NYA PROMENADSKOR FRÅN MERRELL

Bild från min Instagram @detvarmindag.
 
Ni minns kanske att jag eftersökte tips på bra walkingskor för ett tag sedan här i bloggen? Nu äntligen kan jag gå mina långa promenader utan att behöva ha ont i fötterna under och efter promenaden för igår kom ett bud och levererade mina nya skor från Merrell. Tusen tack till PRAT PR & Merrell! :)
 
Jag är en person som emellanåt tar en powerwalk eller en skön långpromenad bara för att rensa tankarna och göra av med- och hämta ny energi. Hur underbart som helst! :) Men nu kommer nästa bekymmer. Jag äger inte ett enda par tränings-/ mjukisbyxor och har därför ingenting bekvämt att ta på mig. Jeans kan man ju ha om man vill, men jag är ute efter någonting bekvämt och som är "bättre" att kunna svettas i. Bra motionskläder. Så, någon? Hjälp mig! Kommentera gärna eller skicka ett mail till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com ifall du har någon idée.

CAUSE YOU HAD ME AT HELLO

 
Det var en hes kille som vaknade upp imorse efter en gårdagskväll som inte går att beskriva med ord. Får du någon gång chansen att se Beyoncé — GÖR DET! Ordet "starstruck" har fått en helt ny innebörd och om möjligt, så älskar jag Beyoncé ännu mer nu än jag gjort tidigare! Beyoncé har under flera år varit en av mina absolut favoritartister men inte bara det, hon är även en enorm inspiration på så många olika plan — Mycket tack vare hennes engagemang i diverse projekt och viktiga frågor.
 
Jag har sett Beyoncés "I am... World Tour"-dvd så många gånger att jag tappat räkningen och hennes senaste dokumentär "Life Is But A Dream" (som är ett måste att se för dig som avgudar denna kvinna) har jag sett ett antal gånger redan. Kort och gott: Som jag väntat på denna dag!
 
Inte nog med att denna kvinna är så vacker att jag håller på att smälla av, hon även en fantastiskt fin förebild, hon dansar och sjunger som en gudinna (samtidigt dessutom... Testa själva, det är omöjligt. Ja, alltså att få det att låta bra. Haha!). Ja, ni hör ju ungefär vart jag vill komma med detta? Eller hur? Fingrarna låser sig här på tangentbordet nu och jag har slut på ord som är starka och beskrivande nog.
 
Avrundar med att säga — Vi hade sittplatser, nära scenen (vilket tyvärr inte riktigt syns så väl på bilderna) men jag kan meddela er att jag satt då fan inte ner många sekunder! Haha! Jag sjöng, dansade och skrek om vartannat. Jag (och säkerligen alla andra på plats också) ville aldrig att kvällen skulle ta slut! See you next time, Queen B.

DET-VAR-MIN-DAG

Bild från min telefon. Jag igår på väg till Beyoncés konsert i Globen - Mer om den kommer upp senare idag.
 
Så... Hej på er! Allt bra med er? Jag sitter just nu på tunnelbanan på väg hem och ska direkt när jag kommer hem svida om (om jag hittar något att ha på mig...) till bekvämare kläder och sedan ta en långpromenad — Ett perfekt sätt att rensa tankarna på. Musik, bekväma kläder, lite daglig motion och frisk luft!
 
Jag har även sett att det är några godingar - Både läsare och företag som mailat mig - detvarmindag.blogg@gmail.com, så jag kommer att gå igenom mailen och svara senare ikväll. :)
 
Ytterligare några bilder från min plåtning med fotografen Lina Flodins - http://linafoto.blogg.se i lördags i Gamla Stan. Finner inga ord för Linas enorma talang! :)

#SKICKA VIDARE NÄTKÄRLEK

Är det någonting som framgår tydligt i min blogg så är det att jag tar ställning och vill arbeta aktivt i kampen mot mobbning i alla dess former genom att dela med mig utav mina erfarenheter, tankar och den historia jag bär med mig. Dessa inlägg finns att läsa i min kategori  som jag valt att kalla ”personligt” här i bloggen – HÄR kan du klicka för att läsa.

 

Efter mitt inlägg om Nellie har jag "mött" nya, fantastiskt fina unga människor med så enormt fina och kloka tankar här i min blogg, via mail och även bland kommentarerna på Nellies Instagram och hennes blogg. Ni ska veta att jag läser vartenda ord ni skriver och har svarat på varenda kommentar här i min blogg. Nellie har nu valt att starta en Facebook-sida som hon kallar Skicka vidare nätkärlek och självklart vill jag visa mitt stöd i detta då varje liten, liten förändring gör enormt stor skillnad. Endast 12 år gammal och så oerhört klok och med så många fina tankar och funderingar - En ung tjej som tar sitt ansvar gentemot sina läsare och ”fans” på största allvar och gör någonting fint för alla som behöver veta att de inte är ensamma. Vi tar denna kampen tillsammans!

 

Följ, gilla och dela Nellies fina initiativ Skicka vidare nätkärlek - Klicka HÄR i kampen mot nätmobbning! Använd tillexempel hashtagen #SkickaVidareNatkarlek i din nästa bild på Instagram, dela med dig av Facebook-sidan på din egen Facebook, Twittra, blogga och Instagramma om detta. Var med och visa att du är med oss och kämpar för ett schysst klimat på nätet! Vi kämpar alla tillsammans och tillsammans kan vi göra enormt stor skillnad. Du & jag. Vi.

 

 


Ett reportage som Västerviks Tidningen gjorde med mig för två år sedan — ”Jakob Andersson vill skapa mer acceptans för sig själv och andra som sticker ut. För att nå målet kryssar vår mest okända kändis mellan Jantelagen, hämningslöst utelämnande av honom själv och elaka påhopp.” - Vill du läsa hela reportaget kan du göra det HÄR.
 

 
Ikväll är det äntligen dags! Min äldsta storebror, hans fru och hennes lillasyster kommer till Stockholm och tillsammans ska vi gå på Beyoncé och hennes världsturné — THE MRS. CARTER SHOW WORLD TOUR i Globen! Detta är en dröm som går i uppfyllelse och jag kan inte riktigt förstå att jag ska se självaste “Queen B” ikväll — Så overkligt och jag måste nog erkänna att jag kommer att bli aningen (okej, väldigt!) “starstruck” när hon kliver på scenen! :)
 
Är det någon av er som ska dit ikväll? Om ni ser mig så kom jättegärna fram och hälsa och kramas! Då blir jag glad-gladare-gladast.

Jag älskar att skriva. Kanske att det märks emellanåt här i bloggen? Så här kommer ytterligare en text jag skrivit, från hjärtat och rakt ut i bloggen. Jag hänger inte ut någon person vid namn, inte ens könet låter jag vara sagt, bara för att skapa än mer förvirring och minimera risken för att denna någon ska känna sig utpekad och uthängd men också för att det inte spelar någon roll hur eller vad jag säger - Det är så många som redan "dömt mig", så jag låter de personerna få leka med sin fantasi i vanliga ordning. Detta är en text från ett hjärta via ett tangentbord.

 

Jag tillhör den kategorin av människor som talar från hjärtat, som är ärlig mot mig själv och min omgivning. För några månader sedan klev en "ny" en person in i mitt liv, och man skulle nog kunna säga att denna personen tog mig och lite av mina känslor med storm - På ett sätt som, för mig, gjorde mig förvånad, rädd, glad, orolig, nervös, lycklig. Ja, ni vet, en hel uppsjö av alla tänkbara känslor. För första gången kändes de naturligt att inte ta ett steg tillbaka, backa och försöka stryka ett streck över det jag kände vilket jag annars är expert på att göra. Jag var nu istället förväntansfull och nyfiken på denna känslan som uppstått.

 

Våra samtal blev till timtals långa samtal via telefon, skype och diverse tekniska medel. Vi smsade från tidig morgon tills sent in på nätterna, varje dag. Ni vet, man smsar fram och tillbaka utan att egentligen säga någonting alls - Allt man vill är bara att få känna sig sådär larvigt glad när smssignalen ljuder. Fånigt kan tyckas, men jag är övertygad om att ni känner igen er. Känner ni igen de? Det är den där pirriga känslan när du hoppar högt varje gång du hör telefonen göra minsta ljud, ibland inbillar du dig till och med att du hörde telefonen vibrera och börjar genast att le från ena örat till det andra.  Det gick aldrig så långt att jag hann bli "på riktigt"-kär och tur är väll det i och med vad jag vet idag. Nu när jag vet hur det blev. Men känslor fanns, absolut. Allt kändes lite för bra för att kunna vara sant, och mycket riktigt, det var det också.

 

När jag för en gång skull öppnat mig själv och sagt "Nej Jakob, nu får du fan skärpa dig och sluta tänka tanken "om". Tänk om... Tänk om jag blir sviken även denna gång." Och vad tror ni händer? Jag blir sviken, stampad och "spottad på". Det fanns någonting där och jag vet att vi båda kände det.

 

Kort och gott: Om jag är intresserad utav någon så håller jag mig till den personen fram tills det att vi sett vad det utvecklas till - En relation eller en vänskap. Jag kan inte se mig själv "leka runt" med andra när jag vet att mina och någon annans känslor finns inblandade. Det visade sig att denna personen hade en relation med en annan person på samma gång, utan min vetskap fram tills den dag jag kände att det var någonting som inte kändes riktigt rätt, så jag krävde ett svar. Svaret blev precis just det jag innerst inne visste att skulle bli, men som jag hoppades att det absolut inte skulle vara - Så, ja, hoppet sägs vara det sista som överger en och det var väll där någonstans jag stod och hoppades - Hoppades på att det jag förutspådde och som min magkänsla sa till mig, att det inte skulle vara sant utan att jag istället bara inbillade mig. Men inte. Sanningen kom som ett slag i ansiktet. 

 

- "Jakob, lova att vara min vän. För jag lovar dig, jag kommer aldrig tillåta mig själv att förlora dig, det är det sista jag vill. Lova att vara min vän." - Var ett av de sista meddelandena jag fick. Jag står här, beredd, med öppna armar och fortfarande ingenting. Bara tomma ord. Ord utan faktisk innebörd.

 

Där. Då. I paniken bestämde jag mig för att "bryta" kontakten - Jag plockade bort personen i fråga från Facebook, Instagram, Twitter och raderade namnet i min kontaktlista i telefonen. Jag behövde tid. Jag fick panik. Jag behövde distans. För ett par veckor sedan tog jag kontakt igen, idiotiskt kan tyckas, jag vet, men det gick helt inte att hålla sig då jag innerst inne vet att personen i fråga är så mycket bättre än så här. Vi delar samma åsikter, humor, musiksmak, intressen och där fanns det ofta använde uttrycket "det". Ni vet det där som inte riktigt går att beskriva men som ändå känns. "Det". Jag fick svar. Vi pratade och jag fick svaret "Miss you." - "Du måste träffa mig.". Vi pratade och efter en stund sa vi hejdå för den gången och jag kryssade konversationen med lovorden "Vi hörs om ett par dagar igen." - Nu har det gått cirka 3 veckor tror jag och sedan dess, inte ett ord.

 

Jag inser här någonstans att jag är alldeles för snäll, ibland för snäll för mitt egna bästa. Allt jag ber om är den respekt jag förtjänar. Den respekt som varje människa förtjänar. Lova mig aldrig saker du inte håller.

THIS IS LIFE ON COLOR

 
Jag vill börja dagen med att säga TACK, tusen tack fina ni för all fin respons kring inlägget igår! Det är så himla fint att läsa era kloka ord och tankar. Ert stöd betyder enormt mycket för mig, och jag vet att det betyder enormt mycket även för Nellie! TACK, ni är fantastiska! ♥
 
En outfit jag helt glömt att visa er! :) Solglasögon från Ray Ban / Skinnjacka från JOFAMA / Tröja från About Knowing Ed / Hood från Carlings / Jeans från Dr. Denim / Skor från H&M / Väska från RE: Accessories.

Jag träffade Nellie och hennes pappa på ett Espresso House här i centrala Stockholm för cirka 2 månader med anledning av ett möte som vi båda skulle medverka på efter att en längre tid haft kontakt med både Nellie och hennes föräldrar via våra sociala medier. Vi diskuterade livet, bloggosfären, människor, internethat och kärlek - Ja, vi hann med i stort allting på de timmarna vi sågs. Det kändes lite som jag satt där med min egna lillasyster, delade med mig av tankar, erfarenheter men lyssnade även noga på vad denna kloka, endast 12-åriga tjej hade att berätta. Jag sa flera gånger under samtalets gång till Nellie att det är märkligt hur vi (vissa av oss) bloggare blir lite som en familj, vi värnar om varandra och varandras välmående, tipsar, lyfter, pushar och ger positiv feedback (självklart finns det undantag) – Där och då uppstod uttrycket ”Lilla bloggfamiljen”, mest på skoj, men ändå så sant på något vis.

 

Nellie är 12, snart 13 år gammal och har tagit ”bloggvärlden” med storm. Hennes liv har blivit vad vi skulle kalla en internetsuccé och granskas dagligen – Det har stormat och det har diskuterats mycket kring denna endast 12-åriga tjej som skapat sig ett namn och som idag jobbar med stora företag och driver en av Sveriges största bloggar. Folk ifrågasätter Nellie, hennes bloggande men också hennes familj och då speciellt föräldrarna. - ”Hur kan de tillåta sin 12-åriga dotter att driva en blogg med över 170 000 unika besökare och närmare 50 000 följare på Instagram?” Nellie har ett intresse, och min uppfattning är att hennes föräldrar har fullständig koll på vad som skrivs i bloggen och låter Nellie vara det barn hon faktiskt är - Ett barn som tillåts leva ut sina drömmar.

 

Vänd på steken och ifrågasätt istället de som står dig närmast - Vem gav din 12, 13, 14, 15, 25-åriga son eller dotter rätten att ifrågasätta Nellies intresse och hennes familj? Vem gav ditt barn rätten att mobba? Vem gav ditt barn rätten att spotta på, nedvärdera och håna Nellie i skolan, på stan och inte minst på nätet? Nellie tvingades byta skola och utstå dagliga hot på grund av det faktum att hon har ett intresse som råkat gå bra. Ett intresse som finns att ta del av offentligt här på nätet. Där någonstans tycker jag att fokuset borde ligga. Nellie föregår i sin blogg med gott exempel, hon tar upp tankar som snurrar i huvudet på en helt vanlig tonåring, hon visar upp sina drömmar, visioner och mål inom ridsporten och har i och med sitt offentliga liv också fått många krav och måsten på sina axlar – Endast 12 år gammal. I och med detta kommer automatiskt ett ansvar - Hon ska föregå med gott exempel sju dagar i veckan och har inte riktigt samma möjlighet som alla andra jämnåriga att genomgå för hennes ålder, de helt vanliga ”misstag” och snesteg som man gör i den åldern. Varje steg hon tar har ett vakande öga på sig, men det är en verklighet som Nellie själv har valt och som hon är väl medveten om i och med att hennes blogg blivit så populär.

 

Året är 2013 och än idag kan majoriteten av vår omgivning inte glädjas för varandras framgångar och styrkor - Vuxna människor krisiterar, förnedrar, mobbar och kränker Nellie dagligen – Inom ridsporten, på skolan, på nätet, ja, till och med runt middagsbordet framför sina egna barn som befinner sig i precis samma ålder som Nellie. Och de frågar sig vart världen och dagens ungdomar är på väg? Jag tycker att det är fruktansvärt. Vi alla fortsätter att bli förvånade när vi läser i kvällstidningen att ett barn eller ungdom valt att avsluta sitt liv på grund att mobbning. Det är skrämmade hur lätt människor tar på mobbning - Och framför allt hur "accepterat" det tycks ha blivit att göra det i sociala medier. Nätet är en "ny" form av mobbning som följer dig hela vägen till och från skolan, den jagar dig alla dagar i veckan, dygnet runt - På Facebook, Instagram, Twitter, bloggen.

 

Men vad sänder man egentligen ut för signaler när vuxna människor själva, öppet hånar och kritiserar en endast 12 år gammal tjej framför deras egna barn? Blir man då förvånad när man hör att sitt egna barn är just den personen som skriver ”Fyfan vad ful du är!” öppet på Nellies Instagram, på Facebook och i bloggen? När ska människor vakna upp och kunna glädjas för varandras framgångar istället? Att älska alla människor går inte, men att acceptera och framför allt respektera varandra, det kan vi alla bidra med. Och fram för allt, kan vi inte bara låta Nellie få göra detta om hon nu helst av allt själv vill det? Vilket jag tror. Kan vi inte istället glädjas för att Nellie tar sin roll som förebild på största allvar och plockar upp oerhört viktiga frågor i sin blogg - Så som just näthat och mobbning. Kom ihåg - Nellie kan vara ditt barns största förebild. Kom ihåg, Nellie är själv bara ett barn. 12 år gammal.

 

#tillsammansmotmobbning - Är ett initiativ av antimobbningsorganisationen Friends som fler borde ta efter och använda sig utav. Varför inte använda hashtagen #tillsammansmotmobbning i nästa bild på Instagram för att visa att du inte står bakom mobbning - Att du istället är med oss i kampen MOT mobbning i alla dess former! Tillsammans kan vi skapa förändring. Du och jag.

 

Jag står bakom dig Nellie & gläds för all din framgång. Fortsätt att vara den fantastiska förebild du är för unga tjejer och killar där ute. Besök Nellies blogg – www.nellieberntsson.se

PRODUKTER UR MITT BADRUMSSKÅP

 
Lite favoritprodukter ur mitt badrumsskåp! Du hittar dessa produkter hos bland annat Eleven.se. Deoderant från Police - HÄR och som ni vet så älskar jag Police's parfym som jag tipsade om för ett tag sedan. Deoderant från Versace - HÄR. Båda deoderanterna luktar helt fantastiskt gott! :) Ansiktsscruben kommer från The Natural Grooming Co. - HÄR och sist ut är bad- & dusch cremén från I love... som doftar (blåbär) helt himmelskt gott - HÄR.
 
Kan inte låta bli att bli sådär “långt-upp-över-öronen-stolt” av att se min fantastiska vän Angelica på omslaget av nya numret av VeckoRevyn — Finns i butik nu, det får ni bara inte missa! :) Åh! Jag kommer att gå förbi tidningshyllorna och små le varje gång jag ser omslaget. Passar även på att ta tillfället i akt att säga — Tack för att du är en sådan fantastisk människa och vän! ♥ Jag är så oerhört glad och stolt över allt positivt som händer dig.

WE'LL BE COUNTING STARS

 
Modell: Jag. Fotograf: Lina Flodins - http://linafoto.blogg.se.

FANTASTISKA MÄNNISKA

 

Det finns ytterst få personer som känner mig så väl som min mamma. Det finns få personer som jag älskar så mycket som henne. Det finns få personer som älskar MIG så mycket som hon. Jag försöker att ständigt, inte bara så här på morsdag, påminna henne om den enorma tacksamhet jag känner över att hon finns och över det faktum att jag får kalla henne min mamma.

 

Hon är den där personen som alltid skickar ett litet sms och berömmer mig för mina bilder, mina blogginlägg och hon är den som alltid ringer och smsar för att se så jag mår bra - Nästan varje dag. Mamma har den där förmågan att direkt kunna se när någonting inte står rätt till, när jag mår dåligt eller hör på mig att jag är bekymrad. Det finns heller ingen annan än hon som ser så väl när jag behöver något så litet som en kram.

 

Mamma är den där personen som alltid är nyfiken på vad jag gör, nya projekt, blogginlägg, hon är den som alltid, trots att jag bor i Stockholm kan skriva ett sms som lyder - “Du kan väll skicka ett sms när du är hemma sen?” när hon vet att jag exempelvis är ute, allt för att slippa ligga sömnlös den natten och undra vart jag är, hur jag mår och om jag är hemma. Hur fint?

 

Jag kan från hjärtat säga att mamma är min stora förebild i livet. Mamma, jag vill att du alltid ska komma ihåg att jag älskar dig! Tack för att du alltid finns där - Tack för att du är du ♥

EVERYBODY DANCE NOW


 
Jag orkar inte - Detta är verkligen SÅ typiskt mig! :) Lina som plåtade mig igår satte ihop dessa till GIF-bilder och jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg nummer två. Haha!

#GINAFTON BY HENDRICKS GIN & RADAR

“Igår bjöd Hendricks Gin, tillsammans med Radar, in till Ginafton på Danviks Hospital för att hylla genier, dårar och varandra. Klubbhaggor, modeeliten och diverse artister samlades under ett och samma tak för att dricka gin, städa bort hjärnspöken och försköna varandras tillvaro.” - Radar Magazine.

 

I torsdags hann jag med både LESS Designs-event och sedan stressade jag iväg och mötte upp mina fina vänner Angelica och Maja för att sedan tillsammans med ett stort gäng människor ta båt till nästa event - Ginafton som min fantastiska vän Linda var med och anordnade tillsammans med Hendricks Gin och Radar Magazine och andra sköna människor på ett nedlagt mentalsjukhus här i Stockholm.
 
Inhyrda skådespelare som spelade patienter, sjuksköterskor och läkare som blandade våra goda drinkar, sockervadd och en rad andra händelser var lite av vad som bjöds på denna kvällen - Ett otroligt genomtänkt, skrämmande och välplanerat event tillsammans med fina vänner! Tusen tack Linda, Hendricks Gin & Radar och alla på plats som gjorde kvällen så lyckad.
 
Angelica, Maja & jag.


Angelica & Maja (äter sockervadd?). Haha.

Thilda & Mira - 365days.se.

Victor & Maja.


Cimon & en av skådespelarna. 

En del av Angelicas snygga outfit!

Cimon, Maxinne, Angelica & Linda.

Snygg-Cimon & jag.

Maja & jag.

Jag & min fina (utklädda) vän Linda.

SWING MY HEART ACROSS THE LINE 
Dagens outfit! :) Hood från Carlings / T-shirt från About Knowing Ed / Klocka från Daniel Wellington / Jeans från Dr. Denim / Skor från Palladium & väska från RE: Accessories.

PLÅTATS IDAG

Kom precis hem efter att ha plåtats i några timmar i Gamla Stan av superduktiga Lina Flodins! Vi gick sedan en långpromenad, pratade om allt och ingenting. Jättekul! Ser fram emot att få se resultatet.

 

LESS DESIGNS - "THE WHITE COLLECTION"

Det är inte utan att jag sitter här med Sveriges kanske fånigaste smile (från öra till öra) just nu i skrivandets stund, men jag är SÅ ENORMT stolt över min fantastiska, älskade vän Damla som tillsammans med sin kollega Charlotte är grundare och designer till LESS Designs - www.lessdesigns.se.
 
I torsdags hade de lanseringsevent för märket på Volvo's Showroom i Kungsträdgården här i Stockholm och presenterade även den kommande kollektionen - "The White Collection". Behöver jag ens säga någonting mer? Kollektionen och plaggen är helt fantastiska och vore jag tjej så skulle jag önska att allt detta flyttade in i min garderob - Inte minst den vita långklänningen med hög slits på sidan. Magisk!Less Designs - "The White Collection"

LESS-loggan & välkomst drinkarna.

Mitt fina sällskap i form av Christos & min underbara vän Vanessa.

Klänningen. Magisk.

Volvo XC60 fylld med goodiebags från bland annat Aussie, The Jewelry & Rosenserien.

Damla & Fanny Lyckman.
 

TILLBAKA HIT DÄR ALLT EN GÅNG BÖRJADEFotograf Emelie Ohlsson
 
Nu, efter över 3 år från Blogg.se så tar jag nu steget och flyttar tillbaka hit där allting en gång började. Nu håller jag bara tummarna för att ni, mina läsare, som är den viktigaste delen av bloggen följer med mig! Och att ni trivs här. Helt kravlöst kan jag nu hitta tillbaka till en form inom bloggandet som passar mi - Och från och med nu kan vi ha bättre kontakt med varandra i kommentarsfältet. Lättare för er att kommentera och enklare för mig att svara. Så lämna gärna en kommentar! :)
 
Jag vill ta tillfället i akt och säga TACK alla fina på VeckoRevyn och Veckorevyn.com för det enorma förtroendet under dessa 1½ åren - Det har varit en ära att få blogga hos er, vara en del av "VR-teamet" och jag är otroligt lycklig över att ni trodde på mig. Tack! Ni är fantastiska. Under min tid hos VR har jag fått förtroendet att sitta med i "Modejuryn", "Killpanelen" samt "Jakob Andersson testar" - Vilket jag är enormt tacksam och glad för.
 
Att som kille från en småstad i Småland få förtroendet av en av Sveriges största och mest inflytelserika tidningar, ja, det kommer jag nog aldrig riktigt kunna ta till mig. En overklig verklighet som gett mig enorma kunskaper och erfarenheter. TACK för allt! Men nu gör jag detta. Nu gör vi detta. Jag och ni, mina fantastiska läsare.
 
Nu kör vi! Stort tack till Lina för den fina bloggdesignen. Min bloggadress är nu http://detvarmindag.blogg.se och inom kort kommer även Detvarmindag.se att fungera.

LESS DESIGNS

 
IDAG ÄR JAG EN EXTRA STOLT VÄN SKA JAG TALA OM FÖR ER! Det är nämligen så att min vän Damla har lanseringsevent för sitt klädmärke LESS som hon driver tillsammans med Charlotte! Och jag är stolt upp över öronen för det fantastiska jobb de båda gör och för hur fantastiskt fina kläderna är!
 
Jackan jag har på mig på dessa bilder kommer från LESS och man kunde även se den bäras utav fantastiska Gina Dirawi i årets Melodifestival. Så himla fint! Ni hittar LESS på www.lessdesigns.se. Ikväll ska jag på lanseringseventet och kramas och fira med min fina Damla! :)

FROM THE PHOTOSHOOT

läsare, jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com, emelie, fotograf emelie ohlsson, emelieohlsson.se, fotograf Fotograf Emelie Ohlsson.
 
Första bilden från plåtningen igår med min talangfulla och fina vän Emelie - Hennes öga för vinklar, ljus och fotografering över lag är verkligen helt magiskt. Just nu sitter jag på väg till ett bloggrelaterat möte inne i stan. Spännande! Ska bli väldigt kul.

VECKOREVYN BLOG AWARDS

jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com, blog awards, blogawards.se, bloga awards 2013, veckorevyn blog awards 2013jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
 
Tycker du att jag förtjänar en nominering i årets Veckorevyn Blog Awards? Då är sista chansen att nominera mig nu - Genom att klicka här. Jag blir så oerhört glad för allt ert stöd! Kom ihåg det.

PLÅTAD OCH KLAR

läsare, jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
 
Efter jobbet mötte jag upp min fina vän Emelie - Vi satte oss på ett fik/restaurang och pratade ikapp den senaste tiden. Så mycket fint som hänt oss båda sedan vi sågs senast och det är verkligen oerhört fint att ha en sådan genuin och fin vän som Emelie. En människa som lyssnar, kommer med goda råd, skrattar och är sig själv i alla lägen.
 
Mitt i allt så utbrister Emelie "Åh, kan inte jag få plåta dig?" - Självklart! Under hela plåtningen står hon och överöser mig med beröm och komplimanger allt från att jag har ett fint leende till att "Det är inte okej att vara så snygg Jakob! TITTA DENNA BILDEN. Jag dör!". Ska bli så spännande att se resultatet!
 
Emelie arbetar som fotograf så besök hennes blogg och låt er inspireras av hennes enorma talang och fantastiska bilder - Emelieohlsson.se/blogg.

PERFEKTA WALKING-SKOR SÖKES!

20130521-083316.jpg
 
Var ute på en långpromenad i solskenet igår efter jobbet! Musik i öronen, fantastisk omgivning men det som fattas är ett par perfekta promenad/walking-skor på fötterna! Det är verkligen stor skillnad på skor och skor och mina "vardagsskor" som jag använde igår (i brist på andra) var inte alls bra för fötterna.
 
Vart och hos vilken tillverkare hittar man de perfekta promenad/walking-skorna? Tipsa mig gärna - detvarmindag.blogg@gmail.com.

FRÅN HJÄRTAT — TACK!

läsare, jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
 
Ert stöd betyder mer än ord kan beskriva! Tack för alla fantastiska kommentarer på Instagram, mail, privata meddelanden på Facebook, Twitter efter att ni läst inlägget jag skrev igår. Jag kommer aldrig att kunna tacka er tillräckligt. Från hjärtat — TACK! ♥
Jag hann inte mer än vara på besök i min hemstad i ungefär ett dygn innan kommentaren, i vanlig ordning, föll bakom min rygg – Jag går tillsammans med min bästa vän, på väg hem till en annan vän när vi passerar en trädgård där ett trettiotal ungdomar har dukat långbord och har fest och när jag kommit tillräckligt långt bort, ja, då kommer kommentaren från en av de ”tuffa” killarna: – ”Alltså kolla han, han måste FAN vara BÖG alltså!”. Ingen vågar någonsin säga det till mig, se mig i ögonen och kalla mig ”Jävla bög!”, ingen ger mig chansen att varken försvara mig, eller åtminstone få en förklaring till varför. Kan någon här svara mig varför gör man egentligen gör så? Vem tar sig den friheten? Grundar det sig i en egen osäkerhet? Avundsjuka? Vad har jag gjort dom? Jag skulle så gärna vilja ha en förklaring – För jag förstår inte.
 
Idag är kommentaren ”Men din jävla bög!” sorgligt nog lika innehållslöst som en tom mjölkförpackning och det är på många sätt oerhört sorgligt att man vid 22 års ålder ska ha blivit så van vid sådana uttryck och påhopp att man inte längre reflekterar över det. Jag rynkar inte ens på näsan när jag hör den meningen. Jag har fått den där klassiska ”Din jävla bög”-kommentaren kastad kring och om mig sedan så många år tillbaka att jag slutat räkna hur många gånger jag hört den. Jag känner lite som den där tjejen i tonårsfilmen ”Hipp hipp Hora” ni vet, hon som försvarar sig med kommentaren ”Men skaffa dig ett lexikon för fan!” efter att ”skolans coolaste kille” kallat henne för ”hora”.
 
Du får gärna tycka, tänka och tro att jag är bög, för ful, för smal, för tjock, för benig, har ful frisyr och/eller för stor näsa. Jag kan inte göra, och tänker inte göra någonting åt saken. Cause, in the end of the day – Det säger så mycket mer om dig än om mig. Om du nu mår så fruktansvärt dåligt, eller är så oerhört missnöjd med din egna tillvaro, läggning, utseende att jag behöver vara personen du skjuter dina problem på. Ja, jag kan ta det. Men nästa gång säger du det till någon som inte kan ta det på samma sätt. Egentligen ska jag inte behöva ta det, men jag har blivit så pass härdad, stark och trygg i mig själv att jag inte längre bryr mig. Men nästa gång säger du det till någon vars hjärta och själ du skadar för resten av livet. Och där någonstans måste vi säga ifrån. Det är inte okej. Sluta påpeka andra människors eventuella brister, utseende, klädval eller sexuella läggning. Du har ju ändå inte med det att göra? Du ser inte ut som honom eller henne, du behöver absolut inte klä dig som honom eller henne och du behöver absolut inte ragga på eller för den delen ligga med honom eller henne.
 
detvarmindag, detvarmindag.se, veckorevyn, veckorevyn.com, quote, instagram
 
Jag är Jakob, en helt vanlig 22 årig kille med drömmar, mål och visioner. Sådan har jag alltid varit. Jag har alltid stuckit ut, varit den där killen som inte riktigt passat in. Det var som först när jag delade min historia för första gången i min blogg som mina föräldrar fick reda på att jag varit mobbad, att jag dagligen blev hånad, skrattad åt och knuffad i trappan. I vissas ögon är jag ”Han den där bloggaren”, många har ingen aning om vem jag är, många tycks veta precis hur jag är, vem jag är, vart jag är och när jag är. I alla fall är det så de utger sig för. Jag skulle så gärna vilja åka ut och prata om detta. Få möjligheten att en dag kanske föreläsa? Föreläsa på en skola och få finnas på plats där och då och få dela mina kunskaper och de erfarenheter jag besitter till unga människor. Kanske kunna förändra tillvaron för någon. Varför? För att spela hjälte tänker kanske någon nu? Nej, inte alls.
 
Jag vill vara ett levande exempel på att även ”den där mobbade killen” också kan lyckas. Att jag faktiskt lyckats uppfylla många av mina drömmar. Jag vill kunna inspirera och motivera. Jag vill kunna vara en annan människas styrka och förebild. Jag vill kunna få en enda människa att tänka till en gång extra innan han eller hon skriker ”Din jävla bög!” efter en oskyldig person i skolan. Det är en människa precis som du. Det är en helt vanlig kille, en helt vanlig tjej som den dagen kanske haft ”fel” par byxor på sig. Efter år av mobbning och blivit kallad både det ena och det tredje, ja, jag tror nog jag hört större delen av uppslagsbokens mindre fina, välmenande och trevliga ord. Allt från att jag är en äcklig bögjävel till ja... Allt.
 
Jag vill få människor att förstå att man kan lyckas trots sin historia och bakgrund – ”Lyckas med vadå tänker kanske någon. Vad har du lyckats med?” – Ja, jag skulle nog säga livet. Mitt liv. Jag har lyckats övervinna mobbning och genom den styrkan tagit för mig av vad världen har att erbjuda. Jag har tagit vara på livets goda stunder och sett möjligheter i nästan allt jag gjort och tagit mig för. Även om mycket av det inte har gett mig någonting fysiskt att ta på, någonting materiellt, så har det gett mig livserfarenheter att bära med mig hela livet. Erfarenheter att ta med mig i vardagen, i jobbet, i bloggen och som människa och vän.

detvarmindag, detvarmindag.se, veckorevyn, veckorevyn.com, quote, instagram
 
 
 
 

ONE PIECE I STOCKHOLM

20130518-154431.jpg
 
Missa inte One Piece butik på Grev Turegatan 1 här i Stockholm! Rena drömstället för oss fredags- & helgmysare! Man vill sjunga “Nu är det dags för fredagsmys...” Så fort du kliver innanför dörren! Testa själv får du se! :)

LEVERANS

20130518-123551.jpg
 
Igår efter jobbet plingade ett bud på dörren och levererade denna lådan innehållande cider från Magners! Och hur fin är bara trälådan i sig? Den kommer att bli en fin inredningsdetalj här hemma. :)

KONTAKTA MIG

Igårkväll satt jag och betade igenom mailen för att svara på några mail från PR-byråer, företag och läsare som jag inte hunnit med på grund av sjuhundraåttiotvå saker som funnits på min "att göra"-lista. Men jag klagar inte, absolut inte, tvärtom! Jag gillar när de plingar till i mailen. Men i vilket fall som helst, nu är jag i fas och alla ska ha fått svar! :)
 
Vill du kontakta mig?
detvarmindag.blogg@gmail.com
 
  jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
En text jag skrev för ett par dagar sedan.
 
Regnet smattrar på min fönsterruta en dag som denna och jag ser ut över den askfärgade himlen. Jag ser ut över mitt område. Mitt hem. Meningen "Välkommen till mina områden" sjunger jag glatt när jag bjuder hem någon till min lya för första gången, eller rättare sagt, den meningen sjunger jag glatt redan när vi klivit av på den nu blomstrande tunnelbanestationen.
 
Jag älskar ljudet av tunnelbanan. Jag älskar suset av människor i rörelse. Jag älskar den där vinden inifrån tunneln som träffar ansiktet och som blåser genom håret samtidigt som tunnelbanetåget rullar in på perrongen där jag står och väntar. Jag älskar att sitta mitt emot en total främling och de soliga dagarna få dölja mig bakom mina solglasögon samtidigt som jag försiktigt men nyfiket beundrar utsikten. Jag älskar möten med nya människor. Höra människors skratt och röster. Nyfiket möta en främlings blick och ge ett försiktigt leende. Jag önskar bara att jag var lite mer vågad. Att våga säga, utan att tveka ”Hej, jag måste bara säga - Du är vacker.” till den där personen som man inte riktigt kan slita blicken från, eller fråga varifrån han eller hon köpt den där fantastiska jackan som jag mer än gärna skulle se hänga på mina axlar.
 
Denna utsikten passerar jag varje dag till och från mitt hem. Hur magiskt? Vardagslyx.
 
Idag firar jag och Stockholm sex månader tillsammans. Jag kan hälsa att vi båda är väldigt lyckliga. Jag låter tankarna cirkulera runt i mitt huvud som den nya karusellen på Gröna Lund svingar de adrenalinsökande besökarna kring sin egna axel. De senaste månaderna har varit en skräckblandad förtjusning. Jag har älskat livet mer än någonsin tidigare, men jag har också varit på botten, men jag var där och jag har vänt tillbaka till mitt rätta jag. Tillbaka till den där killen fullsprängd med humor, nära till skrattet, den där glada, spralliga och översociala killen. Mitt rätta jag. Sakta men säkert, med hjälp utav min egna envishet och de fina människor som jag omger mig med så står jag här, låter min hud lapa i sig varje möjlig solstråle och andas ett blomstrande liv.
 
Nu seglar jag bland molnen. Jag har vunnit vänner, fått starkare relationer, men jag har också tvingats avslutat ett par. Jag har i och med min dejt med den där ”detta-är-inte-jag”-botten insett mitt egna värde och vikten av att sätta mig själv och mitt egna välmående i första hand. Jag måste ibland få säga ifrån, jag måste ibland få tacka nej, jag måste ibland, om inte jämt, sätta mig själv i första hand.Från ett hjärta som svävar på molnen.
 
Jag är lycklig.
  jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com

MOMENTS, PHOTOGRAPHS & MEMORIES

jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com, nellie, nellieb, nellieberntsson.se, quote, quotes, family first, family, eleven, eleven.se, friends, stiftelsenfriends, less, lessdesign

Bilder från min Instagram @detvarmindag

 
Bild ett: Jag & fina ”lillsis” Nellie innan ett spännande möte. Bild två: Friends viktiga budskap – Det behövs bara någonting så litet som ett enkelt ”Hej” för att vara med i kampen mot mobbning. Bild tre: Stockholm. Bild fyra: Paket från Eleven.se. Bild fem: En quote.
 
Bild sex: Jag i LESS Designs skinnjacka. Bild sju: Felicia och jag. Bild åtta: En glad jag. Bild nio: En överraskning som kom med posten från mina föräldrar på Alla hjärtans dag. Bild tio: Me again. Bild elva: En quote. Bild tolv: Min tatuering i nacken – Family First.

FROM A PHOTOSHOOT

jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
 
Blickade tillbaka i arkivet och hittade denna bilden som är från en plåtning jag gjorde för länge sen för klädmärket Knokk. Fotograf: Jessica Wikström.

@DETVARMINDAG

jakob, jakob andersson, detvarmindag, instagram, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
 
Bilder från min Instagram @detvarmindag
skolavslutning, skolavslutningskläder, skolavslutningsklänning, studenten, klänning, klänningar, 2013, nelly, nelly.com, detvarmindag.se, detvarmindag, jakob, jakob andersson, bloggare, manlig bloggare, modebloggare, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com, tips
 
Klänning 1 - HÄR / Klänning 2 - HÄR / Klänning 3 - HÄR / Klänning 4 - HÄR / Klänning 5 - HÄR / Klänning 6 - HÄR / Klänning 7 - HÄR / Klänning 8 - HÄR
 
Skolavslutningarna och studenten 2013 närmar sig med stormsteg för många utav er och just nu är det högaktuellt att hitta någonting att ha på sig dagen till ära! Jag har därför, i och med att jag har många kvinnliga läsare, satt ihop ett eget kollage med åtta stycken klänningar som jag tycker passar perfekt till skolavslutningen eller studenten. Kanske faller någon utav dessa klänningarna dig i smaken?

FÖR DEN FOTOINTRESSERADE!

foto, nikon, canon, göteborg, scandinavian photo
SCANDINAVIAN PHOTO EXPO 2013 I GÖTEBORG — "Efter en lyckad invigning av Scandinavian Photo Expo i Malmö, drar vi nu vidare till Göteborg. Under dagarna presenterar våra leverantörer nyheter och unika erbjudanden och vi kommer ha intressanta föreläsningar för både teknik- och bildintresserade. Då dessa dagar kommer att vara fullproppade med spännande aktiviteter och eftersom många reser långväga, har vi löst det så det går att få mat på plats. För dig som har Canon eller Nikon kommer vi ha Check & Clean, där du kan få din kamera servad på plats. Som vanligt är det först till kvarn, så kom i tid."
Mer information hittar du här!
Plats: Scandinavian Photos butik i Mölndal/Göteborg Södra Ågatan 18a
Datum: 17-18 maj
Tider: Fredag den 17 maj kl 10.00-19.00 Lördag den 18 maj kl 10.00-15.00

ME & DADDY COOL

jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
Jag och min fantastiska (mini) pappa! 195cm vs. 178cm. Sedan jag flyttade till Stockholm så har vi två kommit varandra mycket närmare vilket är väldigt kul. Jag är så lyckligt lottad över att ha mina föräldrar som ALLTID stått och står bakom mig och som älskar mig för den jag är - Att bära med mig den vetskapen i vardagen, och i precis allt jag gör är fantastisk.
Kort och gott: Mamma & Pappa, jag älskar er!

NEVER LET YOU GO

jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com Tröja från About Knowing Ed / Solglasögon från Ray Ban / Skinnjacka (gammal) från Modekungen / Jeans från The Local Firm / Skor från H&M.
Har haft ett par helt fantastiska och solfyllda dagar här hemma i småland med mina nära och kära, men om några timmar är det dags att åka hem till Stockholm igen! Igår blev det utgång tillsammans med några vänner - Jag skrev bland annat en autograf till en tjej som blev aningen "starstruck" när hon såg och träffade mig (hur gulligt?) och dessutom överraskade jag/vi en läsare som bor i norrland.
Det är nämligen så att min kompis kompis lärt känna den här tjejen från norrland som av en ren slump skickade en länk till honom och uppmanade honom att läsa min blogg, helt utan vetskapen om att vi kommer från samma lilla stad. Så, igår tog vi en bild ihop och skickade till henne som en liten "överraskning"! Så himla kul. Blir så glad när sådana här saker händer. Så overkligt. Men det finns få saker som är så kul som att träffa på, prata och kramas med er läsare! Ni är riktiga lyckopiller.

DESIGN BY ME

jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modebloggare, manlig bloggare, bloggare, stockholm, fashionista, fashion, mode, stil, outfit, veckorevyn, veckorevyn.com
Hej finisar! Ett overkligt lyckorus pågår just nu och jag bara måste dela med mig av en liten "teaser" på vad det är som händer! Vad säger du om jag säger - Jag. Gästdesigner. Ett klädesplagg. Unisex: Alltså ett plagg för både killar och tjejer. Våren 2014. Jag är så glad och spänd över detta och hoppas allt går vägen nu!

NYFRISERAD

20130510-183600.jpg

Varit på ett besök hos min fina (fantastiskt duktiga!) frisör Veronica på CHRISMA Hårdesign idag! Välbehövt, efterlängtat och supernöjd med resultatet - Som alltid!

DIN RÖST VORE FANTASTISK

veckorevyn, veckorevyn.com, blogawards, blog awards, blog awards 2013, detvarmindag, jakob, jakob andersson, detvarmindag.se, bloggare, manlig bloggare, modebloggare, stockholm
Tycker du kanske att min blogg passar in som en av de nominerade i någon av kategorierna inför Veckorevyn Blog Awards 2013? Klicka då gärna in HÄR och nominera. Kanske gillar du mina återkommande personliga och djupa texter om exempelvis: Mobbning eller mitt sätt att skriva över lag. Nominera mig då gärna till "Guldpennan" - En sådan nominering vore helt fantastisk. Men du väljer självklart om och vilken kategori du tycker att bloggen passar in i.
I vilket fall som helst, jag är så tacksam över att ha er. Varenda en av er. Ni är fantastiska. All kärlek till er! ♥

"VILKEN PARFYM ANVÄNDER DU?"

parfym, tips, police, eleven, eleven.se, jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, bloggare, modebloggare, manlig bloggare, stockholm
parfym, tips, police, eleven, eleven.se, jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, bloggare, modebloggare, manlig bloggare, stockholm parfym, tips, police, eleven, eleven.se, jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, bloggare, modebloggare, manlig bloggare, stockholm
Nu blir det parfymsnack tänkte jag! Jag är en sådan där person som alltid håller mig till en och samma parfym under en längre period. Jag har alltid varit sån. Jag är den där personen som ofta får kommentaren av mina vänner "Åh, kände du Jakob? Han som gick förbi luktade precis som du!" - Det är lite kul, haha.
Tidigare har jag köpt REPLAY's underbara doft men från och med nu kommer jag alltid (ett längre tag i alla fall) vilja lukta Police To Be for Men Edt. Den luktar helt fantastiskt! Jag tar till och med upp den ur väskan ibland bara för att lukta lite på den. Haha, detta låter mer som en kärleksförklaring insåg jag nu än lite vanligt parfymsnack.
Så om du letar efter ny parfym till dig själv eller ska köpa en present till brorsan, pojkvännen eller pappa så är detta mitt tips! Finns bland annat hos Eleven.se för 199kr. Här hittar du parfymen om du vill spana in den. Och vill du gå och lukta på den så ta en sväng förbi din närmaste parfymbutik så finns den säkert där! Jag lovar er, den är värd varenda krona.

#SÄGNEJMEDETTHEJ

sägnejmedetthej, friends, antimobbning, anti mobbning, mobbning, friends.se, jakob andersson, detvarmindag, bloggare, stockholm, #sägnejmedetthej
Tyvärr är verkligheten att där ute, överallt i världen, finns det alldeles för många som nu, precis i skrivandets stund utsätts för mobbning. Någon som gråter, någon som blir slagen, någon som blir hotad, någon som blir skrattad åt, någon som stannat hemma från skolan för att klumpen i magen gör alldeles för ont, någon vars vardag består av att få "Din hora, din bög, din fitta, din horunge!" kastat i ansiktet dag ut och dag in, någon som hånas, trakasseras och förnedras på grund av sin sexuella läggning, någon vars klasskompisar aldrig säger hej och värst av allt - Någon som just nu väljer att avsluta sitt liv på grund av detta. Mobbning. Idag, precis just nu tycker jag att det är dags för DIG att göra skillnad - Visa att du inte tänker stå bredvid och acceptera att någon människas liv går i spillror, att någons liv blir ett rent helvete. Att älska alla människor i världen går inte, men att visa att du accepterar och respekterar alla människors olikheter är någonting vi alla kan göra - Något så enkelt, självklart och litet gör så mycket.
Att vara den där personen som säger - "Men jag sa ju aldrig något?" är att i aktiv tystnad delta. För vet ni vad - Tystnaden kan och är precis lika jobbig. Aldrig tidigare har du känt dig mer ensam och övergiven som då. Tro mig jag vet. Känslan av att ingen ser och ingen hör fast verkligheten egentligen är den att alla såg, alla hörde, men ingen gjorde någonsin någonting. I skrivandets stund kommer precis den hemska känslan tillbaka inom mig - Alla såg, alla visste, alla hörde, alla märkte men ingen, ingen gjorde någonsin någonting. Ingen stod någonsin upp för mig, sa ifrån eller överhuvudtaget sa ett ord. Inte ett enda ord. Alla tittade bort, höll för munnen för att dölja sitt skratt, hånflinade eller skrattade högt och ljudligt och "dunkade" varandra i ryggen och såg sådär förbannat nöjda ut.
Idag är jag stark. Idag brinner jag för kampen mot mobbning, jag brinner för att förhoppningsvis kunna vara en inspiration för någon människa där ute. Jag brinner för att kunna vara den där motivationen som kan få någon där ute att orka ta den dagliga kampen - Jag vill visa att det blir bättre och att påminna om att ingen någonsin ska få dig att tvivla på din egen duglighet. Du duger mer än väl precis så som du är. Kom ihåg: Någon, till och med några har en daglig kamp varje morgon för att överhuvudtaget orka kliva upp ur sängen med vetskapen om att de måste till skolan. Kom ihåg: Någon, till och med några gråter sig till sömns varje kväll på grund av den smärtan och de hjärnspöken som jagar dom in på småtimmarna. Kom ihåg: Någon, till och med några kommer att välja att avsluta sitt liv just idag till följd av mobbning. Kom ihåg: Någon, till och med några föräldrar förlorar idag sitt barn. Kom ihåg: Idag säger vi hej till någon, till och med några vi annars inte hälsar på, någon vi inte känner för idag kan det vara skillnaden mellan liv och död.
Alla vet vi nog hur det känns när en annan människa är elak mot dig, kommenterar din tröja, din hårfärg, dina vänner, dina föräldrar, syskon och/eller släkt, när någon kommenterar hur du pratar, går eller vilken kroppsform du har, när någon kommenterar den där finnen mitt i pannan, på näsan, på ryggen, på kinden. Det är inte kul, och det gör förbannat ont - Eller hur? Det krävs inte mycket av dig för att visa att du inte står bakom mobbning utan att du istället visar att du är med i kampen MOT mobbning! Något så litet som ett enkelt -  "Hej" kan därför vara och är att göra stor skillnad. Tillsammans kan vi, ska vi, göra skillnad - Både du och jag.
Gör som jag och visa att du är med i kampen mot mobbning - Ett sätt att visa ditt stöd är tillexempel genom att använda hashtagen #SÄGNEJMEDETTHEJ som är ett initiativ utav Friends. Använd hashtagen i din nästa bild på Instagram.
- HEJ!

TACK JYSK!

20130506-183339.jpg
Kommer hem och möts utav detta! Tusen tack JYSK för all fin hem- & balkongsinredning och möbler! Så glad och tacksam!
Nu knackade det precis på dörren och ytterligare ett bud med ett paket till mig! Känns nästan som julafton såhär en måndag i maj - Jag som älskar paket! :)
jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, angelica, angelica blick, angelicablick.se, stockholm, bloggare, modebloggare Bilder lånade från Angelicas blogg.
Har haft en helt fantastisk helg och nu "kickar" vi igång en ny vecka - En kort sådan innan det är dags för några dagars ledighet. I fredags bjöd jag med mina vänner Jennie och Tobias på RAW Comedy Club på Hilton i Slussen. Så, så bra!
I lördags tog jag årets första lunch på en uteservering tillsammans med Angelica (bilderna ovan), träffade Molly en snabbsväng och åkte sedan hem till Angelica, drack vin och pratade om allt mellan himmel och jord och träffade hennes fina vänner och åkte sedan in till Stureplan och dansade natten lång tillsammans med massa skönheter! Promenerade hem ensam från tunnelbanan samtidigt som det ljusnade ute och fåglarna kvittrade, med ett lyckorus i hela kroppen kröp jag ner i min efterlängtade säng. Så fina människor. Jag är så glad över att omge mig med människor vars hjärtan tycks vara större än jordklotet.
I söndags, efter att ha fått alldeles för lite sömn åkte jag och Jennie till vår vän Linda som bor i Trosa. Vi promenerade, åt chocklad och passionsfruktspraliner och drack vaniljlatte och avslutade med årets första glass. Tre kulor i bägare med utsikt över hamnen i Trosa. Bra helg? Ja. Fantastisk!

SÖNDAGSÄVENTYR

20130505-135045.jpg
Jag och Jennie är i Trosa och hälsar på vår vän Linda! Sitter i hamnen och äter årets första kulglass! :)

FIN DAG I FINT SÄLLSKAP

Vaknade med en sådan där obeskrivligt härlig känsla i magen i morse! Ääääntligen. Som jag saknat den känslan den senaste veckan, att känna sig lycklig från första ögonblick när jag slår upp ögonen. Hur som helst, åkte in till stan runt lunchtid och mötte upp min fina vän Angelica, vi käkade lunch på en uteservering och drack kaffe och pratade ikapp den senaste tiden. Har saknat hennes fina "nylle" och kloka tankar - Fantastiskt, fina människa!
Därefter åkte jag hem, vände i dörren igen för att åka in till Gallerian och träffa Molly en snabbsväng när hon jobbade - Träffade upp Angelica igen en snabbis och nu kom jag precis innanför dörren, jag ska käka något och sen åka hem till Angelica och dricka vin med henne och hennes tjejkompisar! Hur trevligt som helst.

SES PÅ STAN?

20130504-161640.jpg
Sitter på tunnelbanan på väg till NYX-butiken längst in i Gallerian för att hälsa på min fina vän Molly som jobbar! Kom gärna dit och säg hej! :)

BEAUTIFUL MEMORIES - PART II

jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modeblogg, bloggare, manlig bloggare, manlig blogg, stockholm
Bild 1: Fina Angelica & jag innan Finest Awards i våras. Bild 2: En av mina närmaste vänner, Linda & jag. Bild 3: Ligger i hängmattan utanför vår bungalow i Thailand. Bild 4: En av de viktigaste personerna i mitt liv, min äldsta storebror och jag. Bild 5: Jag för 2-3 år sedan. Bild 6 & 7: Jag och min "lillasyster" (min bästa väns syskon). Lägg märket till den stela vinkeln på min arm - Jag hade någon månad tidigare brutit vänster överarm och hade en specialgjord skena under tröjan. Men denna bilden är så mycket lycka!
Bild 8: Jag i väntan på Lars Winnerbäcks konsert för ett par år sedan. Självklart längst fram! Bild 9: Jag som modell för min frisör Veronica och salongen jag klipper mig hos. Bild 10: Sara och jag under Lars Winnerbäcks konsert! Den där lyckan som infinner sig en sommarkväll när Lars Winnerbäck spelar live på scen, den känslan är svår att beskriva, om nästintill omöjlig. Magi. Bild 11: Bästa Lisa och jag på hennes student i somras.

RAW COMEDY CLUB

20130503-210146.jpg
Bjuder med mina fina vänner Jennie & Tobias på RAW Comedy Club på Hilton ikväll! Sitter och väntar på att showen ska börja... Kolla vem som hamnade högst upp i Twitter-flödet inför publiken? Haha! Wops! ;)

BEAUTIFUL MEMORIES

jakob, jakob andersson, detvarmindag, detvarmindag.se, modeblogg, bloggare, manlig bloggare, manlig blogg, stockholm
Bild 1: Angelica, Andreas, Lisa, Jennifer & jag i Bloglovin's fotobås. Bild: Solbränd och glad kille - Bilden är från sommaren 2011 när jag och Johanna var i Turkiet en vecka. Bild 3: En överraskad Jakob på Vapiano Stureplan i fredags när plötsligt min bästa vän stod där. Bild 4: Glad. Bild 5: Tre glada vänner! Fanny, Linda och jag på Phi Phi Island i Thailand hösten 2011 då vi backpackade en månad. Bild 6: Vi igen! På väg till Half Moon Party på Koh Phangan.
Bild 7: Jag, Fanny och Glenn hyrde en stuga på Öland. Bild 8: Summerburst 2012 med mina fantastiska vänner. Vilken dag och kväll! Obeskrivlig. Bild 9: Solbränd och glad Jakob på strandpromenad i Thailand. Bild10: Bilden är från... 2007 / 2008? Så mycket minnen. Bild 11: Jag & bästa Lisa. Bild 12: Killpanelen i VR tillsammans med Cimon, Chris & Anton.
jakob, jakob andersson, inspiration, text, förebild, personlig text, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, manlig bloggare, modebloggare, bloggare, stockholm, tankar
När det mesta rent känslomässigt känns upp och ner och som ett raserat korthus så sitter jag på tunnelbanan på väg hem sent en kväll mitt i veckan - Runt omkring mig sitter fullt av människor och i mina öron spelas Andreas Moe's låt Volcanoes. Livet, allt som händer där och då, människorna, ljuden, ljusen och tankarna känns som taget ur en film, eller kanske en musikvideo där jag sitter på huvudrollen. En märklig, men vanlig känsla som händer mig var och varannan dag. Känner du igen den? Jag möter min egna reflektion i fönsterrutan på tunnelbanetåget och ser hur ögonen plötsligt tåras. Förundrat ser jag på medan ena ögat tåras mer än det andra, du vet, när tårarna fyllt upp hela ögat så pass mycket att bara en liten blinkning skulle få tåren att rinna över kanten, precis då, i sista sekunden, kanske till och med sista hundradelen torkar jag försiktigt bort tåren i ögonvrån.
Jag inser att ögonen inte tårats av att jag är ledsen utan av en blandning av lättnad, glädje men också en enorm tacksamhet, tacksamhet över all den kärlek ni tagit er tid att skicka till mig de senaste dagarna. När ord tar slut - Precis så känner jag inför detta. Jag känner en tacksamhet så stark att orden inte riktigt räcker till. Jag är mållös. Jag är så tillfreds med "mitt nya liv" och för en sekund så beundrar jag faktiskt min egen styrka. Som några av er sa häromdagen - "Det krävs att vara stark för att våga visa sig svag." Och det är så rätt.
Det har snart, om bara några dagar, gått sex månader sedan jag tog mina resväskor och flyttade hit. Jag älskar att jag tog det steget. Jag älskar att bo här. Jag älskar Stockholm. Jag älskar de nya människorna jag lärt känna och som accepterat mig för vem jag är från första stund. Jag älskar livet på så många olika sätt trots att jag självklart, även jag, har mina dalar. Som nu tillexempel. Men jag repar mig, tids nog gör jag det, som då många gånger förut. Just nu vet jag att tid är precis det jag behöver. Tid.
jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed jakob, jakob andersson, detvarmindag, veckorevyn, veckorevyn.com, bloggare, modebloggare, fashionista, manlig bloggare, stockholm, outfit, mode, stil, inspiration, jofama, ray ban, about knowing ed
Första maj idag! Vart tar tiden vägen? Snart har jag bott i Stockholm i ett halvår. Hur galet är inte det? Sex månader. Jösses. Men hur som helst, idag har man mellan varven kunnat stanna till när det varit precis vindstilla, njuta av solen och för första gången, på jag vet inte hur länge känna att solen verkligen värmde nästippen. Vårkänslor!
Vi, jag och mina fina vänner Jennie och Linda har promenerat längst Strandvägen, druckit vaniljlatte i massor, skrattat, pratat och tagit igen den senaste tiden. Väldigt fint om ni frågar mig så här en ledig dag mitt i veckan. Vi avslutade med att sitta tillsammans med hundratals andra människor i Kungsträdgården och njuta av varje liten solstråle som solen bjöd på! Fin dag. Välbehövd dag.
På mig har jag - Skinnjacka från JOFAMA / Tröja från About Knowing Ed / Solglasögon från Ray Ban / Halsduk från Vero Moda / Jeans från Dr. Denim Jeans / Skor från Palladium / Väska från RE: Accessories.

LOOK OF TODAY

20130501-164045.jpg

Här är en "sneak peek" på vad jag har på mig idag! Solsken, långpromenad, fina vänner, vaniljlatte och en ledig dag så här mitt i veckan - Precis vad jag behövde!
RSS 2.0