Du är skicklig att se konsten i att fotografera Du har blick och medvetenhet för hur bilden ska beröra."

Godnatt, och tack återigen!


Kamera: Nikon D200 | Objektiv: 50/1.8 | ISO: 100


Klockan börjar närma sig tolv och jag funderar på att vara duktigare än vad jag varit på bra många månader - nämnligen att gå och lägga mig strax efter tolv. Det har alltid en tendens att bli alladeles för sent när det kommer till att få ihop sömntimmarna. Vet inte riktigt hur jag lyckas, men något något vis gör jag samma sak om och om igen. Haha. Jag ska försöka börja skärpa mig med detta, i alla fall på vardagarna för att se ifall man får yttligare lite motivation och extra ork nu på slutspurten i skolan. Det är inte alls långt kvar nu medtanke på att det under detta halvår är en rad utav lov, studiedagar och trevliga tillställningar! Och jag vill prestera extra mycket nu, så därför ska jag se ifall de där extra timmarnas sömn kan göra skillnad. Vad tror ni?

Återigen vill jag tacka er så helt.. obeskrivligt mycket för alla fina kommentarer på mina bilder, texter och ja, hela bloggen. Och framför allt passar jag på för alla otroliga kommentarer på bilden på min kära vän Fanny från en av våra fotosessioner. Jag hoppas att ni som jag längtar tills nästa gång det är dags, och allt vi inväntar nu är bara vårväder. Och vi får hoppas på lika bra resultat även då, vi ska i alla fall göra vårat bästa!

Slutligen säger jag, att imorron ska jag ta tag i att svara på de fina kommentarer jag fått.. så fortsätt skriva, svar kommer imorron! ;)

Såhär ser kläderna ut från Linköping Det där med outfit-bilder är kanske inte riktigt min "grej".. Haha.


Som ni kanske minns så skrev jag förra veckan att jag var på en spontanresa till Linköping. Bara 10 minuter innan vi satt i bilen påväg så kom tanken upp och vi bestämde oss för att åka. Riktigt trevlig resa blev de, och det var skönt att komma bort en stund från allt det vanliga i vardagen. Kom nu på att det var en tjej som frågade efter bilder då jag hade kläderna på mig, och precis nyss när jag "egentligen" skulle gå till köket för att äta så drog jag på mig "outfiten" och fotade den. Haha, låter som en riktig modebloggare, dags att sadla om kanske? - Nej då, skojar bara. Ingenting fel på modebloggare, tvärtom. Men jag är nog inte den rätta personen att pyssla med de..

Nu måste jag bege mig till köket för att äta. Har inte ätit sedan lunch så börjar väll kanske bli dags nu? Vad tror ni? Låter väll ganska bra.. Sedan ikväll har jag endel annat att pyssla med - känner på mig att denna veckan kommer att bli ganska så krävande och fullbokad, eller så blir det tvärtom. Vi får se helt enkelt, men har en sådan känsla inombords..

Påtal om tid - Ni vet jag och Fanny planerar ju en fotosession inom en snar framtid, och allt såg ljust ut idag för att snön var påväg bort och det var lite varmare ute än det varit innan. Men det fick sig ett rejält bakslag.. Nu snöar det ute, ganska mycket dessutom, eller mycket för mig i alla fall och det lägger sig på marken.. Inte alls roligt tycker jag..

Är det snö där du bor också?

Lägg gärna till mig på Bloglovin'

Du som ny läsare/tittare får jättegärna lägga till mig på bloglovin' klicka här för att göra de. Det uppskattas mycket! Svarar på alla era fina kommentarer senare, det ser jag fram emot. Men nu måste jag rusa igen..

Och vill du kontakta mig finns jag på: detvarmindag.blogg@gmail.com


Ta hand om er. Bye sålänge!

Blogg.se - Startsida! Tack så otroligt mycket!Jag vill tacka Karin Olofsson så otroligt mycket, blev otroligt överraskad och framför allt otroligt tacksam när jag precis nyss möttes utav denna syn på blogg.se's startsida. Det är verkligen helt otroligt vad det kan beröra, att bli uppmärksammad och få så mycket fina komplimanger på det man skapar! Tack så otroligt mycket till er, och även återigen ett stort tack till Karin som uppmärksammade bilden. Finner inte ord.

Om ni visste vad era ord betyder för mig..

Från en fotosession med Fanny!


Modell: Fanny
Fotograf: Jakob Andersson ©


Snart är det dags för en ny fotosession med Fanny.
Det ser vi fram emot! Idéer i överflöd tror jag.

Inväntar bara mer och bättre vårväder.

Tilläggas ska göra att Fanny var grymt duktig och tålig vid denna fotosession. Hon fick krypa ner i sjön här i stan i underkläder, insvept i ett lakan. Där låg hon och frös, och jag sa bara till henne att hålla sig flytande. Och det skötte hon strålande! Alltid lika mycket idéer och härliga resultat efter att man jobbar tillsammans med Fanny. Längtar riktigt mycket nu till nästa gång! Det var allt för länge sen..

Lugn dag..

Idag är det enbart en lugn och härlig dag som gäller. Ska snart sätta mig och äta lite söndagsmiddag och sedan blir det att bara ta det lugnt och se till att vara utvilad för imorgon börjar skolan igen påriktigt efter att ha varit borta i sammanlagt 7 veckor nu med praktik och Sportlov. Kommer kännas konstigt att kliva upp på samma tider varenda morgon och att framför allt sitta i skolbänken igen. Det är konstigt hur snabbt man vänjer sig vid nya saker, och praktiken var en sådan sak! Kände mig som en i personalen under hela praktiktiden och jag trivdes så galet bra. Kommer att sakna dom..


Ska försöka hinna med att ta nya bilder i veckan också, hoppas på att vårvädret håller i sig och att det blir allt bättre. Isåfall så ska jag snart ha en efterlängtad plåtning med Fanny! Men denna veckan kommer säkert mycket av min tid gå åt till skolarbete, har lite som jag släpar efter med plus att vi ska göra klart våra APU-rapporter då, och som jag skrev för ett tag sen så är mitt mål MVG på den. Hoppas hoppas, men det kommer somsagt även att kräva endel utav mig. Men ni sviker väll inte mig va? Ifall det blir lite glest med uppdateringar under veckan som kommer? Jag kommer i alla fall göra allt för att tiden ska gå ihop sig. Ok?


Ett stort tack till alla er som följer min blogg och som uppskattar det jag gör, för mig betyder det mycket! Tack!

1 år tillsammans!


Bilden till höger togs samma dag som jag fick kameran..
Idag ser kameran lite "annorlunda" ut mot då.. (kolla headern)


Idag (eller igår blir det ju medtanke på att klockan är efter 00:00) så firade jag och min Nikon D200 1 år tillsammans, vilket team vi varit och vad mycket vi gjort! Framför allt har jag utvecklats något otroligt, det är något jag personligen verkligen märkt när jag blickar tillbaka i mitt bildarkiv. Jag köpte min Nikon den 29 Februari 2008, (ja, 29:e det var ju skottår förra året) och det är absolut ingenting jag ångrar. Verkligen inte! Kameran på den vänstra bilden är min första systemkamera, en Canon EOS 350D med diverse tillbehör. Trevlig kamera, men den var alldeles för liten och jag trivdes bättre tillsammans med Nikon. Detta är självklart en smaksak och väldigt individuellt. Bara för att jag gillar Nikon, så säger inte det att du gör de..


Därför vill jag påminna alla er som funderar på det här med att köpa systemkamera - gå efter vad du själv känner! Bestäm dig för en prisklass - såhär mycket får det max kosta. Sedan kan man höra sig för med människor i ens närhet eller människor man vet har koll på kameror osv. Men.. Samla då ihop de tips du fått, och har du möjlighet så gå till en fotoaffär och testa, kläm, känn och framför allt fråga, hör dig för ifall dom kan ge dig tips och idéer påvägen. Berätta vad du gillar att fota eller planerar att fota, så kan man göra det ännu mer personligt och kanske till och med fixa ett "paket" med utrustning som passar dig och din kommande fotostil. Är de alla ungefär lika avancerade och då inom samma prisklass, och du känner att just den kameran låg otroligt bra i handen - då är det den kameran du ska ha! Man tror inte det, men detta är verkligen en personlig smaksak. Och rådfråga kan man göra - men du väljer den du gillar bäst. Detta var ett litet köptips från mig.


Avslutar med ett litet, grattis till oss! ;)
RSS 2.0