JAG BEHÖVER EN REFLEXSKÄRM

Jag vill verkligen ha, och är framförallt i stort behov utav en reflexskärm - men just nu tillåter inte min ekonomi att jag köper en. Att hädanefter plåta porträtt (vilket är tanken att jag ska göra snart!) utomhus utan reflexskärm känns menlöst då resultatet med en gör sådan otrolig skillnad...

Reflexskärmen ovan kommer ifrån www.tvspelsweb.se
Denna är 80cm och har 5 olika färger att valfritt kunna välja mellan. Perfekt!
Pris: 289:-

SVAR FRÅN FRÅGESTUNDEN DEL 2Vad har du fått för gratisprylar genom bloggen?
Svar: Jag har anordnat tävlingar och då i samband med det fått prylar. Exempelvis Vitamin Well's och fotoprylar från Fotofyndet.se!

Får du många beundrarmail?
Svar: Nae det kan jag inte direkt påstå, det händer någongång ibland och ni ska veta det att jag uppskattar mail så oerhört mycket. Jag vill därför nu även passa på att tacka er igen, ni som vågat skicka in avmålningar och beundrarmail. Tack så mycket! Så är det någon som funderat på att skicka in bilder, avmålningar, mail eller liknande så ska ni inte tveka en sekund - detvarmindag.blogg@gmail.com.

Vad är det bästa med att blogga?
Svar: Allt fint man får höra och alla trevliga människor man kommer i kontakt med.

Skulle du kunna tänka dig en liten bloggfika om man har vägarna förbi någongång?
Svar: Har jag tid så varför inte? Jag har inte hunnit tänka på sådana saker i samband med min blogg, det känns så främmande men endå så roligt.

Hur mycket längtar du till blog-awards jakob?
Svar: Något helt fruktansvärt mycket!

Har du någon gång kännt att någon utnyttjar dig för att du har stor blogg?
Svar: För det första tycker jag inte att jag har en speciellt stor blogg, verkligen inte. Och som tur är har jag aldrig kännt mig utnyttjad av någon pga bloggen. Skulle jag märka av något sådant så skulle jag säga upp kontakten genast.

Hur kommer det sig att du började blogga?
Svar: Jag började med att visa mina bilder på min bilddagbok och därefter kände jag att jag ville kunna visa mina bilder i ett annat forum och samtidigt kunna skriva ner mina dagar och andra händelser. Bloggen startades och jag trodde aldrig att det skulle utvecklas till någonting sådant här!

Hur länge har du bloggat?
Svar: Sedan Juni 2008. Tiden går fort när man har roligt!

Vad är det som får dig att fortsätta?
Svar: Bloggen har utvecklats till ett stort intresse/hobby och jag fortsätter för att jag tycker det är roligt. Jag trivs med det helt enkelt. Sedan att få så mycket fint från er som läser min blogg gör att motivationen bara ökar och ökar.

Vad gör du för att tackla dom elaka kommentarer som du får?
Svar: Jag har turen att ganska sällan stöta på elaka kommentarer, men de jag får stöter jag bara bort. Jag tar helt enkelt inte åt mig av det. Det är människor som inte känner mig som antingen dömmer mig som person, talar illa om mina bilder eller liknande och jag ser ingen anledning att ta åt mig av sådant.

Kan inte du slänga in en videoblogg? Vore kul att höra din röst och se lite mer hur du ser ut på riktigt :)
Svar: Haha, jag tror inte det... Att prata inför en kamera känns fortfarande ganska så främmande för mig. Man låter stel och lustig. Jag överlämnar det till folk som kan! Men man ska väll aldrig säga aldrig, det kanske kommer upp någon form av klipp nångång...

Hur känns det näär folk ger dig komplimanger om hur du ser ut och sånt hela tiden? Känns det bra eller känns det skumt? :)
Svar: Det känns till viss del skummt men skummt på ett bra sätt. Jag kan inte riktigt beskriva hur jag känner, men det värmer gott om hjärtat så att säga. Det gör mig oerhört glad varenda gång!

Har du någonsin träffat någon av dina läsare mer än en gång?
Svar: Inte så att de kommit fram och pratat med mig, det är i och för sig inte så konstigt medtanke på att jag bor i en liten stad. Men på mitt senaste Stockholmsbesök gick en tjej förbi mig på stan och skrev sedan till mig på bilddagboken att hon passerat mig, blivit helt nervös/förstummad/hyperventilerat och att det hade tagit henne tills hon passerat mig innan hon insåg "vad som precis hade hänt" och därefter hade hon försökt leta upp mig för att ge mig beröm och prata med mig. Det kändes konstigt att någon kännt igen mig, men det gjorde mig otroligt glad!

SVAR FRÅN FRÅGESTUNDEN DEL 1Hur kan du vara så sjukt vacker?
Svar: Jag antar att det handlar om gener, jag kan nog inte ge något annat svar. Tack så jättemycket i vilket fall som helst, nu blir jag generad!

Om du var tvuuuungen att välja en favorit-låt av lasse, vilken skulle det bli då?
Svar: Dom tomma stegen skulle jag nog då välja. Dudå?

Favorit i idol hitills?
Svar: Faktum är att jag har flera favoriter redan, och det är - Erika, Erik, Calle & Sabina.

Har du gröna ögon?
Svar: Grönbruna.

Vad lever du för?
Svar: Oj, stor fråga... Men bland annat för min familj, släkt och mina vänner och självklart för min egna skull.

Vad prioriterar du högst och vad är det minsta du behöver för att må bra?
Svar: Jag prioriterar min familj och mina vänner högst. Och för att göra mig glad, för att jag ska må bra så behövs dom. Något så litet som en värmande kommentar kan göra att jag mår bra.

Vem kysste du senast?
Svar: Det vill ni gärna veta va? Men det håller jag för mig själv. Haha!

Har du endast tjejkompisar?
Svar: Jag har väldigt många tjejkompisar ja, men inte enbart såklart. Jag tycker inte att det är något som helst fel med att ha många vänner av motsatt kön - Snarare tvärtom, det är otroligt skönt. Alla borde testa! Haha.

Vad tyckte du om Västerviks gymnsium, vad gick du, hur var skolan? funderar på att söka till gymnasieskolor i Västervik.
Svar: Det var jättebra, jag har somsagt inte testat något annat då vi inte har flera skolor att välja på. Men Västerviks Gymnasium är väldigt bra, jag har lärt känna många vänner för livet. Så jag har ingenting att klaga på vad gäller skolan. Får man fråga hur det kommer sig att du funderar på att söka hit?

Vilket är ditt favoritgodis?
Svar: Lösvikt eller Marabou choklad.

Är du och emmy påväg nån vart med ert förhållande?

Svar: Med vårt förhållande? Det var mer än vad vi visste själva. Jag och Emmy är otroligt bra vänner, mer än så är det inte. Passar på att berätta för er alla att Emmy är en fantastisk person och jag värdesätter vår vänskap högt.

Hur smakar Vitamin Well's?
Svar: Hur svarar man på det förutom förbannat gott? Kan börja med att berätta att det inte är kolsyrat vitaminvatten. Det smakar friskt, naturligt och gott! Vitamin Well's finns i flera olika smaker - Röd grapefrukt, Citrus/Fläder, Svartvinbär och Grönt äpple. Har smakat alla utom den röda grapefrukten hittills och jag gillar samtliga. Dock är den absoluta favoriten Svartvinbär!

Hur kan du vara en så helgoo människa?
Svar: Jag får väll tacka mina föräldrar och syskon för en bra kontakt och mycket bra uppväxt antar jag. Plus att jag har så otroligt bra vänner. Tack så mycket fina du!
Vad krävs för att man ska få fotografera med dig någon gång?
Svar: Oj, det har jag inte ens tänkt på att någon vill göra. Så jag vet inte vad jag ska svara på det? Haha!

Roligaste motivet att fota? (ex. människor, djur, växter..)
Svar: Där svarar jag faktiskt alla tre. Jag har någon form av förkärlek till att fota natur men mer och mer växer intresset för porträtt och djurfoton.

FICK VECKOREVYN HEMSKICKAD

Titta vad som låg i min brevlåda idag...
Senaste numret utav VeckoRevyn som är en enda stor Blogawardsspecial! Trevligt att läsa lite kring de olika nomineringarna och de som blivit nominerade, jag antar att det även var för att påminna om att det snart är dags för Blogawards 2009, den 17 Oktober på Café Opera i Stockholm för att vara exakt. Längtar!


DU GLÖMMER VÄLL INTE BORT ATT...

Fortsätta ställa massvis utav frågor i min frågestund? För att ställa en fråga snabbt och enkelt klicka då här! Någonting undrar du väll över? Jag hoppas i alla fall de! :)


Nej jag är inte så arg som jag ser ut att vara... bara nästan! Haha ;)

SVENSKA HOLLYWOODFRUAR

Min fråga är bara... Kan man annat än att bara totalälska Svenska Hollywoodfruar på TV3? En av årets kanske skönaste människor måste endå nästan vara Maria Montazami. Hon förgyller programmet med sina uttalanden, röst och dialekt som får mig att skratta högt och ljudligt varenda gång! Att jag sedan lärt mig att lite smått imitera hennes röst/dialekt visar väll bara hur mycket jag gillar programmet? Haha!

Jag och Fanny har suttit flertalet gånger dubbelvikta i min säng idag och skrattat till detta program, notera att jag sa till detta program och inte åt det. Det är en väldig skillnad faktiskt!

Vad tycker du om Svenska Hollywoodfruar?


Förövrigt tycker jag alla skoälskande, klädintresserade och musiktjejer (framför allt) ska kika in Fannys blogg, idag har den fyllts utav inlägg om både kläder, skor och musik! Klicka här för att komma till hennes blogg. Och missa inte att lämna en åsikt/kommentar! ;)Detta program förgyller måndagarna!

DE 10 FINALISTERNA ÄR...

Jag fick även denna gången så otroligt många och fina bidrag inskickade till mig... Hela 69 stycken för att vara exakt! Att sedan enbart få välja ut 10 stycken var inte helt enkelt, har tittat igenom alla bilderna både en, två och tre gånger innan jag riktigt kunde bestämma mig. Nedan hittar ni i alla fall de 10 bidrag jag valt ut. Vilka som efter röstningen står som topp tre är nu upp till er att bestämma! Läs röstningsreglerna här nedan!

PRISERNA: Är som ni sedan tidigare vet följande...
1:a pris: Presentkort på 400kr hos Fotofyndet.se
2:a pris: Presentkort på 200kr hos Fotofyndet.se
3:e pris: Presentkort på 100kr hos Fotofyndet.se


REGLER - VIKTIGT: För röstningen...
Reglerna för röstningen är enkla, det är en röst per person som gäller. Alltså du får enbart rösta en gång och rösten ska såklart falla på din personliga favorit. Jag kommer att kunna upptäcka eventuellt fusk och de rösterna kommer då inte att räknas med i slutresultatet.

När du röstar skriver du:
Jag röstar på (bloggadressen till den tävlande)
Exempel: " Jag röstar på
http://detvarmindag.blogg.se  "


LÄNK:
Till er som vill länka hit till röstningsinlägget - http://detvarmindag.blogg.se/2009/september/de-10-finalisterna-ar.html#comment


RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!

FINALISTERNA ÄR FÖLJANDE:


Matilda Holmqvist, 16 år - http://myphoto.blogg.se

Alice,  16 år - http://alicesfoto.blogg.se

Simon Younan, 16 år - http://simonyounan.blogg.se

Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin, 22år - www.lindapauline.se

Julia Eriksson, 17 år - http://jefoto.blogg.se

Sanna Ek, 17 år - http://sannaaek.blogg.se

Lina Flodins, 15 år - http://linafoto.blogg.se

Emma Gardelin Zambon, 18 år - http://emmaagzz.blogg.se

Maja Härnqvist, 15 år - http://majahqvist.blogg.se

Rebecka Rynefelt, 15 år - http://rebbey.blogg.se

´


Jag vill samtidigt tacka alla så otroligt mycket som tagit sig tid att delta! Kan även meddela att det har varit flera stycken bidrag som tyvärr skickats in utan bild, mailaren har helt enkelt missat att bifoga sin bild. Men jag hoppas att ni alla återkommer vid nästa tävlingstillfälle. Jag och Fotofyndet.se tackar så jättemycket för det stora intresset för tävlingen och önskar nu samtliga finalister lycka till! :)

SAY WHAT YOU NEED TO SAY

Jag tror att jag håller på att bli förkyld... Halsen börjar kännas sådär underlig och samtidigt har jag fått hosta! Inte alls roligt, hoppas på att det går över. Ska se till att få i mig rikligt med vitaminer, perfekt att jag fick den där härliga leveransen med Vitamin Well's! För varje gång jag dricker en ny, ju mer fäst blir jag vid dom. Det är jobbigt gott nästan!

Passar även på att dra igång en frågestund nu här i inlägget. Så kom med en massa frågor fram tills jag säger stopp senare!

SISTA CHANSEN NU!

Nu är det sista chansen att anmäla sig till denna tävlingen i sammarbete med Fotofyndet.se. Ni har fram tills ikväll kl. 21:00 på er, därefter kommer jag att börja välja ut de 10 finalisterna som tävlar om fina priser!

Så klicka
HÄR för att läsa mer om tävlingen och vad du ska göra för att delta!

UPPDATERING KL: 21:19, DET ÄR NU FÖRSENT ATT ANMÄLA SIG. Och nu är det dags för mig att välja ut de 10 finalisterna. Lycka till allihopa! Detta ska bli otroligt intressant.TÄVLING MED VITAMIN WELL'S

Som ni såg fick jag mängder av Vitamin Well's levererade hem till mig igår och de fyllde upp hela min kyl. Kan det bli bättre? Tack så mycket Vitamin Well's! Och i samband med att jag fick min leverans så fick jag även möjligheten att lotta ut lika mycket Vitamin Well's till någon av mina fina läsare!

Så allt du behöver göra för att delta i tävlingen är följande...
Skriva en kommentar i detta inlägg och samtidigt motivera varför just du ska bli vinnare av en kyl fylld med Vitamin Well's!

Vinnaren kommer att kontaktas via mail, därav är det viktigt att du uppger din mailadress i kommentarsrutan. Jag utser en vinnare nästa lördag (3 Oktober). Lycka till! :)

TÄVLINGEN AVSLUTAD!

ÖLANDS SKÖRDEFESTIVAL NÄSTA!

Nu är det dags att göra sig iordning för om ett tag kommer Fanny och hämtar upp mig här hemma tillsammans med sin mamma och hennes kille, sedan ska vi bege oss till Öland över dagen för att spendera dagen på Ölands skördefestival! Ska bli otroligt roligt och intressant och med mycket bra sällskap. Självklart ska kameran med och jag hoppas även att det blir många bra bilder som jag sedan kan visa upp här i bloggen. Vi hörs senare!


DEN 25 SEPTEMBER 2009

Jag tänker inte skriva om allt som har hänt idag, för skulle jag skriva om alla trevligheter skulle det bli alldeles för långt för någon att ens orka läsa. Så jag lägger inte energi på det, kan bara säga att det varit en riktigt lyckad dag! Kan i alla fall kortfattat skriva att den innehållt... Promenader - Chips, dip, läsk och självklart Vitamin Well's - Fotande - Skratt och långa samtal om allt mellan himmel och jord - Bilåkande och bra människor. Låter inte helt fel va?

Här kommer lite bilder!

TACK VITAMIN WELL'S!

Idag kom ett bud och plingade på dörren, och utanför stog det en man med 4 lådor fulla med Vitamin Well's till mig! Och nu är som ni ser mitt kylskåp fyllt på både höjd och bredd. Tack så jättemycket Vitamin Well's för leveransen! Nu kan jag njuta av min favoritdryck precis när jag vill. Lycka!Jag kommer med en till nyhet lite senare idag... Kan ni gissa vad det kan vara? Om jag säger att det har med just Vitamin Well's att göra... :)

FRIENDSHIP THAT NEVER ENDS.


Här har ni en bild på den så omtalade Karin. Även ofta kallad - min bästa vän.

OUT FOR A WALK BY NIGHT


Efter Idol som tyvärr blev lite av en flopp igår så mötte jag upp Karin för en promenad. Faktum är att promenaden blev ganska lång och vi var ute i nästan två timmar och gick. Väldigt skönt och trevligt, det är så det ska vara i sällskap med sin bästa vän!

Vi började prata om "gamla minnen" och vad vi gjort under dessa år som vi kännt varann och kom då på oss själva då vi för två år sedan umgicks nästintill varje dag under hela sommaren och vi var ute och gick ca. 4 gånger om dagen. Sjukt! Plus lite glass på det, men vad gör det när man rör på sig? Det försvinner! Haha. Och för det andra, glass är sådär jobbigt gott! ;)


...Och självklart inhandlades en Vitamin Well's under promenaden! Haha.

JAG ÄR MED OCH TÄVLAR!

Utan tvekan tänker jag vara med och delta i denna tävlingen hos otroligt duktiga Kamilla.
Jag känner att det vore en perfekt att eventuellt vinna detta då jag tittat runt på olika produkter den senaste tiden att använda och nu snubblade in på tävlingen i en blogg jag kikar in hos med jämna mellanrum. Nu är det bara hoppas att jag för en gång skull har turen på min sida! :)

HÄR KOMMER HÖSTENNu är det åter höst. Ett år går snabbt, ibland för snabbt. Tänk på allt man redan hunnit att göra iår och ännu återstår en rad utav månader och säkerligen väntar en rad utav fler händelser, förhoppningsvis bra sådana.


Lite av det jag hunnit med att göra iår hittills är bland annat...

- Varit i Norge på skidsemester som både började och slutade i tragedi. Jag bröt vänster överarm redan första skiddagen, det talades om operation men jag slapp undan efter ett par veckors oro. Läkningstid 8 veckor.
- Gått studentbalen & tagit studenten! (några av de lyckligaste dagarna i mitt liv)
- Varit i USA i hela 16 dagar! Och då upplevt en av mitt livs största dröm - New York City!
- Varit i Kalmar och sett Svenssosvensson live med släkten på pappas sida. Farmors födelsedagspresent från oss.
- Gjort ett antal spontana småresor bland annat till Linköping, Norrköping och Kolmården med Josefine.

VIDEOHÄLSNING, MEN INTE FRÅN MIG...Lägger ni märket till något speciellt i denna videoblogg?
Det gjorde mig i vilket fall som helst på strålande humör! Bloggerskan känner ni kanske igen? I alla fall är det Louise kanske mer känd som "Febb" och det är alltid härligt med en hälsning, speciellt från en sådan trevlig person som Louise!


Hej right back at you Louise! ;) Haha.

JAG ÄR NYFIKEN PÅ DIG!

Som bloggare blir man (i alla fall jag) väldigt nyfiken på att veta mer om er som läser min blogg, jag delger er med mitt liv och självklart vill jag mer än gärna veta mer om er också! Så därför tänkte jag fråga er en fråga som jag mer än gärna ser att ni besvarar så mååånga som möjligt självklart! För vilka är ni som läser min blogg egentligen? Har koll på endel av er, men långt ifrån alla! :)

Så... Vilken är den bästa/lyckligaste dagen i ditt liv - Och varför? Långa som korta texter, du väljer själv hur mycket och ingående du vill skriva :)

FORTSÄTT ATT ANMÄLA ER!


Ni glömmer väll inte bort att forsätta att anmäla er till fototävlingen som jag håller här i bloggen i sammarbete med Fotofyndet.se. Det går att anmäla sig enda fram tills på Söndag den 27 September. För mer information kring tävlingen, klicka HÄR!

SOME PICTURES FROM YESTERDAYVad tycker ni om bilderna ovan? :)

NORMALT TELESAMTAL MED KARIN

*Telefonen ringer*

J: Hej det är Jakob!
K: Karin! Haha.
J: Heeej! :D Vart är du nånstans?
K: Hos moster och myser lite med lillkusinen! :)
J: Jaha, är du barnvakt eller?
K: Ja, eller ne, eller jag kommer till dig snart i alla fall och då förväntar jag mig en färdig, god kladdkaka!
J: Jag tänkte faktiskt att vi skulle göra det, därför jag ringde och skulle höra ifall vi...
K: Jag hoppas ni har glass också?! :O
J: Jag vet inte, men annars får vi gå och köpa! ;)
K: Bra! Jag kommer till dig snaaart! Pusshej!
J: Pusshej, haha! ;)

VITAMIN WELL'S-BEROENDE

En av mina absoluta favoritdrycker, Vitamin Well's! Både nyttigt och gott, kan de bli bättre? Jag kan ju knappast vara ensam om att bara älska dessa drycker? Igår när jag och Ida var på Hemköp och handlade så inhandlades självklart en sådan. Ska hädanefter alltid ha en tillhands (drömma kan man ju?) för fytusan vad gott det är!

Passade även på att ta lite bilder, här är en av dom! ;) Vad tycks?


DAGENSJAKOB

Det var alldeles för länge sedan jag var ute på en riktig fotopromenad. Så idag kände jag att det verkligen var dags och kreativiteten riktigt flödade, ifall man jämnför med senaste tiden... Haha!

Så jag skickade ett SMS till Ida och frågade ifall hon ville med ut, och självklart ville hon de! Så vi var ute ett par timmar, avslutade med ett besök på Hemköp och handlade hem nudlar - gick sedan hem till mig, lagade iordning nudlarna och satt vid mitt köksbord och pratade ett bra tag. Trevligt minst sagt!SPOTIFY ÄR EN GÅVA FRÅN OVAN

Härromdagen släppte älskade Lars Winnerbäck sitt nya album! "Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen" och jag har som det är just nu inte pengar till att köpa albumet, men det kommer framöver! Men då kommer jag till det bästa av allt - det finns redan på Spotify! Lyckorus, åh! Yes!!!

Klicka på bilden ovan för att komma till LW's hemsida!

SÅHÄR RÖSTAR JAG!

Såhär har jag röstat inför Veckorevyn Blogawards 2009!
Den 17 Oktober i Stockholm, då kommer jag tillsammans med min vän Emmy och många många andra bloggare att befinna oss på plats för att se dessa otroligt duktiga personer ta emot sina priser, och även mingla runt och träffa så pass många som alla delar samma intresse. Jag riktigt längtar tills dess!

Vill du också rösta? Och där med se till att just din personliga favorit får de pris som hon/han förtjänar? Klicka då in HÄR och rösta du också! Varje enskild persons röst gör såklart skillnad, så tveka inte!

TÄVLINGSDAGS!

Nu drar vi igång en tävling här i bloggen igen, oerhört trevligt! Tävlingen heter "Porträtt" och anordnas i sammarbete med Fotofyndet.se och precis som det låter ska du som vill delta maila in din bästa porträttbild till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com

Bilden kan självklart föreställa digsjälv eller någon annan du fotat och självklart måste du vara fotografen till bilden och ha tillåtelse utav modellen på bilden. Eller tvärtom, att du är modellen på bilden men med tillåtelse utav fotografen att tävla med denna bild!
Otroligt viktigt!

Den 27 September är sista anmälningsdatum för att ha möjlighet att delta i tävlingen. Sedan kommer jag att utse de 10 finalisterna som sedan kommer att presenteras här i bloggen! Därefter kommer ni att få vara med och avgöra vilka som kommer att bli de tre vinnarna!
Mer info kring röstningen kommer i finalistinlägget!


PRISERNA:

1:a plats: Presentkort på 400kr
2:a plats: Presentkort på 200kr
3:e plats: Presentkort på 100kr
Alla presentkort är självklart hos Fotofyndet.se


TÄVLINGSREGLER: VIKTIGT!

1.
Du ska först och främst posta följande text (nedan) i ett nytt inlägg i din blogg, och länkarna i inlägget måste vara korrekta!

"Jag är med och tävlar i fototävlingen "Porträtt" hos Jakob Andersson, priserna i tävlingen är sponsrade av Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan och första pris är ett presentkort värde 400:- på valfria fotoprylar hos fotofyndet.se, även de som kommer tvåa och trea kommer att vinna pris. Vill du också vara med och tävla? Klicka då in här och läs mer om tävlingen!"


2. Du mailar in din bild till mig, tillsammans med lite snabb information kring dig själv! Detta ska finnas med...

- Namn
- Ålder
- Vem föreställer bilden & ifall bloggadress finns till modellen/fotografen ska den finnas med.
- Din egna bloggadress måste finnas med, samt länk till inlägget du publicerade om tävlingen!DÄREFTER ÄR DU MED OCH TÄVLAR!
Jag och 
Fotofyndet.se önskar dig lycka till! :)


Det är nu försent att anmäla sig till tävlingen!

THIS IS MY WAY OF SAYING THANKS

Jag vill börja med att tacka så jättemycket för alla musiktips jag fått i mitt förra inlägg. Nu har jag lite att lyssna igenom om vi säger så, men det gillar jag! Tack återigen. Har du fler så är det bara att skriva på!

Passar även på att säga att alldelesstrax så kommer en tävling att publiceras här i bloggen!Självklart är det en fototävling det handlar om, så ladda kamerorna... ;)

MUSIC IS A PART OF LIFE


Som den musikfantast jag är så har jag nu (känns de som i alla fall?) spelat sönder nästan all den musik jag lyssnar på, i brist på ny. Jag har helt enkelt lyssnat alldeles för mycket på favoritlåtar att jag för tillfället tröttnat på dom... Så jag tänkte fråga dig som läser min blogg ifall du har några artist och låttips att komma med?

Kan meddela att jag i stortsätt lyssnar på all musik... Så alla förslag uppskattas! ;)

ANOTHER DAY IN MY LIFE


Bästa Karin kom förbi några timmar framåt eftermiddagen och vi satt och lyssnade på musik via Spotify och varvade med en rad Idol-klipp. Visst verkar denna säsongen bli riktigt intressant? Har redan hunnit få endel favoriter... Du med?

BIOPREMIÄR IDAG!


Ni har väll inte missat att...

Idag den 18 September är det äntligen premiären för uppföljaren till succéfilmen Män som hatar kvinnor! Denna gången under en ny titel - Flickan som lekte med elden. Jag personligen tycker att Män som hatar kvinnor är bland de absolut bästa svenska filmer som gjorts så där med är förväntningarna på denna filmen oerhört höga!

Ska du gå och se denna film?

THIS IS A NORMAL DAY IN MY LIFE

Har umgåtts med min bästa vän Karin precis hela dagen.
Tänkte dra en snabbversion kring vad som hänt idag... Tyvärr har inte kameran haft något utrymme idag, men imorron ska jag försöka samla kraft och ta en riktig kamerapromenad med Karin. ;)

Detta har vi gjort idag...
Kladdkaka med vaniljglass - Musikhäng - Prat, Youtube & skratt - Tacos med min familj - Promenad med hunden - Idol med några vänner - Promenad igen - Bilhäng med en Vitamin Well's och en Loka Päron - Hem - Prata i telefon - Och nu sitter jag här!

Låter det inte lockande? ;)

DEL 2 FRÅN PLÅTNINGENFotograf: Angelina
Assistent: Johanna & Sebastian
Modell: Jag


Vad tycker ni om dessa bilder?Vill passa på att berätta att det var extremt soligt väder då vi plåtade. Och samtidigt användes reflexskärm, och testa själva att titta in i en sådan i strålade solsken. Därför jag kisar på endel bilder, tyvärr! Men jag gillar dom annars. Så... ha lite överseende. Och blir det som vi tänkt så ska vi ha en ny plåtning i Oktober när jag ska på Blogawards. Och då förhoppningsvis ska jag och Emmy plåtas tillsammans och fotografen är självklart Angelina! Låter väll spännande? Jag längtar.

DEN 16 SEPTEMBER 2009

Jag tänker börja med att avslöja att det kommer att startas en tävling här på bloggen på söndag! Mer än så säger jag inte... än! Iövrigt idag har det bara varit en riktigt lugn dag där jag inte gjort annat än att tittat runt på olika bloggar, svarat på kommentarer, spelat hög musik och bara varit. Ska alldeles strax göra mig lite mat och därefter titta på True Blood som blivit lite av ett beroende för min del. Haha! Ska även kika på Idol senare ikväll!

Vad gör ni ikväll?

 

VILKEN VERSION?Vilken av dessa två gillar du bäst?

NÅGRA STOCKHOLMSBILDERHösten är här...Påväg för att käka på en grekisk resturang... Kamerorna var med!Inställningar... klick! inställningar... klick!Natur och miljö...Dags att posera i väntan på bussen...Himlen var fin, och värd att fångas på kort!

BLEV IGENKÄND I STOCKHOLM!

Under helgen har jag som ni säkert vet vid det här laget befunnit mig i Stockholm.
Efter plåtningen i lördags och lunch i Gamla stan med fotogänget så skiljdes vi åt och jag samt min kusin tog ett varv på stan en snabbsväng trots att benen värkte och vi var helt slut. Men är man i Stockholm så är det ju såklart ett måste? Haha!

När jag loggade in på min bilddagbok ett par timmar senare så möttes jag av detta meddelande. Vad ska man säga? Jag kan knappast säga att detta är någonting som händer mig ofta... Frågan är snarare ifall det någonsin hänt tidigare? Jag blev sittandes alldeles förstummad tills jag fick ur mig några ord i stil med "Sebbe, läs detta... En tjej har kännt igen mig på stan idag, och kolla vad hon skrev!" och där till ett stort leende på läpparna. Tack så otroligt mycket till dig som skrev detta, jag svarade såklart på meddelandet. Jag älskar när folk vågar säga vad de tycker, när man vågar berömma en annan människa! Det krävdes säkerligen endel mod till att skriva detta meddelande kan jag tänka mig, men det kom att betyda så mycket för mig så jag är glad att du gjorde de! Tack!

FÖRSTA BILDERNA FRÅN PLÅTNINGENFotograf: Angelina
Assistent: Johanna & Sebastian
Modell: Jag


Mer bilder kommer... Detta är bara början! ;)

BILDER FRÅN PLÅTNINGEN

Här kommer en tjuvtitt från när jag blev plåtad tidigare idag! :)
Bilderna är tagna utav Johanna. Tack så mycket för idag tjejer, ni var riktigt härliga att umgås med och ni är båda otroligt duktiga med kamerorna, jag hoppas att det blir fler gånger? :)

Tack till kusinen som står ut med att hänga med på alla äventyr! Och nu i samma stund som jag skrev detta så säger han själv att det är ett nöje att få följa med. Och det är väll ett bra betyg tycker jag allt. Haha!

Vad tycks så långt?

EN MODELLDAG

Då var man återigen hemma...
Hemma efter ett antal timmar framför kameran. Och det verkade som att resultatet kommer att bli riktigt bra! Trött i benen efter allt gående bara och tyvärr hade varken jag eller min kusin våra egna kameror med oss, men där kommer räddaren i nöden - Johanna in i bilden! Hon tog endel backstagebilder som jag kommer be henne att skicka till mig så att jag kan ladda upp här på bloggen!

Angelina var helt fantastiskt duktig, och de båda var supertrevliga! Har pratat med de båda över bilddagboken och MSN ett bra tag men nu var första gången vi sågs i verkligheten! :) Det hela avslutades med käk på ett fik/resturang i Gamla stan sedan skiljdes vi åt. Tack för en supertrevlig dag! Nu ska vi vila oss ett tag och därefter bege oss till en grekisk resturang för kvällsmiddag!

Och eftersom att jag ännu inte har några bilder från dagen så laddar jag upp en bild som Sebastian tog på mig och Emmy när hon var hos mig och hälsade på! :)


I STOCKHOLM

Som jag skrev senast så kommer det att bli en helg full av händelser och förhoppningsvis endel bilder likaså. Och imorgon ska jag bland annat plåtas av otroligt duktiga Angelina, ska då även passa på att be kusinen fota lite backstagebilder som sedan kommer att dyka upp här på bloggen! Låter inte helt fel va? Få en liten tjuvtitt från fotograferingen innan de färdiga bilderna dyker upp. ;)

Ett tips, håll även koll på deras bloggar för mer uppdateringar och bilder!Angelina, glöm inte att möta mig här (på bilden ovan) kl. 11:10 imorgon då, haha! ;)

VECKOREVYN BLOGAWARDS

Kan knappt tro det själv...
Detta är helt galet! Den 17 Oktober kommer jag tillsammans med min fina vän Emmy och hennes vän Kajsa plus många andra bloggare att befinna oss på Blogawards i Stockholm som anordnas utav Veckorevyn! Jag hoppas och tror att denna tillställning kommer att bli både oerhört rolig och lyckad!

Men vad ska man ha på sig under en sådan tillställning? Hmmm...
Och är det någon av er som läser min blogg som ska dit?

KÖRKORTSFIRANDE

Det är klart det måste firas...
Efter att ha varit ute och åkt med Fanny och Victoria mer eller mindre hela dagen så bestämde vi oss för att vi måste fira Fannys körkort, det fick bli med en middag! Så vi gick på resturang och beställde in en gigantisk tallrik med en rad olika sorters mat som var otroligt god!

Men nu låter jag bilderna ovan tala för sig själva... ;)

GRATTIS TILL KÖRKORTET!

Grattis grattis grattis min vän!

Idag klarade Fanny uppkörning vilket innebär att körkortet nu är hennes! Jag är så glad att jag i samma stund som jag skriver detta inte kan sitta still. Haha! Vaknade av ett samtal från Fanny imorse klockan kvart i tio som löd...

F: Hej! Kan inte du följa med mig ut till min mamma på landet? Vill inte åka själv... ;)
J: Men... Fanny... Alltså... DU HAR JU TAGIT KÖRKORT?!
F: Men kan du följa med mig? Vill inte åka själv... ;) Väckte jag dig?
J: Ehm, nej jag sover inte?! MEN FANNY! DU HAR JU TAGIT KÖRKORT, GRATTIS!!!
F: Jag fattar det inte riktigt själv, men kommer och hämtar dig nuuuu!!! :D


Sedan dess fram tills nu har vi varut ute på äventyr, och sitter nu här hemma och väntar på att bli upphämtad av henne och Victoria för yttligare äventyr med bilen! ;)


Jag ber er nu, alla ni som läser detta att klicka in på Fannys blogg - HÄR och skriva grattis. Att ta körkort är stort, och det är en enkel tjänst jag ber er om! Snälla, gör mig den... Det tar inte många sekunder! Återigen massa grattis från mig till dig vännen!

090909


Under dagen har det hänt mycket och att skriva ner allt i "detalj" skulle bli alldeles för lång för någon att orka läsa, haha! I alla fall är det vad jag tror... Så jag tänkte att jag gör som igår, en snabblista!

Dagens händelser...
Ringde och gratulerade Josefine på 19årsdagen - Josefine hämtade upp mig - Åkte till Mc'Donalds och käkade lunch - Mötte upp Victoria och Fanny - Stan - Victoria och jag lagade middag hos mig - Tittade på nya favoritserien True Blood - Köpte kaffe på Mc'Donalds - Satt i hamnen - Hem till Vicotoria - Idol 2009 - Sen hem - Nu sitter jag här! ;)

Min fråga är...
Hur såg din dag ut idag 090909?

MIN DAG - DEN SNABBA VERSIONEN


Och med det menar jag en snabbgenomgång av min dag... (igår, 8 september)
Victoria - Stan - Film, godis och läsk - Tvtittande/Serier - Umgåtts med vänner - Idol 2009 - Hem till Fanny - Skräckfilm - Läsa bloggar - Komma hem sent - Tack för en bra kväll!

3 dagar...

3 dagar kvar...
Kan inte fatta att det redan gått snart 3 månader sen du åkte? Men nu är du snart åter hemma igen och jag längtar så mycket efter att få se dig igen! Det ska bli så härligt... Kanske kan dessa månader gått extra snabbt för att jag för två månader sen var och hälsade på dig i 16 dagar? Nu är du i alla fall snart hemma igen och jag riktigt längtar!

Tyvärr kommer jag inte vara hemma och ta emot dig när du kommer hem, för att jag kommer att sitta i bilen påväg till Stockholm då... Men när jag kommer hem så ska jag springa direkt hem till dig! :)Detta är min bästa vän Karin och jag sittandes på en bänk i Central Park, New York.

JAG HADE ALDRIG KUNNAT TRO

Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att...
När jag skrev det här inlägget och var nyfiken på hur ni som läser min blogg uppfattar mig - så överöste ni mig med underbara kommentarer som träffade precis där dom skulle. Jag vet inte vad jag gör, eller om det är just det att jag enbart är mig själv som gör att jag förtjänar så mycket fint? Det kan jag själv inte svara på, men det jag vet är att jag kan sitta här läsa era kommentarer om och om igen, och varje gång värmer dom lika mycket... Nästan mer!

Jag undrar och funderar över...
Hur ska jag någonsin kunna tacka er nog för allt det fina som ni ger mig varenda dag? :)
Tack så oerhört mycket, ni är obeskrivligt fina. Det vill jag att ni ska veta! Tack!

IMORGON STARTAR IDOL 2009

Ni har väll inte missat att imorgon startar den nya säsongen av Idol på tv4!
Jag är en av dom som kommer att sitta bänkad framför tvn, du också? :)


Bilden tog jag på Idolfinalen 2007 då jag stog allra längst fram i Globen!Och här får ni ett litet tjuvkik på den här säsongens första sökande!

GÅRDAGEN I BILD OCH TEXT...

Gårdagen var faktiskt riktigt lyckad! I alla fall till en början... ;)
Hela dagen började med en rejäl sovmorgon efter att ha varit ute tillsammans med mina vänner kvällen/natten innan. Även de riktigt lyckat och roligt! Men men... Igår så samlade jag kraft framåt eftermiddagen att göra mig iordning, i alla fall tillräckligt för att vistas bland folk, haha! Och begav mig sedan hem till Victoria för att umgås med henne och Fanny. Väl där så slängde vi oss i soffan och tittade på tv ett bra tag innan vi tog tag i våra liv och begav oss ner till butiken Hemmakväll och hyrde 5 filmer och därefter vidare till Hemköp för att handla ingredienser till dagens käk - smörgåstårta, som faktiskt efter mycket om och men blev lyckad och god!

Efter ett tag bestämde vi oss för att dra hem till Fanny och titta vidare på filmerna och först såg vi American Pie 2 som en liten uppvärmning för vad som skulle komma att bli aning jobbigare... Vi kurade ihop oss 5 personer i Fannys dubbelsäng och därefter började filmen... Barnhemmet! Och jag kan börja med att säga att jag inte är ett stort fan av skräckfilmer om vi säger så... Och att vi var 5 personer gjorde inte saken bättre då vi mer eller mindre delar samma åsikter kring dessa filmer! Ah, ni kan ju tänka er hur det hela såg ut? Säkerligen förbannat roligt! Men Barnhemmet är inte en blodig splash, bom, mos, knos-film utan en film som mer sätter sprätt på psyket... Bara namnet säger väll allt? Inte sant? Haha!I full gång med att göra all smet och klet-jobb...Brudarna skapar konst... Och jag dokumenterar, chockande va? Haha.
Sen till den roligaste delen... Städningen... Haha!


Sen det färdiga resultatet, visst blev den bra? :)
Filmerna vi hyrde... Tyvärr funkade inte Stomp the yard och vi blev besvikna.

NÄSTA HELG VÄNTAR STOCKHOLM!

Jag längtar som tusan!
Nästa helg åker jag till Stockholm tillsammans med mina föräldrar och hälsar på och bor hos min kusin med familj. Jag riktigt längtar tills dess! Det var länge sen jag var i Stockholm nu och det var ett tag sedan jag träffade mina fina släktingar, ett tag tyckte jag att jag var där var och varannan vecka... Kändes de som i alla fall, men nu har det inte blivit på ett tag. Så ett kärt återseende med andra ord. Men det kommer förmodligen även att bli en hektisk helg och endel fart och fläkt...

Detta ska jag försöka hinnas med under min vistelse i Stockholm:
- Umgås och även hinna med att fota med kusinen.
- Träffa Jennie som flyttade upp till Stockholm i början av sommaren. Saknad!
- Plåtas av otroligt duktiga 
Angelina. Kika in hennes blogg!
- Springa omkring på Stockholms gatar, torg och butiker och njuta av storstadslivet!
- Och kanske springa på någon av er? vem vet... ;) haha.Har jag några läsare från Stockholm?

VEM SJUNGER DE OM?

Hittade just denna låten, och jag kan inte annat än att digga den! Det är inte speciellt svårt att gissa vilken bloggerska de sjunger om va? Lyssna på vem som pratar i bakgrunden... ;)

Erkänn att låten är rätt skön endå? Haha!


EN DAG PÅ KOLMÅRDENSDJURPARK

Bortglömda bilder ju...
Hade helt glömt bort att jag har endel bilder kvar att visa från när jag och Josefine var på Kolmårdensdjurpark... Längst ner hittar ni även ett bildspel på vem jag tror är Enzo, som för ett par år sedan föddes på Kolmården och blev genast kändis i diverse tidningar. Det var någonting unikt med hans födsel, minns dock inte exakt vad det var...

Hoppas i alla fall att ni ska gilla bilderna nedan! :)
DU SOM LÄSER MIN BLOGG...

BLOGG.SE, SNÄLLA TÄNK OM!

Jag fick faktiskt svar på det jag undrade kring i inlägget under. Ina-Bina, hade tydligen mailat till Blogg Esse och undrat "vad felet var".

Till svar fick hon följande...

"Vi gjorde en liten förändring. Vi visar allt nytt från din förra
inloggning bara. Istället för att alltid visa en månad bak så visar vi
alltså sen föregående inloggning eller max en månad om du inte loggat in
på ett tag då.

Vi har ändrat så översikten uppdateras varje 5min (det minskar
belastningen) och därför det tar lite längre innan man kan se nya objekt
på översikten.

Ha en bra dag.
Mvh Nina, blogg.se"


Och det är isåfall det sämsta blogg.se någonsin gjort i samband med en uppdatering av sidan! Visst håller ni väll med? Det kommer att bli svårare att hålla koll på kommentarer, vilket då i sin tur leder till att man oftare kommer att missa att svara... Innan såg man ju direkt ifall man fått nya kommentarer sedan man senast loggade in på bloggen, vilket var oerhört bra! 

För mig så är "Nytillkomna objekt"-listan tom varje gång jag loggar in!!!

PROBLEM MED BLOGG.SE

Varför kan jag inte se de "senaste händelserna" inne på bloggen? baaah!
Fungerade inte igår, fungerar heller inte idag... Kan ju inte se mina senaste kommentarer, inlägg, bilder ingenting! Det står enbart en tom ruta med "Nytillkomna objekt"...


Ska det vara så? Det tror jag inte...

DAGS FÖR HEADERBYTE!

Jag kände att min header började bli alldeles för dyster, nästintill tråkig...
Så jag bestämde mig för att försöka att göra en ny, med lite mer ljus och färg! Hoppas att jag lyckades, vad tycker ni? Nedan har ni den gamla headern vs. den nya!
Var det en bra eller dålig förändring på bloggen tycker du?


Detta inlägg blev även mitt 1000:e inlägg på bloggen! :)

EMMY STRIKES A POSE

Titta vad jag just hittade på min underbara vän Emmys blogg. Haha!
Ser ni vad jag ser? Ett lite underligt men roligt sammanträffande precis ovanför Emmys ena axel... :)

MIDDAGSBJUDNING HOS VICTORIA

Igår blev jag hembjuden på middag hos Victoria. Det väntades klycklingfilé, bulgur och en underbart god sallad. Den tjejen kan laga mat minsann, det tror man inte! Haha. Sedan så gick vi ut på en riktig långpromenad, pratade och gick och kikade på vackra hus längst vattnet...

VIDEO

En video när oerhört duktiga Emma sitter och jobbar med bilden på mig! Titta alla dessa små detaljer... Helt otroligt!

VILKEN VERSION?Vilken av dessa två versioner gillar du bäst?
Det är min kära vän Victoria på bilden. :)

UPPE OCH NU IVÄG... (SNART)

Jag har ganska nyligen klivit upp ur sängen... Ska äta frukost och därefter fräscha till mig lite. Sedan kasta mig på cykel ner till stan och möta upp Caroline idag igen. Det är nämnligen så att hon frågade mig igår ifall jag hade lust och ork att följa med henne till BVC (Barnavårdscentralen) med henne och hennes lilla dotter. Caroline är alltså min barndomskompis som jag skrivit om tidigare i bloggen som fått en fin liten dotter för omkring två månader sen...

Så nu måste jag verkligen ta tag i mig själv så att jag inte kommer försent... Kameran åker med, och jag ska försöka komma ihåg att använda den också, haha! Vi hörs mer senare...

DET VAR EN DÅLIG BLOGGDAG

Har inte hunnit med datorn alls idag... Första gången jag sitter här förutom en snabbsväng i förmiddags innan jag mötte upp min barndomskompis Caroline på stan för att luncha. Därefter hem till Victoria där även Fanny höll till, så vi tittade på film ett tag och sedan åkte vi vidare för att inhandla samt förbereda kvällens mat! På menyn stod det grillat med diverse tillbehör, så maten tillagades hemma hos mig och blev en riktig succé. Självklart blev det yttligare en film efter maten... Och de åkte alldeles nyligen hem härifrån.

Jag har tyvärr inte haft med mig kameran idag, och därmed finns de inga bilder från dagen att visa... Jag valde att vi båda fick ta ut lite semester! Vi är ju inpå varandra dygnet runt annars mer eller mindre, haha! Lite egentid så att säga... Det behöver vi väll alla ibland? ;)


Men imorron ska jag ta med kameran och försöka att dokumentera dagen! Låter bra va? :) Får nu bli en bild med fakeglasögonen istället... Ni minns väll dom? Haha.

RSS 2.0