I skrivandets stund sitter jag på en buss på väg hem till Stockholm efter några dagar med tusentals känslor och tankar. Det är konstigt det där. Livet. En hel tillvaro kan vändas upp och ner, tårarna rinna ner för kinderna medans i nästa stund så skrattar man. Jag har behövt varje dag denna veckan till att bara få vara. Jag har behövt smälta, ta in och acceptera. Jag har behövt kramas med min familj. För finns det egentligen någonting finare? Jag tror faktiskt inte det. Inte för mig. Att kramas med människor jag älskar är då jag njuter av livet som allra mest. Kramar är egentligen alldeles för underskattade. Gråta. Jag har behövt sörja och bearbeta. Jag har bara behövt. Behövt prioritera mig själv för en gångs skull.
 
Livet rullar på nu. Livet fortsätter som alltid. En person mindre i livet och saknaden kommer att komma och gå. Jag vet det. Jag har varit här förut. I perioder så som födelsedagar, högtider och andra speciella tillfällen, dofter, maträtter, musik och fotografier kommer du att göra dig påmind och då och då kommer jag också att tillåta mig att fälla en tår eller två. För verkligheten är ju faktiskt den att döden är fruktansvärd. Jag avskyr döden.
 
Det är fruktansvärt märkligt att varje gång döden gör sig påmind så kommer man på sig själv att "Fan, jag borde uppskatta livet mer. Lite oftare." - Det är märkligt hur detta hemska ska behöva vara en återkommande och ständig påminnelse och att man som först då ska njuta av att leva. Njuta av sin tillvaro. Som jag sagt tidigare så måste jag faktiskt ge mig själv en eloge för just detta, jag försöker att i många fall se det fina i saker och ting. Vara tacksam över alla de små enklaste saker. Men också de stora. Allt från en vanlig vardagskram, till maten på bordet, familj, släkten och vännerna. Ja, ni förstår hur jag menar. Jag försöker att visa tacksamhet och glädje över de saker som alldeles för många, alldeles för ofta väljer att ta för givet och ibland glömma bort.
 
Det är när jag går förbi löpsedlarna i tunnelbanan som med stora bokstävet lyder "Nya 5:2 metoden får dig att gå ner i vikt - Läs hur i nya numret!" som jag inser - Tack för att jag aldrig valt att gå på dessa dieter. Tack för att jag istället väljer att leva mitt liv än att låta nya smalmetoder, dieter och smaltips leva livet åt mig. Tack för att jag kan känna att jag duger utan att behöva ha ett sexpack på magen eller ha ångest över att mina lår vidrör varandra när jag står med fötterna ihop. För om vi rannsakar oss själva, är vikten allt? Är smala kroppar det enda rätta? Är tränade kroppar allt? I så fall, när försvann varje människas personliga värde? Insidan. Sedan när försvann insidan? Jag vägrar att bara "acceptera" att vikthets är så otroligt glamoriserat och att det ska verka så otroligt skenheligt.
 
Jag har nu sett era fantastiska mail som kommit in de senaste dagarna. Ni är så fina! Jag har medvetet valt att låta min mail vila senaste veckan. Men jag ska svara på dom. Men just nu behöver jag bara få återhämta mig lite.
 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

Grattis på födelsedagen fantastiska du! Jag är så otroligt stolt över dig. ♥ Klicka in på Nellies blogg och lämna en grattis-kommentar, Nellieberntsson.se.
 

VIDEO FRÅN VECKOREVYN BLOG AWARDS 2013 

EN EFTERMIDDAG PÅ STAN

Träffat fina läsare på stan idag! Ni är så fina, vet ni det? Om inte, nu vet ni. Jag försöker att påminna er här, när vi ses i verkligheten och i alla mina sociala media-kanaler. Utan er hade ingenting av detta varit möjligt, utan detta VI så hade bloggen aldrig varit där den är idag. Ni är mina vardagshjältar. Min drivkraft och energi. Tack!
 
Tjejen överst på bilden cyklade till stan ensam för att få träffa mig - När hon får syn på mig ropar hon försiktigt "Jakob! Hej! Får man ta en bild med dig?" och självklart får man det. Mer än gärna! Jag blir bara så glad. Vi pratar lite, kramas, tar bilden nedan och sedan frågar hon försiktigt "Men, hur mår du nu efter allt?". Hur fint är inte det? Åh. Finns inga ord för denna sortens omtanke.
 
Jag ska säga er som det är... Det finns några av mina vänner, människor jag ställt upp på och som jag trodde så mycket mer om som inte ens skickat så litet som ett sms eller frågat hur jag mår under dessa veckor sedan min mormors bortgång och så finns ni, ni fantastiska som ger mig så himla mycket. Jag älskar er! Så, så himla mycket. Ni gör mig stark. Ni gör mina dagar. Jag säger det igen - TACK! Tack för all kärlek och omtanke.
 

PÅ STAN

Bestämde mig för att stanna i Västervik hela helgen! Promenerar just nu omkring på stan med mamma. 
LÄSARBILD

Träffade två glada men smått nervösa läsare på stan förut! Blir så glad när ni kommer fram och hälsar och frågar om bild tillsammans! :) Har bara sett ena tjejens bild (den nedan), annars hade jag såklart lagt upp båda! :)

VILA I FRID

Hur många tårar finns det egentligen? Vila i frid älskade mormor <3ETT SISTA FARVÄL.

Idag är det dags för vårt sista farväl. Begravningen. Hela min insida värker och tårarna bränner på insidan. Och nu, i skrivandets stund rinner de ner på mina kinder. Jag är ledsen men på samma gång lättad på ett märkligt vis - Lättad av vetskapen att du har det bättre där du är nu. Du är nu återförenad med min morfar, att ni håller om varandra och vakar över oss. För jag vet att på något sätt så är ni här med oss nu. Idag. Imorgon. Alltid.

 

Men jag kan inte låta bli att sakna dig. Jag kan inte låta bli att drömma mig tillbaka i tiden, minnas och tänka på dina varma kramar, hur du luktade, er hysteriska ringsignal på telefonen som alltid fick alla att hoppa högt, dina rosenröda kinder, ditt leende, ditt varma skratt, din alltid lika goda mat och hur du och mamma kunde rabbla syskon, syskonbarn, mostrar, kusiner, barnbarn, pysslingar och hela släktträd och namnge dem alla. Du var som ett levande lexikon. Ett levande lexikon som bar på min historia. Det gör så ont. Idag är jag personen som behöver en hjälpande hand, en tröstande kram och all tänktbar kärlek och omtanke. Idag är jag svag. Hur många tårar finns det egentligen?

 

Vila i frid älskade mormor
Jag lovar att göra dig stolt.

 

THANKFUL

Utdrag från ett mail i min inkorg; "Jakob, jag känner att du nog skulle kunna skriva en riktigt bra bok om självförtroende och självkänsla efter allting du gått igenom. Jag tror även att det skulle vara lättare att läsa och ta emot det du skriver än var typ Mia Thörnblom gör eftersom du är ganska ung fortfarande."
 
Från mitt kommentarsfält; "Man kan väll säga att jag läst din blogg ett tag och är så otroligt glad att jag hittade dig! Du får mig att tänka annorlunda men även stå upp för vem jag är även om det är skittufft. Du är så otroligt stark och jag älskar verkligen dina inlägg. Du får mig att le och varje gång bara vilja träffa dig, ge dig en stor kram och bara prata. Du får mig att känna mig stark, peppad för att leva livet till fullo. Att inte stå där en dag och inte veta vem man är, att stå uppför sig själv våga säga nej till saker. Visst har jag vart med om en del jobbiga saker men det är väll mest nu som allting händer. Man känner att man både ska vara perfekt, bra betyg och vara den alla tycker om. Men hur lätt är det när allting runt omkring rasar? Men det är där du finns även fast du knappt vet vem jag är. Att läsa din blogg och bara känna att man kan släppa allt och vara sig själv. Jakob du är bäst, verkligen bäst. Jag älskar dig, din personlighet allt, så grym! Kram på dig!"
 
Jag är mållös. Ni är fantastiska.
 
Bilderna nedan är från ett "gammalt" reportage som Västerviks Tidningen gjorde om mig. Hur som helst, nu är jag inne i stan, dricker kaffe och väntar på mitt tåg som ska ta mig till Småland.
 

VINN SMINKNING!

Vill du bli 1 av de 3 personer som vinner en sminkning av makeup artisten Linda Hallberg i NYX butiken i Gallerian här i Stockholm lördag den 5 oktober?
 
Svara på frågan "Från vilken stad kommer NYX?" i kommentarsfältet överst på NYX Facebooksida som du hittar på http://www.facebook.com/nyxne och du är med och tävlar! Om du använder mobilversionen av Facebook så söker du endast på NYXNE för att hitta sidan.
 
LÄNK TILL FACEBOOKSIDAN - KLICKA HÄR!
 
Det är när jag upptäcker en tweet i mitt flöde som lyder "Undrar hur de känns att ha den perfekta runda rumpan, platta magen, långa håret, smala benen, perfekta vita leendet & de runda fina brösten?" som jag undrar vad det är som händer i vår värld. Det är när jag upptäcker att denna tweeten dessutom blivit retweetad över 450 gånger som jag också inser att någonstans måste någon lyfta ämnet. Prata om det. Någon måste påminna och väcka dessa människor som tror att utseende, yta och jakten på det perfekta yttre är allt. Är yta verkligen allt? Långt därifrån om du frågar mig. När ska vi inse att perfektion inte existerar, inte ens för de som valt att lägga sig under kniven. När ska vi inse att hur mycket "vi" än kommer att jaga det så kommer aldrig perfektion att existera. Inte i någon form. Jo, kanske, när vi som först vågar se att vi alla är perfekta. Perfekta på vårt alldeles egna och unika sätt.
 
Jag valde att starta hashagen #fettinspo för att påtala för alla där ute att vi är perfekta precis så som vi är. #fettinspo handlar inte om mat, fett och onyttigheter. Det är mitt sätt att slänga ut ett "wake up call" till alla dom som lever för det ideal jag anser att hashtagen #fitspo står för. Aldrig tidigare har jag märkt av ett sådant tryck som jag gjort denna vår och sommar på hetsen kring "perfekta kroppar", magrutor, smala armar och ben, kroppar som ser ut att vara på väg att kollapsa, kroppar som sviker, kroppar som får kommentarer "Du är perfekt. Varför är inte jag lika smal som du? Hur blir jag det?". Det skrämmer mig. 
 
Aldrig tidigare har jag fått så mycket kommentarer och mail från unga som vet precis vad jag menar. Unga som tvivlar på sin egna duglighet på grund av att de inte är lika smala som sin förebild med tusentals följare. Unga som indirekt känner av denna pressen och som varje dag matas med olika kroppsideal, dieter och kostförslag vart de än vänder sig. Det handlar inte om att älska maten, äta en balanserad och varierad kost och motionera för dig och din kropps välmående. Nej, det handlar om resultat. Vi matas varje morgon över att hurtbullen som precis åt en avokado till frukost också hann med en 1 mil lång powerwalk i kombination med utfallssteg och lite backträning. Helst ska vi även få en tröttsam skärmdump av runkeepers distans och kalorimätare. Ni vet precis vad jag menar, eller hur? Någonstans här vill jag att dessa människor ska vakna och inse vad de är med och sprider. För idag, 2013, är verkligheten att sociala medier är den plattform som har enorm trafik och genomslagskraft. Främst när det kommer till unga. Unga i en enormt bred åldersgrupp. Från väldigt unga till äldre.
 
I min verklighet, den verklighet jag möter bland mina läsare och som förstår vad det är jag menar så inser jag att en alldeles för stor del av de som bidrar till denna hetsen inte har en aning om vad de marknadsför för tillvägagångssätt. Det känns alldeles för ofta som om de bara har sett att någon annan gjort de, någon har bara sett att någon annan förlorat 5-10 kilo på bara ett par veckor därför anser de att detta är strålande - Detta är vad vi ska göra - Skär ner på maten, träna helst morgon, förmiddag, lunch, eftermiddag och kväll och däremellan kom förfan ihåg att äta dina avokados, nyttiga nötter och glöm för guds skull inte kesellan och kvargen.
 
 
Jag har inte "den där" perfekta kroppen. Den såkallade "drömkroppen". Långt därifrån om jag utgår från fitspo-taggen. Jag är bara jag, och jag älskar det. Jag älskar min lilla fettvalk på magen, han får gärna vara där. Alla dagar i veckan. Jag lider inte av att han finns. Han är mitt tecken på att jag lever.

ALL KÄRLEK

 
Finns inga ord för all kärlek ni ger mig. ♥
 
Tack för att ni delar mina bilder, mina tankar, länkar mig, mina inlägg och att jag får ta del av all denna kärlek och omtanke som ni överöser mig med varje dag. Jag kommer aldrig att kunna tacka er nog, men jag försöker att visa er hur mycket jag uppskattar allt ni gör genom att svara så ofta jag hinner på kommentarer och mail även om det kan ta ett par dagar. Men känslan att veta att ni finns här, den är obeskrivligt fin.

PICTURES

Några fler bilder från Blog Awards som jag hittat hos några fina bloggvänner! Bild ett är tagen från Elin. Bild två är tagen från Ebba. Bild tre är tagen från Lina. Så himla kul att ni tar er tiden att berätta vilka ni är som läser min blogg, ni anar inte hur nyfiken jag är på er! Så fortsätt att berätta om er själva genom att klicka här och lämna en liten, eller stor kommentar.
 
 
Ikväll ska jag packa, blogga och svara på era kommentarer! :) Vad tyckte ni om min outfit på galan i torsdags? Jag fullkomligt älskar kavajen från det nya klädmärket EGEN.
 

Jag och VeckoRevyns underbara moderedaktör Li. Bild från Veckorevyn.com.

NI ÄR MINA VARDAGSHJÄLTAR.

Uttrycket "efter regn kommer solsken" kan låta slitet och nött, och i många situationer väldigt, väldigt klyschigt. Jag vet. Efter år av slit, år av människor som varje dag gjorde allt i deras makt för att få mig att rätta in mig i ledet, tiga i tysthet och att aldrig få vara mig själv så vet jag nu att det blir bättre, även om det just då känns hopplöst, jobbigt och som en enda lång uppförsbacke. Med min blogg, mina texter vill jag påtala detta för er, alla er som läser detta och som kanske faktiskt befinner er precis där, eller har gjort det men inte vågat tro och inse att det kommer att bli bättre. Det blir bättre.

 

Som liten drömde jag ofta om att en dag ha en, en enda vän som stod upp för mig. Att en dag få se och höra hur någon faktiskt skulle ställa sig bakom mig och stå upp för mig, säga ifrån. Säga till. Hjälpa mig bara för en liten sekund. Hjälpa mig att ta den kampen som varje dag gjorde så ont, kampen som kom att bli min vardag. Detta kom aldrig. Inte då. Inte förens många, många år senare när jag varje dag fått ta denna kampen, varje dag fått "slåss", inte fysiskt, utan psykiskt för rätten att bara få vara jag. En sådan självklarhet som varje dag försöktes ta ifrån mig genom hårda ord, knuffar och elaka skrik och skratt bakom min rygg. Aldrig stod någon upp för mig. Idag har jag vänner som varje sekund av sin tid skulle stå upp för mig, som peppar, backar upp och stöttar mig i allt jag tar mig för. Min familj är idag medveten om vilket helvete jag gick igenom och de är de bästa människor jag vet helt ärligt.

 

Idag vet jag att varje minut har varit värd sin kamp för jag har gått från år av mobbning till att idag vara starkare än någonsin tidigare, till att våga vara jag fullt ut och att på vägen fått lära känna människor som jag kommer att hålla fast vid hela livet. Riktiga vänner och jag har mött så mycket kärlek från er via sociala medier. Ni är mina vardagshjältar.

 

Min insida kan vara skadad, min själ rispad, ärrad och tillvissdel sårad, för ingen, ingen ska behöva gå igenom sådant här. Ingen. För vet ni en sak, jag önskar inte ens att de som utsatte mig skulle behöva gå en minut i mina gamla, utnötta låg-, mellan och högstadieskor. Men idag vet jag att jag är så mycket bättre än alla dom som någonsin sagt någonting illa om mig - För jag har i alla fall vågat. Vågat vara jag. Vågat vara den som inte rättat in sig i ledet bara för att någon sagt åt mig att gilla fotboll och ishockey. Jag gör inte det. Det är inte jag.

 

Jag önskar så att jag kunde hjälpa alla er mina fina läsare som dagligen hör av sig till mig via kommentarer och mail och tackar för min inspiration, tackar för att jag är jag, tackar för min inre styrka och att jag kunnat skänka lite drivkraft, ork, energi och ett tankesätt som gör det lite lättare. Jag är enormt stolt och tacksam över att kunna vara någons förebild.

 

Till dig där ute som befinner sig i en liknande situation som jag gjorde. Ingen ska någonsin behöva vara själv. Du är inte själv. Du är inte ensam. Vi är så många som tvingats gå samma väg som du gör just nu även om det är fel, så fel som det bara kan bli. För ingen. Ingen, ska behöva gå denna vägen men verkligheten är den att alldeles för många tvingas göra det och därför ska du aldrig behöva känna dig ensam. Även om du så promenerar ensam i de stela korridorerna i din skola, när du känner dig som mest ensam - Tänk då, jag har varit precis samma person och kom ihåg - Jag tror på dig. Varje dag. För kan jag, så kan också du. #tillsammandujagvi

 

 

VILKA ÄR NI?

God morgon! Kul att ni är många nya som hittat hit till min blogg. Hoppas ni är här för att stanna! Följ och prenumerera gärna på min blogg via Bloglovin' genom att klicka härVilka är ni som läser min blogg? Vart bor du? Vad heter du? Skriv gärna en kort, eller lång kommentar. Jag är väldigt nyfiken!
 
Senare ikväll ska jag svara på era kommentarer samt under dagen kommer ett personligt inlägg upp här - Håll utkik! Kram.
 
---
Translation: I'm very curious about you who read my blog. Where do you live? What is your name? Please leave a comment below.
 

Bild från min Instagram @detvarmindag

FRÅN MIN INSTAGRAM

Några bilder från min Instagram @detvarmindag från igår. Följ mig! :)
 
Vi tog mycket härliga bilder igår och här är några från min Instagram, vi filmades till Nellies webbtvserie på Youtube, träffade Roy Fares i Kungsträdgården och spenderade ett par timmar Grönan och umgicks! Så himla mysig dag. Träffade så många av Nellie och Smillas fina läsare som fick mig att stå och bara le när de med nervösa röster överöste tjejerna med så oerhört fina ord - Ni som tog bilder med mig igår skicka dom till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com
 
En helt fantastisk dag och Stockholm visade sig från sin bästa sida med både värme och solsken i kombination med fantastiskt sällskap! Bättre kombination än så blir det nog inte.
 
 
 FANTASTISK DAG!

Har haft en helt fantastisk heldag med Nellie, Smilla och mamma och pappa Berntsson! Hela dagen har Nellies filmteam varit med och dokumenterat allt vi gjort. Kul! :) Vi mötte upp Viktor ett par timmar, käkade mat och åt frozen yogurt i Kungsträdgården, träffat massvis med söta bloggläsare. Finner inga ord för hur fina ni är — Att stå på sidan om och bara njuta av att se hur fina ni är mot Nellie och Smilla är så himla, himla fint ska ni veta. Fina människor.
 
Jag önskar att alla ni som någonsin sagt ett ont ord om Nellie fick vara i hennes sällskap en dag, få se med egna ögon hur omtänksam och godhjärtad hon är. Hon är och känns precis som min egna lillasyster. Det skulle ta er två minuter att ångra allt ont ni någonsin sagt om henne. Hela denna familjen sprider så enormt mycket värme och kärlek, om ni bara visste. Det jag menar är att det är så fruktansvärt att se och höra hur mycket skit en människa ska få behöva ta bara på grund av klassisk avundsjuka som visar sig i form av näthat. Men nog pratat om det. Ni som varit så fina idag, en stor kram till er alla. Och all kärlek till familjen Berntsson! Jag tycker om er så himla mycket ska ni veta. Tack för att ni är ni ♥
 

VR BLOG AWARDS 2013Min underbara vän Linda vann pris som ″Årets Beautyblog 2013″. Jag blir så stolt över mina talangfulla vänner - Och som jag skriker under dessa galor, jag kan tänka mig att folk misstar mig för att vara antingen ett extremt fan eller att det är jag själv som är vinnaren. Men kan inte låta bli, jag blir så exalterad redan när nomineringsvideosen spelas upp.
 
 
 Linda var verkligen sagolikt vacker i sin klänning.Envy uppträdde under galen - Här med megahiten ″Am I Wrong″.
 
 
Alltid lika vackra Kenza vann priset som ″Årets Internationella blogg 2013″.
 
 
Världens finaste Angelica vann ″Årets Modeblogg 2013″ och även denna gång skrek jag nog högst i hela publiken. Haha! Kan-inte-låta-bli.
 
 
Alla vackra och värdiga vinnare i diverse kategorier.
 
 
Såhär såg jag ut dagen till ära i min helt fantastiska kavaj från klädmärket EGEN som jag fick väldigt många fina komplimanger för under kvällens gång. Så kul och jag blir så glad! Ber dock om ursäkt för den något ″stela″ minen på dessa bilder. Men hur som helst, tack snälla för alla fina ord!
 
 
Världens bästa tjej. Min soulmate Emmy som var nominerad till ″Årets Fotoblogg 2013″. Älskade du!
 
 
Emmy och finaste Maja.
 
 
Jag och min alltid lika vackra vän Linda.
 
 
Grattis-kramades med min fina vän.
 
 
Vi gick en sväng på Blog Awards efterfest på Sturekompaniet och omkring 12 satt jag och Emmy hemma vid mitt köksbord och käkade nattmackor innan det var dags att sova. Så himla fint avslut på en fantastisk kväll! Tusen tack fina Veckorevyn för en fantastiskt fin och väl uppstyrd gala! Hoppas att vi ses igen nästa år.

EN FREDAG

Tre bilder från ikväll. Imorgon runt 12-tiden åker jag in till stan och möter upp min fina lillsis Nellie med familj för shopping och en dag på stan! Mys! Hoppas att vi ses kära ni, kom gärna fram och hälsa i sådana fall.
 

@ VAPIANO

Hej kära vänner! Förlåt, jag är inte den som är den, men det är så otroligt tråkigt att blogga när ni är så dåliga på att kommentera. Jag ser att ni är här, fler och fler men det står liksom tomt i kommentarsfältet. Vad händer? Funkar det inte att kommentera? Omotiverad är kanske förnamnet.
 
Har i alla fall haft en helt fantastisk kväll med dessa fantastiska människorna — Gabriella, Rebecca, Daniel, Sarah, Smilla, Nellie, Bobby, Viktor, Antonio, Maja, Josephine och filmteamet på Vapiano på Stureplan där vi tillsammans med Nellies filmteam spelat in till hennes serie. Du hittar den genom att klicka HÄR.
 

ME AND MY MINI-ME's


Photo & edit: Lina Flodins
 
Såg denna bilden som Lina laddat upp i sin blogg. Det är jag och mina två ″mini-me's″. Bilderna är från plåtningen vi gjorde i maj i år, älskar dessa bilder! Och Lina kommer verkligen att gå långt om hon fortsätter så som hon gör, en sann talang. Hoppas att vi ska lyckas få till någon mer plåtning framöver! Vore kul.
 
Nu ska jag åka in till VapianoStureplan för att träffa upp min lillsis Nellie som är i stan och ett gäng andra härliga människor för att käka middag ihop!
 
Kavaj och skjorta från EGEN — Jeans från H&M — Skor från Björn Borg
 
Underbart lyckad kväll igår! Jag och VeckoRevyns underbara moderedaktör Li Svärd Edwall på VR Blog Awards rosa mattan igårkväll. Bilden kommer från Veckorevyn.com. Mer bilder kommer senare.
 
---
Translation: Me and VeckoRevyns lovely fashion editor Li Svärd Edwall at Blog Awards pink carpet last night. Picture from Veckorevyn.com. More pictures are coming later.

SNEAK PEEK ON TONIGHTS OUTFIT - EGEN

Hej igen kära vänner! Innan jag och Emmy drar iväg på VR Blog Awards galan om en liten stund så tänkte jag visa er en liten ″sneak peek″ på vad jag kommer att bära ikväll. Kavajen och skjortan kommer från det nya klädmärket EGEN som kommer att öppna inom kort. Älskar kavajer och den asymmetriska designen. Likaså skjortan. Perfect match. Kavajen kommer endast att finnas i 20 exemplar. Hur som helst, jag älskar den och hoppas att jag kommer att bära upp den bra ikväll!
 
 
---
Translation: Hello again dear friends! Before me and Emmy have to go to VR Blog Awards Gala I  thought I'd show you a little "sneak peek" at what I will be wearing tonight. This blazer and shirt from the new swedish clothing brand EGEN that will open shortly. Love the jackets and the asymmetric design. Similarly shirt. Perfect match. What do you think?

VECKOREVYN BLOG AWARDS TONIGHT!

Fotograf Lina Flodins.
 
Klockan 19:00 ikväll är det dags för VeckoRevyn Blog Awards 2013 på Astoria, Nybrogatan 15! Kanske att någon av er kommer dit och kramas? Hur som helst, håller tummarna för alla mina nominerade vänner och bekanta. Och bäst av allt så kommer min själsfrände Emmy hit till Stockholm i eftermiddag och bor hos mig, hon är dessutom nominerad till ″Årets Fotoblogg″ — Så kul och jag är så glad för hennes skull! :)
 
---
Translation: Tonight at 19:00 it's time for VeckoRevyn Blog Awards 2013. Keeping my fingers crossed for all my nominated friends. And best of all, my soulmate Emmy is coming to Stockholm this afternoon and staying at my place, she is nominated for "Best photo blog of the year" - So happy for her!

INSPIRATION FALL 2013 - BOYS


Höstinspiration för oss killar / Har du någon favorit i kollaget?

1. Bomberjacka Cheap Monday, HÄR2. iPhone Cover PAP Accessories, HÄR.  3. Tröja Jack & Jones (sno stilen/look-a-like), HÄR4. Klocka Triwa, HÄR5. Tröja River Island, HÄR6. Skinnjacka Jofama, HÄR7. Tubhalsduk från Selected Homme, HÄR. 8. T-shirt About Knowing Ed, HÄR.

---
Translation: Some fall inspiration for us boys. Do you have any favorite? :)

ME AND TWO FANS

 
I söndags träffade jag dessa fina bloggläsarna/″fansen″ i Kungsträdgården. Jag hörde hur och såg hur en av tjejerna kom småspringandes mot mig och ropade ″Alltså måste bara säga att du är sååå himla grym! En så fin och bra förebild.″ och överöste mig med massa fina komplimanger. Jag blir så glad att orden inte riktigt räcker till! Fina ni, tack! Ni gjorde verkligen min dag.
 
---
Translation: I met these two beautiful blogreaders in Kungsträdgården a couple of days ago. I heard and saw one of the girls ″came running″ towards me and was shouting ″So just have to say you are so amazingly awesome! Such a great role model.″ And gave me beautiful compliments. You two made my day. Thank you.

EVEN IF THE SKY IS FALLING DOWN.

 
Stockholm. Jag älskar min lägenhet. Förstår ni varför jag ofta blir sittandes vid köksbordet när jag skriver personliga inlägg här i bloggen på kvällarna? Fantastiska utsikt. Fantastiska lägenhet. Fantastiska stad. Fantastiska liv. Så tacksam över så mycket.
 
Jag vill ta tillfället i akt och säga TACK, tusen tack för alla era fina, värmande, stöttande och peppande ord på bloggen, på min mail och på Instagram. Hur kan jag någonsin tacka er nog när det inte finns ord tillräckligt stora för att beskriva hur tacksam jag är? Livet befinner sig just nu i något slags mellanläge, ibland glad, ibland ledsen och framför allt tankar och minnen i massor. Jag ska ta den tid jag behöver. Om cirka en vecka är det dags för ett av det jobbigaste momenten mitt i all sorg — Ett sista farväl. Begravningen. Men det är så himla fint mitt i allt att ha er vid min sida och få ta del av era kloka ord och all er kärlek. Tack!
 
 
---
Translation: Stockholm. I love my apartment. Do you understand why I often get seated at the kitchen table when I write personal blogposts in the evenings? Great view. Fantastic apartment. Lovely city. Beautiful life. So grateful for so much.

FALL INSPIRATION - GIRLS.

 
Höstinspiration för tjejer / Hittar du någon favorit i kollaget?
 
1. Skinnjacka NLY Trend, HÄR - Finns även i Navy-blå, HÄR. 2. Topp NLY Trend, HÄR. 3. Halsband NLY Trend, HÄR. 4. Jean Sally&Circles, HÄR. 5. Tröja från ICHI, HÄR. 6. Jacka Rut & Circle, HÄR. 7. Tröja Jeane Blush, HÄR. 8. Stickad tröja Gina Tricot, (finns i fler färger) HÄR.
 
---
Translation: Some fall inspiration for you girls. Got any favorite? :)
 
Bomber jacket, jeans and rings from H&M — T-shirt from About Knowing Ed — Watch from Diesel — Shoes from Sneaky Steve — Sunglasses from Ray Ban.  

Såhär såg jag ut igår och idag ligger jag hemma med förkylning och feber. Igår träffade jag min vän Linda inne i stan, vi drack take away kaffe från Espresso House och satt i Kungsträdgården och njöt av september solen. Det har varit fantastiskt väder i helgen. Vi mötte upp designern som överlämnade en kavaj och en skjorta som jag ska bära på VeckoRevyn Blog Awards på torsdag och jag kan bara säga att plaggen är så, så fina! Ni ska självklart få se plaggen framöver. Wow. Kul att bära plagg som jag vet att ingen annan kommer att bära då dessa är de första plaggen från märket som ännu inte släppts i butik ännu.

---
Translation: Here's what I looked like yesterday! :) Met my friend Linda in the city, we drank takeaway coffee from Espresso House and sat in Kungsträdgården, enjoying the september sun. It has been great weather this weekend. We met up with the clothing designer who left a blazer and a shirt that I will wear on VeckoRevyn Blog Awards on thursday and I can only say that the clothes are so, so lovely. You will of course see the clothes here in my blog in a few days. I can only say - Wow. They are so my personal style. Fun to wear clothes on the gala that I know no one else will be wearing because this is the first clothes from this new brand that has not yet been released in stores yet.

SNEAK PEEK ON TODAY'S.

 
Sneak peek på dagens outfit. Sitter här i soffan och mår inget vidare alls — Har lyckats åka på en riktig brak förkylning och misstänker att febern kommit smygandes ikväll och sedan det klassiska med hosta, heshet och snorig. Inget kul alls. Hur mår ni?
 
---
Translation: Sneak peek at today's outfit. Have got a bad cold and I think I'm starting to get fever as well. Not fun at all. How are you?
 
Jacket, rings, jeans and shoes from H&M — T-shirt from About Knowing Ed — Watch from Daniel Wellington.
 
Hej kära ni! Hur mår ni idag? Här är gårdagens outfit — Gillar du den? Jag ska alldeles strax åka in till stan för att möta upp min vän Linda som är i Stockholm och hälsar på, och sedan ska vi snabbt träffa upp en designer för att hämta upp ett klädesplagg som jag blivit tillfrågad om att bära på VeckoRevyn Blog Awards galan nu på torsdag. Så himla kul! :)
 
Ni kan väll snälla bli lika mer aktiva i kommentarsfältet? Jag ser att ni är här och kikar men det vore kul med lite mer aktivitet bland kommentarerna. Bara ett önsketänkande som skulle uppskattas.
 
---
Translation: Hello beautifuls! How are you today? Here is yesterday's outfit - Do you like it? I'm soon going in to town to meet up with my friend Linda who is in Stockholm for a couple of days, and then we will meet up with a clothing designer to pick up a piece of clothing that I have been asked to wear on VeckoRevyn Blog Awards Gala on thursday. So much fun! :)
 
Inspiration för er tjejer. Min oerhört vackra vän Vanessa som för övrigt kom trea i skönhetstävlingen Miss Universe Sweden 2013 för ett par veckor sedan och vann då titeln ″Miss Photogenic″ och jag förstår verkligen varför. Hon är så himla vacker! :)
 
--- 
Translation: Inspiration for you girls. This is my beautiful friend Vanessa, by the way, she came in third place at the beauty contest Miss Universe Sweden 2013 a couple of weeks ago and won the title ″Miss Photogenic″ and I certainly understand why. She is so amazingly beautiful! :)

SNEAK PEEK ON TODAYS OUTFIT

 
Sneak peek på dagens outfit! Fotade även dagens outfit på min vän Vanessa, funderar även på att lägga upp det här som en ″inspiration för er tjejer″-inlägg eftersom jag har många fina tjejer som läser min blogg. :) Kanske kan vara ett kul inslag i bloggen?
 
Translation: A sneak peek on my outfit today! I also photographed my friend Vanessa, so I will upload some picture of her and her outfit as inspiration for all the beautiful girls who read my blog. :)

PÅ TUNNELBANAN


Sitter på tunnelbanan på väg in till stan! :)

MOT STAN


Hej kära vänner! Håller just nu på och gör mig i ordning för att åka in till stan om en stund och träffa min vän Vanessa - Fika och kika i butiker står på dagens schema! :)

TÅRAR. MINNEN. TID.

Någon frågar hur jag mår, men just nu kan jag inte riktigt svara på den frågan. För hur mår jag egentligen? Är jag glad? Är jag ledsen? Just nu är jag ett tomt skal sprängfylld med hundratals, kanske tusentals känslor. Jag försöker skratta från hjärtat men någonting inom mig säger att jag inte får skratta. Jag som nästan alltid skrattar. Jag vet egentligen att det är mer än okej att skratta även om insidan är ganska trasig för tillfället — Det är okej att både skratta, gråta och vara arg. Det är också okej att känna allt däremellan. Tomhet. Det är okej att skratta åt humorprogramet på tv eller kompisens skämt, det är okej att gråta så mycket att du börjar undra "hur mycket kan man egentligen gråta?", det är okej att vara arg över att sjukdomar existerar och det faktum att man tvingas gå igenom sorger. Det är okej att sörja och att få göra det på ditt sätt är viktigast av allt.. Svåra sorger och förluster där det handlar om liv, det finns liksom inga rätt och inga fel. Ett liv som passerat och som nu inte går att få tillbaka hur mycket man än önskar, hur gärna du än vill klicka på "spola tillbaka"-knappen som tyvärr inte existerar i verkligheten utan bara i teknikens värld. Allt vi kan göra nu är att minnas. Minnas allt det som varit.
 
Som jag skrev tidigare så lever jag i något slags vakum, ett vakum som pendlar mellan en just nu ganska sorglig verklighet men också det faktum att livet måste fortsätta. Jag är tillbaka på mitt jobb, jag är tillbaka i Stockholm och här går bussar, tunnelbana och livet precis som vanligt. Allt liksom bara fortsätter. Allt rullar på och när hinner man egentligen tänka? Känna? Sörja? Varje kväll innan jag somnar så klickar jag mig in i bildarkivet på min telefon, tittar på en bild jag tagit av ett fotografi från ett av mammas många, flera år gamla album där du figurerar på var och varannan sida. Tack gode gud för kameran som förevigar minnen man aldrig får återuppleva.
 
I min telefon har jag en bild på dig som togs för många år sedan i vårt gamla hus. Du står i dörröppningen till köket. Du står där med en blommig fin blus och kjol, du ler. Ler sådär försiktigt och ditt hår har precis de där perfekta, gråvita lockarna, de lätt rosenröda kinderna och det är precis så där jag minns dig. Idag har det gått en vecka, och aldrig har en vecka känts så lång men på samma gång så har tiden gått så snabbt. Det är konstigt det där, hur någonting kan kännas på ett sätt medans verkligheten är en annan. Tiden skrämmer mig ibland. Livet liksom rusar på och vi kan ingenting göra för att varken skynda på eller sakta ner. Vi får bara flyta med på vår lånade tid.
 

Pictures and outfit from VR Blog Awards 2012.
 
Nästa vecka (torsdag) är det dags för VeckoRevyn Blog Awards 2013 här i Stockholm och jag insåg just att jag inte har någon färdig outfit eller någonting att ha på mig heller för den delen. Hjälp mig! Bilderna ovan är min outfit från förra årets gala — I sista sekunden bytte jag dock ut den vita t-shirten mot en svart, kavajen är verkligen supersnygg men kan inte bära den i år igen. Vilka problem! Vad ska jag ha på mig? Finns det något märke (önsketänkande) som vill klä mig?
 
Translation: Next week (thursday) it's time for VeckoRevyn Blog Awards 2013 here in Stockholm and I just realized that I don't have any ready outfit or something to wear for that matter. Help me! The pictures above is my outfit from last year's gala - At the last second I changedthe white t-shirt to a black one, the blazer is really amazing but I can't wear it again this year. What should I wear? Is there any brand that wants to dress me?

ME AND SOME OF MY LOVELY FANS

 
 
Me and some of my lovely ″fans″ I've met this summer. I love you! ♥
 
Jag och några av de fina läsare som jag träffat i sommar! Jag kan inte beskriva med ord hur glad jag blir när jag får tillfälle att träffa er, när ni stannar mig på stan och frågar om vi kan ta bilder tillsammans och om ni kan få en autograf, pratar och kramas. Ni är fantastiska! Vill jättegärna att ni som träffat (och träffar) mig och tagit bilder skickar dom till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com.
 
Kom ihåg — Ni är fantastiska och jag älskar er! ♥
Jag pendlar mellan att vara mitt gamla vanliga jag — Jag pendlar mellan lycka och total tomhet. Jag stirrar blint rakt in i väggen och kommer på mig själv att varken känna eller tänka någonting i precis den stunden. Och utan minsta ansträngning så rinner tårarna ner för mina kinder. Det känns bara tomt. Jag pendlar mellan skratt och lika snabbt övergår det i gråt. Jag har gråtit så att mina ögon varit rödsprängda och kroppen skakat som ett asplöv — Jag försökte att hålla ihop på väg hem från jobbet precis efter att jag fått beskedet om att du lämnat oss. Med musiken i öronen, bet jag ihop käkarna så hårt jag bara kunde - Allt för att inte bryta ihop där och då, mitt bland alla människor. Jag satt nyckeln i ytterdörren, låste upp och där någonstans brast det. Det kommer att göra ont till och från ett långt tag, jag har varit med om det här förut och det är fruktansvärt. Det är jobbigt, det är tungt och någonstans så måste endå livet fortsätta. Eller rättare sagt — Livet fortsätter, timmar blir till dagar, som blir till veckor, som blir till månader och år. Tusentals ögonblick, stunder och minnen får mig att tänka på dig och allt det du varit. Min mormor och också en del av mitt genetiska arv. Jag har drag som påminner om dig, för du är trots allt en del av varför jag är den jag är idag. Både som person men också till utseendet. Jag pendlar mellan tårar som varvas med skratt — Jag saknar dig.
 
Alla minnen och bilder i albumen jag bläddrat igenom denna helgen får mig att kastas mellan känslan av ren kärlek och någon form av inre tortyr. En kärlek för alla minnen, fantastiska stunder och skratt du gett. Jag kan tydligt höra din röst ekandes i mitt huvud, komma ihåg känslan av dina kärleksfulla kramar och föreställa mig ditt charmiga leende och dina alltid lika rosenröda kinder. Jag minns dina lena händer som försiktigt klappar min kind, de där lena händerna som också min mamma fått ärva från dig. Jag minns hur jag sitter vid gaveln på din säng, tittar på dig och ler — Det tar ett tag innan du lägger märket till det och du tittar på mig och säger — ″Och vad ler du för unge pojk med dina fina tänder? Så vita och fina de är då...″ och du skrattar glatt från hjärtat. Vi alla skrattar.
 
Saknaden efter dig är stor för oss alla. Jag kan föreställa mig lukten av ditt och morfars hem, smaken av din alltid lika goda, hemmalagade mat, hur du luktade och hur du alltid var mån om att ditt gråvita hår skulle vara perfekt lockat. Jag blir arg av tanken på att en sjukdom kan vara så orättvis, hur den fullständigt kan rasera en hel värld och också radera en person. Hur den sakta får en person att tyna bort. Mitt i all sorg så är jag på något vis lycklig över att du nu är bortom sjukdom, smärta och elände. Jag gläds för att du är återförenad med din älskade, min morfar. Jag ser framför mig hur ni sitter och håller varandra i handen, hur ni tittar på varandra och ler och vakar över oss som finns kvar här. Ni är med oss. Jag önskar bara att vi fått mer tid. Tid.
 
Tårarna rinner för mina kinder i skrivandets stund. Jag saknar dig mormor. Jag älskar dig mormor. Jag vet att du har det bra nu, att du är på en plats där sjukdom inte längre existerar. Att du får träffa din älskade igen och det faktum att ni vakar över oss är faktiskt en sorts tröst mitt i allt det onda. Jag vet att ni är med oss. Jag önskar bara att ni fick leva hos oss i evighet. Men evigheten existerar inte och inte heller vi. Vi lever på lånad tid. Vi bär med oss våra minnen med er i alla våra dagar.
 
Vila i frid ♥
 

LOVE MEETING YOU!

 
Under helgen har jag träffat fina läsare/″fans″ i Västervik! Fyra stycken fina stod och väntade på mig utanför Espresso House och bad att få ta bilder och två ville ha sina tröjor signerade. Ni förgyller mina dagar! ♥
 
Jag vill även passa på att säga tack för allt stöd i form av fina meddelanden, mail och kommentarer. Jag uppskattar er enormt mycket vilket jag hoppas att ni vet om. Att få höra allt detta fina är ett stort stöd i sorgen. Hela min familj tackar så mycket för alla fina hälsningar ni skickat till oss. Tack ♥

VILA I FRID

Jag är tom på ord. Det enda som för min talan just nu är tårarna. Idag har du lämnat oss med stor sorg och saknad. Du finns inte längre med oss men i våra hjärtan bär vi med dig resten av våra liv. Älskade mormor, vila i frid ♥

Sitter på en buss på väg hem. Behöver min familj. Jag tar en paus från blogg och sociala medier och kommer tillbaka om några dagar - Just nu gör det alldeles för ont.

 

TILLSAMMANS DU, JAG, VI

 
Varje dag utsätts unga killar och tjejer för mobbning. Jag var, som flera av er vet, en av dom - En av alla dom som gick till skolan under i stort sett hela min skoltid med en klump i magen och varje dag önskade att ″denna dagen blir bättre än igår″ - Anledningen till att jag utsattes var för att jag inte passade in i de oskrivna normer och regler i den där mallen för hur en kille ″ska″ vara. Särskilt när man kommer från en småstad. En småstad där man inte kan unna en annan människa framgång, där man inte kan glädjas för andra människor eller acceptera alla våra olikheter.
 
Jag blev mobbad för min rätt att bara få vara jag. Jag har aldrig krävt att alla ska älska mig, vilja vara som jag, se ut som jag eller dela mina intressen. Jag har endast velat bli accepterad för vem jag är på samma sätt som jag alltid accepterat alla människor. Idag önskar jag att ingen människa ska behöva gå igenom det jag gjorde. Inte ens de personer som utsatte mig år efter år. Ingen människa ska behöva tvivla på sin egen duglighet. Ingen. Aldrig någonsin. Kom ihåg - Det finns ALDRIG en anledning till att bli mobbad och det är ALDRIG ditt fel. Kom ihåg - Låt aldrig ″dom″ vinna, du är så mycket bättre än så.
 
Idag vet jag att det blir bättre även om det i stunden kanske känns alldeles för långt borta. Idag och sedan flera år tillbaka är jag lycklig från hjärtat och vill därför visa att det blir bättre. Jag vill visa att om jag kan, så kan också du. Tillsammans kan vi göra så mycket mer än vi tror. Idag vill jag vara en förebild för någon som befinner sig precis just där. Någon som vet vad jag pratar om när jag nämner ″den där klumpen i magen″. För om jag kan vara en förebild eller en inspirationskälla för EN enda person där ute så har jag vunnit. Vunnit över alla dom som någonsin försökt vinna över mig. Då har jag vunnit min kamp och vill därför se till att även du vinner din.
 
#tillsammansdujagvi
 
Vill du läsa fler av mina personliga inlägg?
Klicka här.

CITY LIGHTS

 
 
Skinnjacka från Jofama (ny!) — Väst från Carlings — T-shirt från About Knowing Ed — Jeans från H&M — Klocka från Daniel Wellington — Skor från Palladium.
 
Hej kära vänner! Gillar ni outfiten? Såhär såg jag ut igår i vilket fall som helst. Och återigen, jag är kär! Kär i min nya skinnjacka. Dagen består av jobb hela dagen!
 
Translation: Hello dear friends! Do you like the outfit? Here's what I looked like yesterday in any case. And again, I'm in love! In love with my new leather jacket. Today - Job all day!

DET-VAR-MIN-MIDDAG

 
Behöver jag ens berätta hur god denna efterrätten var? Nöjd kille till höger som ni kan se. Eftersom flera blandar ihop mitt namn ″det-var-min-dag″ med ″det-var-min-middag″ (gissa hur många gånger jag skrattat när jag hört de? Så kul!) så döper vi detta inlägg till just detta, ″det-var-min-middag″. Haha! :) Bilderna har fina Emelie tagit.

SNEAK PEEK

Fotograf: Emelie Ohlsson
 
Här kommer en sneak peek på hur jag sett ut idag! Hela outfiten kommer upp här i bloggen imorgon. Håll utkik kära ni! :) Förresten, behöver jag ens skriva att jag gått och blivit kär? Ja, alltså, i min nya jacka från Jofama. Älskar modellen, materialet, detaljerna i form av markerade axlar och dragkedjor — Mitt ″jack-hjärta″ slår frivolter!

VÄRDEFULL VÄNSKAP OCH MIDDAG

 
Sitter på tunnelbanan på väg hem efter att ha träffat min kära, väldigt saknade vän Emelie. Hon plåtade mig innan vi gick och käkade en mycket god middag! Så fint att lärt känna en vän som Emelie via denna annars ytliga bloggvärld. Vi pratade om livet i största allmänhet, jobb, kärlek och framtidsplaner! :)
 

STOCKHOLM DU HÅLLER MIG SÅ HÅRT

 
Efter jobbet i torsdags träffade jag min fina vän Molly inne i stan, vi käkade middag på Fridays i Kungsträdgården och gick sedan vidare en snabbsväng på NK mitt över gatan — Där, helt oväntat springer jag på mina kära vänner Mira & Thilda som driver bloggen ″365days″. Så kul att se dom igen! Fina tjejer det där ska ni veta.
 
Jag har en fråga till er, vad önskar du läsa och se mer av här i bloggen?
Lämna en liten kommentar är ni fina. :)
RSS 2.0