LAYERING.

 
En outfit från arkivet.
 
FREDAG! Efter en vecka fullspäckad med jobb så är det dags för helg och ledighet! Nu ska jag möta upp Fanny och Sara som är och hälsar på! :-)
″Såå fin header! Jag tycker väskan symboliserar ditt bagage, de du har med från tidigare men du står där och blickar framåt mot en ljus framtid. Fina Jakob, du kommer alltid finnas som en förebild för mig.″
 
Ni är så himla kloka! Se bara kommentaren ovan, den fick jag i inlägget där jag efterfrågade era tankar kring min nya header. Tack Hannah för dessa fina ord! :-) Faktum är att tanken slog mig, att bilden (med ryggsäcken) på något sätt speglar ″mitt bagage och historia″ till att jag idag ständigt blickar framåt och tar mig an nya mål. Hur jag trots tuffa tider av mobbning blivit tusen gånger starkare.
 
Jag har aldrig låtit andra människor säga till mig vad jag ska göra, vad jag ska tycka — Jag har alltid gått min egna väg och det är det jag vill förmedla med min blogg, en positiv energi och att pusha er framåt. Att påminna er om att ni aldrig ska ″rätta in er i ledet″ eller låta andra människors elaka kommentarer påverka er syn på er själva. Deras åsikter är oviktiga och grundar sig med all säkerhet i någon form av avundsjuka. Kom ihåg att ni är fantastiska!
 
Kan jag, kan du.
 

TV4 NYHETSMORGON!

 
Missa inte fina Nellie på TV4 Nyhetsmorgon runt 09:40. :-)

MIDDAG!

 
Torsdag och snart helg! :-) Nu ska jag åka in till stan och träffa denna goding och resterande familjen Berntsson. Så himla mysigt att träffa dom igen! Därefter ska jag möta upp min fina vän Fanny och hennes syster Sara som kommer hit och spenderar helgen hos mig. SÅ KUL! :-)

MAGISKT.

 
Jag kunde inte mostå att fotografera denna fantastiska solnedgång (med cirka 1 timmes mellanrum) igår på jobbet! Detta var helt enkelt utsikten från kontoret igår när vi satt och jobbade. Magiskt. Idag är det jobb som står på schemat och det är fullt ös! Kul och spännande! :-) Efter jobbet åker jag in till stan och träffar familjen Berntsson och käkar middag! Mys.

BLUE

 
Skinnjacka från Mouli - Kabelstickad tröja & jeans från H&M - Ryggsäck från River Island - Skor från Converse.
 
Hittade denna outfiten i mitt bildarkiv som jag helt glömt bort att visa innan. Hoppas att ni gillar den! :-)

COFFEE AND SUNSHINE.

 
Här kommer en typisk vardagsbild ur mitt liv, såhär spenderar jag gärna många timmar. Kaffe eller latte (i massor) i goda vänners sällskap! Bästa grejen. Riktig livskvalité. :-) Som pricken över i så får det gärna vara på en solig uteservering. Lite smått avis på alla som just nu har höstlov! Men det förtjänar ni med all säkerhet! Hörs igen lite senare.

#TILLSAMMANSMOTCANCER

 
Sms:a BESEGRA till 72988 så skänker du 50 kr till Cancerfonden.
Läs mer om SMS-gåvor på Cancerfonden.se.
 
Tittade på Cancergalan på 7:an igår, inte ett öga torrt. Så många gripande historier som rörde mig till tårar gång på gång, vilka fantastiskt starka människor och hjältar som varje dag kämpar. Vi alla drabbas av cancer på ett eller annat sätt och jag har själv varit med och sett den på nära håll. Forskningen är beroende av VÅRT stöd, ditt och mitt. Flera små summor blir stora summor, viktiga pengar och som kan vara skillnaden mellan liv och död. Man kan tänka att ″50kr, vad gör det för skillnad?″. Det gör skillnad. Skicka ett sms, skänk en gåva på annat sätt eller köp nytt rosa band. Alla kan vi delta i kampen på något sätt. Jag har skrivit om detta tidigare därav den ″gamla″ designen av Rosa Bandet i bilden. Om jag kan få en enda person att köpa ett nytt rosa band eller skänka pengar till forskningen på annat sätt så har jag lyckats. #tillsammansmotcancer #fuckcancer
 

NYTT UTSEENDE!

 
Uppdaterade min design lite igårkväll med ny header och profilbild. Vad tycker ni? :-) För att inte missa mina inlägg, följ gärna bloggen via Bloglovin' — HÄR!
 

INSTA LATELY @DETVARMINDAG

 
Några av mina senaste bilder på Instagram, följ mig gärna där! :-)

NIVEAS KROPPSLOTIONS & APOTEKETS HANDSPRIT

 
Detta väderomslag får min hud (som jag även skrev i detta inlägg förra veckan) att bli torr och tråkig, och jag fick ytterligare ett fint pressutskick från NIVEA och PRAT PR skickat till mig och allra mest nyfiken blev jag på handkrämen — NIVEA Repair & Care SOS Hand Balm. Så den har fått hänga med dag som natt och får hittills ett STORT PLUS då den återfuktar, luktar fräscht och torkar in snabbt i huden! Jag ogillar handkrämer som gör att mina händer känns ″fettiga″ och kladdiga under flera timmar. Har även hunnit testa två av dessa bodylotions och även de får tummen upp! Använder dom efter att jag duschat då min hud annars lätt blir torr.
 
Mina händer är någonting som förstörs denna tiden på året i och med kylan och att jag dagligen (flera gånger dagligen!) använder mig utav handsprit. Därför köper jag alltid denna återfuktande handsprit från Apoteket och den funkar bra! :-) 
 
Ett tips: Ha alltid en handsprit med dig i väskan eller i jackan!
 

PRESSKONTAKTERNA 25 ÅR!

 
Mitt middagssällskap, min kollega Sofia. :-)
 
 
HELA lokalen var klädd i silverfolie, glitter och ballonger!
 
 
 
Haha! ″Reflexspray kan vara det bästa partytricket någonsin, det syns alltså inte så länge man inte fotar med blixt.
 
 
Sofia fotade mig och denna kille kom fram och ville vara med på bild.
 
 
...Och bild nummer två såg plötsligt ut såhär! Haha!
 
 
Fina Mira och jag! :-) Vi hoppades att sprayen skulle få samma coola effekt när man fotade med systemkamera som med mobiltelefon, men icke! Hur som helst, där av mitt otroligt seriösa uttryck och pose. ;-)
 
 
Sofia älskar glitter, så gissa om hon var nöjd? Haha.
 
 
Efter jobbet igår åkte jag och min kollega Sofia in till stan, kikade i butiker och käkade middag på Fridays i Kungsträdgården innan vi begav oss till Presskontakternas 25-årsfest! Och herregud vilken FANTASTISK kväll i goda vänner och bekantas sällskap, DJ, liveuppträdande, skrattattacker, god dryck och reflexspray i massor! Ja, ni ser ju själva på bilderna? Haha.
 
Kort och gott: Det var ett gäng sköna människor som gick runt och sprayade ansiktet och kläderna på de som ville och ni ser ju själva vad som hände när man sedan fotade selfies med blixt — HELT GALET och en så rolig grej! Alla fester borde ha reflexspray från och med nu, haha! :-)
 
Tusen tack till de fina människorna på Presskontakterna och stort grattis på 25-årsdagen! :-)

NÄTHAT

Vi lever i ett samhälle där näthat och nätmobbning växer sig allt större. Det tycks inte finnas några som helst gränser? Om än mindre konsekvenser. Ta exempelvis Nellie – Hennes bilder ligger uppe i några sekunder (!) på Instagram och sedan är det kaos i kommentarsfältet. Ordagrant kaos. Här har vi en framgångsrik 14-årig tjej, med ljus framtid, en tjej som förverkligar drömmar på löpande band och vågar gå sin egna väg. Jag menar, bara en sådan sak som att hon om cirka en månad släpper SIN EGNA BOK, förhandsboka den genom att klicka HÄR.
 
Till följd av sina framgångarna så ”ska” hon genast tryckas ner vid varje tillfälle som ges i sociala medier. Och vet ni vad som skrämmer mig..? Det är att majoriteten av de kommentarer som innehåller hot, kränkningar och diverse glåpord kommer från tjejer. Yngre. Äldre. Men också vuxna. Någta av er kanske vet att Nellie har nått fantastiska framgångar inom ridsporten och arbetet med sina egna hästar. En sport, en dröm, ett mål hon lägger timvis med tid på, varje dag. Att sedan komma ut till tävlingsbanorna och att ha mångas ögon på sig är en enorm press, och mitt ibland publiker sitter dessa ”ponnyföräldrar”. VUXNA MÄNNISKOR, föräldrar, som öppet mellan varandra och inför sina barn sitter och klankar ner, kränker och talar illa om denna 14-åriga tjej. Hur förväntar sig dessa föräldrar att deras barn ska agera? Tror dom att de kommer att sitta på Instagram och kommentera ”Vilken fin runda du gjorde!”. Nej, de kommer att vara dom som sitter med pekpinnen och låter sina föräldrars uttryck göra sig hörda ytterligare en gång. Det är rent ut sagt pinsamt och förjävligt.
 
Ett exempel. Häromdagen postade Nellie en bild iförd träningsbh och träningsbyxor där hon uppmuntrade sina följare att vara nöjda med SIN egna kropp, att inte kritisera sitt utseende och sluta följa sjuka ideal och träningshets. Att motionera för sitt egna välmående och inte för att passa in i någon norm och ideal. Och där startade genast ett kommentarskaos. Hon kallades för ”Hora!” och den ena elaka kommentaren avlöste den andra, ”Kolla @...! Hon har iiinga bröst! Pin.”, de kunde inte förstå hur hon kan ”vika ut sig så på nätet och hon skulle minsann bara ”Hålla käften för hon har fin kropp, det var ju lätt för henne att säga att man ska vara nöjd.”. I precis ALLT ska de hitta fel. I varje bokstav. I varje ord. I varje bild. Det är som om det finns en oskriven regel som säger ”Du får inte uppmana till god självkänsla eller uttala dig ifall du inte själv har komplex eller lider utav övervikt.”? Jag förstår inte hur man kan kalla det för att ”vika ut sig” när vi under sommarhalvåret går i badkläder på straden? Badbyxor, bikinis, baddräkter. Vad är skillnaden nu? Och… Att kalla någon annan för ”hora”? Har man då en aning om vad ordet ”hora” faktiskt innebär? Det är som om människor totalt förnekar att faktiskt är en människa på andra sidan skärmen. Som att det ”bara” är tomma ord och det är fritt fram att kasta skit hejvilt. Det är inte okej. Mitt i allt detta pratar vi om att tjejer ska hålla ihop? När verkligheten är den att de slår undan benen för varandra...
 
En kommentar från Nellies kommentarsfält.
 
...Mitt i allt detta så skrämmer det mig att 99% av dessa hatkommentarer kommer från andra unga tjejer – Olika åldrar. Och kom inte och säg ”de är bara avundsjuka för att hon...” – För oavsett om verkligheten är så, så är det INTE ett okej beteende. Aldrig någonsin. Jag ser dagligen unga tjejer som @-taggar hälften av sina följare på Instagram och ”kolla på henne, vad leker hon? Haha! Pinsam hon är.”. – Det är inte en undanflykt, det är inte en ursäkt att vara avundsjuk. Varför väljer man självmant att följa andra människor på ex. Instagram eller andra sociala medier med målet att kränka? Om man nu stör sig så mycket, så är det så enkelt som att bara sluta följa. Det är enligt mig ett aktivt och väldigt medvetet val att kränka en annan människa, oavsett om det sker IRL (in real life) eller på nätet. Det är DITT val hur du väljer att bete dig, och det är också DITT ansvar att kunna stå till svars för dina handlingar. Oavsett ålder. Oavsett kön. Oavsett plats. Man ska inte kunna komma undan med ”men jag skrev det bara på nätet...”. Det är aldrig någonsin okej.
 
Från mig till Nellie:
 
”Även om vi inte hörs av och pratar varje dag så hoppas jag att du vet - och alltid känner att jag finns här. Bara ett samtal eller ett sms bort. Oavsett om du behöver prata, skratta, gråta eller bara ha ett hjälpande råd, en tanke så kan du alltid vända dig till mig. Dagar då det stormar som värst hittar du mig i kommentarsfältet där jag, mer än gärna, tar kampen för- och med dig och "krigar" för din rätt att få vara du, för verkligheten är den att du är en utav de tuffaste människor jag känner men på samma gång med ett stort hjärta av guld. Jag är, alla dagar i veckan, så enormt tacksam att våra vägar korsades på det där mötet i Stockholm i en fråga som vi båda brinner för — Kampen mot mobbning. Jag är så enormt glad och tacksam att jag träffat dig och din fantastiska familj. Det värmer mitt hjärta att se er kärlek, och också få ta del utav den kärlek ni sprider omkring er, den kärlek ni med jämna mellanrum, på olika sätt, skickar till mig de dagar då de där peppande orden behövs som allra mest, precis på samma sätt som jag försöker att göra för er. Tack för att du är en människa som ser värdet i MÄNNISKOR och inte i ålder, härkomst, hudfärg, läggning, kön. Du ser MÄNNISKOR, och varje dag inspirerar och motiverar du unga människor till att orka ta kampen, till att våga följa sina drömmar och stå starka i diverse motgångar.
 
Älskade Nellie, du är så älskad. Kom ihåg det.”

DET HANDLAR OM SMÅ SAKER

Ibland måste man pausa vardagen lite, just där och då och nypa sig lätt i armen som en form av ″wakeup call″. Vi har, eller i alla fall jag, en tendensen att bara springa på, livet och dagarna springer och jag hänger bara med! Man måste ibland komma ihåg att pausa och uppskatta det man har. Och jag är så enormt tacksam över allt jag får och har fått möjlighet att göra — Bara det faktum att jag sitter här i Stockholm i min alldeles egna bostadsrätt, har ett heltidsjobb som Social Media & PR ansvarig är några utav de sakerna.
 
Jag är så enormt tacksam över min familj och mina vänner. Mina fina guldkorn! Vad skulle jag göra utan dom? Kom ihåg att skicka iväg det där omtänksamma smset, ringa den där personen man saknar eller se till att bestämma att ses över en fika eller planera in fredagsmys med tacos och Idol. Detta är små saker som förgyller vardagen helt enkelt, i alla fall för mig. Är det någonting jag alltid bär med mig i allt jag gör så är det att alltid vara tacksam och ödmjuk, tacksam för de möjligheter som ges, tacksam för livet och allt runt omkring! Alltid.
 
Häromdagen satt jag i soffan i mitt vardagsrum och satt där och tittade in i mitt kök och insåg då att ″kan knappt fatta att detta är samma lägenhet som jag köpte i början på året. Men det blev och är så himla fint!″. När jag köpte lägenheten var det ett gammalt kök som suttit sedan huset byggdes, knallröda skåpsluckor och inte alls ett kök i min stil. Idag ser det ut såhär... :-)
 
 
Bild från min Instagram @detvarmindag
 
Kort och gott: Älskar verkligen mitt nya kök! :-) Och ni som hängde med i renoveringstankarna, kommer ni ihåg mina inspirationsbilder? Det blev verkligen precis så som jag tänkt mig. Vill ni se fler före-, under och efterbilder så finns dom i min kategori ″Inredning″ — HÄR!

NIVEA MEN SENSITIVE

 
Jag skriver inte jätteofta i bloggen om skönhetsprodukter, men mellan varven får jag ta del utav något härligt pressutskick eller gör något grymt inköp, så eftersom jag gillar skönhetsprodukter av olika slag, allt från hårvård, parfym och hudvård så tänkte jag dela med mig utav det lite oftare. Låter det bra? :-)
 
För ett par veckor sedan fick jag hem detta pressutskick från NIVEA och PRAT PR, det är Niveas nya serie NIVEA Men Sensitive. Och kunde dessa produkter kommit mer lägligt? Nej, jag tror inte det. Under vinterhalvåret blir min hud (som många andras!) dålig. Jag blir torr i ansiktet, huden på händerna spricker och läpparna blir fnasiga.
 
Hur som helst... Kom hem och slet upp paketet och ville genast dofta på alla produkterna, jag tycker om produkter som doftar, känns så mycket fräschare då. Och dessa har en svag men väldigt god och manlig doft. Och, de innehåller 0% alkohol för att undvika irritation och sveda. Grymt! Min favorit i seren ser ni på mittenbilden, Nivea Men Sensitive Face Moisturiser (kostar ca. 95kr) då den verkligen återfuktar och torkar in snabbt i huden. Jag slarvar ibland, i all hast så använder jag bodylotion i ansiktet vilket INTE ALLS är bra för mig i alla fall, får finnar och blämmor eftersom det är alldeles för fett för huden i ansiktet. Så, perfekt med en ansiktskräm som funkar! Tummen upp. :-)

ZARA

Efter jobbet åkte jag förbi och sa “hejdå” till min fina vän Vanessa som åker till Los Angeles imorgon på semester! SÅ KUL! Hittade dessutom dessa godsaker på Zara som bara “ropade mitt namn” eller i alla fall är det vad jag intalar mig! Haha... Men visst är dom snygga? Perfekta bootsen och jackan! Färg, material & design. Perfekt! :-)
 

SUMMERTIME

 
En massa härliga bilder och minnen från sommaren med fantastiska vänner! :-)

VAD GÖR DU I HELGEN?

Funderar du över vad du ska göra i helgen...? :-) Då tänkte jag tipsa dig om att mina grymma vänner på JOFAMA har utförsäljning på Stockholms Modecenter i Nacka nu på lördag och söndag! Så är du på jakt efter att fynda en ny jacka? Be there! :-)
 

DRAWING

Jag blir så enormt glad när jag blir taggad i sådana här fina bilder på Instagram och/eller får dom skickade till mig! Det är på något sätt så overkligt att någon sitter hemma och plockar fram en bild på mig och målar av. Ni är så grymma! Denna teckning har i alla fall min superduktiga läsare Malin gjort! Wow, vilken talang du är och tack för dina fina ord i ditt mail! :-)
 
"Älskar din blogg! Ville bara säga det! Har du någon gång tänkt söka till idol? Älskar hur du sjunger och önska jag var lika bra. Men tack för att du gillade och kommenterade! Gjorde min dag verkligen! Kram Malin."
 

THAT LIGHT.

 
Jag är verkligen en sucker” för denna årstiden rent fotomässigt — Dock inte de regniga och gråa dagarna. Det finns nog ingen tid på året då jag får såhär mycket inspiration till att fota, som en solig höstdag. Detta har nog att göra med alla fantastiska löv i alla tänkbara färger och ljuset, det är magiskt! Dessa bilder tog jag i lördags när jag var i Gävle. Jag vet inte hur länge jag blev ståendes här och fotade med både telefonen och min systemkamera.

FALL

 
Bomberjacka från JOFAMA - Huvtröja från Carlings - Tröja från About Knowing Ed - Jeans från H&M - Skor från Converse. Såhär såg jag ut i lördags då jag och Lisa spenderade hela dagen på stan och tog en långpromenad hem genom ett höstfint Gävle. :-)

VÄNSKAP.

Ibland tar luften slut, det är dags att ta ett steg tillbaka och sätta sig själv i fokus – Se bortom krav, måsten och eventuell press. Bara leva. Leva i nuet, ta in, känna. Leva. För mig är det så enormt viktigt att ibland bara få trycka på ”paus”. Att stanna upp och smälta intryck, händelser och sortera känslor. Det är mitt sätt att för en gångs skull sätta mig själv i förstahand. Något jag alldeles för sällan gör.
 
I helgen var jag hos en av mina absolut närmaste vänner, Lisa. En av de roligaste helgerna på väldigt länge. Det är SÅ FINT att omge sig med en människa som älskar dig för den du är. Som alltid visar en så ENORM omtänksamhet. I lördags, efter en heldag på stan slängde vi oss i varsitt soffhörn och tittade på ”Hitta Nemo” på tv. Efter 10 minuter sov jag. 1 timme och 10 minuter senare vaknar jag till en av Zara Larssons många grymma låtar från det nya albumet, en lätt klapp på ryggen, ett dukat bord med mat och tända ljus. ”Jag ville inte väcka dig du sov så gott.”. Vad säger man? Vänskap. Äkta vänskap. Det finns verkligen ingen som henne. Vi skrattar ständigt så att magarna krampar, vi gråter till sorgliga filmer och lyckas alltid att hamna i situationer som sedan kommer att bli en klassisker att berätta för omvärlden. Alltid.
 
Det är så komiskt hur våra vägar korsades från första början och hur det skulle uppstå en så stark vänskap mellan oss. För att göra en lång historia kort: Min äldsta storebror är gift med Lisas storasyster, på den vägen är det. Lisa är den där personen som jag pratar med i telefon i stort sätt varje dag, oftast flera timmar i sträck. Det är nästan som ett vänskapligt samboliv över telefonen. Haha. Vi diskar, städar, äter, ser på tv ihop. Fast via telefonerna i och med att vi inte bor i samma stad. Det är så komiskt och det är så märkligt hur vi ALLTID har någonting att prata om, skratta åt, eller något av alla våra galna upptåg att prata om. Minnen.
 
Lisa. Bästa Lisa. Jag älskar dig, min fantastiska vän.
Tack för att du är du! ♥
 
 
Bild från min Instagram @detvarmindag

EN DAG I GÄVLE

 
 


Är med bästa Lisa & kollar i butiker! :-) Just nu har vi dock tagit en liten paus och käkar lunch på JAVA — Så otroligt mysigt fik! :-)

FREDAG!


Dagar när det är tufft, kom ihåg att lägga fokus på det dom är viktigt — Livet. Blicka framåt. Ge inte upp, aldrig! Kom ihåg att du är bättre än elaka ord och dömande blickar. Du duger. Du är fantastisk precis så som du är!

Let's make this day a good day. Nu: jobb och sedan åker jag till Gävle över helgen! :-) 

MIDDAG & BOKA BILJETTER

Har precis varit och käkat middag med min saknade vän Vanessa på Fridays. Våra scheman har gått om varandra de senaste veckorna, så det var riktig torsdagslyx med kvalitétstid och middag! :-)

Nu ska jag hem och packa och boka biljetter till Gävle! Åker imorgon efter jobbet för att hälsa på min fina Lisa över helgen. :-) DU SKA INTE TRO ATT DU ÄR NÅGOT

Igårkväll hamnade jag framför SVT's program ”Sommarpratarna”, där artisten Sanna Nielsen var en utav gästerna. Sanna började då att prata om mobbning, utanförskap och de kränkningar hon utsattes för i sin hemstad under högstadiet. Och genast var jag fast. Det är sådana historier som jag fångas av, sådana som får min fulla uppmärksamhet och personer jag inspireras utav. Det beror säkerligen extra mycket på att jag kan relatera till ämnet, till känslorna och tankarna. Jag har varit där. Idag brinner jag för att prata om det här i min blogg i hopp om att andra som känner igen sig, som kan relatera till min historia ska känna att de inte är ensamma. Att allt inte handlar om rosa fluff och att sväva på moln. Livet är tufft ibland.
 
Många gånger verkar det som att omvärlden glömmer bort hur tufft SÅ MÅNGA unga har det VARJE DAG i skolan och på nätet då ämnet faller mellan stolarna och hamnar i skymundan. Så många gånger jag vaknade innan skolan och kände ”Varför jag?”, så många gånger när de skrek ”Fyfan vad ful du är! Öh! Jakob! Bögjävel, öööh!” som jag bara kände ”Jag orkar inte...”. MEN, så kom en dag då jag bara bestämde och sa till mig själv — ALDRIG ska dom få vinna över mig. Aldrig. Nu räcker det. Jag ska minsann visa dom! Och idag står jag här och har fått göra saker som dessa person bara kan drömma om. Det har aldrig handlat om att bevisa någonting för dom, utan bevisa det för mig själv. Att jag duger. Visa att jag kan. Att höja mig själv och våga. Jag ställde mig upp, sa ifrån, bestämde mig, tog modet till mig och sedan den dagen har jag bara gått min egna väg, satt mål och genomfört drömmar. DET är vad som drivit mig. Många år senare kom det att bli detta, denna bloggen, som driver mig till att prata öppet om ämnet mobbning, mina tankar, historia och att inspirera. Det är just det jag vill ge alla er som känner igen sig i min historia — Motivationen till att göra detsamma. Den där beslutsamheten. 
 
Det var en speciell del i Sannas sommarprat som satte igång mina tankar lite extra igårkväll. Hon berättar att en dag stod hennes ”skolkamrater” utanför hennes hemkunskapslektion, när lektionen slutat och hon öppnar dörren stod alla där och skrattade åt henne, ett tidningsutklipp av Sanna slängdes ner över hennes huvud, de hade klottrat en massa hemskheter på henne, strax därefter gick en person fram och sa någonting i stil med ”Ingen av oss tycker du är bra. Du ska inte tro att du är något”. Där och då klev hennes tjejkompis fram, tog tidningsklippet och rev sönder det i småbitar och kastade det i papperskorgen, tog med sig Sanna och gick därifrån. Det är vad jag kallar en äkta vän.
 
Jag började då relatera till mina egna upplevelser som påminner om dessa. För mig såg också skoldagarna ut så under flera år, varje dag mer eller mindre. I korridoren skrattade dom åt mig, de satte snavben och ”de coola, populära killarna” (en status de själva satt på sig själva och sina vänner) satte sig bredvid mig på bänken i korridoren och började ösa en massa elaka påståenden över mig och ställa hånfulla frågor. Runt omkring mig stod skolkamrater, klasskamrater och såkallade ”vänner” och skrattade. Dom skrattade. Vart fanns mina kamrater då? Jag hade aldrig någon. Det fanns ALDRIG någon som sa någonting. Den känslan. Det sveket från omgivningen var nog värst. Att de låtsades inte höra eller i värsta fall reste sig och gick därifrån utan mig. Jag har inte ett enda minne av att någon försvarade mig eller sa ifrån, sa stopp, lägg av. Inte förens många år senare var det någon som sa ifrån när jag blivit orättvist behandlad eller ”påhoppad” på dansgolvet på en nattklubb eller på annat håll i min hemstad Västervik. Men idag vet jag att påhoppen beror på avundsjuka och att de vill försöka ”sätta mig på plats” för att jag kommit någonstans, för att jag vågat och vågar följa mina drömmar.
 
Våga vara du. Våga följa dina drömmar.
 
 
Från Edith — ”Kan inte annat än att hålla med din vän. Det är så många människor, framförallt ungdomar, som har sådan brist på självförtroende och inte vågar vara sig själva i tron om att man inte duger. Så istället försöker man vara som alla andra. Vilket är så otroligt tråkigt, för alla är ju såklart helt underbara på sitt egna sätt. Men jag både tror och vet att du inspirerar otroligt många fler än bara mig till att just våga gå sin egna väg och vara den man är. Vilket är så himla viktigt! Så stort tack för det, fina du”.
 
Från Sandra — ”Håller med din vän, och det är därför jag läser din blogg. Du är verkligen en förebild och inspirerar många att våga vara sig själva. Sättet du skriver på är totalt gripande och man kan aldrig få nog av att kolla tillbaka i dina gamla arkiv, läsa mer, se mer och bara njuta över att det faktiskt finns människor som du. Vet inte hur många gånger jag blivit tårögd medans jag läst dina inlägg pga att det du skriver är så sant, så verkligt och så starkt. Det är inte många som driver modebloggar med så pass mycket känslor som du förmedlar och det är precis en sånhär blogg man fastnar för. Tack för att du gör bloggvärlden ännu bättre Jakob, du är bäst.”.
 
Hur sätter man ord på sådana här fantastiska kommentarer? Hur förklarar man den enorma tacksamhet som strömmar genom kroppen om och om igen? Jag ryser, på riktigt. Det är fortfarande, efter 6 års bloggande, så enormt overkligt att det finns unga tjejer och killar som besöker min blogg dag efter dag och som har mig och min blogg som en sorts förebild och plats för att hitta motivation, unga människor som ser min blogg som en plats att hämta inspiration, drivkraft och styrka. Jag blir så rörd. Jag önskar att jag kunde träffa er alla och få möjligheten att ge er en kram. TACK för allt ni gör för mig. Jag är så enormt tacksam! ♥

MIDDAG PÅ AUBERGINE STOCKHOLM

 
Mina älskade föräldrar har varit här i helgen och hälsat på! :-) Igår hade vi en ″släktkväll″ (på pappas sida) så några var och tittade på hockeymatch och vi andra gick och käkade middag på restaurangen Aubergine på Linnégatan (Östermalm). Det var första, men absolut inte sista gången. :-) Så mysigt ställe och god mat! Jag käkade fiskgryta (lax, torsk, rotfrukter, sockerärtor, krutonger, dill, citrus, chili och aioli) och chokladfondant med vaniljglass och hallon till efterrätt. MUMS! Så detta är anledningen till min frånvaro här på bloggen igår och idag. Jag har helt enkelt valt att spendera all tid med mamma och pappa! Riktigt mysigt!

ATT VÅGA.

Min bästa vän Karin sa när vi satt och pratade med mina föräldrar — ″Det är så inspirerande att se hur Jakob ALLTID har vågat gå sin egna väg oavsett vad andra tyckt och sagt, hur de behandlat honom och den mobbning han tvingades gå igenom under skoltiden så har han ALLTID vågat stå stark och göra det han vill och älskar. Det är så inspirerande!″.
 
En kommentar som jag alltid bär med mig, inte minst de dagar då det känns motigt.
 

VILKEN ÄR DIN FAVORIT? 1-2 #OOTD

 
Vilken utav dessa outfits är din favorit?

HÖSTSKOR #SNEAKYSTEVE

 
Jag är på jakt efter nya höstskor och snubblade över Sneaky Steves skokollektion! Så mycket snyggt! 
Vilka tycker du är snyggast?
RSS 2.0