TODAY


Efter jobbet åkte jag in till stan och träffade min fina vän Jennie - Vi drack vaniljlatte och kikade och samlade inspiration i massa butiker! :) SÅ MYCKET fina kläder nu under hösten. Älskar höstmodet! 

Träffade även två fina, kramgoa läsare som jag träffat tidigare som nu kom fram inne i Gallerian och sa hej, pratade lite och så tog vi nya bilder tillsammans. Så goa! :)

LOVE MEETING YOU


Några av alla de fantastiska bloggläsarna jag träffat de senaste månaderna! Tack för att ni kommer fram, det gör mig alltid så glad. Älskar att träffa er! :)

Jag blir så rörd av alla era fina kommentarer i inlägget nedan - Wow! Ni är verkligen fantastiska.

MADE MY DAY

"Du är en förebild för mig och många andra. Du betyder mycket för mig, när jag mår dåligt så går jag in på din blogg. Om jag hade fått träffa dig så hade jag gråtit sjukmycket när jag mådde så dåligt att jag inte ville leva mer så gjorde du att jag ville det varje gång jag ser dig på foto så börjar jag gråta. Älskar dig så mycket, tack att du finns du gör mina dagar bättre. Tack igen <3"
 
Du fina människa! Tack själv! Tack för att just du finns. Tack för att du läser min blogg och TACK för att du lämnade denna kommentaren i mitt kommentarsfält. Du gjorde min dag genom att berätta hur jag kunnat vara till hjälp för dig. Jag hoppas att du aldrig mer tvivlar på din egen duglighet och att du är fantastisk precis så som du är. Jag blir så rörd. Ni berör mig med era kommentarer och mail. Jag önskar bara att ni var lite flitigare att kommentera här i bloggen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Det blir så mycket roligare då.
 
Det är en sådan otroligt märklig känsla att min blogg, mina ord kan vara till hjälp och inspiration för en annan människa. Har jag och bloggen betytt någonting för dig? Lämna en kommentar här i inlägget, bättre läsning går inte att få. Det går bra att vara anonym om du vill. Kan ni inte bara överraska mig med att lämna en massa kommentarer så har jag fin läsning ikväll? Håller tummarna.
 

FREDAG MINA VÄNNER!

Så var det fredag igen mina vänner! Har du några planer för helgen? Lämna en kommentar. Jag är nyfiken! Nu ska jag sticka iväg på ett möte innan jag tar helg! Spännande! :)
 

EN OVERKLIG VERKLIGHET


MER BILDER FRÅN ETT HÖSTVACKERT GÄVLE

 
Helgen i Gävle var verkligen helt fantastiskt fin! Höstväder blandat med solsken och fantastiskt sällskap! Och bästa överraskningen - Alla fina läsare jag träffade! Så himla fint att få ansikten på vilka ni är, kramas och ta bilder tillsammans. Jag blir alldeles pirrig och kommer nog aldrig riktigt förstå att någon kommer för att träffa mig. Vet inte hur många gånger under denna helgen jag sagt "Men Lisa, hur fina är dom? Ärligt talat. Jag blir så glad." och så ser jag hur mina vänner blir så glada också. Wow! Jag älskar er kära ni.

COFFEE

 
Efter jobbet åkte jag in till stan och träffade min fina vän Felicia som jag inte träffat på över 2 månader! Det är inte okej att det alltid går så långt mellan gångerna vi ses, men ännu längre kommer det att bli då hon flyttar till New York (dröm!) i slutet på december. Så kul! :) Hur som helst, "kaffe-kärring" som jag blivit så satte vi oss på Espresso House på NK och lät timmarna flyga förbi och tog ikapp de senaste månadernas händelser.
 
Imorgon är det fredag igen! Tänk att det redan är en vecka sedan jag satt på tåget till Gävle då. Tiden går så snabbt! Och efter jobbet imorgon har jag möte med tv-produktionsbolaget som kontaktade mig förra veckan - Ska bli spännande att äntligen få veta mer om produktionen och programmet de vill ha med mig i. :) Vi får se ifall jag kommer att kunna vara med eller inte. Men kul i vilket fall som helst! Dock får jag inte säga mer än så! Hemligt, hemligt.

WITH LEATHER GLOVES ON

TALANGFULLA ELIN

Jag säger bara... KOLLA DETTA! Min fina bloggvän Elin Nevnarien Kero har målat av mig. Visst är det oerhört likt? Elin är verkligen en sann talang och jag blir alltid lika imponerad av människor som kan måla, teckna eller illustrera.
 
 

ORD SOM BERÖR

Vissa av er har en tendens att alltid veta vad ni ska säga, i precis rätt tid. Det är nästan som att ni känner på er att jag behöver en "push" en liten "boost" av peppande ord dagar då livet inte är på topp.
 
Fantastiska människa vad jag behövde höra detta. Tack till alla er som tar er tiden att maila och lämna en kommentar här! Ett utdrag från ett mail jag fick från en läsare igår:
 
"Vet inte riktigt vad jag ska säga eller hur, men när jag läser din blogg känns det verkligen som att det finns äkta människor med ett riktigt liv! Och framförallt en riktig hjärna, en människa som man verkligen kan tro är en ängel, har aldrig förut, inte ens i närheten läst om en så otroligt klok människa som dej, aldrig ens vågat tro att såna människor finns och det att du blivit mobbad och kallad för massa skit det förstår jag mej inte på hur kan såna idioter ens tynga ner en människa som inte gjort något? Men att du endå efter allt är så otoligt stark, gått din egen väg uppåt efter allt skit och bara börjat stråla ut och endå lyckats bli en sånn underbar människa som du är idag! Att bara tro på sig själv och klara av det det är inte så många som gör, får varje gång tårar av att bara se dej på någon av dina bilder för man liksom ser att det syns i dina ögon, det syns på dej hur otrolig mycket du gått igenom men hur stark du endå har blivit, du ser precis ut som en ängel som just landat på denna jord och ja, jag gråter av att se dej för jag trodde aldrig det fanns en ända människa med sånt förstånd och sådana känslor du är guldvärd!"
 

EN DAG PÅ STAN I GÄVLE.

 
Jag och två fina läsare.
 
 
Lisa och jag satte oss på Café Java och tog en sen lunch/fika.

 
Kollade igenom Instagram i väntan på maten och såg att jag taggats av två fina läsare jag träffat tidigare.
 
 
Så himmelskt gott.
 
 
Träffade ännu fler läsare och kramades. Återigen - Jag blir så glad!

NÄR LÖVEN LIGGER KLISTRADE MOT MARKEN

Bilder med min nya jacka från H&M.

 

BJÖRN BORG FOOTWEAR

 
Mina nya skönheter från Björn Borg.
Här kommer andra avsnittet ur Nellies serie "Jag är Nellie" som ni ser mig i, ni hittar hela serien med alla grymma avsnitt genom att klicka här. Kika på avsnittet och glöm inte att lämna en kommentar här i inlägget! :)
 
Ikväll ska jag sätta mig och svara på alla era kommentarer. :)
 

TACK FÖR ATT NI FINNS.

Helgen i Gävle har varit helt fantastisk! Så otroligt kul att träffa och kramas med så många av er! Tack för att ni skickat in era bilder till mig, tack för alla fina, nervösa ansikten och gulliga komplimanger! Ni är underbara.
 
Såg precis denna bilden i min mail med följande text till - "Hejsan fina Jakob, bilderna på dig och mig! Måste bara säga att du är en otroligt fin person och att bara hälsa på dig fick man ett gott intryck! Jag följer din blogg och på instagram, visste att du va här i Gävle och sedan helt plötsligt står du framför mig haha det var en sjuk känsla! Du sjunger sjukt bra, jag går i musikprofil på min skola tycker också om att sjunga! Du får ha det så jättebra och fortsätt att vara världens finaste Jakob! Kram."
 
 
Kram till er! Tack för att ni gör mina dagar. 

TILL STAN

Väntar på bussen på väg till Gävle city! Hoppas vi ses! :)

FINA LÄSARE I GÄVLE

Dessa två söta läsarna satt utanför och väntade på mig idag på stan medans jag satt och fikade - Hur söta? Ni är så fina kära ni! :) Tack för att ni gör mina dagar!
 

NEW JACKET

Köpt en ny jacka här i Gävle från tjejavdelningen på H&M. Älskar att bryta "normen" och våga köpa plagg även om de står Gina Tricot, Vero Moda eller annan "tjejbutik" på lappen i nacken så länge jag gillar det och att det känns unisex. Mer unisex än denna kan nog knappt en jacka bli om ni frågar mig! :)

JAG OCH EN FIN LÄSARE

Träffade en så himla söt läsare för en stund sedan inne på H&M här i Gävle! Jag blir så glad av att träffa er, fina ni! 
 

FILLS MY HEART WITH SUNSHINE

Sista bilderna från min fotorunda förra helgen. Just nu befinner jag mig i Gävle och hälsar på hos Lisa, så idag blir det med all säkerhet en sväng på stan eller kanske en sväng ut till Valbo. Vi får se! :)

NU: TÅGET TILL GÄVLE!

Redan fredag och nu är det dags att hoppa på tåget till Gävle över helgen! Hoppas jag träffar någon läsare, skulle vara väldigt kul! Nu måste jag sluta skriva — Öppnade inkorgen igår och hade fått ett mail från ett produktionsbolag som (vad jag tror) vill ha med mig i en ny TV/webbtv-serie. Vet inte så mycket, så nu är det dags för ett telefonmöte! Spännande. Vi får se vad som händer! :)
 
I mina personliga inlägg, främst när det gäller mobbningen jag utsattes för under fler år så pratar jag ofta om tillfället då jag kom till en punkt där "jag tog tjuren vid hornen" och bestämde mig. Nu räcker det. Dessa människor ska ALDRIG få vinna över mig. Aldrig. Och mycket riktigt, idag står jag här. Och vem har egentligen vunnit? Jo, jag. Men hur kommer man dit?
 
När det gäller mobbning så är det svårt, individuellt och framför allt oerhört personligt — Det är jobbigt att bara komma till insikt med att det du utsätts för är mobbning. Det är ett tufft och ett känsligt ämne som alldeles för ofta förknippas med någon sorts skam. Men nej, det är det så fan heller. Varken du, jag, tjejen i klassen eller killen på skolan ska aldrig, oavsett hudfärg, läggning, musiksmak, klädstil, härkomst någonsin skämmas.
 
Mobbning och mobbarna har en tendens att ständigt, likt en jagande vargflock vilja attackera vår mest känsliga punkt. Självförtroendet. Det är självförtroendet som får den värsta misshandeln. Plötsligt tvekar du på dig själv, din kapacitet och att du duger. Du vänder ut och in på varje centimeter av din kropp - Insida. Utsida. Plötsligt letar du efter felen de påpekar. Det är tyvärr en vanlig del i detta hemska "spel". De söker ständigt efter nya delmål, de söker ständigt efter tillfällen att trycka ner dig i sanden, sätta dig på plats i hopp om att höja sig själva och samtidigt sänka dig till botten likt ett sjunkande skepp. Där någonstans måste du, precis som jag gjorde, bestämma dig för att ta kampen! För tro mig, det är så värt det. Nu i efterhand vet jag det. Och jag vet också att om jag kan göra det, så kan också du. Livet är så värt varenda sekund och vi lever redan på lånad tid från det att vi föds, se då till att njuta av den. Låt aldrig någon ta den rättigheten ifrån dig.
 
Jag önskar att ingen, inte ens de som utsatte mig skulle behöva ta sig igenom en dag i mina skor under högstadiet - Vissa dagar var det ett levande helvete. Hur får man tillvaron att gå ihop? Hur orkar man? Frustrationen kokade ibland inombords och allt jag ville var att skrika. Jag ville skrika tillbaka till de som aldrig lät mig vara ifred — Inte i cafeterian, i matsalen, i korridoren, i trapphuset, vid cykelstället, i omklädningsrummet till gymnastiken. Men jag visst att jag var, och ÄR så mycket bättre än så. Jag vet vem jag är, vart jag står och jag är stark.
 
Åren som mobbad var fruktansvärda. Jag mådde i perioder oerhört dåligt, men inte för vad de sa om mig utan ovissheten att alltid behöva konfrontera mitt inre jag - Att ständiga söka efter felen som de så gärna, så snabbt, så ofta påpekade för mig. Varje dag. För en sekund fick de mig dit de ville - De fick mig att börja tvivla. Det var nästan så att deras ord blev min verklighet och för en hundradels sekund kunde jag tro dom. Jag vet, och minns att jag ibland kom hem och var kort och irriterad och fräste snabbt av mina föräldrar om de bad mig att hjälpa till med någonting. Jag ifrågasatte mig själv många gånger och tänkte "Varför jag?", "Vad har jag gjort för fel?" men kom alltid till samma slutsats — Och jag insåg att jag inte gjort något fel. Det är inget som helst "fel" på mig. Det var också då jag kom till punkten, det var där och då jag bestämde mig för att ta kampen och aldrig låta dom vinna. Idag står jag här. Så mycket starkare. Så glad för att vara jag. Så glad för att vara vid liv. Så glad över att älska livet. Det är dags att sluta leta efter allt de påstår om dig, för där finns ingen sanning. Det är inget som helst fel på dig. Du är fantastisk. Du.
 
Jag önskar att ingen människa någonsin skulle behöva gå igenom mobbning och behöva bearbeta de såren som det lämnar efter sig. Idag har jag självklart mina ärr - Inga fysiska sådana, utan en tillviss del ärrad själ. En ärrad själ som blivit min historia. Varje dag var ett krig under flera års tid och självklart sitter det i - Det är en del av din historia men man måste jobba sig ifrån det - Blicka framåt mot en ljus framtid, uppskatta sina nära och kära, kramas mer än någonsin och omge sig med människor som är bra för dig. För sådana finns, tro mig. Min vardag var ett känsloladdat krig som bestod av dom mot mig. Först några år i efterhand kan jag "se tillbaka i backspegeln" och inse att jag inte hade några riktiga vänner där och då. Visst hade jag såkallade "vänner" - Som jag då trodde var äkta. Men inte. Aldrig någonsin var det någon som sa stopp, nej nu räcker det, någon som sa ifrån på något sätt, någon som tog mitt parti, någon som tog ställning. Jag stog där, ensam. Och idag förstår jag att det berodde på rädslan av att själva behöva ärva mina skor just där och då. Idag är jag lycklig! Idag mår bra. Bättre än någonsin för att vara korrekt. Och kan jag, så kan du. Jag tror på dig kära du. Jag tror på dig.
 

COLORFUL AUTUMN LEAVES

SUNBEAMS

Fler bilder från i lördags. Färgerna - Jag tror jag är kär! Inte i någon person utan i denna staden, i hösten, i mysiga halsdukar, stickade tröjor och se människor promenera med lätt rosenröda kinder i den svala luften. Hur mysigt? Hösten när den är som allra bäst. Och på fredag åker jag till Gävle över helgen! :) Längtar!

"JAG ÄR NELLIE" - AVSNITT 17: NÄTHAT.

För ett par veckor sedan träffade jag min alltid lika grymma "lillsis" Nellie här i Stockholm och spenderade i stort sätt hela helgen med henne och hela familjen Berntsson. På fredagskvällen träffades vi tillsammans med dessa fina människorna - Bobby, Gabriella, Maja, Rebecca, Viktor, Daniel och Sarah på Vapiano för att käka middag och tillsammans med Nellies tv-team spela in ett avsnitt till hennes Youtube-serie "Jag är Nellie" - Som ni hittar genom att KLICKA HÄR.
 
Behöver jag ens skriva igen hur oerhört stolt jag är över Nellie? Senast igårkväll satt jag bänkad framför tvn och tittade när Nellie gästade Jenny Strömstedts program på TV4. Jag blir så upp-över-öronen stolt och det är inte utan att ögonen vattnas. Förstår ni hur denna fantastiska, men till åldern "lilla" människa kan bidra tills så enormt stor skillnad bland unga idag? Hur hon skapat ett anti-mobbning konto på Instagram som snabbt fått över 13 000 följare där hon är med och bidrar till ett bättre klimat på sociala medier och stöttar dagens unga. Det är vad jag kallar förebild! Det är vad jag kallar en tjej med hjärtat på rätta stället.
 
Här nedan ser ni avsnittet om Näthat.
 

STOCKHOLM EN LÖRDAG I OKTOBER

Första gänget med bilder från min promenad i lördags. Stockholm ÄR så otroligt vackert! Kan inte riktigt sluta "tjata" om hur mycket jag trivs i den här staden. Gillar ni bilderna? :)

Tidigare fotograferade jag hela tiden, så ofta jag bara kunde, det var så hela denna bloggen startade som några av er kanske minns? Foton. Bilder i massor. Nu den senaste tiden har jag inte känt DEN DÄR inspirationen till att fota natur och olika miljöer, men i lördags bara älskade jag det och hittade den där känslan jag saknat så länge. Så-himla-härligt!

Alla bilder nedan är fotograferade utav mig.

SUNBEAMS SHINING THROUGH THE TREETOPS

En sneak peek på hur jag såg ut igår! Hela outfiten kommer i ett inlägg under dagen. Håll utkik kära ni! Och återigen - Glöm inte kommentera. Jakob gillar inte tystnad i kommentarsfältet! Kram på er.
 
Fotograf till bilderna är bästa Maja.
 
 

BESTÄLLT!

Tråkigare kan man ju ha en lördagskväll... ;) Har precis klickat hem en ny kamera! Spontanshopping när den är som allra bäst. Wohooo! Min nuvarande, kära Nikon D200 börjar sakta men säkert att "sjunga på sista refrängen" - det märks då knappar ramlat av, luckor som inte går att stänga, slitet hus och kvalitén blir allt sämre upplever jag, men vad förväntar jag mig efter 8 år i trogen tjänst? Min trogna följeslagare.
 
Jag blir så extremt exalterad när det gäller köp av nya kameraprylar, så här sitter jag och studsar i soffan! Erkänn att ni får upp en bild i huvudet nu? Haha... :)
 
Bilder från Cyberphoto.se

WHAT A WONDERFUL DAY

Vilket PERFEKT höstväder vi haft i Stockholm idag. Jag har haft en så himla fin dag så långt. Hur har din dag varit? Finns inga ord för hur vackert det är ute just nu, önskar bara att det kunde vara lite längre, att se alla dessa löv i alla tänkbara färger som lyser i solskenet och att gå med en stor, mysig tubhalsduk utan att frysa. Hur fint? 

Jag har druckit kaffe och hängt i Kungsträdgården med Maja innan hon åkte hem, jag tog en långpromenad ett par timmar ensam med kameran som sällskap. Bilder finns om ni vill se?


MOT STAN!

Hoppas vi ses kära ni! :)


SOLEN SKINER IDAG

Hur underbart är det att vakna upp och se hur solen skiner in i sovrummet? Bättre start på dagen går knappt att få om du frågar mig. Jag är fylld av någon sorts lyckorus inombords, så härligt. Hur som helst, igår kväll träffade jag upp fina Angelica och vi käkade middag på en restaurang på Kungsholmen - Världsmysigt och alldeles för länge sedan vi sågs. Vi pratade om allt i vanlig ordning och gick hem genom ett mörkt, höstkallt Stockholm och skrattade. Hur fint?
 
 
Bild från min Instagram @detvarmindag
Jag fick en fråga häromdagen i mitt kommentarsfält om jag kunde skriva lite om hur det känns att ha flyttat hemifrån till en ny stad och många mil från min familj, delar av mina släkt och vänner. Självklart!
 
Allt gick väldigt snabbt i samband med min flytt - Jag fick jobb en fredagseftermiddag och på onsdagen gick flyttlasset! På bara ett par dagar skulle man säga hejdå, packa och fixa det som behövdes göras. Men wow! Aldrig hade jag kunnat ana att det skulle bli såhär bra, att jag skulle må såhär bra. Inte en sekund har jag ångrat mig. Jag har ju velat detta så, så länge. Jag har aldrig velat flytta ifrån min trygghet, min familj, mina vänner utan bara lämna staden som hela tiden försökt att hålla mig tillbaka, staden som gång, på gång, på gång försökt att trycka ner mig och där jag förknippar stor del av mitt liv med mobbning och hat. Men jag kan inte heller låta bli att älska staden, det är ju där jag haft min trygg punkt - Min familj och mina vänner. Det är där jag skapat SÅ många underbara minnen och stunder men jag var helt enkelt redo, mer än redo att lämna det och låta det bli min historia och starta mitt liv, nästa kapitel på annan ort. Västervik är fantastiskt, särskilt under sommaren. Finns nästan ingen bättre plats att vara på här i Sverige just då. Men jag passar inte in där.
 
Varje gång, än idag, när jag kommer hem och hälsar på så möts jag av dessa personer. Personer som inte kan hantera mig, som inte kan glädjas för min såkallade "framgång" - Istället möts jag av själsord och en form av "hat". Jag kan inte vistas ute på stadens nattklubb utan att någon armbågar mig med flit på dansgolvet, viskar, tissar och tasslar, skriker mitt namn när jag passerat eller skriker något elakt bakom ryggen när jag befinner mig så pass långt bort att de tror att jag inte ska se vem som skrek. Ärligt talat så bryr jag mig inte, jag har blivit van. Hur sjukt det än må låta. Jag har blivit van. Jag tycker bara att det är så enormt tråkigt att mina vänner varje gång ska behöva fara illa, försvara och stå upp för mig. För vet ni vad? Jag har aldrig gjort dessa människor någonting. Vi har aldrig tidigare pratat med varandra. Allt detta har kommit i och med min blogg och att jag i deras ögon "lyckats". Jag är bara jag? Samma person som innan men som gör någonting jag älskar och brinner för. Men det är självklart inte bara negativt runt omkring mig dessa gånger, jag möter också väldigt många som kommer fram och ger mig massvis av komplimanger som jag blir otroligt tacksam över, de peppar, pushar och stöttar. Jag möter allt fler unga, dagtid som kommer fram och frågar efter bilder tillsammans och endel som vill ha autografer. Overkligt, men så, så himla kul.
 
Mina föräldrar bor kvar och mina syskon bor på annan ort och jag här i Stockholm och jag älskar verkligen denna staden. Självklart finns de dagar då man längtar hem, längtar efter att ha staden, vännerna, mataffären och närheten till havet precis runt husknuten - Man saknar gamla minnen och man önskar att man fick spola tillbaka livet till vissa stunder. Men så är det ju med allt - Saknad kommer och går. Men jag vet att JAG behövde detta för min skull. Det var väldigt passande att denna frågan kom precis nu, för om bara ett par veckor är det nämligen ETT ÅR sedan jag flyttade exakt. Ett år sedan jag flyttade hemifrån. Tiden går så himla fort och mycket har hänt i livet sedan dess - Glädje, sorg men också en hel del nya dörrar har öppnats, jag har knutit nya kontakter och vänner men framför allt utvecklats ENORMT som person. Aldrig tidigare har jag trott så mycket på mig själv som jag gör nu. Självkänsla. Självförtroende. Många bitar har fallit på sin plats, men också endel som behöver jobbas på. Tillit till nya människor - Det är fortfarande min svaga sida. Det är ett av mina många "ärr" från då.
 
Jag som alltid varit killen som velat ha människor omkring mig dygnet runt, avskytt att vara själv och alltid tyckt att sova ensam varit jobbigt. Jag kan nu gå hemifrån, stänga dörren till min lägenhet och bara längta tills jag står utanför och är på väg in igen. Den känslan. Jag gillar den. Komma hem, slita på sig mjukiskläder (som jag äntligen skaffat), laga mat och sedan slänga sig i soffan framför en film. Inga krav, inga måsten om inte jag bestämt mig för det. Sen kommer det där vardagliga tråkigheterna som att städa och diska, inget kul men det är en del av detta. Allt kan inte alltid vara kul. Men på något sätt så älskar jag det!
 
 
Att fortsätta skriva om en vanlig och trygg vardag känns väldigt motsägelsefullt och konstigt efter mina senaste inlägg - Det tar emot på något sätt. Allt jag vill göra är att fortsätta mina uppdateringar för att Abrahim ska få stanna hemma i Sverige! Jag märkte i förrgår hur enormt starka VI är tillsammans och hur otroligt mycket vi kan göra. Jag säger bara fortsätt att dela, dela och dela länken till namninsamligen! Be vänner, familj, släkt, klasskamrater, lärare - Ja, ni förstår vad jag menar. Alla ni tänkas kan! Få alla att underteckna med sitt namn. Något så enkelt som ditt namn gör skillnad och tar 5 sekunder av din tid. Gör skillnad! Namninsamligen är uppe i över 17 500 underskrifter! Wow.

#LÅTIBBESTANNA

Godmorgon!
 
Jag vill bara säga att NI är så otroligt grymma! Bästa ni! Märkte av ett ENORMT stort stöd från er när jag skrev inlägget om Abrahims utvisning och även på mina inlägg på Instagram - Ni var och är så otroligt många som engagerade er direkt, delade namninsamlingens länk i era sociala medier och väldigt många som berättat att ni skrivit under! Wow!
 
Jag ser det som en självklarhet att kunna vara med och förändra - Kan jag med denna bloggen göra skillnad, klart jag vill göra det? Jag hoppas att fler väljer att göra det också! Kan jag bidra med att en enda person väljer att skriva upp sitt namn och visa sitt stöd så har jag lyckats med mitt mål. Jag säger absolut inte att alla dessa namn kommer från mina inlägg, absolut inte. Dessa namn kommer från alla oss - Alla vi som delar och visar vårt stöd! Men det var och är så otroligt mäktigt (?) att följa detta och se hur namninsamligen ökade från 2800 namn till över 5200 på bara någon timme igår kväll. Jag säger bara - Tillsammans. Tillsammans kan vi alla göra så oerhört mycket!
 
Fortsätt att engagera er och dela länken med nära och kära, och har du själv inte skrivit under än så KLICKA HÄR för att visa ditt stöd!
 

DETTA ÄR INTE OKEJ!

"18-årige Abrahim Jabateh bor i Hultsfred sedan sex år, men nu ska han utvisas till Liberia trots att han bara har bott där några månader, som nyfödd."
 
Igår läste jag om att 18-åriga Abrahim Jabateh fått utvisningsbesked från Migrationsverket efter 6 år i Sverige! Abrahim kom till Sverige för 6 år sedan och sedan dess har han bott hos en fosterfamilj i Hultsfred som blivit hans hem. Bara för att Abrahim nu fyllt 18 år har nu beslut tagits om att utvisa honom till hans hemland Liberia, där han bara bott som nyfödd - Abrahim kan inte ens språket!
 
Abrahims känner inte sina biologiska föräldrar då han bott tillsammans med sin mormor innan det att han kom till Sverige och han har därför ingenting att komma till "hem" till. Migrationsverket har nu mage att säga att de ska "skicka hem" Abrahim - Men hans hem är ju här?! I Sverige. I Hultsfred. Det är här han har sina framtidsdrömmar. Det är här hemma i Sverige han skaffat en familj, vänner och går i skola. Jag blir uppriktigt förbannad. Hur kan man ens överväga att skicka "hem" honom till ett land där han inte har någon, vem ska ansvara för honom när han kommer fram?! Va? Fy fan. Jag såg intervjun som SVT gjorde med Abrahim och en vän till mig är bekant med honom - Jag som aldrig träffat Abrahim blev (och blir) så otroligt tagen och upprörd att mina ögon tårades när jag såg klippet nedan igår kväll.
 
Jag vill därför be DIG som läser detta att KLICKA HÄR och skriva under med ditt namn till namninsamlingen mot att de ska skicka "hem" Abrahim. Ta ställning och var med och gör skillnad, för detta är inte okej! Allt du behöver göra är att fylla i ditt namn och vilken stad du kommer från. KLICKA HÄR och skriv under nu! Dela gärna länken vidare bland dina vänner, på Facebook och i andra sociala medier.
 
Jag vill även skicka en massa beundran till alla er Hultsfredbor som tagit ställning och demostrerat och gör så otroligt mycket fint i och med detta. Ni är fantastiska. Fantastiska. All styrka och heder till er!
 

NY DAG, NYA MÖJLIGHETER

Godmorgon fina ni!

FYND?

Hittade denna snygga jackan på herravdelningen på Zara i helgen - Men kan inte bestämma mig om den är värd att köpa. Gillar ni den?

PÅ PROMENAD GENOM STAN

Jag blir så himla glad när ni engagerar er i bloggen, lämnar kommentarer, tankar, frågor i mitt kommenterasfält. Plötsligt blir bloggen mer levande och jag bara känner — Nu kör vi! :) Så ös på med kommentarer. Glöm inte att fylla i er mailadress i uppgifterna så får ni ett mail till er när jag svarat!
 
Här nedan är bilden på mig och de två gulliga läsarna som kom fram inne på Zara i söndags och frågade om att få ta en bild tillsammans med mig. Jag älskar verkligen att träffa er! Efter jobbet idag åker jag in till stan och möter min vän Vanessa för en promenad i ett höstvackert Stockholm. Hoppas vi ses! :)
 
Såhär såg jag ut igår! Hösten. Jag säger det igen... Jag älskar att klä mig denna tiden på året. Önskar bara att de färgglada träden och denna "lagom kyliga" luften stannade längre och att vintern istället var kortare. Mycket kortare. Gillar du outfiten? Glöm inte kommentera innan du går kära du. :)
 
Förresten... Måste tipsa er! Ni får inte missa Veronica Maggios nya album - HÄR hittar du det. Veronica, du är verkligen ett muskaliskt geni (skriver jag som om hon någon skulle se detta, men ni förstår vad jag menar). Älskar hennes texter!
 

HÖST I STOCKHOLM

Hade en fantastisk dag igår! Mötte upp min fina Vanessa inne i stan, vi promenerade omkring i butiker och samlade massvis med höstinspiration - Butikerna är verkligen fyllda med måste-ha-plagg! Älskar att klä mig på hösten. Lager på lager, skinnjackor, boots, mjukt möter hårt (stickat och skinn) och tubhalsdukar. Älskar att gå omkring och se hur träden lyser av blandade färger och hur jag fullständigt förälskat mig i denna staden. Stockholm, jag tycker om dig.
 
Det visade sig dessutom att jag köpte en vaniljlatte (favorit!) från en läsare på Espresso House. Så kul! :) Träffade även två söta och nervösa bloggläsare inne på Zara - Tack för att ni kommer fram! Ni gör verkligen mina dagar.
 
Nedan ser ni hur snygg Vanessa var igår - Som alltid.
 

SNEAK PEEK ON TODAYS OUTFIT

En sneak peek på hur jag sett ut idag!
Hela outfiten får ni se imorgon.
 

JAG OCH FINA LÄSARE

Träffade dessa två söta läsarna igår! :) Jag blir så himla glad av att träffa er. Hoppas inte ni tvekar på att komma fram om ni ser mig.
 
Kom ihåg att maila bilderna till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com och ifall ni lägger upp dom på er Instagram så tagga mig gärna @detvarmindag så att jag kan gå in och gilla! :)
 
 

MY BEAUTIFUL FRIEND & I


PÅ STAN

Såhär ser jag ut idag! Så himla höstmysig dag. Älskar höstmodet och att träffa min fina vän! Kul att träffa två söta, nervösa läsare som kom fram inne på Zara och tog bild tillsammans! :) Skicka gärna till mig fina ni.
 

LOOK OF TODAY

Såhär ser jag ut idag! :) Svartvitt, enkelt och snyggt. Gillar ni outfiten? Ska alldeles strax åka in till stan och träffa min vän Vanessa.

Hoppas vi ses på stan! :)

IN TILL STAN SENARE

Godmorgon! Nu är det sådär tråkigt tyst i kommentarsfältet igen - Kom igen? Hur som helst, har precis pratat i telefon med Linda, käkat en sen frukost och runt 14 ska jag träffa Vanessa inne i stan! :) Vad gör du idag?

TODAY!

Jag och en fin läsare/"fan" som kom fram och hälsade, kramades och tog en bild tillsammans idag i Gallerian! Jag blir så glad av att träffa er och kan inte låta bli att krama om er! Ni är så otroligt värdefulla och fina. Kom ihåg det! :)


WITH MY FRIEND

Jag och mina fina vän Linda idag! :) Har jobbat och varit på plats i NYX butiken i Gallerian mellan 12-16 då Linda varit där och sminkat idag. Så kul! Så otroligt duktig är hon!

Tack till alla er fina som kommit fram och tagit bilder och kramats. Ni är så fina! Skicka gärna bilderna till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com.INSPIRATION FOR GIRLS - IVYREVEL

Inspiration från märket IvyRevel. Är det bara jag (killar? någon?) som övervägt ett snabbt könsbyte sedan jag fick syn på Kenzas klädmärke IveRevel och deras höstkollektion? Mitt modeintresserade hjärta slog ett par dubbelslag. Herre-min-gud. Okej, det var kanske att gå över gränsen en aning med könsbytet men ni förstår vad jag menar... Plötsligt bytte jag ut texten i Beyoncés låt ″If I were a boy″... till ″If I were a girl″... - Kort och gott, vore jag tjej skulle jag vilja att hela denna kollaktionen flyttade in i min garderob.
 
Jag funderar faktiskt på (ärligt) att klicka hem ″V″-tröjan längst ner. En snygg sweatshirt med schyssta detaljer på axlarna och vad som ser ut att vara ett grymt skönt material. Den i kombination med min nya JOFAMA jacka, svarta jeans och ett par boots och jag är redo för hösten 2013. Jag får dock lite beslutsångest i och med att jag inte vet hur storlekarna är... Jag borde kunna ha en i storlek L. Eller hur? Hur som helst! Stor tumme upp för IvyRevel!
 
Klänning nummer ett ″Denver Short″ hittar du HÄR. — Klänning nummer två ″Denver Longsleeve″ hittar du HÄR. — Sweatshirt ″Kingston″ hittar du HÄR.
 
 

INSPIRATION FROM MY CLOSET

 

En av mina favoritjackor. Bosätter mig i stort sätt i denna jackan när det blir allt kallare. Hur fin?

SES PÅ LÖRDAG?

Hej fina vänner! Ni är några som mailat mig och kommenterat på Instagram och här på bloggen om att ni gärna skulle vilja träffa mig här i Stockholm. Nu på lördag kommer jag att finnas på plats i NYX Cosmetics butik längst in i Gallerian, Hamngatan 37 mellan 12:00 - 16:00. Kom gärna dit och hälsa, kramas och ta bilder tillsammans? :)
 

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD.

Oktober. Jag vill ta tillfället i akt att nu – Rosa Bandet-månaden att lyfta frågan och prata om cancer i min blogg. Jag vill visa mitt stöd, för om jag kan få en, en enda person att skänka en gåva genom att antingen bli månadsgivare på Cancerfonden.se, köpa ett rosa band och låta pryda sin jacka, ge en minnesgåva, starta en egen insamling, twittra, instagramma eller blogga om Rosa Bandet eller skicka en gåva via ett sms så har jag lyckats nå ut till mina fantastiska läsare och tillsammans gör vi skillnad. 

 

Hur du väljer att stödja är upp till dig, men vi alla kan göra någonting. Litet eller stort spelar ingen roll. Varje krona gör skillnad. Varje krona. Jag vill absolut inte ta bort fokus från det faktum att det är Rosa Bandets (bröstcancer) månad, men jag tycker det är viktigt att inte glömma bort och skänka en tanke och stödja all sorts cancerforskning. Varje år är det cirka 55 000 personer som drabbas av cancer i Sverige — Var nionde kvinna drabbas av bröstcancer.

 

Vill du göra skillnad? Under oktober kan du SMS:a ROSA till 72988 så bidrar du med 50 kronor till Cancerfonden och får ett digitalt rosa band i mobilen.

 

För är det någonting jag vet, så är det att mina läsare och jag, vi, vill vara med och förändra – Förändra människors liv, det har ni bevisat så många gånger genom att bara klicka er in här, dela mina texter kring mobbning och visat att tillsammans kan vi göra skillnad.

 

Jag har varit med och sett hur cancern skördat liv på nära håll. Jag har förlorat släkt i cancer. Jag har haft vänner vars familj drabbats av cancer. Jag har sett hur hela familjer slås sönder på grund av denna jävla sjukdomen. På något sätt så drabbas vi alla av cancer – På ett eller annat sätt. Även om vi själva inte bär på sjukdomen, så drabbas vi genom att se hur människor vi älskar kämpar för sitt liv eller tas ifrån oss.

 

Jag hoppas och önskar en dag att cancer själv får cancer. Och dör.

 

Visste du att…
- 55 000 personer får cancer varje år i Sverige.
- Nästan 58 000 cancerdiagnoser ställdes år 2011 i Sverige.
- Under de senaste 20 åren har antalet nya cancerfall ökat med i genomsnitt 1,7 procent per år.
- Ungefär lika många män som kvinnor får cancer. 
- De vanligaste cancerformerna är prostatacancer och bröstcancer som tillsammans står för en tredjedel av alla diagnoser.
- I världen är lungcancer den vanligaste cancerformen med 1,6 miljoner fall per år.
- Under de två senaste decennierna har antalet cancerfall ökat med i genomsnitt 2 procent för män och 1,4 procent för kvinnor. 
- Bland kvinnorna ökade hudcancer, basalcellscancer exkluderad, med 699 fall, motsvarande 20 procent, mellan 2010 och 2011.
- Totalt sett får fler män än kvinnor cancer, 52 procent av alla nya fall 2011 drabbade män och 48 procent kvinnor.
- Risken att få en cancersjukdom före 65 års ålder är 14,1 procent för män och 16,3 procent för kvinnor.
- Minst en av tre som lever i Sverige i dag kommer någon gång att få en cancerdiagnos.
- Nästan 22 000 personer avlider av en cancersjukdom varje år.

 

Läs mer på Cancerfonden.se. Oktober är den rosa månaden, nu visar vi vårt stöd och engagemang för alla tjejer, kvinnor, mammor, mostrar, fastrar, mor- och farmödrar. Alla kvinnor där ute. Vi är med och tar kampen! Läs mer på Rosabandet.se.

 

LYCKLIG FRÅN HJÄRTAT IDAG

Mitt i all sorg och tråkigheter de senaste veckorna fick jag för bara en liten stund sedan ett otroligt glädjande meddelande! Kanske det bästa tänkbara sådana. Jag hoppar högt av lycka och kan knappt sitta still. Idag är jag nog den lyckligaste killen på jorden! ♥ Tack, det behövdes.
 

JACKETS


Såhär kommer jag med all säkerhet se ut en hel del i höst. Stickade tröjor i olika färger och varianter i kombination med olika skinnjackor. Älskar den kombinationen och stilen. Mjukt möter hårt. Hösten är min favoritårstid att klä mig på grund av (tack vare?) att jag äntligen får tillfälle att använda alla mina jackor! Jag och mina jackor... Älskar jackor! :)
RSS 2.0