THE SUN IS SHINING AND I'M HAPPY

Har haft en härlig dag ute i vårsolen tillsammans med Ida! Vi har pratat ikapp den senaste tidens händelser, lunchat, ätit glass i hamnen och sist men inte minst har jag shoppat! Bilder på dagens outfit kommer senare. Ha en fin dag mina kära!

AVIATORS

Här är en "close up" på mina nya RayBan Aviators! Älskar dom. Nu ska jag alldeles strax slänga på mig solglasögonen och möta upp Ida för en lunch på stan och sedan en härlig promenad i solskenet. Senare blir det jobb!

MUSIC, I MIGHT LOSE IT

Hade en helt fantastiskt rolig kväll igår tillsammans med mina underbara vänner! Först mötte jag upp några vänner för kortspel och musik och efter ett par timmar anlände Linda till stan och hängde på oss. Vi tog taxi ner till klubben där vi spenderade resten av natten dansandes till Mikael som stod för den bästa musiken ända fram till stängning! Och om vi säger såhär, 3-4 timmars konstant dansande har satt sina spår idag i form av ömma ben och fötter som värker. Men, så värt det. Tack alla som gjorde kvällen så lyckad!

PARTY ROCK IS IN THE HOUSE TONIGHT

Min fina vän Linda, www.lindahallberg.se (länk till hennes blogg) kommer hit ikväll då hennes grymma vän Micke är DJ på nattklubben här ikväll! Så, vi ska skaka rumpa natten lång tillsammans med flera av mina fina favoriter! :)

YELLOW DIAMONDS IN THE LIGHT

Igår spenderade jag eftermiddagen och kvällen tillsammans med mina fina vänner! Vi drack kaffe i hamnen, käkade middag på en uteservering, jag unnade mig ett par RayBan Aviators (ni ser dom på bilderna ovan & de är så värda sin prislapp) och senare på kvällen drack vi lite vin. Fredagsmys! Förresten, ni kommer väll ihåg att ni hittar på mig Instagram under namnet Detvarmindag? Jag skulle bli glad, gladare, gladast om ni ville följa mig!

FEEL THE HEARTBEAT IN MY MIND

Nu när vår och värme stundtals känns alldeles för långt borta flyr jag verkligheten genom att drömma mig bort i vårt arkiv bestående av tusentals bilder och videos från Thailand. Jag och två av mina närmaste vänner, Fanny och Linda tog våra backpacks i Oktober och begav oss ut på vad vi idag vet blev en, en månad långt, alldeles underbart äventyr som i sin tur resulterat i ovärderliga minnen, minnen man tacksamt bär med sig hela livet. En resa som skulle komma att bli innebörden av orden — Total frihet och semester. Varje dag var unik, varje dag blev ett nytt tillfälle för att kunna vara sådär bekymmerslöst spontan. Varje ny dag innebar nya äventyr och nya människor. Bland annat träffade vi våra nya vänner Johannes, Linus och Kennie som ni hittar på bilderna ovan. Efter att ha lärt känna Johannes och Linus på Full Moon Party på ön Koh Phangan möttes vi återigen upp på ön Phi Phi Island (där alla förutom första bilden är tagna) ett par veckor senare. Vi pratade, skrattade, drack thailändsk öl, spelade kort och nätterna spenderades med finkornig sand mellan tårna i ett par flipflops dansande på stranden tillsammans med människor från hela vida världen. Behöver jag ens berätta hur mycket vi trivdes? Den hittills bästa resan i mitt liv. Tack mina vänner för alla minnen!

PHOTOS AND MEMORIES.

För någon vecka sedan nu ramlade min nya fotobok från Fujidirekt.se in i brevlådan. En vädligt glad överraskning då jag är OTROLIGT nöjd med slutresultatet! Många av mina mer eller mindre nytagna bilder, härliga minnen och en hel del kollage blev det denna gång. Bjuder på några bilder ur min tredje (men absolut inte sista!) fotobok. Förresten, har ni tio vinnare (i min tävling i samarbete med Fujidirekt) använt era värdecheckar som jag mailade till er?

BLOG AWARDS

Mina fina vänner! Det är dags att nominera till årets VeckoRevyn Blog Awards! Klicka här för att komma till sidan och nominera dina favoritbloggar i diverse kategorier. Kom ihåg att ingen skulle bli gladare än jag om ni ville nominera mig! ♥

SUMMERBURST 2012

[youtubeplay id="jUNHNhFz9is" size="large"] Sakta men säkert börjar jag nu känna mig lite, lite bättre, helt bra är det inte ännu då jag känner mig helt orkeslös och matlusten tycks vara som bortblåst. Feber som kommer och går och intag av ipren känns som ett måste. Inte ens kexchokladen i kylskåpet känns speciellt lockande för att vara ärlig, då är det illa. Den enda "stora" kraftansträngningen jag gjort idag var att beställa biljett till Summerburst i Stockholm den 16 juni tillsammans med mina fina vänner! På scen kommer vi att se bland annat David Guetta, Sebastian Ingrosso, Calvin Harris, Nause & Adrian Lux. Behöver jag ens tala om hur otroligt peppad jag är redan nu? Någon av er som ska på Summerburst?

WITH SOME OF MY WONDERFUL BLOGREADERS

Ligger fortfarande hemma och sjuk med feber och helt utan matlust, med andra ord är jag varken speciellt pigg eller uppåt just nu. Ligger mestadels nerbäddad i sängen framför något webbtv-program och vill bara sova. Som peppning bjuder jag därför på dessa härliga bilder tillsammans med härliga läsare som jag träffade på VeckoRevyn Blog Awards förra året! En helt fantastisk dag tillsammans med både nya och gamla vänner och framförallt var det så otroligt kul att träffa så många utav er! ♥

MÅR SKIT.

Hela helgen är förstörd då jag blivit ännu värre i min förkylning. Hela denna lediga (från jobb) helgen är förstörd och jag mår piss! Skulle åkt på middag idag hos min morbror och hans fru och imorgon skulle min bror, hans fru och min lilla brorson kommit hit på middag. Men allt är förstört och jag får väll spendera helgen utslagen i sängen! Fan.

20120421-125513.jpg

REVIEW - VIDEOBLOGS

[youtubeplay id="Qg97_CsnBzI" size="large"]   [youtubeplay id="kcnE4Pfv5rI" size="large"]   [youtubeplay id="R5yIK_KOkZ8" size="large"]   [youtubeplay id="_YoeZmmD0Fw" size="large"]   [youtubeplay id="pS9jBSOh_3g" size="large"]

RED LEATHERJACKET

Vilken utav dessa två outfits med min röda skinnjacka från Jofama tycker du bäst om? / Which one of these two outfits with my red leatherjacket from Jofama do you like the most?

YOU SMILE, I SMILE

Finns ingen person i hela världen som kan få mig att må så bra som han. Så liten, men att redan kunna ha den förmågan att vid varje litet ögonblick ta ens hjärta med storm. Varje liten rörelse, varje liten spark, varje liten min gör att det skenar ett varmt lyckorus i hela kroppen. Ett lyckorus och en tacksamhet jag aldrig tidigare upplevt, tacksamheten och äran över att få vara med och se ett nytt liv ta form, en ny fin personlighet växa fram och alla dom där små stegen. Min älskade lilla vän ♥

TOGETHER WE CAN DO THIS.

Till Bella: Jag tror på dig. Du är med all säkerhet stark & lova mig att aldrig låta dom få dig att tvivla på dig själv igen. Aldrig. Du klarar detta och jag är så obeskrivligt glad över att mitt inlägg kunde vara till hjälp och ett sätt att hitta styrka. Tack för att du delade med dig av din historia. If I can do it, so can you... Skickar en stor kram till dig! Godmorgon mina kalasfina babes! Aldrig, inte ens i min vildaste fantasi hade jag under åren när allt var som allra värst kunnat tro att jag några år senare skulle våga dela min historia på internet. Dela min historia med människor som jag inte alltid har ett ansikte på. Men jag är så himla glad över att jag gjort det och över all respons jag fått hittills, finner inga ord. Ni gör mig mållös! Finner inga ord för det faktum att jag kan ha hjälpt någon, om inte helt, men i alla fall en liten bit på vägen i rätt riktning. Jag tror på dig, jag tror på er, varenda en av er och jag är så obeskrivligt tacksam för att jag har er. Tacksam för att ni tog del av och läste min historia och också att ni delar med er utav den till andra som behöver veta att de inte är ensamma. Vi gör det här tillsammans, ni och jag. Vi säger — Åt helvete med mobbning i alla dess former! Mina vänner... Kom ihåg att jag älskar er! Tack! ♥

I GOT A GOOD FEELING

Godmorgon sunshines! Är det bra er? Med mig är det jättebra. Verkligen JÄTTEbra! Sådär bra att man studsar omkring som ett litet lyckopiller (om man nu kan kallas sig för "liten" när man är 195cm lång?) sjunger låtar från Spotify's Top List så mycket rösten bara orkar. OOOOOH, SOMETIMES I GET A GOOD FEELING, YEAH, GET A FEELING... Innan jag går vill jag bara passa på att önska er alla en fantastisk dag!
Det har nu gått många år sedan första gången någon hånskrattade mig i ansiktet och skrek "Jävla bög!" som var ett av alla glåpord som dagligen kastades i min närhet, gärna bakom min rygg när jag passerat i den stela högstadiekorridoren. Idag är jag stark. Idag vill jag kunna vara till någon form av inspiration för andra unga som kanske befinner sig precis just där. Personer som precis som jag gjorde då tänker "Undra vad dom kommer att säga idag..." när han eller hon parkerar cykeln i cykelstället ute på skolgården och går mot entrén. Ingen ska behöva känna så. Ingen. För är det någonting jag vet så är det att man behöver veta att man inte är ensam. Det var i alla fall vad jag hade behövt höra när jag befann mig i de värsta åren i mitt 21-åriga liv. Att det funnits någon som berättade för mig att det är inte var mig det var fel på. Bara den där bekräftelsen, vetskapen om att det faktiskt finns någon annan som befinner eller har befunnit sig i precis samma sits. Vetskapen om att man faktiskt kan, även om det inte känns så på långa vägar vända allt det jobbiga och hemska till sin styrka. Att du kommer att kunna se dig själv i spegeln och vara nöjd. Att du kommer slippa fundera "Är det mig det är fel på?" eller "Vad har jag gjort för fel?". Att du aldrig ska behöva bry dig om "Vad dom kommer att säga idag...". För du är stark och det blir bättre. I samma stund som du läser det här blir någon utsatt för mobbning, och är det någonting jag avskyr så är det precis just det. Mobbning. För faktum är, att idag flera år senare så har jag förstått att det var precis det som pågick under högstadiet när det var som allra värst. Just då, levde jag mitt i det och ville nog inte riktigt se min verklighet och det faktum att jag blev mobbad. I perioder dagligen. För jag tror inte att någon vill se sig själv som mobbad och av någon anledning så blundar man för sin verklighet och hoppas på en bättre dag imorgon. Och det blir bättre. En dag blir det bättre. För mig blev en sorts vändpunkt mot det bättre när jag började gymnasiet och ett ännu större steg i rätt riktning blev det när jag startade min dåvarande bilddagbok och sen senare min blogg. Hade jag vetat då vad jag vet idag hade jag aldrig, inte ens för en sekund tvivlat på mig själv. Men jag hade ändå tur, tur att jag är så förbannat envis och att jag hade bestämt mig. Bestämt mig för att aldrig, aldrig skulle jag låta dom vinna. Och se, här befinner jag mig idag. Starkare, lyckligare och omgiven med fantastiska människor och mår bättre än någonsin. Idag vet jag vem jag är. Jag vågar till hundratio procent stå för vem jag är och ärligt talat så är jag förbannat stolt över att vara just, JAG. Stolt över att jag kunnat vända mobbningen till en styrka och drivkraft. Stolt över att jag trots alla hån och elakheter vågat. Vågat starta min blogg och sedan jobbat mig hit där jag är idag. Allt detta tack vare att jag vågat vara mig själv hela vägen och visa vem jag faktiskt är, aldrig låtit mig bli placerad i ett fack eller gå efter vad någon annan tycker är rätt. Aldrig försökt mig på att vara den där killen som brytt mig om varken fotboll, ishockey eller stryktips. För det är inte jag. Det är en enorm ära att ha en sådana här kanal som når ut till många och det vill jag verkligen ta vara på. Det är därför jag väljer att berätta min historia. Till dig som läser det här och känner igen dig, eller eventuellt befinner dig i liknande situation. Lova mig en sak. Låt dom aldrig vinna. Aldrig. För jag tror på dig och med den vetskapen och tanken gnagandes i bakhuvudet kommer du att komma långt. Tro mig! Tack för att du finns, tog del av min historia och för att du läser min blogg.

DREAMS AND GOALS FOR THE FUTURE

Har samlat en hel del "vuxenpoäng" under dagen då jag skickat ut intresseanmälningar, jobbansökningar (och fler ska skickas!) och även sökt ett par utbildningar till hösten, allt detta i Stockholm! Nu får vi hålla tummarna. Men hur som helst känner jag mig ett litet steg närmare ett av mina mål och drömmar... Nämnligen, Stockholm!

WANNA SHOW YOU WE CAN DO THIS

Som ni kanske märker så har jag lite smått börjat bosätta mig i min blodröda skinnjacka från JOFAMA's vårkollektion när graderna ute tillåter. Men jag inväntar fortfarande att våren ska komma tillbaka på riktigt så att jag kan få glida omkring i den allt mer. Och ärligt talat, den är helt fantastisk om jag får säga det själv! På mig i övrigt har jag en ny, skönt oversized sweater från About Knowing Ed.se — Skjorta från Weekday — Jeans från Dr. Denim Jeans — Skor från H&M — Väska från Knokk.

FROM MY INSTAGRAM @ DETVARMINDAG

1. Mina favoriter från Vitamin Well, nämnligen Antioxidant & Focus. 2. Årets första grillmiddag med fina vänner! 3. Min själsfrände Emmy och jag (tyvärr blev Malmö-visiten som var planerad denna helgen avbokad, men snart så!). 4. Jag och min fina vän och bloggkollega Sara Montazami. 5. Fika med min bror! 6. Shoppar barnkläder till vår brorson! 7. Jag i ett shoppingcenter i Phuket, Thailand i oktober. 8. Jag en kväll på väg ut med mina vänner. 9. Finaste människan som finns. Min brorson Filip. 10. Härlig läsning och lattedrickande på frisörsalongen medans min bror klipper sig. 11. Patrik gör sin första tatuering. Jag är SÅ sugen på en ny nu! 12. Hittade min fina vän Angelica inne i Din Sko-butiken. 13. Ko Samui, Thailand. 14. Ett år gammalt reportage med vår lokaltidning om framgången med bloggen och uppväxten i en småstad. 15. Jag! 16. Jag på besök hos mina fina på VeckoRevyns kontor i Stockholm. 17. Linda, jag och Fanny precis innan Full Moon Party i Thailand (vi backpackade ju i Thailand i en månad, oktober till november). 18. En glad Jakob! Några utav mina senaste uppdateringar på min Instagram! Du får jättegärna följa mig. Detvarmindag @ Instagram.

BABY LOVE

Jag är mycket väl medveten om att bloggen innehåller en hel del ord som brorson, favoritkille, bebis, lillkillen och även resulterat i mängder utav bilder på honom. Men i och för sig är det ju inte så konstigt nu när familjen fått en ny, alldeles underbar medlem. Så min fråga är - Tycker ni att det är kul att se bilderna? Helt enkelt, gillar ni de? Jag har i vilket fall som helst fått mycket fin respons på bilderna hittills och det uppskattar jag verkligen. Så ännu en gång, tack mina fina! Jag hoppas att jag någon gång under dagen idag får tillfälle att få åka och "snuffa" lite på min lilla favoritkille. Det finns nog ingenting mysigare och man får aldrig nog. Om han bara förstod hur älskad han är.

MOT VIMMERBY

Nu ska jag alldeles strax ta bilen och åka till Vimmerby för att umgås med Lisa hela dagen!

THAT GRATEFUL FEELING

LET ME TALK TO YOU

Såhär såg jag ut igår! På mig har jag skinnjacka från JOFAMA — Hoodtröja från H&M — Oversized t-shirt (ny favorit!) från AboutKnowingEd.se — Chinos (nya!) från Dr. Denim Jeans — Skor från H&M — Väska från Knokk.se. Senare ikväll ska jag svara på era kommentarer från de senaste dagarna, så bomba på här i mitt kommentarsfält så hörs vi ikväll! Ha en fantastisk dag.

A LOVELY MONDAY

Har haft en helt fantastisk dag! Ett varmt lyckorus konstant i kroppen eftersom jag spenderat större delen av dagen med Filip, min brorson. Nu måste jag kila iväg hem till Karin och hänga ett par timmar eftersom hon åker hem imorgon! Ha en fantastisk måndagskväll! Förresten... På fredag drar jag till Malmö för att hälsa på min saknade själsfrände Emmy (länk till hennes blogg). Har jag några läsare i, eller i närheten av Malmö?

VART JAG MIG I VÄRLDEN VÄNDER

Ska åka och träffa denna favoriten om en liten stund.

FOLLOW ME

Mina vänner, följ mig gärna på Instagram, ni hittar mig under namnet - Detvarmindag!

PÅSKFIRANDE

20120407-215747.jpg

20120407-215755.jpg

Är på påsk-fest tillsammans med min bästa vän Karin (på bilden).

GLAD PÅSK ÄLSKADE NI

Tillsammans med farbror Jakob önskar "lilla jag" alla hans fina läsare en GLAD PÅSK! ♥

WHAT THEY GONNA SAY

Gårdagens outfit i form av en skinnjacka från H&M — Skjorta och jeans (nytt!) från Dr. Denim Jeans — Väska från Knokk — Skor från H&M och solglasögon från Cheap Monday.

FIKAPAUS

Efter att ha satt rejält sprätt på pengarna igår (och en hel del barnkläder rikare!) så bestämde jag och Robin oss för en fikapaus på stans bästa fik. Så här är några bilder därifrån! Idag är en ny dag med solsken och nu väntar en heldag med min bästa vän Karin som är hemma några dagar från Halmstad, vi börjar med ett par varv på stan!

VARDAGSLYX

20120404-133319.jpg

20120404-133310.jpg

20120404-133302.jpg

Är med min bror på stan en sväng och sätter sprätt på pengarna, läs: shopping till vår brorson! Just nu sitter han och klipper sig och jag blir bjuden på supergod latte och bra läsning! Därefter blir det en sen lunch. Bra dag! Bild nummer två: Titta vilken snygging jag hittade i Din Sko-butiken, nämnligen min fina vän Angelica.

TALENTED READERS

En fin läsare vid namn Sofie har målat denna fantastiska bilden som föreställer mig. Finner inga ord och ärligt talat blir jag rörd. Riktigt rörd och samtidigt förbannat stolt, glad, lycklig och tacksam över att ha så fina läsare! Hon berättade att hon samlat inspiration från flera utav mina outfits här i bloggen och sedan skapat en bild utifrån de. Så grymt! Som ett sorts tack fick hon en rabattkod av mig som hon kan använda hos Fujidirekt.se som blev över efter att jag utsett de 10 vinnarna i tävlingen! Tusen tack Sofie.

HOW THE TIME FLIES

I lördags var jag och min mamma och hälsade på hos min bror, hans fru och den här lilla favoriten! Spenderade ett par timmar med att mysa och fika. Nu ska jag och min andra bror som är hemma från Norge en vecka alldeles strax åka och hälsa på, det är första gången han träffar lillkillen!

YOUR FAVORITE 1-8

Translation: Which one of these 8 outfits is your favorite?
RSS 2.0