MÅNDAG OCH NY VECKA!

Hej fina ni! Helgen bara sprang förbi, men oj så mysig den varit trots det tråkiga (dåliga) vädret! God mat och finfint sällskap! Och dessutom hann jag att få frisyren fixad hos Veronica Chrisma Hårdesign inför denna helgens bröllop då min kusin gifter sig! SKA BLI SÅ KUL.
 
Pappa och jag körde tillbaka till Stockholm igårkväll, han är här för att hjälpa mig att få klart köket så mycket vi bara hinner på ett par dagar. Håll tummarna för att de blir helt klart. Vore ju drömmen! Han är verkligen guld värd - Bästa pappa. Och jag säger bara det... Det kommer att bli så fint när det är klart! :) Tänkte ta nya bilder på hur det ser ut och visa här... Vill ni se det?
 

KÄNSLOR.

Och här kommer alla känslorna på en och samma gång… Som Per Gessle skulle sagt de. Vet ni vad jag är så enormt trött på? Jo, att bli besviken. Att ge människor nya chanser och att alltid vara så förlåtande. Jag måste lära mig att bli bättre på att ”göra slut” med människor som umgås med mig för ”egen vinning” eller när och om det passar dom. Det tar alldeles för mycket energi att bli besviken och sårad och jag är så trött på att vara för snäll för mitt eget bästa. Varför går man på samma ”nit” flera gånger? Jag är trött på att människor hela tiden förväntar sig att jag ska stå med öppna armar när världen rasar samman – Och jag kan nog inte med ord säga HUR MÅNGA gånger jag gjort det om och om igen fast att jag egentligen kanske inte borde. Hela tiden förväntas jag vara klistret i relationen, personen som ska värna om andras välmående och välbefinnande. Ringa, smsa, snapa, gilla, kommentera. Men vem frågar mig? ”Hur mår du Jakob?”. Det är alltid så lätt att gå på mig och påtala hur vida jag inte hört av mig, hur vida jag inte gjort si eller så.
 
Som mamma alltid säger: "Jakob, du måste tänka på dig själv ibland också och inte alltid vara för snäll för ditt eget bästa."
 
Hur kommer det sig att människor beter sig så? Att de hör av sig när det passar dem. De förväntar sig att man ska sitta på ”givakt” och ALLTID vara tillgänglig, de skyller alltid på att ”jag har så mycket…” och vem fan (rent ut sagt) har inte det? Vem har inte mycket? Det är inte som att mitt liv går ut på att ”sitta hemma och vänta på dig”. Nej. Jag har också massvis med saker att göra, men det handlar om att prioritera. Jag kräver sällan, nästan aldrig någonting av någon. Ibland blir man bara så trött på människors betende. Som nu.
 
 

LAMPOR & INREDNING - HJÄLP!

Sedan jag köpte min egen bostadsrätt i Stockholm så har inredning och den typen av detaljer plötsligt blivit väldigt, VÄLDIGT kul! Det var lite som att en ny värld öppnade sig. Jag slösurfa omkring bland olika sajter, googlar och bara klicka runt här och där och hämtar inspiration.
 
Jag har lust att köpa en Tom Dixon-inspirerad lampa - Ni vet, de stora rundade (hypade) som finns i rosé och bronsguldig färg? Men jag vill hitta den i silver! Har någon av er sett en sådan någonstans? Se lampan på bilden nedan, en sådan fast i silver. Bilden är lånad av fina Lisa (hennes fina lägenhet på bilden). Jag skulle även vilja hitta tavlor, gärna med svartvita motiv eller med citat och texter på. Vart hittar jag det? Någon som vet eller har några tips?
 
 
Bilden är lånad här.

@ KIM CESARION - UNDRESSED RELEASEPARTY!

 
Träffade min finfina böna Linda på Östermalm och käkade middag på Fridays Stureplan.
 
 
Träffade min nyfunna, men alltid lika vackra vän Alicia.
 
 
Alicia & Linda.
 
 
Vi träffade fina Lisa. Så otroligt vacker tjej! För ett par år sedan pratade jag & Lisa VARJE dag via telefon, sms och skype. Tänka sig vad tiden springer iväg! :)
 
Kort och gott: En väldigt trevlig kväll innehållande skön musik, skratt och en massa härliga vänner och bekanta. Och självklart - Ni får inte missa Kim Cesarions nya (grymma!) album "Undressed" på Spotify - HÄR. Så otroligt bra!

YOUR FAV?

 
Vilken av dessa outfits är din favorit? 1-4.

MOT STAN & CHRISMA HÅRDESIGN!

Godmorgon solstrålar! Jag är uppe och redo, ska gå och möta upp Karin som jag inte träffat på cirka ett halvår (!) och lillasyster Emma. Vid 12:00 är det dags att gå till Chrisma Hårdesign (tips!) här i Västervik och klippa mig! Trots att jag bor i Stockholm så går jag fortfarande och klipper mig hos bästa Veronica som varit min frisör i säkert 7-8 år. Hon är så grym!
 
Bloggen är laddad med flera inlägg, så kika in här under hela dagen!
 
 
T-shirt från IvyRevel

DOKUMENTERA VARDAGEN

 
Jag försöker att bli mer flitig med att ha med mig kameran och dokmentera min vardag. Är det sådant ni vill se mer utav? Bilder. Vardag? Just nu är ni här och kikar men i kommentarsfältet syns ni inte speciellt mycket. Tråkigt, snälla ni, kom ihåg att det är er feedback som visar mig vad ni gillar att läsa och se mer utav.
 
I helgen kommer bilder från Kim Cesarions releaseparty i onsdags. :)

DE DÄR STUNDERNA I LIVET.

Det är inte ofta jag blir varken blödig eller gråter. Men jag blir så känslosam när det kommer till de där små, vardagliga stunderna som kan komma att förgylla en hel dag - Om inte ett helt liv. De där värdefulla stunderna som man tar förgivet alldeles för ofta. Vad menar jag? Jo, att jag försöker att ständigt påminna mig själv om att njuta utav livet. Stanna upp och njuta av vad jag har och inte lägga fokus vid vad jag inte har. Jag vill inte lägga tiden på att gå förbi spegeln och lägga fokus på mina skavanker och komplex. Jag vill ta vara på små som stora stunder, fina stunder, att leva i nuet och att skratta mycket och ofta, träffa människor, vänner, familj, släkt så ofta det går och kramas i massor. För, fyfan vad kramar är underskattade! Har ni någonsin tänkt på det?
 
En av de stunderna i livet då jag mår som allra bäst är att vara hemma hos min bror och hans fru och leka med min äldsta brorson och han är som klistrad vid mig eller när min yngsta brorson somnar tryggt på mitt bröst. Alltså den kärleken där och då är så mycket större än jag kan beskriva i ord! I helgen som var så åkte vi och hälsade på hos hemma hos dom, detta efter helvetesnatten med mitt livs värsta migränanfall, totalt utmattad och trött kliver jag ur bilen. I trädgården jobbar de förfullt med sitt hus och min äldsta brorson, snart 2,5 år gammal står i trädgården. Han får syn på mig, ropar högt "Aapop!" (Jakob) och kommer springandes emot mig och kastar sig i mina armar. Den känslan. Den kärleken precis just i det ögonblicket är obetalbart.
 
Nu sitter jag på bussen på väg till Västervik igen, i helgen väntas dop för min yngsta brorson och jag längtar så mycket efter dom trots att det bara gått en vecka sedan jag träffade dom senast.
 
 

ON THE ROAD AGAIN!

Jaha kära vänner! Sitter just nu på väg till Cityterminalen för att hoppa på bussen. Andra helgen i rad så spenderar jag min fredag på väg till Västervik - Denna helgen är det dop som står på schemat. Även nästa helg blir det Västervik igen, men då för att gå på min kusins bröllop! Ska bli så kul! Mycket åkande fram och tillbaka nu som ni märker... ;)
 
Så i helgen ses vi i Västervik! Bloggen är laddad med inlägg så kika in här igen idag och under hela helgen! :)
 
 
Frapino med Jordgubb & Mynta på Espresso House, alltså... SÅ GOD! :)

ATT STÅ KVAR MED HUVUDET HÖGT.

Är det någonting jag verkligen brinner för så är det att kunna påverka, det är också det jag valt att använda min blogg till. Att prata och lyfta ämnen till ytan och göra vad jag kan för att påverka. Att kunna inspirera andra människor till att våga stå starka när det stormar som allra mest. Att stå kvar med huvudet högt, få alla att inse att du duger mer än väl precis så som du är. Här behöver du inte ha ett sexpack på magen, det finaste håret eller den där felfria hyn för att vara okej. För du duger precis så som du är.
 
Jag vill förmedla en motiverande känsla. Jag är bara jag. Jag vill visa att man kommer långt med att våga vara sig själv och tro på sina drömmar även om ni går igenom, eller har gått igenom, tuffa tider så kan ni komma ur det starkare än någonsin - Bara ni bestämmer er för att ta kampen och vinna. Jag vill visa att man kan uppnå sina mål och drömmar även om man inte varit den “populära i skolan”, den som alltid haft uppmärksamheten riktad åt sitt håll. Jag har istället under många år varit killen som där i skolan aldrig hade någon. Den som aldrig hade någon som sa ifrån eller som stod upp för mig. Människors elaka ord kommer alltid att säga så mycket mer om deras egna osäkerhet än det säger om dig. Jag vill att ni som läser här ska tänka “Kan han, kan jag”.
 
Om jag kan vara någon annan människas förebild och lyckas inspirera en enda person till att orka ta kampen och vinna så har jag lyckats. Det är större än ord någonsin kommer att kunna beskriva.
 
Jag kan inte låta bli att vara smått avundsjuk på alla de lyckliga människor som just nu befinner sig på Bråvalla Festivalen i Norrköping! Om det inte vore för att jag har fullt upp med jobb torsdag och fredag och dop på lördag så hade ni sett en sprallig kille på 195cm studsa omkring på hela festivalområdet! Vad skulle man göra utan musik?
 
Låt oss bara ta en sekund och prata om bandsläppet... Alltså... Wow! Eller, behöver jag säga mer än att ″name dropa″ några så tror jag att vi alla är överens om att VI skulle vilja vara där, haha! Låt oss börja med Sam Smith, Lana Del Rey, Passenger, Axwell & Ingrosso, Alesso, Kanye West, Imagine Dragons, Kings of Leon, Adrian Lux... Ja, listan kan göras lång! Jag får helt enkelt nöja mig med att fortsätta spela Sam Smiths (som är en stor favorit just nu!) låtar på högsta volym på Spotify. Lyssna HÄR. Missa inte den killen, alltså han är en så enormt skicklig sångare och hans texter... I have no words!
 
 
Jag verkar inte vara den enda som vill vara där nu... I alla fall om man kollar Twitter. :)

TONIGHT!

 
 
Nu dags för Kim Cesarions releaseparty för nya albumet Undressed med min fina böna!

FULLT ÖS!

Idag blir en dag med fullspäckat schema! Först jobb där det är fullt ös vilket är spännande och kul - Mycket som händer! Därefter snabbt hem och byta om, plocka med mig kameran och sedan möta upp Linda för middag och sedan gå på Kim Cesarions releaseparty för hans nya album "Undressed". Ska bli riktigt kul!
  

KIM CESARION "UNDRESSED" RELEASEFEST!

Titta vad som kom med posten! Inbjudan till Kim Cesarions releasefest för hans nya album “Undressed” nu på onsdag – Ska gå med min fina böna Linda! Ska bli så himla kul då albumet går varmt på min playlist, så in och lyssna på albumet på Spotify fina vänner om ni inte redan gjort det!
 

VÄRSTA NATTEN PÅ LÄNGE

Inatt fick jag den värsta migränattacken någonsin – Så illa att tankarna snurrade “Är det såhär en hjärnblödning känns? Vad är det som händer? Såhär har det aldrig känts innan...”. En fruktansvärd smärta och panik i kroppen över hur jag ska ligga med huvudet, om jag ska täcka över ögonen. Snurrar. Blir aldrig nöjd. Panik. Där på sängkanten sitter du, världens bästa mamma och klappar ömt min panna och servar mig med medicin, vatten och masserar försiktigt mina tinningar i hopp om att kunna lindra smärtan samtidigt som mina tårar utan minsta ansträngning rinner på kinderna. Vet inte när jag kände mig så “liten” senast. Tack för att du är världens finaste människa – Älskade, bästa mamma.

MIDSOMMAR 2014

Midsommarafton 2014 ♥ Firade min midsommarafton ute på landet i min farbror och hans frus stuga i sällskapet av mina älskade föräldrar, finaste farmor och vänner till familjen! Mat i massor, kubbspelande, skrattattacker, jordgubbar och att även få skymta solen mellan varven. Så fint! Sedan många år tillbaka firar vi alltid midsommar tillsammans med dessa människor — En fin tradition! :)
 

YESTERDAY!

 
Skinnjacka från Jofama — T-shirt från IvyRevel — Jeans från H&M — Skor från Converse.
 
Bilder från igår! Jag är ju hemma över helgen hos familjen i Västervik och firar midsommar och träffar saknade vänner! Vaknade tidigt och gjorde mig i ordning, åkte ner till stan för att träffa min fina Johanna. Vi kikade i de butiker som var öppna, drack latte och pratade ikapp de senaste månadernas händelser. Så mysigt! Det kommer fler bilder från mitt midsommarfirande senare, men först; Frukost! Cornflakes och jordgubbar. Bästa. Mums!

PÅ VÄG!

Sitter i bilen — En långhelg i Västervik väntar! :)

DET ÄR DU ETT LEVANDE BEVIS PÅ.

Ibland räcker inte ord till för att beskriva hur stolt man är över en annan människa. Men jag försöker att alltid visa detta för människor som betyder mycket för mig. Ibland så pass mycket att jag glömmer bort mig själv, men nu ska inte fokus vara på mig utan dig! Fina Nellie... Stort grattis till detta stora projekt! Många av er har säkert redan hunnit läsa (direktlänk) om Nellies nya, stora projekt! Hösten 2014 släpper hon sin första bok tillsammans med ett bokförlag. Wow!
 
Det må vara många års ålderskillnad mellan oss, det må vara många som har åsikter till både höger och vänster — Men vi har en väldigt fin och ″syskonlik″ relation och jag är upp-över-öronen stolt över dig. Jag står bakom dig och backar dig när det stormar som allra mest, jag finns där alla de dagar då livet känns tufft och som en enda lång uppförsbacke. Ett samtal bort och jag ska göra vad jag kan.
 
Jag ska ställa denna boken i mitt hem och berätta att den där tjejen... Hon är fantastiskt fin, från insidan och ut och jag är så glad över att ha henne i mitt liv! Rättare sagt — Jag är så glad över att ha lärt känna en sådan familj som tagit emot mig med öppna armar och ALLTID visar enorm kärlek! Jag har sagt det förut, och jag säger det igen — Jag tror på dig Nellie. Jag finns här. Med kärlek, stort hjärta och ödmjukhet kommer man långt, det är DU ett levande bevis på. ♥
 
 
″Du har ju skrivit mycket om Västervik och allt som hänt dig här. Så vill att du ska veta att det finns personer här i vår lilla stad som tycker att du är inspirerande och grym.″
 
Ett sådant där mail som värmer lite extra mycket! Tack, tusen tack! När jag blickar tillbaka på mitt liv eller hamnar i samtal om mobbning och utanförskap så undrar jag ibland vart mitt driv kommit ifrån. Hur jag en dag bara bestämde mig för att vinna. Hur jag undra alla dessa år orkade att ständigt stå i försvarsposition för rätten att vara jag? Märkligt men sant. Varje utgång där hemma var (och ÄR fortfarande många gånger) lika med kaos. Jag kan rabbla hela händelseförloppet innan kvällen ens hunnit börja. Jag har träffat många utav de där människorna som är noga med att berätta ″att jag inte ska tro att jag är något...″ att jag är ful, äcklig, bögjävel med mera. Jag har nog hört de allra flesta själsord och konstiga utlåtanden och detta från människor jag inte känner — Vi har i de allra flesta fall aldrig ens pratat med varandra tidigare.
 
Ett av många exempel är blogginlägget nedan som jag skrev för ett par månader sedan...
 

 
Och så var vi här igen, som så många gånger förut... Jag avskyr det faktum att jag gång på gång ska komma hem till samma sak. Igår var jag ute och dansade tillsammans med mina vänner här i Västervik och när det var dags att promenera hem händer det. Som alltid kan jag redan innan berätta förloppet av en sådan här kväll innan den ens hunnit börja. Är inte det skrämmande? Hur som helst... Jag ser hur en kille tittar på mig ute på torget, jag passerar som vem som helst och hör hur killen skriker ″Fitt-bög!!!″ bakom min rygg.
 
Jag väljer då att konfrotera personen lugnt och sakligt genom att fråga ″Varför säger du ens en sådan sak? Vi känner inte varandra. Jag vet inte vad du heter och vi har aldrig tidigare pratat med varandra. Eller hur?″ Svaret jag får blir ett flyktigt ″Nej. Jag minns inte ens att jag sa det. Det var säkert... Inte till dig.″. Men det var ju bara jag där. Jag passar även på att fråga varför man gör en sådan sak, vad som får honom att tro att det är okej? Jag får ett kort svar - ″Jag vet inte.″. Jag vinklar om händelsen och förklarar att jag skulle aldrig någonsin få för mig att skrika så till en person. Jag har ingen som helst rätt att göra det. Killen ber om ursäkt och jag tar självklart emot ursäkten och vi går vidare. Jag tänker inte vara långsint, jag tänker inte skrika och ställa till en scen. Men ibland får man nog - Det är inte första gången det händer och säkerligen inte sista. Såhär har det hållt på större delarna av mitt liv och värre har det blivit i och med att fler och fler människor ″vet vem jag är″ (ett larvigt uttryck jag vet, men ni förstår vad jag menar) och känner till mig i sociala media sammanhang. Men det är så klart tröttsamt.
 
Jag skriver inte detta för att framställa mig som killen som kommer hem från ″storstan Stockholm″ och trycker ner denna staden. Det har jag inget som helst behov av att göra. Jag vill kunna komma hem och ha kul, det är vad det handlar om. Jag vill kunna komma hem till en stad som accepterar - Inte bara mig, utan alla. Jag kräver inte att alla människor ska älska mig, men vi kan respektera alla. Jag vill komma hem hit utan att mina föräldrar ska behöva vara oroliga eller att de med nedstämd ton dagen efter ska fråga ″Hände det något igår?″. Jag är Jakob. En kille som valt att gå sin egna väg i livet och som valt att flytta härifrån och som i sin tur har fått ta enormt mycket hat, kränkningar och själsord till följd av detta. Jag säger inte allt detta för att på något sätt klanka ner på denna staden - Jag är uppvuxen här och det finns så mycket som jag älskar med den. Men just detta är den del jag inte klarar av. Den delen som jag bara inte kan blunda för.
 
Det är skrämmande att det faktum att jag går på samma gata som dem fortfarande kan provocera någon så enormt mycket? Varför? Och jag är så enormt trött på människor som säger att - ″Det får du kanske räkna med i och med att du blivit någon?″ - Vadå ″blivit någon″? Jag är precis samma person som jag alltid varit men med mer erfarenheter. Jag är samma person fast att det ″gått bra″ med detta som sker runt omkring mig och bloggen - Det jag byggt upp utifrån den person jag är. Jag är inte ett offentlig bollplank som det är okej att vara elak emot bara för att jag valt en riktning som gjort att jag blivit lite av en ″offentlig person″. Varför skulle det vara mer okej att vara elak mot mig på grund av detta? För att jag har en blogg? Det är inte okej. Det är inte okej någonstans.
 

MONDAY MORNING.

Efter en helt fantastiskt kul helg innehållande timvis med dans, skratt och galenskaper så spenderade jag största delen av min söndag hemma i soffan — Sååå skönt! Nu är jag laddad inför en ny, fullspäckad vecka med jobb. Och till helgen väntar midsommarfirande! :) Hur galet är det inte att halva juni redan har passerat?! Tiden springer verkligen iväg. Men nu är det inte många veckor tills det är dags för lite efterlängtad semester. Sommar, älskade underbara sommar!
 
 
 
Happyfaces! Jag & min fina vän Felicia i lördags. :)
 
Jag påväg hem till min fina Linda för lunch & PRE-party innan Summerburst.

 
Vi mellanlandade på Kåkens dagsparty & hängde med skönt folk & fina vänner.

 
Mitt underbara festivalsällskap — Mina fina vänner Linda & Felicia. Fina ni!

 
Jag, fina Ingrid & Linda. :)

 
En del av mitt partycrew kvällen till ära! @ AFTERHOURS-baren. 

 
Twerkparty med K to the -enza.

 
@ THE DANCEFLOOR

 
Jag & Felicia mötte upp min fina vän Sofia & hennes pojkvän Emilio i premiumområdet & dansade till Calvin Harris!

 
SKÅL!

 
Jag och min underbara vän Alicia. Som vi twerkade (läs: jag försökte, haha) igår! :) Fina, fina människa.

 
SUMMERBURST 2014!

 
Kenza, Alicia & jag — En del av mitt fina sällskap hela kvällen igenom! :)

 
 
 
Vilken magisk avslutning av David Guetta! Wow!
 
Ett ord — Wow! Vilken kväll! Jag hade SÅ OTROLIGT kul igår! Vi dansade och skrattade så mycket genom hela kvällen! Fina vänner. Tack! :) Tusen tack till fantastiska Starclub och Summerburst för en fantastisk festival. Så kul! Så tacksam! 

SUMMERBURST DAG ETT.

Dag 1 på Summerburst har varit HEEELT fantastisk bortsett från blåsten och kylan — Men det var ingenting som inte lite dans kunde lindra! Vi har skrattat, dansat och jag gick omkring med ett STORT leende under hela kvällen — Det är verkligen något särskilt med den här festivalen (och säkerligen alla andra också), men kombinationen av musiken, dans, underbart sällskap och stämningen skapar någon sorts magi som inte riktigt går att beskriva. Ett härligt kittlande magpirr!

Ikväll är det dags igen! Men först — Hem till Linda dit jag blivit bjuden på lunch! Sen åker vi och möter upp Felicia och därefter raka vägen till festivalområdet på Gärdet och dansa till bland andra, Calvin Harris och David Guetta. Hur fett? Behöver jag säga mer än så egentligen? Wow! TUSEN, jag menar verkligen tusen tack till fantastiska Starclub som ger mig och mina vänner denna möjlighet och upplevelse! Tacksam! :)

NU STAN - SEN SUMMERBURST!

Nu ska jag röra mig in mot stan en sväng! Närmare bestämt Gallerian, och lite senare möta upp Felicia som jag bjudit med till Summerburst! Jag är så peppad. Tack Starclub! Ikväll står bland andra Hardwell på spelschemat! GRYMT! Älskar att göra sådana här spontana saker, att dansa tillsammans med vänner och bara få ha kul! Så tacksam! Ska även möta upp min sköna böna Linda på Summerburst... And dance our asses off! ;) Haha!
 
I övrigt så känns det som att detta inte kunde ha kommit mer lägligt än nu i och med all den stress som varit de senaste veckorna med ALLT från flytt, till renovering, jobb och tusen saker som ska fixas hit och dit! Mycket stress och press. Från och med nästa helg väntar tre fullbokade helger med resor till Västervik varje fredag — Midsommar, dop och bröllop! Bara massa trevligheter i och för sig men det tär verkligen på en endå känner jag. Jag har inte haft en lugn stund på ett tag nu så det känns skönt att få släppa loss lite denna helgen och bara njuta! Jag är inte den som klagar, men ibland måste man bara få ″pausa″ lite och andas. :)
 
Ha en skön fredag mina fina! Vi kanske ses på Summerburst i helgen? Hoppas! :)
 

KÖKET NU!

Här kommer en ny bild från köket! Såhär ser det ut just nu. Imorgon kommer elektrikerna hit igen och drar sista elen till maskinerna och all belysning! Sen väntar kakel och montering av spisfläkten innan elektrikerna kan slutföra sitt jobb. Men hur som helst, sakta men säkert så börjar mitt nya kök ta form! Och jag gillar det så mycket.

DET BLIR SUMMERBURST I HELGEN!

LYCKA! Stort tack till Starclub.nu som bjuder mig + en vän på premiumpass till Summerburst i helgen och även inbjudan till den officiella efterfesten på Sturekompaniet! Hur kul?! Här har man gått i tron om att man inte ska på Summerburst och så idag händer detta... Jag är taggad till tusen redan nu! :)
 
 

KÖKET BÖRJAR TA FORM...

Mer kökssnack! Sakta men säkert så börjar ett nytt kök att ta form och jag kan redan nu se framför mig hur fint det kommer att bli! Åh! Vill bara att det ska vara klart nu, helst igår! Haha. Men det är mycket som ska på plats och flera duktiga hantverkare inblandade — Så jag får tålmodigt vänta och leva på mikromat sålänge. Haha! The fabulous life of Jakob. ;) Lever med kaos i lägenheten som är fyllt med paket, material, verktyg och annat ″smått och gott″ överallt. Men den som väntar på något gott...
 
Hur som helst! Detta är den senaste bilden på köket som jag har just nu. Dock saknas en del saker på denna bilden — Elektriker har varit och dragit fram el till alla maskiner och uttag samt väggen är spacklad och redo för kakel och mina nya bänkskivor är på plats och de har sågats till för att få plats med ny diskho och min nya induktionshäll. Nu inväntar jag rörmokare och även elektrikern (igen) som ska komma och färdigställa installationen av de nya maskinerna! Och just de! Golvet, alltså... Vad ska jag säga? Det är PRECIS så som jag ville ha det — En snygg mellangrå färg. Så fint!
 
Längtar efter att få visa det färdiga resultatet... :) Är ni nyfikna?
 

THIS IS HOWÅkte in till stan och träffade min fina böna Linda direkt efter jobbet! Vi har promenerat omkring i ett underbart, varmt och soligt Stockholm med varsin iskaffe och kikat i några butiker! Jag har sagt de förut, och jag säger det igen! Vilken fin människa och vän — inside & out!

SUMMERBURST

Kan inte låta bli att vara smått avundssjuk på alla de som ska på SUMMERBURST här i Stockholm i helgen! Jag var där 2012 (tiden går så snabbt!) och hade verkligen en magisk kväll tillsammans med fina vänner och dansade till Adrian Lux, Nause, David Guetta med flera. Jag vill också...
 

NI GER SÅ MYCKET

Ni ger mig så enormt mycket energi och motivation. Bästa läsare! TACK för att ni läser, tack för att ni är dom fina människor ni är, tack för att ni kommer fram och hälsar på stan! :)

Svaren från frågestunden med Nellie kommer såfort hon svarat på frågorna. ;)

START THE DAY

Godmorgon fina ni! Se till att starta dagen med en grym energi, låt ingen annan människa dra ner dig! Se även till att fokusera på dig själv — gå förbi spegeln och tänk glada tankar! Du är fantastiskt fin precis så som du är. Lägg inte fokus på att kritisera ditt utseende utan beröm dig själv istället för din insida och personlighet! Det kommer att ta dig långt.

Se även till att lägga fokus på DIG och dina nära och kära, men kom ihåg att fokusera på de personer som väljer att fokusera och prioritera dig!

MITT UPP I ALLT

Har så extremt mycket att göra i och med köksrenoveringen som är i full gång så bloggen blir lite lidande nu! Fortsätt att ställa frågor till Nellie i inlägget under så kommer de upp senare. Ha en fin dag!

STÄLL DINA FRÅGOR - TILL NELLIE!

En kul tvist på frågestund! Nu är det bästa Nellie som svarar på frågorna ni ställer här i bloggen! :) Så, ställ dina frågor här i kommentarsfältet — Ni är många som brukar undra "Hur lärde ni känna varandra? Är ni syskon?". Ös på!

Nu har du chansen att få svar på dina frågor! Så bomba på med härliga frågor tills på söndag då Nellies svar kommer upp här i bloggen!
 

YOUR THOUGHTS

Att få ta del utav och höra era tankar och feedback är enormt drivande och inte minst peppande! Lägg gärna några sekunder av din tid och svara på denna frågan - Varför läser du min blogg? Vad gör att du läser den? Vad gillar du?
 
Långa svar tas gärna emot så skriv så mycket du orkar, kan och vill. Det finns inga begränsningar. Jag hoppas att vi ses i kommentarsfältet bästa läsare!
 
Överraskade världens bästa föräldrar med ett blombud idag! I kortet står:
 
"Mamma & Pappa
Tack för ALLT ni gör för mig!
 
Jag älskar er!
Kram Jakob"
 
Ett av mina sätt att visa min uppskattning och påminna dom om hur ENORMT tacksam jag är över allt de gör och har gjort för mig genom åren! Att de alltid stöttat, peppat och motiverat mig till att följa mina drömmar och för att de alltid accepterat mig för vem jag är. För att de alltid varit de människor som påmint mig om att jag är älskad dagar då det varit och är tufft — de människor som alltid fått mig att känna mig just det, ÄLSKAD. De människor som gjorde det möjligt för mig att även under den period i livet då det, utan deras vetskap, var som allra värst i skolan så var det alltid skönt att komma till ett hem fyllt av kärlek! Tack! Ni är mina förebilder.
 

WOW!

Jag kan inte sätta ord på hur smickrad och glad jag blir över att få sådana här fantastiskt fina bilder från talangfulla läsare (som kommer lite då och då)! Denna har otroligt duktiga Oscar ritat — Och det finns ett ord... Wow! Tusen tack Oscar för denna fina bilden och även för de oerhört stora och fina orden i bildtexten. Rörd. Stolt över att få vara din förebild! Tack!
 

I FULL GÅNG MED NYA KÖKET!

Herregud vilken intensiv helg det varit! Trött i huvudet och kroppen vill jag lova. Världens bästa föräldrar har varit här hela helgen och hjälpt mig med att riva ner mitt gamla kök och lägga in mitt nya köksgolv! Vill du se det nya köksgolvet jag valt? Klicka här. Nu ser det ut som ett kaos (!) hemma men det kommer bara att vara en vecka. Denna helgen kommer mina föräldrar (igen) och även hantverkare och elektriker för att bygga upp mitt nya kök.
 
I helgen var vi på IKEA i Kungens Kurva och med hjälp av en supergrym och trevlig tjej vid namn Hanna (är nästan säker) ritade vi upp mitt nya kök i deras dataprogram. Wow — Vilket lyft det kommer att bli! Svårt att få en uppfattning via skissen, men så kul att springa omkring och välja alla maskiner, luckor, handtag och alla övriga detaljer. Och även planera och välja nytt kakel och belysning! Jag kommer att vilja övernatta på golvet i köket när det är helt klart bara för att njuta utav det till max, haha! :)
 
Bild 1. Skåpsluckorna nedtagna och äntligen dags att börja riva det gamla! Bild 2. Hela köket borta, det enda som finns kvar är diskbänken (den tas bort denna helg). Bild 3. Inspirationsvarv på IKEA. Bild 4. Köket håller på att planeras och ritas upp! Bild 5. Såhär kommer det nya köket ungefär att se ut med vissa justeringar. Exempelvis så kommer min ugn att vara placerad under min induktionshäll.
 
 

FIX, TRIX OCH RENOVERING

Det är så kul att det verkar vara en hel del utav er som är nyfikna på min lägenhet, min renovering, inredning och allt det där! Så, jag tänkte att ni ska få hänga på denna resan! Före, under och efter. :) Så är du en av de personer som är nyfiken på hur det går med det nya köket? Kika in här på bloggen igen ikväll, då kommer lite bilder från hur det ser ut just nu och även lite tankar kring köket. :) Hoppas vi ses i kommentarsfältet!
 
I och med köpet av min egna lägenhet så har jag skapat en ny kategori här i bloggen som heter Inredning, du hittar den här. Där samlar jag inspirationsbilder och uppdaterar kring nya inköp och renovering!
 

YOURSELF

Kom ihåg att våga sätta dig och ditt egna välmående i första hand – Att inte alltid prioritera andras välmående framför ditt egna. Kom ihåg att du inte alltid kan finnas till för människor som endast bryr sig när de behöver någonting, men aldrig när du behöver någon eller något. Är det vad man kallar vänskap eller kärlek? Nej. Yta. Det är okej att säga ifrån, det är okej att ″göra slut med både vänner och flick-/pojkvän som behandlar dig illa.
 
I slutändan kommer du ALLTID att stå dig själv närmast, och du förtjänar att må bra.
 
 

2008 startade jag denna bloggen utan några som helst mål egentligen — Snart 6 år senare ser det ut såhär... Tänk att mina ord, mina blogginlägg kan betyda SÅ MYCKET för en annan människa? Mina ord har blivit lästa tusentals gånger och nått ut till tusentals personer. Vid närmare eftertanke så är det ganska ″galet″. Det är vid sådana här tillfällen som man får ett så kallat ″wake up call″ — en sorts bekräftelse på att jag kan och gör skillnad för flera utav er. Att ni klickar in här dag efter dag och läser om mitt liv och vad jag har att berätta, delar mina inlägg, kommenterar och gillar. Så fint! Tack snälla ni. En dröm och fantasi jag länge haft med denna bloggen är just detta. Att göra skillnad. Att kunna inspirera, peppa, pusha. Att använda min blogg på rätt sätt. Att ta mitt ansvar. Och wow! Vad säger man? Jag är så enormt rörd. Denna kommentaren fick jag igår och den fick (och får) mina ögon att tåras. Jakob, tänk att detta händer just dig... Tacksam.
 
″Hej finaste Jakob! 
Okej, jag är en tjej på 16 somrar, bor i en liten ort där rykten och fördomar gärna sprider sig snabbare än vinden. Att här vara en mulligare tjej som inte har utséendet killar efterfrågar anser jag vara ganska tufft i många lägen, speciellt när kommentarerna om MIN kropp kommer här och var, från folk jag inte känner eller från folk jag känner. Jag hamnade till sist i en ätstörning, JAG kände mig inte tillräcklig och valde att ta den vägen ur, helt ensam. Jag skriver inte det här bara för att, jag skriver det här för att det bara var en person i hela världen som kunde hjälpa mig just då och det var DU. För mig är du en viktig person och du måste få veta det. Hade inte du hjälpt mig hade det kunna sluta så fel och även om du inte ens visste att du hjälpte mig, gjorde du så mycket. Att få ihop varenda tanke och varenda känsla är för svårt, därför valde jag att göra en kort text om det här, men huvudsaken är inte allt som hände och allt jag kände utan att det var du som hjälpte mig, du är min hjälte, på riktigt! Stor kram!″
 

LIGHT IT UP, TELL ME MORE, EXPLORE

 
Tröja från Zara Man - T-shirt från About Knowing Ed - Jeans från H&M - Skor från Björn Borg Footwear.
RSS 2.0