JAG SVARAR PÅ ERA KOMMENTARER

Kära ni! Har sett att kommentarerna i bloggen minskat en aning, och vill bara påminna er om att jag fortfarande svarar på de kommentarer som kommer in så fort jag får tid. :) Förut svarade jag i varje persons (eventuella) blogg, men mitt internet här hemma är alldeles för segt för att kunna det i nuläget. Så, jag svarar med hjälp av "Svara"-funktionen, i det inlägg där du skrivit. Kom ihåg det!
kommentar, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, bloggare

NEW YORK FASHION WEEK

Vaknade upp i morse och hade fått några nya mail, bland annat två där rubriken löd "Invitation" - öppnar de båda mailen och inser att det är inbjudningar till två visningar på New York Fashion Week!
Jag hoppade upp ur sängen med ett leende och jag undrar nu ifall man kunde ha fått en bättre start på dagen? Tveksamt. Men tyvärr är den tråkiga verkligheten att jag tyvärr inte kan åka till New York för att gå på visningarna, men känner mig jätteglad och obeskrivligt hedrad i vilket fall som helst över att ens ha fått inbjudningar! Herregud, New York Fashion Week. Drömmen.
Ha en fin dag kära ni!
  jakob, jakob andersson, modebloggare, fashion, blogger, fashion blogger, bloggare, veckorevyn, detvarmindag, manlig bloggare, stockholm

YOU ARE AMAZING JUST THE WAY YOU ARE

jakob, jakob andersson, bloggare, modebloggare, outfit, mode, manlig bloggare, veckorevyn, detvarmindag, instagram jakob, jakob andersson, bloggare, modebloggare, outfit, mode, manlig bloggare, veckorevyn, detvarmindag, instagram
Jag vill återigen säga TACK, tack snälla ni för allt det fantastiska stöd ni ger mig varje dag här på bloggen, och för alla fina kommentarer och "likes" på Instagram. Ni är fantastiska och jag tycker om er så! ♥

#QUOTE

quote, quotes, detvarmindag, jakob andersson, jakob, instagram, modebloggare, bloggare, veckorevyn
Fyra quotes från Instagram som beskriver händelseförloppet när det kommer till känslor och att bli sårad. Som ni säkert vet vid det här laget så har jag en förkärlek till hashtagen #quote på Instagram vilket leder till att jag ofta spenderar alldeles för mycket tid i denna kategori och det i sin tur leder till att jag nästintill alltid snubblar över massvis fantastiska "citat" och bilder som till punkt och prickar beskriver en självupplevt situation - Kanske beskriver den till och med just den där känslan du har i läsandets stund. Ja, i alla fall händer det mig... Väldigt ofta.
Just dessa fyra quotes beskriver den period jag precis gått igenom. Ni vet, från att känna sig omtyckt på det där alldeles speciella sättet till att i andra sekunden bli fullkomligt överkörd. Jag har kommit dit, till punkt fyra i detta kollage där jag insett att jag har gjort precis allt jag kan, gett precis allt jag har och känner nu att det inte längre ligger i mina händer, vilket faktiskt är en ganska skön känsla. Jag kan nu "gå vidare" och lägga min tid på det och dem som behöver och vill ha min tid, på riktigt, och i den verkligheten passar min då förvirrade och sårade själ inte in. Så, vi säger hejdå till den och blickar framåt!
Gör som jag och surfa omkring i det enorma havet av fantastiska citat - #quote @ Instagram.

STRIKE A POSE

jakob andersson, detvarmindag, jakob, bloggare, veckorevyn, instagram, modebloggare, manlig bloggare, stockholm

VIDEOBLOGG

[youtubeplay id="Ev5OM2GJBnQ" size="large"]

ALL FOR YOU

jakob, jakob andersson, karin, detvarmindag, bloggare, modebloggare, veckorevyn, instagram
Jag älskar dig! ♥

UTE MED PAULINA

Hade en fantastiskt trevlig utekväll igår tillsammans med Paulina, vi träffade upp och hängde med några av hennes härliga vänner - Kvällen började på L'angolo, sen vidare till Laroy och därefter Café Opera!
20130127-105350.jpg 20130127-105401.jpg
Vimmelbilder från Stureplan.se och Finest.se

@ L'ANGOLO

Sitter på L'angolo tillsammans med min fina vän Paulina! :)
20130126-231915.jpg

KÄRLEK

Jag får en liten lyckotår i ögat varje gång jag får bilder som dessa skickade till mig från min bror eller hans fru - Det går inte riktigt att beskriva den enorma kärlek jag känner till den här lilla killen. Åh, jag älskar dig lilla vän!
20130126-094355.jpg 20130126-094338.jpg

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND

Två outfitfavoriter! Ni missar väll inte att följa mig på Instagram kära vänner? @ Detvarmindag.

JAG, ANDREAS OCH KENZA

Jag och fina Andreas och Kenza på förra årets Finest Awards på Café Opera.

TÄNKVÄRT - QUOTE

Ber om ursäkt för den dåliga uppdatering här på bloggen mina fina, jag vill så mycket men tiden räcker ibland inte riktigt till. Just nu pendlar livet i någon sorts berg och dalbana - Jag är så trött på att bli sviken och leva i något sorts vakum som pendlar mellan svek, besvikelse och total förvirring. Helt enkelt: Jag mår inget vidare just nu. Alla har vi sådana perioder i livet, och just nu tycks det vara min tur. Kommer att behålla detaljerna för mig själv då det är mitt privatliv men jag vill ändå förklara mig, lite i alla fall.

WHEN WORLDS COLLIDE

I lördags var det en av de kallaste dagarna på VÄLDIGT LÄNGE, sådär kallt att efter bara att ha plockat av sig sin ena handske ett par sekunder för att plocka fram mitt SL-kort så kändes det som om fingrarna skulle ramla av handen. Men, nog för att det var kallt, men det var också länge sedan jag faktiskt kunde säga (sedan snön kom) att omgivningen var FANTASTISKT vacker! Det glittrade i solljuset och den "fotogalna" sidan i mig kom fram igen.
Jag hann dock inte ta någon outfitbild som jag tänkt, så typiskt, det hann bli alldeles för mörkt innan jag hann träffa upp min vän Jennie - Vi fikade inne i stan, åkte sedan hem till mig och käkade middag ihop, drack ett par glas vin och åkte in till Ambassadeur där vi dansade tillsammans tills fötterna värkte. Kort och gott: En superfin, men iskall lördag!
Ni minns kanske att jag tipsade om Zara Larsson med låten "Uncover"? Hennes EP "Introducing" är nu ute och finns att lyssna på HÄR på Spotify. Herre-min-tid så grym! Min favoritlåt lyder precis så som titeln på detta inlägg - "When Worlds Collide". Lyssna och njut!

"LOOK AT THIS INSTAGRAM"

Jag skrattar så att tårarna sprutar! Ni bara måste kolla på klippet nedan.
  [youtubeplay id="Nn-dD-QKYN4" size="large"]

TACK FINA NI!

20130119-094803.jpg20130119-094811.jpg
"Hej Jakob, kanske blir du nu lite förvånad, att jag skriver till dig, eller kanske är du van vid att få lite smått udda mail från internet-kontakter. Hur som haver, jag tvekade lite, ska jag skriva eller inte? Kommer han tro att jag är en galen idiot eller så? Ja, kanske, men den smällen tar jag, för jag känner ändå någonstans inom mig att jag vill skriva några rader till dig, kanske blir lite många rader, men jag hoppas du orkar läsa ändå. Och ja, vad vill jag?
För ett jävligt bra tag sedan, tror det handlar om år (?!), kom jag på något sätt in på din blogg, don't remember how, men strunt samma, oväsentligt just nu, då fastnade jag för dina foton, eftersom jag själv är en inbiten fotonörd. Och jag ska kanske inte säga att jag följt dig slaviskt sedan dess, men jag har ändå tittat in i bloggen din från och till och speciellt nu på senare tid. och visst, det gör säkert tusentals andra också, därför kanske detta mail är vardagsmat för dig, men inte för mig.
Jag slogs häromdagen om hur mycket du på något märkligt vis har inspirerat mig. Jag slogs av din framgång, din styrka. Jag menar, då, för ett par år sedan, kikade jag på lite bilder i din privata blogg, och nu ser jag dig blogga på en stor portal, gå på galor och du verkar ha ett trivsamt jobb och du har flyttat till Stockholm, och jag fick en känsla av, "Att jävlar, så kan livet vara, ingenting är omöjligt, somliga verkar verkligen leva". Kände lite att, "Wow", den killen har verkligen gjort en resa, och det inspirerade mig. fick mig att känna att "Hey, du kan också göra en liknande resa, fast inom det du vill", det gav mig energi, lust och livsvilja. Inte lätt att förklara, och jag hatar egentligen att skriva sådana här meddelanden, men va fan, jag kände att du borde få veta ändå, hur för jävla skönt det är att få ta del av dina framsteg och ditt mod. Du känner ju inte mig, och jag ska inte bli för personlig, men jag tror nog att du vet lite om min bakgrund, och det här kanske låter helt stört, men jag har på senare tid haft det lite kärvigt, men så fick jag som sagt sådan energi bland annat av att se din framgång, att jag häromdagen bestämde mig för att ta tag i livet igen. Och det var nog det jag kände att du skulle veta. att du förändrar andras liv till det bättre. Genom att vara den du är. Så tack. tack som fan.
Hoppas du tar detta meddelande rätt, och inte tolkar det fel. Jag menar bara väl, nog skrivet från mig nu. Hare fint och fortsätt vara så cool som du är. Kram."
Läste detta meddelandet tidigare idag som jag fått skickat till mig på Facebook och det gjorde mig väldigt rörd. Jag kommer nog aldrig riktigt att kunna förstå och ta till mig att jag och min blogg kan vara till inspiration för någon annan människa. Att jag kan vara en förebild är så mycket större än ord kan beskriva. Jag har mött så mycket fördomar, jag har mött så mycket hat och ändå har jag aldrig låtit det stoppa mig - Jag är bara jag, och jag följer mina drömmar. Jag vill säga TACK, tack för att ni tror på mig, tack för att ni tar er tiden att skriva sådana fantastiska mail, meddelanden och kommentarer till mig. Det går rakt in i hjärtat!
Tack för att ni gör det möjligt för mig att göra det jag brinner för.
  jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, modebloggare, bloggare, veckorevyn
De senaste månaderna har varit en känslomässig bergochdalbana - det har märkts på många olika plan, exempelvis var det många år sedan jag klockan tio var sådär trött att det känts självklart att krypa ner i sängen och få många timmars sömn - Jag är vanligtvis lite av en nattuggla, men nu mer skriker min kropp efter sömn redan efter klockan halv elva, då är jag så trött att ögonlocken tycks sluta nere vid knäskålarna. De senaste månaderna har bestått av någon form av inre kamp om vem jag är, och vad jag vill göra med min framtid. Ni vet, när hundratals, kanske till och med tusentals känslor mixas med vardagens alla bestyr och allt blir bara till en enda röra. Jag har på denna "lilla resa" lärt mig att sluta konfrontera mig själv - Jag är den jag är och jag accepterar det, varenda kvadratcentimeter av mitt JAG.
Jag har byggt upp nya, förhoppninsgvis livslånga relationer - fantastiska sådana för att enklast beskriva dom, lyckats få oväntade känslor för någon och i och med det hoppats på någonting som sedan aldrig skulle bli av - Jag blev istället sårad och blev en besvikelse rikare, inte en erfarenhet. Jag har packat ner mitt liv och min framtid i ett par resväskor och flyttat till Stockholm, jag har börjat ett nytt jobb, träffat nya arbetskamrater, bosatt mig i en ny stad som jag totalt förälskat mig i.
Mitt i all denna totala lycka så har de senaste månderna varit en mix av precis allt du kan tänkas känna. Men ändå är jag överlycklig av tanken av att jag har gjort det, jag har följt mina drömmar, jag har fångat en stor del av den och bygger sakta men säkert upp nya. Det är magiskt.
Nu ligger jag här, i Stockholm, har ett jobb och en titel jag verkligen trivs med, jag ligger här i min nya IKEA-säng, i min egna lägenhet och tittar rakt in i dataskärmen, pausar en sekund mellan alla dessa kommatecken och fantiserar mig bort en stund. "Fyfan, bra jobbat Jakob!" - Ja, ibland måste man faktiskt tillåta sig att tänka precis just så, för jag är nöjd över att jag faktiskt följer mina drömmar. Jag lever inget felfritt liv, för det existerar inte. Jag kämpar med precis samma problem som alla andra, vardagsbekymmer, jag möter mängder med motgångar och har dagar då livet känns totalt upp och ner och självklart finns även de dagar när jag tvivlar på mig själv av olika anledningar. Men jag har vardagslyxen att ha er här, som mina klippor när det stormar eller när humöret ibland sviker. Jag tycker om er, jag tycker om er så himla mycket - Tillsammans klarar vi mycket. Du och jag. Vi.
jakob andersson, detvarmindag, instagram, modebloggare, veckorevyn

MONDAY MORNING!

Molly Nutley, Jakob Andersson, elle, elle galan, elle galan 2013, mode, bloggare, modebloggare, veckorevyn, expressen Molly Nutley, Jakob Andersson, elle, elle galan, elle galan 2013, mode, bloggare, modebloggare, veckorevyn, aftonbladet
Hej fina ni! Hoppas ni haft en fin helg! Min helg har varit superbra, den inleddes med ELLE Galan på Grand Hotel i fredagskväll och i lördags kom mina föräldrar till Stockholm över helgen för att hjälpa mig att flytta in i min egna lägenhet, vi har spenderat en hel del tid på IKEA för att köpa massa nytt och därefter ställt allt på plats i lägenheten. Det känns så himla bra redan!
Bjuder på två bilder till på mig och Molly från ELLE-galans röda matta i fredags. Bild ett kommer från Expressen.se och bild två från Aftonbladet.se. Förresten, mina vänner... Ni har väll inte missat Mollys blogg här på Veckorevyn? Läs den här - http://blogg.veckorevyn.com/mollynutley.

MINA BILDER - ELLE GALAN 2013

elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, molly nutley
Fabian, Molly och Joakim.
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, molly nutley
Molly och jag.
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, martin björk, danny saucedo
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,
Mingel. Det är helt fantastiskt vackert inne på Grand Hotel.
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, röda mattan
Dags för röda mattan.
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,, iconapop, icona pop
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,
Det bjöds på modevisningar och prisutdelningar under ledning av fantastiska Josephine Bornebusch och supermodellerna Caroline Winberg och Malin Persson.
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, carolina gynning, gynning
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, carolina gynning, gynning
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,
En av Sveriges, enligt mig, vackraste människor överraskade genom att komma gåendes ner för catwalken. Nämligen ingen mindre än Carolina Gynning. Herregud vad vacker hon är!
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, molly nutley
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn
Molly och jag på väg till buffén innan efterfesten drog igång.
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn,
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, molly nutley, maja ivarsson, the sounds maja, the sounds
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, maja ivarsson, the sounds maja, the sounds
Vi träffade och växlade några ord med Maja Ivarsson från The Sounds och "Så Mycket Bättre". Så grym!
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, angelica blick, modette fashionista
Träffade min snygga babe Angelica!
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, molly nutley, angelica blick, fashionista, modette
elle, 2013, elle galan, elle galan 2013, modebloggare, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, molly nutley, danny, danny saucedo, outfit, kläder
Vi stod länge tillsammans med Angelica, Cimon och Danny och pratade. Väldigt trevligt!

IKEA!

Dag två på IKEA avklarad med världens finaste föräldrar som skämmer bort mig med mängder av fina saker till lägenheten! Tack bästa ni - Så tacksam och så glad.
20130113-135647.jpg

RÖDA MATTAN - ELLE GALAN 2013

molly nutley, jakob andersson, elle, elle galan, elle galan 2013, mode, outfit, kille, tjej, bloggare, modebloggare, veckorevyn
Bild från Elle.se.
Min fina vän Molly och jag igår. Tusen tack till fantastiska ELLE och Michael Bindefeld för en väldigt lyckad och trevlig gala igår! Och extra stort tack till Molly som förgyllde kvällen - Jag vet inte hur många gånger under kvällen som vi båda utbrast "Jag är så glad över att vi klickat och blivit vänner!".
Så himla mysigt att träffa alla fina vänner och kramas, så som Angelica, Cimon och gänget. Dessutom ett stort tack till den trevliga tjejen från mina hemtrakter som kom fram och berättade att jag varit en förebild och inspiration för henne. Tack snälla du! Finns inga ord över hur glad jag blir när sådant händer.
Jackan jag har på mig är min nya skinnjacka "Mark" från JOFAMA's SS13-kollektion och jeansen kommer från Dr. Denim Jeans. Fler bilder från ELLE-galan kommer! Har nämligen fullt upp med att flytta, för vet ni? Idag har jag flyttat in i min egna lägenhet! Mina föräldrar är här och hjälper mig att komma i ordning och springer på IKEA hela helgen och köper massvis med nytt! :)

EN TORSDAGSKVÄLL PÅ STAN

Haft haft en supertrevlig kväll på stan med finaste Molly! Nu är allt klart inför ELLE-galan imorgon och vi är taggade till tusen! :) Håll er uppdaterade på Instagram imorgon @ detvarmindag.
 jakob andersson, bloggare, manlig bloggare, modebloggare, fashionista, detvarmindag, veckorevyn, instagram, outfit, kläder, stil, mode

PÅ VÄG TILL STAN!

Ska in till stan och möta upp Molly strax! Vi ska springa (säkerligen ordagrant) omkring i stan och fixa det sista inför morgondagens ELLE-gala! :) Det ska verkligen bli så himla kul att gå tillsammans.
jakob andersson, bloggare, manlig bloggare, modebloggare, fashionista, detvarmindag, veckorevyn, instagram, outfit, kläder, stil, mode jakob andersson, bloggare, manlig bloggare, modebloggare, fashionista, detvarmindag, veckorevyn, instagram, outfit, kläder, stil, mode

SKINNJACKA FRÅN H&M

Den här jackan ska inom kort få flytta in i min garderob har jag tänkt, I just can't get enough så att säga.
  jakob, jakob andersson, detvarmindag, bloggare, modebloggare, veckorevyn, instagram, h&m, ss13, outfit, fashionista, fashion, manlig blogg, modeblogg

ONSDAG DEN 9 JANUARI 2013

Ingen skulle bli gladare än jag ifall ni ville följa mitt jobb på Facebook, www.facebook.com/nyxne och gärna så även på Instagram @ nyx_ne. På Facebook och Instagram, lägger jag upp tävlingar, rabatter, exklusiva erbjudanden och mycket inspirationsbilder och svarar på diverse frågor som kommer in!
  nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare, veckorevyn, milady, daniel paris, ellen, ellen bergström

LIFE'S FOR THE LIVING SO LIVE IT

jag älskar dig, love you, love, jakob, jakob andersson, tjej, kille, själsfrände, soulmate, emmylinnea, emmylinneas, emmy, bloggare, veckorevyn, instagram
Jag saknar dig.

LET HER GO

Upptäckte denna låten igår när jag satt på pendeltåget på väg hem, och den är helt magisk - Sedan dess har den spelats på repeat. Passenger - Let Her Go. Så lyssna gärna, och framför allt lyssna på texten. Den är fantastisk. Och vill du, precis som jag, ha den i din spelningslista på Spotify så hittar du den HÄR.
  [youtubeplay id="PBZfCmlRIVs" size="large"]  

JACKA MED SKINNDETALJER FRÅN H&M 2013.

Några har varit nyfikna på min nya jacka från H&M som jag visade i det här inlägget och på Instagram. Jackan kommer från H&M's vårkollektion och är precis en sådan som jag så länge letat efter.
Det har funnits en liknande modell i Vero Modas höstkollektion 2012, tyvärr passade den jackan inte på mig, annars hade jag inte tvekat - så ingen är gladare än jag nu över att den äntligen finns på herravdelningen på H&M, priset ligger på 499kr. Värd varenda öre om ni frågar mig -Längtar efter att börja kunna använda den.
Efter jobbet åker jag in till stan och äter middag på Vapiano tillsammans med min fina vän Vanessa som är i stan! Förresten, är du nyfiken på att veta hur ditt 2013 kan komma att se ut? Läs då Årshoroskopet i Veckorevyns Astroblogg. Spännande!
  h&M, hm, vår, vårjacka, skinnjacka, skinndetaljer, SS13, stockholm, detvarmindag, bloggare, manlig bloggare, modebloggare, mode, outfit, outfits, instagram, veckorevyn, jakob,jakob andersson

"MARK" BY JOFAMA

Haft en fin helg kära ni? Vill börja med att säga TACK SNÄLLA för alla fina, peppande "likes" och kommentarer här på bloggen och på Instagram i och med detta inlägget. Om ni bara visste vad era ord värmer gott om hjärtat! Jag sitter här och ler av bara tanken samtidigt som jag skriver detta inlägget.
Här får ni en tjuvkik på min nya skönhet till skinnjacka från Jofama's vårkollektion SS13 - modellen på jackan heter "Mark". Jag är redan kär, fullkomligt förälskad för att vara mer exakt. Denna kommer ni att få mer utav framöver!
mark, jofama, jofama fashion, leatherjacket, skinnjacka, jacka, vår 2013, SS13, jakob, jakob andersson, bloggare, modebloggare, manlig bloggare, veckorevyn, detvarmindag, instagram mark, jofama, jofama fashion, leatherjacket, skinnjacka, jacka, vår 2013, SS13

DOWN THE SUNSET, UP THE LIGHTS

stockholm, angelica, angelica blick, jakob, jakob andersson, detvarmindag, bloggare, modebloggare, fashionistas, manlig bloggare, veckorevyn, instagram Bilder från min Instagram @ Detvarmindag. 1: I väntan på tunnelbanan. 2: Hittade en av våra "photobooth"-bilder i Angelicas bokhylla som vi och ett härligt gäng tog på Attitude-mässan. 3: Finaste Angelica och jag. 4: Min nya, galet snygga jacka som fick följa med mig hem.
Började min dag med att köpa fikabröd och ta tunnelbanan hem till min underbara vän Angelica för fikamys och massa prat! :) Något av det bästa som finns om ni frågar mig - En fin vän, kaffe i mängder och bara låta tiden flyga förbi. Herregud vilken bra start på dagen. Därefter skiljdes vi åt, jag mötte upp Ida och Jonathan inne i stan där vi spenderade ett par timmar.
Nu sitter jag här i soffan, i min kusins två rum och kök och funderar över min tillvaro. Tänk, här sitter jag, Jakob Andersson, en precis nybliven tjugotvå årig kille som hela sitt liv har haft stora drömmar och visioner, ett mål. Ett mål att lyckas. Men vad är då egentligen att lyckas? För mig handlar om att följa sina drömmar - att leva det där livet som du faktiskt har en chans att påverka och forma precis så som du önskar, men allra viktigast - att hitta dig själv och att våga vara du.
Jag har så länge jag kan minnas haft stora drömmar för mig själv, jag har aldrig krävt att någon annan ska göra som jag - därför har jag heller aldrig accepterat när något försökt rätta in mig i ledet, försökt att rätta mig efter "hur man ska vara" - särskilt när det kommer till det här med "hur en kille ska vara" och om man nu ska utgå från det så har jag alltid fallit väldigt långt utanför dessa ramar - jag varken sportar eller tycker att det är intressant, inte överhuvudtaget, men jag accepterar och framför allt respekterar dom som gör det. Var och en har rätten att forma sin egna person och det liv man vill leva, vilket är fantastiskt om man tänker efter.
Jag har aldrig sett mig som den där personen som bor kvar i staden där jag växte upp utan jag har nog mer eller mindre alltid känt att jag vill därifrån, jag har alltid velat vara på väg mot mina drömmar och att förverkliga mig själv - på väg dit jag befinner mig just nu. Jag inser hur fantastiskt livet kan vara. Jag går förbi spegeln, möter min egna spegelbild och är faktiskt väldigt stolt över vad jag ser, inte ytan utan det som finns där inne. Jag klappar mig själv på axeln och inser: "Fy fan vad du har fått stå ut med mycket för att befinna dig just här, vad snett allt skulle kunnat gå om det inte vore för din envishet och det faktum att du aldrig tillät dom att vinna över dig" - Jag ser en stark person som trots motgångar och mobbning står här och lever, lever livet på många plan, det där livet som jag en gång hade som framtidsdröm och mål. Det är en ganska häftig känsla nu vid närmare eftertanke.
Nyutflugen ur fågelboendet, utflyttad från det tryggga hemmet, i den lilla staden tillsammans med mina föräldrar för att nu stå på helt egna ben - och jag älskar det. Om lite mer än en vecka sitter jag inte längre här, i min kusins soffa, utan istället i min soffa i min lägenhet med två rum och kök och möter min egen spegelbild, i min egna spegel. Fantastiska tillvaro.
Lova mig en sak kära ni, ta med er detta från min blogg: Våga vara dig själv, gå din egna väg. Låt aldrig dom vinna. För en sak är säker - Vi kan göra detta tillsammans. Du och jag. Vi.
 

LOOK WHAT I FOUND

Jag, Angelica och Daniel.
Bilden är tagen på Veckorevyn Blog Awards i Kista Galleria. Blog Awards har en tendens att varje år bli en sådan där dag man i tråkiga stunder längtar tillbaka till. Så mycket vänner och roliga händelser på en och samma plats. Det gillar vi! Lånade bilden från Angelicas blogg.
Imorgon kommer det upp ett personligt inlägg i bloggen. Här kommer ett utdrag från inlägget: "Fy fan vad du har fått stå ut med mycket för att befinna dig just här, vad snett allt skulle kunnat gå om det inte vore för din envishet och det faktum att du aldrig tillät dom att vinna över dig".

ÅRET SOM GÅTT: OKTOBER - DECEMBER.

OKTOBER:
Västerviks Tidningen var och gjorde ett "Hemma Hos"-reportage om mig, min garderob och bloggen. Reportaget finns att läsa HÄR.
Drack alldeles för mycket kaffe (älskar!) och njöt av att äntligen få använda min uppsjö av jackor i alla dess former och material.
Plåtades utav fantastiska Angelina — Resultatet kan ni se HÄR.
Mitt Instagram-beroende blev allt tydligare. Följ mig @ Detvarmindag.
Fick en helt FANTASTISK teckning innehållande ett brev från en supergullig läsare vid namn Angelika! Tack igen finis.
NOVEMBER:
Som sagt — Instagram.
Umgicks en heldag med världens finaste lillasyster. Bjöd på fika och födelsedagspresent!
Favoriter från månaden.
Var på arbetsintervju i Stockholm — Fick jobbet direkt på plats! Fem dagar senare flyttade jag upp till Stockholm där jag nu bor. En dröm som gått i uppfyllelse.
DECEMBER:
nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare, veckorevyn
nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare, veckorevyn, milady, ellen, ellen bergström, daniel, danielparis, daniel paris
nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare, veckorevyn, bubbel, rose, champagne, alkoholfritt, carl jung
nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare, veckorevyn, molly, molly nutley
nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare, veckorevyn, paulina, paulina danielsson, paow
nyx, nyx cosmetics, butik, store, gallerian, stockholm, smink, make up, event, bloggare
Anordnade ett exklusivt öppningsevent för vår första NYX Cosmetics-butik (som ligger i Gallerian i Stockholm) i norra europa! Bjöd in vänner och bekanta till eventet som blev väldigt lyckat.
jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, bloggare, veckorevyn, manlig bloggare, modebloggare
Bodde inneboende hos min vän Jennie och hennes sambo. Här var jag och Jennie precis klara och på väg in till stan en helg!
T-centralen på väg hem.
Mina fina vänner Fanny och Vanessa var i storstan så vi spenderade en heldag. Lunch, shopping och pratade ikapp hösten som gått!
Träffade och lärde känna Molly! Få människor man känner att man klickar med på en gång, men Molly är en av dom. Så kul!

ELLE-GALAN 2013

Hej på er! Allt bra med er? Jag har en fråga — Finns det någon designer eller klädföretag som vill klä mig på ELLE-galan nästa vecka? Är så himla peppad, men har problem med vad jag ska ha på mig. Hur som helst — Det ska bli så himla kul att gå tillsammans med min fina vän Molly! :)
Vänligen kontakta mig på detvarmindag.blogg@gmail.com.
20130102-111453.jpg

ÅRET SOM GÅTT: JULI - SEPTEMBER.

JULI: Spenderade största delen av sommaren med mina fina vänner. En kvällsfavorit under sommaren. AUGUSTI: Hade två av sommarens roligaste utekvällar tillsammans med min bästa Lisa. Såhär kunde jag se ut. Långpromenader. Spenderade massvis med tid tillsammans med mitt lilla hjärta. SEPTEMBER: Jag var på VeckoRevyn Blog Awards! En helt fantastisk dag, gick modell under dagseventet i Kista Galleria tillsammans med massa fina vänner. Dagar som man lever väldigt länge på. Träffade fina läsare som kramades och ville ha autografer! På bilden - Jag och min fina, fina vän Sara. Mina fina vänner Angelica, Daniel och Linda kom dit. Gänget! ♥ Sara vann pris! Dansade natten lång tillsammans med dessa babes på Ambassadeur! Hanna, jag, Sara och Lisa. Miss you my friends!
RSS 2.0