SAME, SAME BUT DIFFERENT #OOTD

 
Bomberjacka (ny!) från JOFAMA - T-shirt & jeans från H&M - Ryggsäck från River Island - Skor från Sneaky Steve.
 
En liten uppfräschad variant av den här outfiten som jag visade tidigare i veckan! Här med min nya, översnygga ryggsäck som jag köpte på River Islands butik i Gallerian, Stockholm. Gillar ni outfiten? :-)

POPAGANDA FESTIVALEN 2014 #POPAGANDA

 
Igår bjöd jag med mig mina fina vänner Vanessa och Christos och deras vän Evelina som jag nu lärt känna på årets upplaga av Popaganda Festivalen på Eriksdalsbadet! Och vi hade SÅ KUL! :-) Vi kom dock dit ganska så sent men hann med att äta churros, njuta av den härliga stämningen och skrattattack på skrattattack avlöste varann. Kvällen avslutades av ingen mindre än fantastiska Lily Allen. Ett ord! WOW! Jäklar vilken brud och artist! Så grym live-artist! :-)
 
Blev även ifattsprungen av en supergo bloggläsare på Skanstull, fina du tusen TACK för de fina orden! Jag blir alldeles varm inombords.

IT'S FRIDAY!

 
Nämnde ju lite kort igår att jag skulle iväg på ett spännande möte! Och det var minst sagt spännande, nu får vi ser hur och om det yttrar sig i någonting spännande framöver - Men en sak är säker, jag är så enormt stolt över att ha tagit mig hit! Det är en så härlig känsla! Att ha byggt upp detta tillsammans med er. Några av er som följt mig sedan dag ett och som fortfarande hänger här, så coolt?!
 
Och vet ni vad som gör mig allra gladast i sådana här möten? Det är att få prata om er. Mina bloggläsare, följare och "fans". Att företag och personer tar upp er och imponeras av era kloka ord och hur engagerade ni är - Främst på Instagram @detvarmindag. Jag antar att jag vill ta tillfället i akt att igen säga TACK! Tack snälla ni.

MÖTE & EVENTEn av mina favoriter NOBE Aloevera i smaken Golden Kiwi.

 
Efter en heldag på jobbet är det nu dags att sticka iväg in till stan för att gå på ett trevligt och lite spännande möte! :) Därefter kilar jag vidare en sväng till klädmärket MOULI's butik inne i MOOD Gallerian som ikväll har ett event i samband med Stockholm Fashion Week. Kul! :)

TODAY'S A GOOD DAY.

 
Starta dagen med ett leende! Bestäm dig för att IDAG ska bli en bra dag.
Vi hörs igen lite senare godingar! :-)

KÄNSLAN AV ENSAMHET OCH UTANFÖRSKAP.

 
Skolorna är nu i full gång igen efter sommarens varma dagar. Och jag önskar lika mycket som alltid, om inte än mer, att ingen någonsin skulle behöva känna den där känslan av ensamhet och utanförskap. Att INGEN någonsin skulle behöva känna igen känslan av den där klumpen i halsen som aldrig tycks försvinna, den där klumpen som blir till den stora stenen i magen som jag bar på under största delarna av min skoltid. Jag önskar verkligen att ingen människa någonsin skulle behöva gå igenom mobbning, men verkligheten är inte riktigt där.
 
Kom ihåg en sak, att någonting så litet som ett HEJ (!) kan förändra någon annans tillvaro. Att du med så enkla medel kan göra någons dag. Ett hej. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något så även du. DU kan säga hej till hon eller han som sitter ensam i matsalen, i korridoren, på rasten. Vi ALLA kan engagera oss i kampen mot mobbning.
 
Jag önskar att någon sagt till mitt 13-åriga jag, de dagar då mobbningen och mobbarna kunde liknas vid den där panikartade känslan av att bli attackerad av blodtörstande mygg och knott en varm sommardag. Ni vet, den känslan av att vilja springa, skrika, veva och "slå" med armarna i ren förtvivlan men de slutar inte att jaga dig. Så kändes det faktiskt ibland. De gav inte upp. MEN, inte heller jag. Jag hade bestämt mig, bestämt mig för att aldrig låta dom vinna. Aldrig. Och här står jag idag. JAG VANN! Och kanske var det just DET, den där känslomässiga jakten som fick mig att fortsätta stå stark dag efter dag.
 
Just DET som fick mig att ALDRIG, inte för en sekund, låta andra människor få definera vem jag är, om jag duger, när jag duger. Jag duger. Du duger. Alltid. Jag hade bestämt mig för att aldrig någonsin skulle jag ställa mig i ledet som de gång på gång försökte att rätta in mig i. Jag har alltid varit envis, och vid närmare eftertanke väldigt, väldigt stark. Visst har det funnits dagar då jag gråtit, men det har varit okej, för när tårarna torkat så har jag rest mig upp igen med en kämparglöd som varit tio gånger så stark som innan. Jag fungerar likadant fortfarande. Kanske är inte "What doesn't kill you makes you stronger" så klyshigt endå utan faktiskt bara sanning. Jag försöker att ständigt påminna mig om att njuta av varje stund som livet har att ge, och visar ständigt en enorm tacksamhet för de möjligheter som jag skapat, alla mål och drömmar jag uppfyllt och alla värdefulla människor jag har i min närhet. Guldvärda. Idag är jag så förbannat stolt över att vara jag. Jag.
 
Kom ihåg, du är fantastisk precis så som du är.

#OOTD

 
Bomberjacka (ny!) från Jofama - T-shirt & jeans från H&M - Skor från Sneaky Steve

DINNER OUT!

 
Bilder från förra veckan då jag och Vanessa var ute och käkade. Mys! Det börjar verkligen bli standard att äta på Fridays! :) Men det är ju så himla gott, haha.
 

#REPLAYBACKTODENIM

 
Mot F12 Terassen för Replay och Presskontakternas event #replaybacktodenim.
 
 
Hade med min härliga kollega Isabelle som sällskap! :)
 
 
Mötte fina Daniella som jobbar hos Presskontakterna. Alldeles för länge sedan vi sågs! :)
 
 
Bjöds på drinkar, snacks och fotobås! Man tröttnar verkligen aldrig på dessa fotobås, haha. SÅ kul! :)
 
 
Träffade min fina vän Damla. Fint att se henne igen! :)
 
 
Mingel.
 
 
Träffade fina Angelica.
 
 
Och min finfina Linda kom och förgyllde tillvaron. :)
 
 
Hur snygg får man vara?! :)
 
 
Fina Daniel & Linda.
 
Tusen tack REPLAY och Presskontakterna för inbjudan till ert fina event! :)

TIPS!

Jag har fått så många fina komplimanger för min mockajacka från JOFAMA "Jeffrey" från både läsare och nära och kära, så när jag av slumpen hittade den på rea HÄR (över halva priset!) så kunde jag helt enkelt inte låta bli att tipsa ifall det är någon som är sugen på en likadan! :)
 

HUR BÖRJAR JAG?

Så kul att flera av er tycker att jag borde dra igång med Youtube! :) Men nu får man ju lite beslutsångest (och prestationsångest, haha!) hur man ska börja... Vad ska jag prata om? Har ni några idéer och önskemål? Let me know!
 
Ni har förövrigt varit väldigt frånvarande i kommentarsfältet. Ni är saknade! Vore kul med era kloka kommentarer, önskemål och feedback. Vart håller ni hus?
 

BUT BABY YOU'RE NOT ON MY MIND, NO MORE

 
En liten "sneak peek" på en outfit som kommer att komma upp i bloggen de närmaste dagarna! :) Efter jobbet idag kilar jag iväg på REPLAY's event på F12 Terassen. Kameran följer med! :)

EVERYDAY SNAPSHOTS

RIVER ISLAND BACKPACK #RISTHLM

 
Nytt från River Island! Köpte denna ryggsäcken i helgen som var - Helt perfekt och precis vad jag letat efter! Prislappen ligger på 449kr för den som är nyfiken! :)

YOU WILL NEVER SEE THROUGH THESE EYES

BUT I WONDER WHERE WERE YOU

 
Mockajacka från JOFAMA / T-shirt från About Knowing Ed / Jeans från H&M / Skor från Converse / Klocka från Daniel Wellington

NI GER SÅ MYCKET KÄRLEK!


"Jag gillar det du gör och läser din blogg varje dag, tack för att du finns!


"Det var jättekul att få träffa dig, läser din blogg nästan varje dag och den är jätte bra! kramar"
 
 
"Men hade det inte varit för dig hade jag inte suttit här, i min lägenhet i Stockholm. Jag vet inte om jag kommer att förstå, eller om du kommer förstå hur mycket vårat möte betyder för mig. Helt stört att man kan vara SÅ TACKSAM för någons hjälp, blogginlägg och tankar. Kommer knappt ihåg vad jag sa till dig när vi sågs, men tack igen. Sen en helt annan sak, HUR VACKER FÅR MAN VARA? Förstår inte hur folk kunde mobba dig, världens finaste människa, utan och innan."
 
Några av de fina bloggläsarna jag träffade igår på stan! :) Ni är så otroligt fina och det värmer mitt hjärta så mycket när ni vågar komma fram - Och för att inte tala om era fina komplimanger! Tacksamhet till tusen.

WON'T LOOK DOWN

 
Hej fina ni! Hoppas ni har den superfin dag där ute. Nu ska vi göra oss i ordning och röra oss in till stan ett par timmar innan Ida åker tillbaka till Västervik igen! Vi har haft en riktig toppenhelg! Här kommer en bild som vi tog igår, hela outfiten kommer upp senare idag här i bloggen! :) Håll utkik! 

SNEAK PEEKEn liten sneak peek från outfit-plåtningen tidigare idag! :) Fler bilder kommer upp här i bloggen senare. 

#WEARESTHLM


Är på WE ARE STHLM i Kungsträdgården med finaste Ida som är och hälsar på mig i helgen! :)
Vet ni en sak? Ibland blir man bara så trött. Trött på att alltid se hur människor som försöker att skapa en positiv förändring inom viktiga ämnen alltid ska sågas. Vart har grejen med att HYLLA, PEPPA, STÖTTA varandra tagit vägen? Nu senast: Angrepp mot Molly Sandéns initiativ att starta en hashtag-kampanj på Instagram #överminstoltakropp som bygger på att uppmana unga - Tjejer och killar att våga vara stolta över sig själva, att se bort ”krav” och ideal som vi dagligen matas med via diverse sociala medier, tidningar och olika former av reklam. Varför detta inlägg? Jo, efter att ha läst "Lady Dahmers" debattartikel på Aftonbladet (länk). Så förundras jag över att det alltid verkar som att det ”aldrig är bra nog”. Att Molly ”inte varit nog tydlig med vad hon vill säga”, att Molly ”inte är tjock nog för att uttala sig i frågan eller säga ifrån”. Det skrämmer mig.
 
 
Bilder från Mollys Instagram - http://instagram.com/m0llys 
#överminstoltakropp
 
I sociala medier ser jag daglig uppdatering på allt från nyttiga kvarg-frukostar, luncher, mellamål i en härlig blandning av nötter som jag knappt kan bokstavera till såhär på rak arm på ett lite sådär lagom ”chubbychick”-slitet köksbord med några fina, alldeles perfekta snittblommor tätt intill. Det är fint för ögat att se på, säkerligen åker bilden på ett antal likes, men någonstans där i en återupprepande uppladdning av magrutor, smala ben och kroppar, fetthalter, innehållsförteckningar så föder man också ett tänk kring detta. Ibland undrar man bara... Vart håller den där goda chokladkakan till? I alla fall hälsar den på hos mig med jämna mellanrum. Vi matas hela tiden med att ”jaga perfektion” i olika former. Allt från magrutor och att vara smal är några av ledorden i denna hets. Skapar, föder och matar hjärnspöken. Tyvärr ska tilläggas, för jag vill inte tro att det är någons avsikt.
 
Men att Molly nu startat denna kampanj i hopp om att kunna bidra med förändring och öka ungas självförtroende och självkänsla så ska det sågas längst med fotknölarna - ”En mer överviktig tjej borde ha…”, ”hon borde valt en annan typ av bild…”, ”hon borde gjort på ett annat sätt…” och detta debatteras av tjejer som är FÖR feminism, tjejer som pratar om att tjejer ska våga ta plats, säga sin åsikt, VÅGA. Hur går det ens ihop? Bara en massa ord och skitsnack om ”hur hon borde gjort istället...”.
 
Så... Här är en tjej som ser hur stort detta problemet och idealet blivit, en tjej som tar sin roll som förebild för hundratusentals unga på största allvar och väljer att lägga ner sin själ i en låt som är tillägnad ALLA där ute som känner sig osäkra på sig själva. En tjej som startar en kampanj med målet att visa att alla duger mer än väl oavsett om vi har en, två eller tre valkar på magen eller ingen alls, en påminnelse till alla de där ute som känner att hon eller han inte duger. Denna tjej vänder de kränkningar och påhopp hon själv råkat ut för upprepade gånger till sin drivkraft och motivation. Hon tar ställning. Säger ifrån. På sitt sätt. Att du, jag, han, hon, duger även om du inte har de där magrutorna som normen och idealet hela tiden påminner dig om ”att du borde ha”. Just de där magrutorna som du ständigt matas med överallt.
 
 
Hon sågas alltså för att... hon lyfter ett ämne för att stärka andra? Sjukt. Det är bara sjukt. VARFÖR? Kan någon berätta varför? För jag förstår inte. Och vet ni vad som skrämmer mig mest mitt i allt detta, att det är kvinnor som förespråkar feminism, jämställdhet, och kampen för kvinnors rätt som gör mest motstånd. Andra tjejer som fullständigt bara öser på med ”hon skulle… hon skulle inte…”. Inte ett ord om att det är förbannat modigt att i hennes bransch ställa sig upp, säga ifrån, visa att ”såhär ser jag ut och ta mig för den jag är, jag tänker inte rätta in mig i ett led, en norm, ett ideal.”. Inte ett ord. Varför, VARFÖR är det så svårt att klappa någon på axeln och säga ”Bra jobbat! Helt i rätt riktning.”. Du behöver inte älska det, du kanske har sett det förut, du behöver inte göra det själv, men du kan åtminstone lägga en sekund på att peppa! Just DU kanske inte skulle valt att göra det på detta sätt, men Molly gjorde.
 
Det är helt enkelt hennes sätt att sätta ner foten och säga ifrån, att nu räcker det med alla hån och kommenterer om att ”du är inte tilllräckligt smal, du är tjock...”. I mina, liksom dina ögon så är och har aldrig Molly varit tjock, men det är någonting hon vuxit upp med att få höra konstant. Hur kan någon då säga att det inte är starkt gjort? Att inför hundratusentals, om inte miljontals människor visa ”Detta är jag och jag duger, oavsett vad du/ni/han/hon, tidningar, media sagt. Jag är jag. Jag duger!”. Varför kryper den där obehagliga avundsjukan fram så fort någon ställer sig upp? Fast att det är precis just DET som vi ALLA vill att någon ska göra. Säga ifrån. Skapa förändring, komma in som en frisk fläkt och uppmuntra, pusha, peppa, inspirera. Varför är det så svårt att hylla en annan människa? Varför är det så fel? Jag förstår inte.
 
En kan inte göra allt, men alla kan göra något. Om Molly med sitt initiativ lyckats få EN person att må bättre så har hon lyckats. Dragit den största vinsten! Aldrig tidigare har väll detta varit mer passande än nu. Jag tycker att du är förbannat stark och grym som trotsar elaka ord, ”hjärnspöken” och visar att VI är ALLA fina precis så som vi är! GRYMT JOBBAT MOLLY! Jag hoppas att du klappar dig själv på axeln och är stolt - För det ska du vara.
 
#överminstoltakropp
 

EN KVÄLL PÅ SKANSEN!Jag har haft en fantastisk kul kväll i väldigt härligt sällskap i form av Linda, Sandra och Filip! :) Vi var och såg säsongens sista Allsång på Skansen och vi passade såklart på att kika på alla djuren. Kan bara avsluta med att säga att ena skrattattacken har avlöst den andra denna kvällen! :) En sådan där bättre tisdag helt enkelt.

SOMMARKRYSSETSpralliga & supertrevliga Panetoz öppnade Sommarkrysset!
Bästa Linda stod för smink och frisyr på Molly & Manon. Så fina!

 
Backstage. Väggar fyllda av fantastiska artister som besökt Gröna Lund.
 


Trotsade värmen & bar min favoritskjorta från Dr. Denim Jeans kvällen till ära.Fina Linda.Gåshud längst med hela ryggraden. Molly framförde sin nya låt "Freak" och inte ett öga var torrt i och med den berörande texten, Mollys fantastiska röst och den underbara ballerinan Manon (vilken stjärna!) som dansade. Har du missat låten? Lyssna HÄR.

 
VILKEN FANTASTISK KVÄLL! Som sagt så åkte jag till Gröna Lund igår och träffade upp min fina Linda som sminkade Molly inför hennes framträdande på Sommarkrysset! Och vart ska man börja? Jo, kort och gott med att säga — Stort tack till fina Molly med crew, Danny, Linda, Mimmi, Manon och alla härliga människor för att jag fick dela detta med er! Så fint att få fira framgången med nya låten och alla initiativ för att få unga att inse att vi alla duger mer än väl precis så som vi är. Så fint, välbehövt och rätt! Go, go, go!

SOMMARKRYSSET IKVÄLL!

 
Tanken var att jag skulle ha gått med Starclub på festivalen Dans Dakar på Riddarholmen ikväll! Men på grund av att alla vänner är iväg på annat i form av jobb, semester eller befinner sig på annan ort så blir det tyvärr inte så! Hoppas att det blir en annan gång! :)
 
Jag har bestämt mig för att åka till Sommarkrysset och hänga med fina Linda som ska sminka Molly inför hennes framträdande ikväll! Så kul! :) Hennes nya låt "Freak" är så GRYMT bra!

MOLLY SANDÉN - FREAK

Wow! Jag säger bara - Wow! Denna låten har gått på repeat i min telefon sedan den släpptes för någon vecka sedan. Och nu videon... Kan inte låta bli att bli berörd och sitta här med rysningar längst med hela ryggraden. Vilken otrolig röst och förebild! :) Och måste även passa på att flika in att det är det min fina, fina vän Linda som sminkat omslaget och videon till låten! Bästa Linda.
 

MITT KÖK!

 
Jag ställer mig i dörröppningen och nyper mig själv i armen! Mitt nya kök. Jag är så himla glad över resultatet och att det blev så fint! :) Tusen TACK till världens bästa mamma och pappa som varit här sedan i söndags (tills idag) och hjälpt mig med handtag, lister och annat smått och gott! Kort och gott - Jag älskar mitt nya kök!
 
Jag kan knappt förstå att köket såg ut såhär (se bilderna nedan) när jag köpte denna lägenheten! Kan ni tro att det är samma lägenhet? :)
 

SÅ VAR DET DAGS IGEN...

Skolan närmar sig med stormsteg, utanför fönstret slår termometern i skyn och värmen påminner mer om en utlandsresa än den klassiska sommarvärme vi varit vana vid de senaste åren. Om inte... Någonsin? Värmerekord är ett faktum. Sakta men säkert börjar mångas sommarlov att gå mot sitt slut och en ny termin väntar, det är dags att hoppa upp en årsklass och mitt i allt detta börjar nog mångas oroliga, sömnlösa nätter och ångest att ta vid.
 
Den där oron, och trycket över bröstet och alldeles för påtagliga klumpen i magen som varit borta under sommarveckorna börjar nu ta form igen. Det börjar att bli dags att dra på sig "den osynliga skyddsutrustningen". Ja, för verkligheten är den att alldeles för många vet precis vad jag pratar om när jag skriver detta. Jag har själv stått utanför den tunga skoldörren, greppat handtaget, dragit ett djupt andetag, mött min egen spegelbild i glasrutan, öppnat dörren och tänkt "Då var det dags igen...".
 
Jag önskar ibland att sociala medier fanns på den tiden, att det fanns någon som pratade om ämnet mobbning, som kunde ge mig styrka de dagar när orken kändes som bortblåst. Jag klarade mig igenom ÅR av mobbning - Och resultatet - Starkare än någonsin. Jag vill kunna vara den där kanalen för någon annan där han eller hon kan hitta inspiration och styrka. För jag vet hur jobbigt det känns där och då.
 
Som min bästa vän Karin sa till mina föräldrar - "Det är så inspirerande att se hur Jakob ALLTID har vågat gå sin egna väg oavsett vad andra tyckt och sagt, hur de behandlat honom och den mobbning han tvingades gå igenom under skoltiden så har han ALLTID vågat stå stark och göra det han vill och älskar. Det är så inspirerande!".
 
Och det är någonting som jag verkligen ALLTID har stått och fortfarande står fast vid - Våga vara du. Oavsett vad dom säger, oavsett vad dom kallar dig, oavsett hur de beter sig så våga alltid att vara stark. Kom ihåg att deras elaka ord och handlingar ALLTID kommer att säga mer om dom själva och deras osäkerhet än det någonsin kommer att säga om dig. Vänd deras ord till din styrka, omvandla det till din drivkraft och motivation. Så gjorde jag. Det var där och då, i den stunden som jag bestämde mig för att vinna. Och se på mig nu, jag är en vinnare.
 
Våga följa dina drömmar och låt ALDRIG "dom" vinna. Låt ALDRIG dessa människor få placera dig i ett fack, rätta in dig i något led, låt aldrig oskrivna normer styra vem du är, vem du blir kär i eller vad du vill göra med din framtid. För du är fantastisk precis så som du är! Alltid. Dagar när det känns tufft, ta mig som ditt levande exempel på att det blir bättre. För tro mig. Det blir det.
 
 
Kan jag, kan du.

INLÄGG DU INTE FÅR MISSA...

Jag vet att en ny termin och skolstart väntar många där ute. Senare idag kommer ett personligt power-inlägg upp här i bloggen som jag tror att många utav er behöver läsa och höra. Håll utkik!
 

REMEMBER THIS


JAG PÅ YOUTUBE?

Nästa vecka är tanken att jag ska på ett möte gällande att dra igång en Youtube-kanal. Som några av er kanske förstått, vet sedan innan eller har fått upptäcka så är jag en en väldigt sprallig person med lätt till skratt! Jag imiterar (försöker i alla fall, haha) diverse dialekter och ja, jag skrattar stor del av min vakna tid! Sådan är jag. 

Mina vänner har under en lång tid sagt "Jakob du måste starta en Youtube-kanal" och jag inser nu att det skulle vara väldigt kul då Youtube verkligen tagit fart här i Sverige under det senaste året! SÅ KUL och Youtube kryllar av talangfulla och underhållande människor! Let's join the team maybe? Så, när jag en dag blev kontaktad av en kille som jobbar med just detta så kändes det väldigt spännande och ett möte är alltid kul - Bolla idéer. Och jag som dessutom har en stor passion för sång och musik kanske kan lägga upp lite klassiska sångklipp där också? Vem vet?
 
Min fråga är då... Skulle du hänga med mig på Youtube?

SEMESTERN GÅR MOT SITT SLUT.

Njuter av min sista dag på semestern! Ikväll bär det av hem till Stockholm igen. Nu måste jag rusa - Ska träffa några vänner för lite kvalitétstid innan det är dags att säga hejdå för denna gången!
 

FREDAG & FÖRSTA AUGUSTI!

 
Igårkväll var jag och pappa ute på en lååång kvällspromenad i den ljumna sommarluften! Så himla härligt. Älskar att gå långpromenader, tröttnar aldrig på att göra det. Och att dessutom få lite extra kvalitétstid med pappa är alltid uppskattat!
 
Nu håller jag på att göra mig i ordning för att åka på överraskningsfest i Loftahammar för världens bästa farmor som fyller 80år! Tänka sig att fina farmor fyller 80! En väldigt pigg 80-åring må jag säga. Har köpt ett superfint guldsmycke från mig, mina storebröder och mina ena kusin som vi ska ge henne. :)
 
Ha en superfin dag fina ni!
RSS 2.0