OH MY VLOG #2

 
Snapchat @ Detvarmindag
 
Nu finns nya numret av tidningen ”Oh my vlog” i butik och se vem som finns med i tidningen? Yes! That's me! Crazy. :-) Hur som helst, så himla roligt! Grymt jobbat Johannes och Manfred.

CHILLIN' AT SPLAY

 
Chillin' with this lovely human, Thomas :-)
 
Häromdagen var jag på Splay och hängde med Sara, Jocke, Mikael, Felicia, Bea och Thomas. Vi satt kvar länge på kontoret och pratade om allt och ingenting och sedan avrundade vi kvällen med att jag, Thomas, Felicia och Mikael åt sushi och som alltid så spårar samtalen ur och resulterar i skrattattack efter skrattattack. Haha! Jag är så glad över att ha träffat dessa fina människor! :-)
 
Som ni märker så är jag inte så aktiv här på bloggen längre, det dyker upp ett inlägg då och då men allra störst fokus lägger jag på min Youtube-kanal - Och, jag kan knappt förstå att vi snart är 30,000 personer i Youtube-familjen, hur galet är det på en skala?! Jag vet knappt vad jag ska säga mer än... TACK! ♥ Tack för att ni ger så oerhört mycket kärlek och för att just DU hänger med mig! :-)

CAPTAIN AMERICA

 
I helgen var jag, Antonia och Mikael ute och käkade middag och sedan gick vi tillsammans på förhandsvisningen av nya Marvel Captain America Civil War. Jag känner dock att jag inte riktigt hängde med eftersom jag inte sett de tidigare filmerna, haha. Lite dålig koll helt enkelt. Men det var supertrevligt och tacksam över att ha fått inbjudan och få tillfälle att hänga med en massa fina vänner! :-)

PÅVÄG ATT BLI TILLSAMMANS?

 
Häng med mig på Snapchat @ Detvarmindag

WHAT'S IN MY MOUTH CHALLENGE

 
Lyssna på veckans avsnitt här!
Finns även i Podcaster-appen i din telefon och på iTunes.
 
Idag släpps åttonde och sista avsnittet av min och Nellies podcast Är ni ihop-podden tillsammans med Expressen och Omtalat.nu. Det är verkligen helt galet att det gått åtta veckor redan. Men det har varit så himla kul! Varenda måndag har man suttit på helspänn och fått läsa och se er respons och tankar kring veckans poddavsnitt. Er kärlek och engagemang betyder verkligen allt! :-) Fortfarande efter åtta veckor måste jag nypa mig i armen gång på gång för att förstå att detta inte bara varit en dröm - All den kärlek och respons som podden fått är helt överväldigande och både jag och Nellie vill verkligen säga TACK för att just du har lyssnat och hängt med oss. Vad som händer nu är fortfarande lite oklart. Vi får helt enkelt se ifall det blir fler avsnitt - Skulle du vilja det? :-)
 
Alla poddavsnitt:
1. Kärlek & relationer - Lyssna här!
2. Tonåren - Lyssna här!
3. Självkänsla & självfortroende - Lyssna här!
4. Mål i livet - Lyssna här!
5. Killar & tjejer på nätet - Lyssna här!
6. Kampen mot mobbningen - Lyssna här!
7. Sociala medier - Lyssna här!
8. Livet i strålkastarljuset - Lyssna här!
 
Foto: Olle Sporrong/Expressen

SMOOTHIE CHALLENGE

RYSNINGAR

 
Jag har gåshud längst med hela ryggen! :-)
 
Har spelat denna låten på repeat hela eftermiddagen. Sofia är verkligen heeelt fantastisk! Wow! Vilken talang och hon är dessutom urgullig. Har du missat hennes Youtube-kanal så hittar du den här! :-)

JAKTEN PÅ LIKES

Måndag och ny vecka vilket också innebär ett nytt avsnitt av ”Är ni ihop-podden! :-) Denna veckan pratar vi om för- och nackdelar med sociala medier - Och är jakten på likes allt? Lyssna på veckans avsnitt HÄR, i Podcaster-appen i din telefon eller på iTunes.
 
Foto: Olle Sporrong/Expressen

VLOGG - YOUTUBERS & SPLAY

ATT NÅGON FAKTISKT KAN ÄLSKA MIG...

Det händer någonting inom mig varje gång någon lyfter och pratar om ämnet mobbning. För mig har det under en så lång tid varit en så stor del utav mitt liv och vardag. När jag tänker tillbaka på min skoltid så önskar jag att jag såg majoriteten av den tiden fyllt av ljusa och roliga stunder, men för mig har verkligheten aldrig varit sån. Varje dag, år efter år har bestått av en ständig kamp för rätten att få göra det jag vill, klä mig som jag vill, se ut som jag vill men också för att bli accepterad för den jag är.
 
Nånstans under högstadietiden kom jag till den där punkten som jag så många gånger pratat om. Jag hamnade i det där fruktansvärda vägskälet som jag aldrig ens önskar min värsta fiende. Valet kring att ta kampen eller ge upp. Att orka eller att inte orka. Att välja livet eller att avsluta på något sätt. Där och då, i den hemska och mörka tanken hände någonting inom mig. Det var som om någonting inom mig, som jag än idag inte riktigt kan sätta ord på, tändes - En eld som sedan blev till en glöd som än idag hänger med mig i ALLT jag gör. Kanske är det just detta man brukar kalla för kämparglöd? Vad man än väljer att kalla den så är det just den glöden som får mig att vilja prata om min historia, dela min tankar och känslor öppet i hopp om att inspirera. Den där glöden som får mig att inse hur viktigt det faktiskt är att prata om mobbning öppet och ärligt för, som i mitt fall, mitt i denna sociala media-bubbla så finns det en skev bild av att allt alltid är och alltid har varit ”rosa och fluffigt”, att jag, vi, skulle ha surfat på en räkmacka genom livet och fått allt serverat på ett silverfat. Och jag vill inte vara den personen. Jag är inte den personen. Jag vill visa att jag kämpat mig dit jag är idag - Inte nödvändigtvis med fokus på mina sociala medier och jobb utan snarare alla dessa år av fruktansvärd mobbning. Alla dessa sår” inombords som idag blivit en form av ”ärr” och som jag på vägen fått lära mig att leva med, och som också är en så stor del av min livshistoria som bidragit till den person jag är idag.
 
Många frågar mig, så även jag själv, om jag kan känna att jag på något sätt lider utav mobbningen såhär i efterhand - Om det på något sätt satt ”käppar i hjulen” eller blivit ett hinder för mig i olika sociala sammanhang eller bara det faktum att våga tro på mig själv. Faktum är att jag fram tills för ett tag sedan alltid sagt nej, för jag har alltid lagt mitt fokus på att ALDRIG låta ”dom” få mig tvivla på min egna duglighet, att jag kommer att bli något eller låta ”dom” säga till mig hur vida jag får vara på ett visst sätt eller inte. Dessa motgångar har på något underligt sätt blivit mitt bränsle för att ta mig framåt och kämpa. Men...
 
Jag tror inte att någon människa går igenom en sådan här sak utan några som helst ”ärr” i själen. Idag ser jag att det satt ett ärr i mig som jag har svårt att tacklas med och som jag verkligen fått jobba hårt med för att lära mig att leva med och förstå mig på. Nämligen att förstå att någon faktiskt kan älska mig. Att någon faktiskt kan falla för mig på ett kärleksmässigt sätt. Det är som först på senare år som jag insett att detta är en effekt av den mobbningen jag gick igenom under många, många år. Jag har så svårt att känna tillit till nya människor, men framför allt att våga släppa någon nära och bli kär. Idag är jag 25 år gammal och kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig varit riktigt kär. Ni vet, sådär upp över öronen kär. Jag har aldrig haft ett riktigt flick-/pojkvänsförhållande för innan någon relation nått fram dit så har jag backat. Avstyrt. Förstört. Varför? Jo, på grund av rädslan för att bli sårad som så många gånger förut. Detta är ingenting jag skäms för, men det har varit ganska tufft att på något sätt erkänna för sig själv att det är okej att ha dessa ärr - Att detta är en anledning till varför jag faktiskt har svårt att se att någon kan se mig på ”det där” sättet. Att tvingas inse att deras ord och handligar gjort ett avtryck på min person. Men det är så viktigt att våga erkänna och inse att det är viktigt att lära sig att leva med dessa ärr, att jobba för att det ska bli bättre - Vilket nu är någonting jag gör. Jag försöker hela tiden utmana mig själv, lära mig se sådana signaler och förstå att ”Jakob, någon kan tycka om dig!”. För några kanske detta låter jätteluddigt och oklart, men jag skäms inte för att prata om det. Jag vill prata om det. Jag vill utvecklas, jag vill lära mig. Men, jag vill också att någon som känner igen sig ska känna... ”Jag är inte ensam.”.
 
En sak är säker, idag vet jag, ser jag, hör jag hur mycket detta ämnet behöver pratas om. Jag anser att det måste få mer tid i medierna - Både i sociala medier men också i de gamla traditionella medierna så som tidningar och TV. Jag vill att ämnet mobbning ska få riktig mediatid mer än när någon valt att avsluta sitt liv till följd av den. Jag vill att medierna ska kunna vara ett medel, en kanal, för att kunna förebygga detta. Att vi som varit utsatta får möjligheten att göra våra röster hörda, att få dela våra historier i hopp om att kunna stärka andra. Kan jag, kan du. Det blir bättre.
 
För om det är någonting som gör mig arg, ledsen och frustrerad så är det just detta. Att vi idag 2016 fortfarande läser att unga människor väljer att avsluta sitt liv till följd av mobbning. DET är någonting jag aldrig kommer att kunna acceptera eller blunda för, för det är så många unga människors verklighet. Sedan jag startade mina sociala medier och började dela min historia så har jag blivit allt mer säker på att jag måste göra det. Inte för att det är ett krav, utav för att jag någonstans inom mig känner att det är just detta jag vill använda min historia till. Att inspirera, motivera och vara en sorts styrka för andra som befinner sig eller har befunnit sig i samma situation. Ända sedan första dagen, och än idag, tänker jag Om jag kan hjälpa eller inspirera en enda person så har jag fått min revansch och vunnit min kamp!.
 
Lyssna på veckans personliga och känsloladdade poddavsnitt här!
”Är ni ihop”-podden finns även i Podcaster-appen i din telefon och på iTunes.
 
 
Jag undra ibland hur livet hade sett ut om denna 6-åriga kille vetat hur livet skulle bli...
Det var ungefär här allting startade.

OUTFIT: GULDTUBEN 2016

 
Klocka och armband från Triwa. Så snygga! :-)
Klockan hittar du här! / Armbandet hittar du här!
 
Fotograf: Herman Caroan
Jag och min fina AntoniaSkinn/mockajacka kommer från Jofama.
Min vlogg från Guldtuben här! / Antonias vlogg här!
 
 
Mina kängor kommer från Timberlands. Ääälskar dessa skor! :-) Köpte mitt första, men absolut inte sista, par när jag var i New York i höstas. Finns i sååå många snygga färger! Vill ha alla. Dessa finns bland annat hos Zalando.se.
 
*Inlägget innehåller affiliatelänkar.

VEM AV NELLIE OCH JAKOB SJUNGER I DUSCHEN?

NYTT PODDAVSNITT

Måndag och ny vecka! Detta innebär även att det är dags för veckans avsnitt av ”Är ni ihop”-podden med mig och Nellie. Denna veckan pratar vi om våra historier och den mobbning vi utsattes för i skolan. Mobbning. Ett ämne som både jag och Nellie brinner för att prata om i hopp om att inspirera och motivera unga som befinner/befunnit sig i liknande situation. Jag förhandslyssnade på avsnittet i fredags och blev tårögd. Känslosamt avsnitt.
 
Lyssna på avsnittet här!
Finns även i Podcaster-appen och på iTunes.

VLOGG FRÅN ITALIEN!

PÅ MÅNDAG!

Förhandslyssnade på nästa veckas avsnitt av Är ni ihop-podden och det gick inte att undgå att bli tårögd. Så ett aningen känslosamt avsnitt släpps på måndag på Omtalat.nu, i Podcaster-appen i telefonen och på iTunes. Denna veckans avsnitt hittar du här där vi pratar om tjejer vs. killar på nätet. Viktigt och aktuellt ämne!
 
RSS 2.0