KÖKSPLANER...

Inte nog med att jag är så trött att jag är nära på att somna i skrivandets stund — Jag har också ont i nästan varenda del av kroppen! Haha. Armar, axlar, nacke och ben skriver efter vila efter dessa 4 dagar med konstant springande i trappor, bärande ut och in, packade, stress, städande och så vidare. All denna stress som jag burit på inombords under ett par månader kommer ikapp och jag är helt slut.
 
Hur som helst, nu ska jag försöka att få er att inte sitta bakom mobil- eller datorskärmen och somna på grund av mitt "trötta inlägg"! Haha. Nu är det dags för lite kökstankar! Men först vill bara jag bara säga TACK för alla fina ord, mail och kommentarer här på bloggen och på Instagram kring lägenheten. Jag blir så glad över att ni är så positiva och att ni gillar stilen och min investering - Mitt hem. Tack! Återigen, köket.
 
Dom röda (hemska) luckorna har fått sitta kvar i köket så länge — Varför? De skulle ju monteras ner och designas om? Ja, det var i alla fall tanken, men nu har jag tillsammans med mina föräldrar (i och med deras värdefulla kunskap och kloka råd) börjat diskutera ifall jag istället ska byta ut hela köket! Designa om det. Andra maskiner, min nya fläkt i rostfritt stål ska upp och smartare förvaringsmöjligheter måste införskaffas. Just nu är de inte bra. Jag är inte nöjd med varken luckorna eller förvaringsmöjligheterna. Så... Tanken är att installera ett nytt IKEA kök i stil med detta — I alla fall är det detta kök som blir min inspiration. Helt och hållet i min stil, snygga luckor, bra förvaring, breda handtag i rostfritt stål.
 

INFLYTTAD IN NYA LÄGENHETEN


I LÄGENHETEN


Solen skiner och det känns som om våren är här! Första lasset med nya möbler är nu på plats! Nu fortsätter flyttandet — Innerdörrarna (likt den ni ser på sista bilden) ska bort och ikväll blir det montering för fulla muggar! :)

FLYTTEN HAR BÖRJAT


Tråkigaste momentet... Själva flytten! Hämta alla saker, bära in och ut. Önska oss lycka till!

ATT KÄNNA ATT MAN ÄR SAKNAD.

Imorse fick jag detta smset och jag tror inte egentligen att jag behöver förklara hur mycket det värmde hjärtat... Vi hamnade i samma klass i gymnasiet och vi har hållt ihop sedan dess. Så många roliga minnen, några av de starkaste minnena är vår backpacker-resa i en månad i Thailand och vår långweekend i en stuga på Öland. Några återblickar i bloggarkivet i form av bilderna nedan! :)

 
 
Minnen ♥

FÖRSTA BILDEN PÅ MIN NYA LÄGENHET

Igår kom mina föräldrar äntligen till mig här i Stockholm — Att få krama om dom och bara få ha dom nära är helt oslagabart. Så tacksam över att ha föräldrar som konstant stöttar mig i allt jag gör, som jag kan bolla idéer med och som alltid kommer med de rätta svaren. Hur som helst, mina bästa och jag är under ett och samma tak och det är dags att flytta in under ett nytt sådant. Spännande!
 
Igårkväll åkte jag och pappa direkt till nya lägenheten (mamma fick stanna hemma då det var alldeles för mycket packning i bilen för att vi alla tre skulle få plats, haha), det var första gången jag besökte lägenheten sedan jag köpte den för en vecka sedan idag exakt. Att sätta nyckeln i dörren till en ny bostad som ännu känns ganska "främmande" kändes pirrigt, nervöst men också lite konstigt. Jag har precis plockat till mig några vuxenpoäng som jag inte trodde att jag skulle ha just nu och här står jag med en egen lägenhet.
 
Nervositeten beror nog på att det är ganska främmande — Ett nytt bostadsområde, en ny lägenhet och ja, allt är bara nytt. Men att höra pappa säga — "Detta kommer att bli jättebra när vi fått dit alla dina nya möbler och vi drar igång med att fixa det som du vill ha det.". De orden var väldigt lugnande. Bästa pappa. Med risk för att bli tjatig, men köket är verkligen fruktansvärt just nu. Haha. RÖDA luckor som har ett par år på nacken om man säger så... Usch. Inte alls min stil, men dessa ska skruvas ner i helgen och sen vart efter kommer det nya, så länge blir hemmet ganska så... Provisoriskt.

Vill ni veta en mindre kul sak...? Jag köpte en ny TV för 10 dagar sedan via en välkänd elektronikkedja och ännu har den inte kommit trots att det skulle ta max 3-5 dagar för leveransen — Så jag ringde upp företaget jag beställt den ifrån igår, och vet ni vad? Den är borta. De kan inte hitta den. Eventuellt har den blivit stulen sa dom. Blir så less och irriterad.
 
Långt inlägg. Mycket snack och tankar!
Men snart kommer fler bilder, här är första (från mäklaren).
Är ni nyfikna? :)
 

TODAY IS A NEW DAY!

And I'm back! Kändes konstigt att klicka in på bloggen och läsa mitt senaste inlägg då jag inte känner igen mig själv i tillfällen då jag hamnar i en sådan svacka. Tecken på att jag bara är människa och jag tänker inte spegla bloggen som något fluffigt och perfekt som ni vet! Men jag försöker att peppa mig själv nu, se allt det positiva och fina som händer! Idag kommer mina älskade föräldrar hit för att hjälpa mig att flytta. Så knas! Idag blir första gången jag åker dit sedan jag köpte den. Har inte haft tid då jag packat och fixat med en massa annat viktigt som är flytt-relaterat.
 
Hur som helst... De kommande dagarna kommer jag att ladda upp bilder på lägenheten tänkte jag! Mest för att märkt att flera av er gärna vill "hänga med live" på denna resan och ta del av vad som händer. Kommer nog att bli en hel del snack om inredning och annat snack! Kul? Men jag vill också fota för att dokumentera lägenheten hur den ser ut från inflytt tills det att jag gjort de ändringar jag vill göra. Först ut är köket! Luckorna är i dagsläget röda (!) och gamla. De ska plockas ner och designas om. Vitt med handtag i rostfritt stål är min tanke.
 
Jag är så spänd inför att få visa min mamma och pappa lägenheten för första gången. Mina bästa, älskade föräldrar! Nu längtar jag så mycket efter att få kramas med dom. Kom ihåg att krama era nära och kära! Bästa som finns.
 

DAGARNA SPRINGER FÖRBI...

Dagarna springer iväg och jag hinner inte riktigt med allt jag vill göra — Just nu befinner jag mig i en liten “svacka” för att vara ärlig, förmodligen är detta resultatet av att det varit lite för mycket av allt den senaste tiden. Stress och press och verkligheten är ju den att livet inte alltid kan vara på topp även om jag nästan alltid är en väldigt positiv och glad person. Men även jag hamnar i dessa perioder i livet då det är tufft på olika plan.

Jag kan inte riktigt varva ner än, projekt är i skapande process och jag befinner mig mitt upp i en flytt. Jag håller förtillfället på att packa ner mitt nuvarande hem i kartonger och i helgen flyttar jag till min nya, alldeles egna lägenhet. Väldigt kul såklart! Mitt i denna svacka så är jag trots allt väldigt laddad inför denna flytten och det faktum att jag köpt mitt egna hem! Stort. Dags att inreda och plocka, men själva flyttandet är det moment som är SÅ tråkigt! Hoppas att ni förstår, tack för att ni är så goa!

MIDDAG MED FINA MÄNNISKOR IKVÄLL IGEN


Middag ikväll med fina Daniel, Bobby, Antonio och Nellie! :) Så fina!

LÖRDAG

Inviger min nya vårjacka i mocka från Jofama idag! Nu ska jag in till stan för att träffa Nellie och pappa Antonio och förmodligen några fler för att käka middag. :)

RICHE MED FINA MÄNNISKOR


Käkat middag på Riche med dessa fina människorna! :)

MIDDAG

Middag med fint sällskap! Firar lägenheten och att Stockholm fått finbesök av halva familjen Berntsson! Fina, fina människor.

Denna lyckan just nu i skrivandets stund... Obeskrivlig! Inte nog med att solen skiner i Stockholm idag, jag har även varit på möte hos min superhärliga mäklare Susanna i förmiddags och skrivit på de sista papprena och nu är allt klart. Jag har nu nycklarna i mina händer och lägenheten är nu MIN! Jag vill bara skrika rakt ut, detta är den största investering jag gjort hittills i mitt liv — Och nu börjar det roliga! Att få inreda och göra detta till mitt hem. Kan knappt vänta på att få bjuda in mina vänner och min familj! :)
 
Syns det hur glad jag är? Ikväll firas detta med en god middag tillsammans med Nellie, hennes pappa Antonio och Bobby! :)
 

VIMMEL

 
Fina Damla och jag på River Islands VIP öppning i fredags.
Fotograf Tam Thi Le Cao

NI FRÅGAR, JAG SVARAR DEL 1

Varför bloggar du? Vad är målet med ditt bloggande? 
 
Ja, den frågan har man funderat en hel del kring sedan jag började blogga för några år sedan. När jag startade denna bloggen hade jag inga som helst förväntningar, för vem visste egentligen då att det fanns någonting att hämta här och att bloggandet skulle komma att bli såhär stort? Ingen. Idag är bloggare nutidens "kändisar" som ständigt finns inbjudna på galor, har egna företag i form av klädmärke, webbtv-serier och gästkollektioner hos stora varumärken inom modebranschen. Härftigt och väldigt inspirerande.
 
Jag tillhör en av de personer som alldeles för ofta kan komma på mig själv att hysteriskt klappa händerna (haha) eller studsa omkring när bekanta till mig fått spännande jobberbjudanden! Jag blir så himla peppad och så otroligt glad för deras skull. I dagens läge förväntas man nästan missunna eller vara avundsjuk - Men sådan är inte jag. Jag ser inte andra bloggare som mina konkurrenter utan istället som "kollegor". Jag vet inte hur många gånger jag suttit i möten eller i mailkonversationer och tipsat företag som andra bloggare istället för att "roffa åt mig" av hela kakan själv. Jag tycker det är viktigt att kunna lyfta varandra. Att hjälpa varandra istället för att "slå undan benen".
 
Hur som helst, för att återgå till frågorna.... Varför bloggar jag? I början bloggade jag som en form av offentlig dagbok - En plats där jag dokumenterade min vardag i både bilder och text. Idag har bloggen blivit en del av mig, en del av mitt liv, Jag bloggar fortfarande för min egen skull och för att jag tycker att det är kul, men idag med en tydligare riktning och mål. I alla fall för mig själv. Jag vill inspirera. Jag har låtit min historia som mobbad bli en stor del av bloggens personliga inslag. Jag vill "möta" mina läsare här, personer som känner igen sig i mina upplevelser och erfarenheter - Jag vill visa att han eller hon inte är ensamma. Jag vill visa att vi visst kan även om ingen annan tror det. Jag vill påminna alla där ute att vi är fantastiska precis så som vi är. Jag drivs av alla fina mail, kommentarer och av de människor som kommer fram på stan och berömmer mig. Det pushar mig framåt enormt mycket och blir mitt bevis på att mina ord gör skillnad för någon.
 
Sen att bloggen har öppnat många dörrar för mig personligen, för bloggen och att jag fått samarbeta med störa företag är ett väldigt stort plus i kanten och någonting jag älskar att göra. Att utvecklas och träffa nya människor, knyta kontakter och växa som person. Allt detta i kombination är det som får mig att vilja fortsätta.
 

DIN RÖST

Denna solstrålen och hennes Youtube-serie “Jag är Nellie” har blivit nominernad till “ÅRETS SVENSKA YOUTUBE SERIE” och “ÅRETS LIVSSTILS KANAL” på Guldtuben 2014. Wow! Så kul! :)
 
Jag blir så otroligt glad (och stolt) för Nellies skull då jag vet hur mycket hon brinner för sin serie och hur mycket tid, energi och kärlek hon lägger ner för att ta fram avsnitten och jag vet även hur tacksam och glad hon är över dessa nomineringar!  Inspirerande unge. Så, därför vill jag be er att KLICKA HÄR och lägga er röst på Nellie i någon, eller båda, kategorierna.
 
Rösta här — www.guldtuben.se
 

YOU ASK

Kör en frågestund/önska-inlägg! Så har du några frågor du funderar över eller några tankar om vad du vill läsa framöver så kan DU väll ta dig tiden att klicka på "kommentera" här under och skriva ett par rader.
 
Kommer inte att hinna blogga någonting mer idag. Tanken var att jag skulle skriva ett längre, personligt inlägg men tiden räcker inte till då jag har hundra saker att göra och just nu känner jag mig inte alls på topp för att vara helt ärlig. Ni verkar försvunnit totalt... I alla fall om man kollar antalet kommentarer..
 

@DETVARMINDAG

Någonting som dagligen värmer mitt hjärta är alla de fina kommentarer jag får på min Instagram. Det är så overkligt när jag inser att det är över 13,500 personer som följer mig och att det finns en en massa “fanpages” som lägger ner sin tid på fina redigeringar och skriver så mycket fint. Jag uppskattar er så, så mycket! Kärlek till er alla.
 
Följ mig gärna @detvarmindag
 

NY VECKA

Träffade på några läsare i helgen när jag var på plats i River Islands butik i Gallerian. Här är tre glada tjejer som kom fram och sa hej och frågade om en bild tillsammans. Jag blev så glad när ena tjejen utbrast — “Såg att du köpt lägenhet också! Så himla kul, grattis! När flyttar du då?”. Jag blir så glad av att mötas av ert fina engagemang. Jag trodde nog aldrig att ni skulle ta er tiden att maila (och kommentera) om allt från tips på inredning, gratulationer och vara såhär glada för min skull.
 
Hur som helst, det är så kul när ni vågar komma fram till mig, det känns liksom alltid lika spännande att få ett ansikte på er som följer mig. Fina ni. Mindre kul är det dock att se när smygbilder tas mellan klädstänger och bakom alla möjliga föremål. Tro mig, jag ser. Och ja, det är obekvämt. Jag förstår absolut att det krävs en hel del mod för att våga gå fram och säga någonting — Men tro mig, jag blir bara jätteglad och det blir så mycket bättre om man gör så.
 
 
"Hej hej. Kul att träffa dig, hoppas det går bra med lägenheten nu. Förväntar mig lite inredningsinlägg nu på bloggen. Ska bli kul att se hur den kommer så ut. Kram Cornelia."

OUTFIT - RED

ME & MY SWEET FRIEND


Min fina vän Angelica och jag idag på River Island.

MÖBEL OCH LÄGENHETSTANKAR...

Jag blir så glad att ni är så fina och engagerar er i mitt val av möbler, alla gratulationer (tack!) och att ni vill lyssna på alla dessa tankar fram och tillbaka! Med risk för att bli tjatig, men det kommer nog att bli en hel del lägenhetssnack här i bloggen ett tag framöver. Inte minst när jag fått nycklarna och börjar flytta in! Pirrigt. Då kommer även bilder från lägenheten. Vill ni hänga med i utvecklingen och se hur det blir..? Lite före och efterbilder kanske vore kul? Eller?
 
Hur som helst en klok läsare vid namn Julia kom med bra “att tänka på”-tankar (tack för det!) kring det här med svarta möbler och att det snabbt och lätt blir dammigt (då varje dammkorn blir synligt). Det är superbra att få lite input och tankar utifrån, det uppskattas verkligen då det är lätt att fastna i ett visst “såhär ska jag ha det”-tänk. Men en sak är jag säker på, jag vill absolut inte ha träfärgade möbler i lägenheten och vita möbler längst med mina vitmålade väggar kan kanske bli lite väl “kallt”? Eller vad tror ni..? Svårt de där.
 
Gällande tv-möblerna. Jag har kikat på en variant av möbel som har öppna lådor undertill. Kanske är det smartare för att kunna förvara tv-boxer och liknande teknik att dosorna ska fungera (som Julia påminde mig om).
Jag läste artikeln på Aftonblandet.se (länk) om att Mia Skäringer tyvärr väljer att lägga ner programmet “Mia på Grötö” - Väldigt tråkigt och synd om någon frågar mig då jag är ett stort “fan” av Mia sedan flera år tillbaka och tycker att hon varit en frisk fläkt i tv-tablån med sina humorsketcher som matchar min typ av humor och att samtidigt blanda in allvar i form av att bjuda in intressanta gäster som pratar bakgrund, livshistorier och framtid. Fint och välbehövt program. Jag känner liksom lite såhär... Vi behöver i vilket fall som helst inte ytterligare ett till matlagningsprogram på tv för det finns redan så pass många som håller en hög standard och i alla olika format.
 
Jag kunde inte låta bli att läsa igenom kommentarsfältet till artikeln. Och min första tanke var -Vad är det för människor? Den ena pinsamma kommentaren avlöser den andra. Och mitt i allt detta är debatten om näthat, kränkningar på nätet och UNGAS förhållningssätt och attityd i sociala medier högaktuell och vuxna frågar sig “Vad unga har för attitydproblem på nätet”?
 
Vad förväntar sig egentligen de människor som gör sådant? Jo, en massa gillningar, delningar och en rad klassiska “dunka varandra i ryggen”-kommentarer i stil med, “Där satt du den!”. Vuxna människor som sitter i kommentarsfältet på nätet och kastar ur sig pikar och hån till både höger och vänster. Egentligen är det så enkelt - Om du inte gillar programmet som uppehöll cirka 1 timme av onsdagskvällens tv-tablå mellan 21:00 - 22:00 så byt till någon annan av dina kanaler? Se en film, plocka ur diskmaskinen, ta en dusch, klappa katten eller gör vad du vill. Ingen har någonsin tvingat dig till att se programmet? Du gillar det inte, men det finns andra som gör.
 
Några kommentarer från artikeln på Aftonbladet:
- “Jag tror att TV underskattar oss tittare. Det är inte så många som är intresserade av program där vi ska sitta och lyssna på kända personers privata liv. Det ena avlöser det andra. Var tog “riktiga” underhållsprogram vägen.”
 
- “Bra att hon inser att ingen orkar lyssna på henne länge. en eloge för det, många andra artister fattar inte det.”
 
- “Klubben för inbördes beundran får äntligen ett slut!”
 
- “Inte alla som klarar av att leka “Skavlan” och Mia gör det definitivt inte. Det är ungefär lika dåligt som SVT's “Stjärnor hos Babben”. Däremot är Mia helt rätt person för t.ex. Solsidan :-)”
 
- “Ett klokt beslut. Vi tackar för det!”
 
- “De va la en jäkla tur att denna skiten slutade, vilken tråkig människa”
 
Förstår ni vad jag menar? Jag vet inte vad det är, men än idag, trots att jag ser denna typen av kommentarer och utspel i stort sett varje dag i sociala medier så kommer jag aldrig ifrån tanken - “Mår han/hon bättre nu när han/hon fått det sagt? Sover han/hon bättre om natten?”. Jag förstår helt enkelt inte vad man får ut av att sänka varandra och sprida negativ SKIT på nätet. Jag kommer aldrig förstå mig på det. Och mer accepterat tycks det vara när det handlar om offentliga personer.
 

KIKA IN HÄR IDAG

Hej fina ni! Tänkte bara berätta att bloggen är laddad med blogginlägg som kommer upp här under hela dagen! Så håll utkik. Nu ska jag åka in till Gallerian och River Islands butik. Hoppas vi ses där! :)

RIVER ISLAND STOCKHOLM - #RIsthlm

Det har varit en lång dag, jag är så otroligt trött efter en superkul och lyckad dag och kväll. Har jobbat mellan 09:00 - 22:00 idag och det känns. Mellan 19:00 - 22:00 har jag varit med jobbet på en förhandsvisning av River Islands butik i Gallerian. Detta är den första River Island butiken i hela Skandinavien och tro mig, detta får du bara inte missa! Bor du i Stockholm, kom gärna dit imorgon då de öppnar dörrarna för första gången. Jag kommer att vara i butiken mellan 10:00 - 14:00 imorgon (lördag), så kom förbi och säg hej! :) Bor du inte i Stockholm, lägg till ett besök i butiken på din “To do”-list.
 
Hur som helst ett superlyckat event som bästa Presskontakterna står bakom — Så grymma och härliga människor hela gänget! Och så kul att kramas med en massa fina vänner.
 


Fina bloggerskan Madelene Billman var i NYX butiken i Gallerian och sminkade sig inför eventet.Träffade fina Ellen.Sneak peek på butiken! :)
Så mycket fint.Fina Julian och Ellen.Underbara Nicole. Så länge sedan vi sågs! :)

SVÅRT ATT VÄLJA...

Här är tre olika tv-möbler som jag kikat lite på till min nya lägenhet men jag kan inte bestämma mig. Herregud vad kul det är med inredning och särskilt nu när jag har fria händer i och med att det är min alldeles egna lägenhet. Som jag skrivit tidigare så kommer inredningen och stilen i lägenheten att gå i svart, grått och vitt och inte en massa småplock utan jag vill hålla det stilrent. Vilket i sin tur innebär lättstädade ytor. Samtliga väggar är nymålade i vitt och köksluckorna ska plockas ner designas om — Ny färg (vita) och nya, breda handtag i rostfritt stål. Men åter till tv-möblerna...
 
Nummer 1: Enkel design men med ståldetaljer som passar bra till det vardagsrumsbord jag beställt. Nummer 2: Stilren, kolsvart bänk med små, smala ståldetaljer kring lådorna. Nummer 3: Tar mindre plats, bra förvaring och dessutom en vinklingsbar "arm" där jag kan fästa min nya tv samt dölja sladdarna i röret. Har sett denna i verkligeheten och den ser mycket bättre ut då än den gör på denna bilden.
 
Vilken tycker ni? 1, 2 eller 3?
Behöver smakråd. :)
Hur stark man än må vara så kommer man aldrig ifrån det faktum att mobbning sätter sina spår. Det skapar sår, som blir till ärr som du med tiden lär dig att leva med. Jag har mina. Du har dina. Våra historier kan påminna om varandras men jag kan aldrig säga "Jag vet exakt vad du känner." allt jag kan göra är att dra mina egna paraleller och känna igen mig i beskrivningar , situationer och känslor. Det värsta sveket jag personlige mött från omvärlden är kommentaren "Men så illa var det väll inte? Det förstod aldrig jag." - Precis. Du förstod aldrig hur illa det var, men jag, jag som varje dag tvingades leva i den verkligheten vet hur det kändes.
 
Jag hade en kort period där jag trodde att det kanske berodde på min stil - Allt från gångstil, till klädstil och frisyr. Jag gjorde några små, inga extrema förändringar. Kanske som att köpa ett par märkesjeans och ifall det kanske fick mig att bli accepterad. Jag försökte men inståg snabbt att det spelade ingen roll - För hur mycket jag än ändrar mig, hur mycket jag än försöker så hjälper det inte. Jag insåg att det berodde inte på mig, problemet låg hos dom. De som utsatte mig. Varje dag hittade dom något nytt "fel", någonting att anmärka på. Hur min kropp såg ut, hur jag gick, hur mitt hår, min röst - Allt. I samma stund som jag kom till den där punkten då jag bestämde mig för att vinna - Att aldrig låta dessa människor få tala om för mig vem jag är och vem jag "ska" vara så insåg jag också att jag duger precis så som jag är. Jag är jag.
 
Jag vill så gärna att alla som blivit utsatta och som utsätts att de ska förstå att det är ALDRIG deras fel. De felen som dessa personer påstår att du har är aldrig äkta - Det är deras desperata försök på att "komma åt dig". Att nå. Att såra. Varför? Jag tror faktiskt att i de allra flesta fall så är dessa mobbare och deras beteende ett rop på hjälp. Att någonting är fel, att de inte mår bra, att de är osäkra. Men för att inte framställa sig som svag, och förlora "sitt allt" - vilket är deras status i kompisgänget - så väljer de att dra på sig en roll som ledare. Som hård och tuff. Men vem tycker egentligen att mobbning är "tufft"? Ingen.

TORSDAG

Hej kära vänner! Ikväll kommer ett nytt personligt inlägg upp här i bloggen. Missa inte det, och glöm inte bort att lämna kommentarer. Era ord är så, så värdefulla och pushar mig i rätt riktning.
 

TODAY

Efter jobbet idag åkte jag in till stan med Isabelle. Vi kikade i butiker och åt frozen yoghurt, så gott! Just nu är jag i full gång med att fixa med allt som behöver göras inför min flytt — Kan inte sticka under stolen med att jag har lite för mycket i huvudet just nu.

MOT STAN

På väg in till Gallerian för ett möte! :) Här är två bilder med två fina läsare som jag träffat på i Gallerian. Så kul!
 
Är det någonting jag verkligen brinner för så är det att kunna påverka, det är också det jag valt att använda min blogg till. Att lyfta ämnen och göra vad jag kan för att påverka. Att kunna inspirera andra människor till att våga stå starka när det stormar som allra mest. Att stå kvar med huvudet högt, få alla er att inse att ni duger mer än väl precis så som ni är. Här behöver du inte ha ett sexpack på magen, det finaste håret, en babylenaste huden för att vara okej. För du är alltid mer än okej. Alla dagar. Alltid. Du är du och det är fint om något.
 
Är det någonting jag haft som mål med mina personliga texter så är det “Kan han, kan jag” - Jag vill förmedla en motiverande känsla. Jag är bara jag. Jag vill visa att man kommer långt med att våga vara sig själv och tro på sina drömmar. Att jag blev utsatt och mobbad under många år är min historia, min verklighet, någonting som mitt i allt det tragiska format mig till den jag är idag, gett mig de värderingarna jag har och också det enorma drivet. Jag vill använda min historia, mina erfarenheter till att inspirera. Jag vill visa att man kan uppnå sina mål och drömmar även om man inte varit den “populära i skolan”, den som alltid haft uppmärksamheten riktad åt sitt håll. Jag har istället under många år varit killen som där i skolan aldrig hade någon. Den som aldrig hade någon som sa ifrån eller som stod upp för mig. Jag har fått göra det själv och här står jag idag. Jag har aldrig varit den där killen som alla, om ens någon, sprungit efter och velat vara med eller som varit han den populära - Men det har heller aldrig intresserat mig. Jag har aldrig haft det som mål. Jag har aldrig haft det som dröm. Mina drömmar har alltid varit större än så. 
 
Blicka framåt och kom ihåg att du är fantastisk precis så som du är.
 
 
Från en fin läsare - “Du verka vara en underbar, go och omtänksam kille.. har aldrig träffat dig på riktigt då jag bor långt ifrån sthlm, men om jag någonsin åker dit hade jag nog spanat efter dig på varenda hörn på stan bara för att få ta en bild, säga hej och krama om dig. Du ha med dina inlägg hjälpt mig och många andra på olika sätt som bara du kan. Det ha varit lite som en vän i mörkret, man sitter där och vet inte vart man ska ta sig till.. gå in på din blogg och läser några inlägg.. om hur du pushar, hur du motivera och uppmanar oss att stå på och hålla huvudet högt, vad du ha gått igenom och alla upplevelser du delar med oss, för att vi ska veta att vi inte är ensamma.. GULDVÄRD!”

BEHÖVER DINA ORD

Varför läser du min blogg? Vilken typ av inlägg föredrar du?
 

VAD HAR DU GJORT?

Har haft en hektisk men ack så fin helg hemma hos mina fantastiska föräldrar— Hunnit med att fixa massor av saker inför flytten, träffat vänner, fikat, tittat på och beställt nya möbler, firat min brorsons 2-årsdag och träffat farmor och farfar för att fira farfars födelsedag! Jösses. Hur som helst åker jag hem med ett hjärta påfyllt av kärlek! Varm inombords.
 
Nu är jag nyfiken... Vad har du gjort i helgen? :) Vore kul läsning här på bussen.
 

LÄGENHETEN

Jag kan fortfarande knappt förstå att jag faktiskt gått och köpt min alldeles egna lägenhet — För mig är det ett stort steg och också ett av mitt livs största investeringar. Wow. Hur som helst, det är bara cirka två veckor kvar till inflyttning så är jag i full gång nu med att leta nya möbler... Svart, vitt, grått och stilrent är det jag strävar mot. Köket är det rum som genast ska genomgå en riktig makeover! Är detta något ni vill se mer av här i bloggen?
 
Här är några av de saker som är beställda och en sneak peek på lägenheten! :)
 

I GALLERIAN IGÅR

Innan bussen gick till Västervik igår så kikade jag i butiker i Gallerian och träffade på dessa fina läsarna och en läsare till (som jag inte fått bild från). Så fina! Och jag kommer aldrig sluta säga det... Jag blir så, så glad av att träffa er som kommer fram! :)
 
 
“Hej Jakob. Älskar din blogg! Det var jag som träffade dig i Gallerian igår och tog en bild med dig. Ha en bra helg! Kram.” — TACK snälla! Det värmer så otroligt mycket.

SOLSKEN

På stan i Västervik! :)
 
Ni som följt mig en längre tid vet hur otroligt mycket jag beundrar Mia Skäringer - Inte bara för hennes olika karaktärer som platsar perfekt i min sorts humor eller att jag spenderar onsdagskvällarna i soffan framför tvn för att inte missa “Mia på Grötö”. Här har vi en kvinna som verkligen talar om viktiga ämnen och med en god inställning till livet. Jag vet inte hur många gånger i veckan jag diskuterar denna vikt-, mat-, och träningshets. Hur mitt Instagramflöde fullständigt svämmar över av nyttiga frukostar, smala/platta/tränade magar, hur ofta jag läser kommentarer på dessa bilder från unga tjejer och killar som skriver “Jag önskar att jag såg ut som du...”.
 
Jag vet inte hur många mail jag får och har fått både tjejer och killar som tvivlar på sin duglihet, som har ångest över att de inte kommer i den minsta storleken av jeans eller tröja eller som skäms över och har extrem ångest när det närmar sig strandsäsong för att de anser att de inte platsar in bland de “perfekta idealen” som cirkulerar i sociala medier. Det är fruktansvärt och det skrämmer mig. Jag blir arg, ledsen och också provocerad. Jag har själv blivit påverkad, ett tag tyckte jag att det var jättejobbigt att själv gå omkring i min ensamhet i bar överkropp för att jag har en fettvalk på magen som bildar ett väck när jag sitter ner. Jag mådde dåligt över det faktum att min mage inte var helt platt tills jag insåg att - Blir jag lyckligare som människa för att andra ska sukta efter min kropp?
 
Jag anser att träning är för DIG och DITT eget välmående inte för att vara den bäst och mest tränade inför olika säsonger på året - Främst inför sommarsäsongen då hysterin är extrem. Veckor innan det är dags att ta säsongens första dopp, införskaffa sig nya badkläder är sociala medierna som allra värst och paniken är nästintill påtaglig genom skärmarna — “Är jag tillräckligt smal? Syns mina magrutor? Jag måste få bort lite mer underhudsfett...” Jag tycker mig nästan kunna höra hur deras tränings- och gymselfies pratar med mig när jag scrollar igenom mediaflödet... #summerbody #thin #skinny #healthy #fitspo #beach2014, listan på hashtags kan göras lång och bilder och exempel finns i massor.
 
Jag har full förståelse och acceptans för människor som brinner träning och tar sig an en hälsosam livsstil — så länge vi pratar året runt —, varsågod, men att ständigt “matas” med denna hets dag in och dag ut gör att jag vill skrika. För faktum är — Jag skiter fullständigt i ifall du ätit kesella, kvarg, hallon, blåbär, nötter och avokados i en fotovänlig blandning till både fråkust, lunch och middag. Jag skiter i hur många kalorier du bränt på crosstrainern och jag kunde inte bry mig mindre om hur många kilometer du sprungit på ett visst antal minuter. Jag skiter fullständigt i ifall det är ditt 6 träningspass innan det hunnit bli onsdag. Kanske tycker någon, men sluta följ då...? Det gör jag också. Men hur mycket JAG än slutar att följa så möter jag ändå alla dessa unga människor som tvivlar, som känner press och ångest och som lever i denna ständiga mat- och kroppshets. Jag vill få dem att förstå att de duger oavsett hur deras kroppar än ser ut eller ifall de har en fettvalk på magen. So what? Dessa människor kan jag inte skita i. Jag kan inte med ord beskriva hur trött jag är på denna träningshets. Hur trött jag är på att ständigt se dessa nyttiga frukostar, före och efterbilder och hashtags i överflöd #aldrigvila #nopainnogain. Det kanske bara är jag, men jag finner inte detta inspirerande.
 
 
Nedan kan ni läsa något av det bästa jag läst på väldigt länge.

MIA SKÄRINGER — “DET SISTA VI BEHÖVER ÄR ÄNNU ETT DIETTIPS”
 “På min tv-produktion körde alla 5:2 och hotyoga. Innan var det LCHF, GI och personlig tränare. Fan tog den som åt potatis, pasta eller bröd! Vad i hela friden gör hon? Vet hon inte. Att äta kol¬hydrater öppet är som att beställa en grogg på jobblunchen. Man framstår som oupplyst, bonnig och lite äcklig. Men en ihop-rullad ostbit med smör inuti är helt okej att snaska på. Eller en påse babyostar i handväskan är också helrätt. Också en jävla massa bacon. Fettslamsor till förbannelse. Vad som händer med mina inre organ är fullkomligt irrelevant bara jag blir smal. — Det är jättebra, säger hon med stora ögon som redan väger fyrtioåtta och går på tre hotyoga-pass i veckan och militärträning på helgerna. — Jag gör inte detta för att bli smal, jag gör det för att cellerna förnyas.
 
Det är som om ingenting faller sig naturligt längre. Som om allt som gör mig till människa måste konstrueras fram. Jag sviker mina egna ideal och är så full av dubbelmoral att inte ens barnen tror på mig längre. Jag njuter av att se de små äta upp sin mat men plågas av samvete när jag själv äter upp på tallriken. Jag säger till småtjejerna att de duger fint som de är i sina kroppar, att de inte ska noja, men nyper mig själv i fettvalkarna, suckar tungt och räknar kalorier hela dagen. Fyrtio är det nya tjugo. Jag tänker inte ens på det längre, för mig är det är helt naturlig att jag som mamma har vitare tänder än mina barn. Det är pass och dieter och mindfullness. Kalendern är fullspäckad. Man ska bara bli bättre, snyggare, lugnare och viktigast av allt: smalare. Och allt kallas kontroll, medvetenhet och självförverkligande. Osäkerhet och ängslighet förpackat i snygga små gulliga strategiboxar. Gör bara så här! Och jag står häpen med munnen öppen av beundran. Kända vuxna fyrtioåriga mammor instagrammar om sina superkroppar och passar på att träna när de är mammalediga, springer med livmodern i ett litet stylish koppel tillsammans med joggingvagn och pt. Och i festklänningen på vimmelbilderna börjar ryggraden att synas. Wow, vad smal hon har blivit! De skriver böcker om hur underbart det är med löpning, om dieter och om sina viktresor. Jag köper boken och hoppas lyckas lika bra” — Läs hela denna fantastiska artikel HÄR.
 

INLÄGG PÅ VÄG... NU STAN.

Ett personligt inlägg fyllt med tankar kommer upp om en stund här i bloggen! Nu blir det en sväng i Gallerian, dricka en kaffe och kika lite i butiker innan jag ska ta bussen till Västervik över helgen.
 
Från Mathilda; “Kanske låter lite töntigt men du är verkligen min allra största förebild och även den enda som fått mig att må bättre och hjälpt mig genom svåra perioder. Du anar inte allt du gjort för mig, fast du inte vet om det. Fattade inte att det verkligen var du och trodde aldrig för mitt liv att jag någonsin skulle se dig. Även om du är en helt vanlig kille så, wow. Du är guld värd!”
 
Jag har så svårt att ta till mig och förstå att JAG kan bara en stor inpsiration för någon, att mina ord och att min historia faktiskt kan vara till hjälp för en annan människa. Att någon klickar sig in här för att hitta styrka och motivation. Det är så stort, så mäktigt, så fint. Att människor så gärna vill träffa mig, kramas, ta en bild eller få något så litet som ett hej. Det är så stort och jag vill att ni ska veta att ni verkligen sätter guldkant på mina dagar och att jag tycker att det är minst lika kul att träffa er som ni tycker att det är att träffa mig. Springer vi på varandra, kom fram och säg hej!
 

LYCKLIG LÄGENHETSÄGARE

Börjar inlägget med att säga tack till er som kommenterat med inredningstips och till er som mailat mig och gratulerat till lägenheten! Hur fantastiska är ni undrar jag..? Ni slutar aldrig att överrska mig. Jag hade inte väntat mig att mötas av så många gratulationer och människor som delar denna glädjen med mig och alla dessa bra tips! Tack! Hur som helst, jag tror inte att jag behöver skriva hur många timmar jag spenderade i soffan framför diverse inredningssidor igår? Haha... Jag har hittat en hel del fina saker, men jakten på möbler fortsätter. Måste även hitta en bra TV. Har i alla fall bestämt mig åt vilken stil jag drar åt — Det kommer att bli ganska stilrent, inte en massa småplock och mycket i gråskala — Svart, grått och vitt. Gillas! :)
 
En kommentar från detta inlägget som verkligen berörde mig lite extra igår var denna...
 
“Måste även säga att jag är så grymt imponerad och stolt över dig (ja, stolt! Fast jag inte känner dig!) Är en nybliven mamma och jag kan bara hoppas att mina barn växer upp med den styrkan, mod, passion och godhet som du (och även Nellie som jag börjat följa) har. Jag vet att mycket beror på era föräldrar och deras kärlek och stöttande och jag hoppas att lyckas lika bra med mina barn som dom har gjort! Fortsätt med det du gör för du berör och inspirerar verkligen andra! Ha det bra och lycka till med lägenheten.”

 
Jag med fina bloggläsare.

DET STÖRSTA JAG GJORT!

JAG SPRICKER AV LYCKA!!! Jag har just gjort det största hittills i mitt liv... Jag har köpt en egen lägenhet här i Stockholm! Hur galet är det?! Om två veckor får jag tillträde till den. Detta är så overkligt men just nu är jag bara så glad. Det är några saker som behöver fixas — Så som möbler och endel annan inredning. Några tips på vart jag kan hitta fin inredning till mitt vardagsrum, kök och badrum? :)
 
Tipsa gärna i kommentarsfältet eller släng iväg ett mail till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com.
Alla tips uppskattas enormt! :)
 

ATT TRÄFFA ER - SÅ FINT!

Här är några av de fina läsarbilderna som ramlat in på mailen från helgen! Så kul att få träffa er, få ett ansikte på vilka ni är och återigen säger jag tack för alla fina ord! Under varje bild ser ni texten från mailen de skickat in. Blir så obeskrivligt glad. Dessa ord värmer hjärtat. Fina, fina ni. Tack!

Fortsätt att maila in bilder till mig på min mail detvarmindag.blogg@gmail.com.

 
"Hej Jakob! Idag så fick jag äntligen träffa dig, mitt hjärta slog i 190 när jag frågade om du hade tid att ta bild under nellies signering och slog ännu mer efteråt! Tyvärr hann vi inte prata så mycket, men är super glad ändå! Du är min förebild! Love you."
 
 
"Det var JÄTTE kul att träffa dig! Haha jag vågade inte riktigt gå fram först men några sekunder efter så! Kul att jag möttes av ett leende, när jag vart så nervös! :) DU ÄR BÄST!"
 
 
"Kul att få träffa er båda i helgen! Är Västerviks bo, glömde säga de när vi sågs. Både du och Nellie inspirerar mig så himla mycket varje dag! Kram."
 
 
"Hej underbara du! Igår när jag såg dig o fick ta en bild med dig blev jag så himla glaad! Måste säga att du är helt grym! ♥ Vet inte om du fick bilden på Instagram men skickar den här också! Hoppas du har det suuper bra! Kram."

ALDRIG SETT NÅGOT LIKNANDE!

Innan vi drog till Göteborg Horseshow igår så åkte vi till LePainFrancais som ligger på Kungsportsavenyn i Göteborg och fikade. VILKET STÄLLE! Jag tror visserligen att bilderna nedan talar väldigt mycket för sig själva, men det tåls att sägas igen... Jag har aldrig sett något liknande! Så otroligt fint ställe. Jag kunde såklart inte låta bli att att fotografera när jag var där och jag och Nellie sa varannan meter "Wow, tänk att ha en fotografering här!".
 
Inredningen var nästan som en drömvärld! Det fanns liksom en plats för alla oavsett om man är ung eller gammal och oavsett om du "bara" vill dricka kaffe och äta en bulle eller käka middag. Hade jag varit Göteborgare så hade jag hängt där mer eller mindre varje dag, men istället får jag se till att göra det när jag besöker Göteborg! Jag älskar ju att fika. Hur som helst — Jag drack kaffe och käkade den supergoda bakelsen ni ser med jordgubbe, hallon och blåbär på. Mums! :)
 

VILKA LÄSARE!

TACK för all kärlek jag fått denna helgen från er fantastiska läsare som kommit fram — Finns inga ord! :) Hoppas att ni tyckt det varit lika kul att träffa mig som jag tyckt att det varit att träffa er. Alldeles varm inombords!
 
Maila gärna bilderna till mig på detvarmindag.blogg@gmail.com.
 

VILKET AVSLUT...

Alltså herregud vilket avslut denna helgen fick — På väg ut från Skandinavium så ska vi ta snabbaste vägen ut, hissen! Då jag har ett tåg att passa. Vad händer? Med en rejäl smäll så fastnar hissen. Vi är 8 personer och där står vi som packade sillar i hissen i 45 minuter. Behöver jag ens säga att det var extremt varmt och att ångesten var ganska rejäl? Herregud. Missade mitt tåg och fick boka om biljetten och 1000kr fattigare blev jag.
 
Men! Vilken fantastisk helg jag haft! Är så lyckligt lottad över att ha dessa människorna i mitt liv och att ha fått träffat nya, superfina människor! TACK underbara ni!
 

SISTA DAGEN I GÖTEBORG

På väg till sista dagen i Göteborg och Göteborg Horseshow! :) Vilka dagar jag haft. Finns inga ord för hur mycket jag värdesätter och uppskattar att ha familjen Berntsson i mitt liv! Så mycket omtanke och kärlek. Tacksam.
 

FYRAHUNDRA LÄSARE I KÖ - WOW!

Vad man kan egentligen säga?! Vilka fantastiska människor - Wow! Cirka 400 (!) fina läsare köade till Nellies signering i JustWorlds monter idag på Göteborg Horseshow. Så fint att få ta del av detta - Få se alla dessa tjejer som är alldeles skakiga, endel gråtandes av lycka och så himla trevliga! Ni är fantastiska kom ihåg det.
 
Och stort tack till alla er som kommit fram och frågat mig om bilder, kramar och autografer idag. Hoppas vi ses imorgon igen! Det är bara att komma fram och säga hej. Ikväll lägger jag mig med en härlig magkänsla och varmt hjärta tack vare er! Så mycket kärlek under ett och samma tak.

JUSTWORLD'S MONTER!

JustWorlds monter 12:30 hoppas vi ses! :) Så stolt över denna så, så fina människa. 

SES VI IDAG?

Jag hoppas att vi ses på Nellies signering kl 12:30 idag i JustWorlds monter! Ni får självklart komma fram och hälsa, kramas och ta bild tillsammans ifall ni springer på mig. Ingen blir gladare än jag, det vet ni ju? :)
 
Så, klockan 12:30 idag i JustWorlds monter på Göteborg Horseshow!
 

@ GBG HORSESHOWMOT GÖTEBORG HORSESHOW


Med dessa underbara tjejer + deras fina mor och far på väg till Göteborg Horseshow! :)
RSS 2.0